Merhabalar ben kanadam.com sayesinde kanada torontoya geldim bi 6 7 ay once. Ama buraya geldikten sonra ogrendiklerim gorduklerim torontonun yasamak icin zorlu bi sehir oldugunu gosterdi. Ev fiyatindan is bulma ve bi ton konuda daha bence konusulabilir. Hemde bilgilendirici olur gibi geldi vancouver ve toronto yuda gormus insanlar varsa fikirlerini ogrenmek isterim. Bi kac arkadasim torontodan vancouver a gecti kislari okadar soguk deil gibi seyler soylediler. En guzelide cevre daha temiz ve guzel dediler. Siz ne dusunuyorsunuz?
Zor soru. Onemli olan kisinin nasil bir yasam tarzindan hoslandigi. Kanada'daki pekcok onemli merkezi gormus biri olarak buyuk sehirlerden ziyade Kanada'nin kendine ozgu daha kucuk olcekli sehirlerini tavsiye ediyorum. Ornegin Victoria ya da Halifax. Ama simdi buradaki sehir sayisini arttirmayalim.
Iklim hayat tarzini cok etkiliyor. Vancouver kislari cok yagisli ama kar almayan bir sehir. Daha dogrusu kar yagiyor ama toprakta kalisi birkac gunu pek gecmiyor. Postmodern bir mimarisi var. Tum binalar kendine ozgu. Nufusu Toronto'ya oranla daha az. Iklim cok onemliyse hayatinizda sehir tercihini yaparken dikkat etmek gerekiyor. Diger yandan Toronto'nun degisik bir canliligi var. Montreal ve Ottawa gibi diger ana merkezlere yakinligi oldukca cazip. Tercih yapmak cok zor.
Toronto'nun diger bi cazip yani da New York'a yakinligi. Gerci Vancouver da Seattle'a yakin. "M"...Vancouver icin hava kapali diyosun ama mesela Londra'ya giderken kimse Londra'da cok yagmus yagiyormus ben oraya gitmiyim filan demiyor. Kanada soz konusu olunca acaba secme sansi cok oldugu icin mi insanlar bu kadar detayli dusunuyorlar merak ediyorum. Vancouver dunyanin en yasanilabilir ilk 3 sehri arasinda. Yagmur yagmazsa dogasinin bu kadar muhtesem olmasi mumkun degil zaten. Toronto da ilk 5'te gerci. Ayrica Toronto'nun kislarinin cok soguk oldugu soyleniyor. Buna da cok katilmiyorum. Toronto'nun azicik asagisinda New York'ta kimse kislarin sertliginden sikayetci olmuyor. Kanada'nin adi cikmis bi kere.
peki ekonomi olarak hangisi daha iyi olur? toronto da iş bulma imkanımız dahamı iyidir? ve buna bağlı olarakta geçim dahamı zordur ( oda kirası + giyim + yoculk vs. ) yoksa tam tersimidir? hangisini tercih edersiniz ? netten baktım voncoverde dil okulları biraz daha pahalı..
:) Hayatinizin en iliman kisini yasamak istiyorsaniz tercih Vancouver... Hava actigi zaman ise cok guzel oluyor.
Is bulma imkanlari ise tamamen hangi sektorde is aradiginiza bagli. Vancouver'da da cok uygun dil okullari var. Yerlesecekseniz emlak fiyatlari acisindan ileride Toronto daha mantikli olabilir. O da merkezde degil cevre alanlarda yasarsaniz.
merhaba arkadaslar ben 10 senedir vancouver sehrinde yasiyorum kanada vatandasiyim.vancouver a gelmek isteyen arkadaslara sunu soyleyebilirim ki burdaki herkes bilir burasi kanada da yasanilacak en iyi sehirdir. dogal guzellikleri ,ekonomisi,hava kosullari ,kisin genelde yagmur cok yagar kar en fazla 5 gun kalir ,yaz 2 veya 3 ay cok sicak olur toronto ,montreal e gore cok iyidir oralarda kis aylarinda -20 lerekadar duser disari cikamazsiniz .burda yilin buyuk bir kismi hava kapali gecer .belki bizaz olsun yardimci olabilmisimdir .ayrica baska sorulariniz olursa elimden geldigince yardimci olurum.
mercan kusura bakma yemek yapmayi bilmem bilsemde gel mercan sulu yemek yaptim buyur ye de demem.ama benim ara sira gittigim burnaby de turk kahvehanesi var belki bilirsin imperial ile nelson civari orada guzel yemekler yapiyolar.tam adresini istersen ara soyleyeyim.6047674252 gorusuruz.
Aralık başı itibariyle Kanada'ya 9 aylık bir süre dil öğrenimi için geleceğim.Kafamda tam olarak ILAC'ı ingilizce kursu olarak belirlemişken, internette Türk öğrencilerin çokluğundan şikayet eden pek çok yazıya rastladım. Bu beni bir hayli endişelendirdi.Bu nedenle CCEL ile de görüşmenin iyi olacağı kanaatine vardım.Konu başlığıyla alakalı olmasa da tecrübesi olan arakadaşların dikkatini çekip, bu konudaki fikirlerini bizimle paylaşabileceklerini düşünüyorum.
Kafama takılan en büyük sorulardan biri de Vancouver mı yoksa Toronto mu? Hadi soğuk havaları bit tarafa bıraktık diyelim.Peki sosyal faaliyetlerin canlılığı açısından Vancouver Toronto'ya göre ne durumda? Gezip görülecek yerler,eğlence mekanları,gece hayatı v.s.
Genel olarak ortak görüş Toronto'nun çok daha hareketli olduğu yönünde.Peki Vancouver ölü bir şehir mi? İnsanlar hiç mi eğlenmiyorlar?
Açıkçası "Toronto daha hareketli" şeklinde kısa bir açıklamanın Kanada'ya ilk defa gidecek ve Kanada hakkında çok da fikir sahibi olmayan insanlar için yetersiz olduğu kanısındayım.Yani Türkiye'yi hiç bilmeyen bir insana İstanbul, İzmir'den daha hareketlidir demek gibi birşey oluyor bu..
Herneyse bu konuda da yardımcı olacak arakadaşların mesajlarını bekliyorum.
Ramazan ayının şimdiden herkes için hayırlara vesile olmasını dilerim..
Muhabbetle...
CCEL e giden bi ogrenci olarak vancouver a beklerim :) istanbul izmirden daha haraketli olabilir ama ben dusunmeden izmir derim. sirf memleketim oldugu icin degil :) benim 2 haftada gorduklerim bana yetti acikcasi. toronto yu hic bilmedigim icin sadece vancouver dan bahsediyorum. ama ben baya yeniyim. burda yasayanlar cok daha detayli bilgiler verecektir. kesinlikle olu bi sehir degil. istanbula gore izmir diyelim.
Eylül 19 itibariyle Vancouver'a 6 aylık dil eğitimi için gideceğim. (Tüm vize-okul kayıt- aile yeri bulma işlemlerimi tamamlamış durumdayım.)
Dil okulu için Eurocentres ile anlaşmış bulunmaktayım. Fakat, forumda dil okulları ile ilgili yazıları okuduktan sonra Eurocentres'in eğitimi hakkında çok iyi izlenimler edinilmediğine dair bir yazı okumuştum. Bunun sebebi acaba Eurocentres'in aslen bir Avrupa okulu olmasından mı kaynaklanıyor? Çünkü PLI veya diğer Kanada kökenli dil okullarının fiyat listeleri Eurocentres'in fiyatından pahalı (Tabiiki fiyatın pahalı olması her zaman kaliteli olacağı anlamı taşımamakta). Oysa ki, İngilteredeki dil okulları içerisinde, fiyatı bir kenara bırakırsak Eurocentres'in kaliteli bir okul olduğunu bilmekteyim.
Acaba, forumdaki kullanıcılardan Vancouver'da Eurocentres dil okulundan eğitim almış olan veya bilgisi olup beni aydınlatacak birileri var mı?
Hic canini sikmadan gonul rahatligiyla gelebilirsin. dil okulu guzel cirkinden kastin nedir anlayamadim. Onemli olan senin ne kadar ogrenmek istedigindir. Burda herkes eninde sonunda ingilizce konusuyor. Derste ogrendiklerini evde tekrar etmek yerine turk arkadaslarinla gezip tozmayi tercih edersen tabi ki okulun bir faydasini goremezsin. Kisaca demek istedigim okullar birbirine yakin imkanlar sunuyor. Onemli olan senin bu imkanlardan ne kadar faydalanacagin..
Sanırım, foruma yeni üye olmam ve Kanada'ya gelmeme az bir zaman kalmasından ötürü heyecanlı ve hızlı bir giriş yapmışım.
Türkiye'de bir çok dil kursuna gitmiş olduğumundan dolayı aralarında eğitim kalitesi olarak bazı kıyaslamalar yapabilmekteydim. Dolayısıyla, Kanada'da seçtiğim dil okulu olan Eurocentres'in eğitim anlayışının diğer dil okulları ile mukayesesinin yapılabilmesiydi tüm isteğim.
Tabiiki iş sadece dil okulunun vermiş olduğu eğitim ile bitmemekte işin büyük yükü gelen kişinin çalışmasına bağlı. Fakat, bir dil okulunun vermiş olduğu eğitiminin yanında aynı zamanda sosyal aktivitelerinin de olması gerekir kanaatindeyim. Bu cümleden olmak üzere, sorumu toparlayarak ve tekrarlayarak bir kez daha şunu sormak istiyorum.
Forum kullanıcıları içinde Eurocentres Dil Okulu'na giden veya bu dil okulu ile ilgili bilgisi olan birileri varsa ve beni bilgilendirirse çok müteşekkir olacağım.
Forumu okuduktan sonra iklim, yaşam ve yeme kültürü ile ilgili bir çok şeyden haberdar olmuş durumdayım.
Yalnız yazmış olduğunuz bir cümle "Derste ogrendiklerini evde tekrar etmek yerine turk arkadaslarinla gezip tozmayi tercih edersen tabi ki okulun bir faydasini goremezsin." kafama oldukça takılmakta.
Sorumu mazur görün lütfen sayın "vancouver" Vancouver'da çok Türk var mı? :D
arakdaslar banada yardım cı olabilirmisiniz ben vancouverde dil eğtimi almak istiyorum 6 aylkık kurs oneriyolar ama bana herseyiyle yani nebiliim vizesi ucak parası harclıgı yani türkiyeye gececek zmana kadar harcanan para nedir? bana ne kdarı bulur yani soyle soyle yaparsan die cvp vermeyin kesin bişey soyleyen olursa sevinirim
sercancepkin,
Bu konuda kesin bir maliyet söylemenin zor olduğunu tahmin edebiliyorsundur.
Okul ve konaklama haricinde kimse senin orada ne kadar ekstra harcama yapacağını öndeden bilemeyeceği için, 6 ayın sana maliyeti hakkında kesin bir şey söyleyemez. Ama ben Vancouver'da 6 ayın sana "en yüksek" maliyeti hakkında "yaklaşık" bir sonuç çıkarabilirim.
vize ücreti = 125 cad (kesin ücret)
uçak parası = 1000 eur =~ 1500 cad (yaklaşık)
okul parası = 6000 cad (pahalı bir özel dil okuluna 6 aylığına kaydolduğunu ve indirim almadığını varsayarak)
konaklama = 6000 cad (şehir merkezine en yakın bölge olan zone-1'de, "internet bağlantısı + özel banyo + 3 öğün yemek" özelliklerini seçtiğini farzederek)
extra = 3600 (ay başına 600 cad ekstra harcayacağını hesaba katarak) +
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
toplam = 125 + 1500+ 6000 + 6000 + 3600 = 17225 CAD diyelim
Bügünün kuruyla; yaklaşık 20.000 ytl filan
Ama dediğim gibi bu hemen hemen en pahalı seçeneklerin yaklaşık toplam maliyeti. Okulların fiyatları değişiyor. Bazı okullar ülkelere indirim uyguluyor. Ayrıca konaklama ücreti de merkeze olan mesafeye göre farklılık gösteriyor. 25 dakika değil de 1 saatlik mesafede, aylık konaklama için daha az ödersin ayrıca özel banyo istemez, öğün sayını da azaltırsan konaklama masrafın daha da azalır. ben ayda yaklaşık 600 dolar civarında harcamıştım. ama bu senin yaşam tarzına göre değişir. Sen daha az ya da daha fazla harcayabilirsin.
Ama en ekonomik eğitim+konaklama pakediyle birlikte dahi en iyimser tahminim, 6 ayın sana 15000 ytl ~ 20000 ytl fiyat aralığına mal olacağı.
Vancouver'da kalmış, kalmakta olan arkadaşlar isterlerse kendi yaşam maliyetleri hakkında örnekler verir, daha iyi fikir sahibi olmanı sağlayabilirler.
Vancouver Toronto kıyaslamasına gelince...
Evet Toronto Vancouver'dan daha canlı olabilir, doğrudur. Ama Vancouver kesinlikle ölü bir şehir değildir. 3 kere üst üste dünyanın en yaşanabilir şehri seçilen bir yere insanlar ölü gibi yaşamaya gitmez. Vancouver Kanada'nın, Montreal ve Toronto'dan sonra 3. büyük metropolüdür. BATI Kanada'nın ise, en büyük metropolüdür.
Bulunduğu eyaletin başkenti olmamasına rağmen başkent Victoria'dan daha canlı ve kalabalıktır. Eskiden sadece, ormancılık, madencilik, balıkçılık ve tarımdan gelir elde ederken, şimdi ise endüstri şehridir. Özellikle turizm ve eğitimden büyük gelir elde etmektedir. Aradığınız her şeyi bulabilmeniz mümkündür.
Sosyal yaşama gelince; Sadece Vancouver değil, civarını da dahil etmek yani komple Metro Vancouver bölgesinden bahsetmek gerekir bu konuda.
Vancouver içinde ve civarında, kelimelerin kifayetsiz kaldığı doğal güzellikler mevcuttur. Bu doğal güzellikler, şehrin havasını her daim temiz, bol oksijenli kılmaktadır. Özenle korunan doğal güzelliklerin etrafındaki spor parkurları, çeşitli sporları yapmanıza imkan tanır. Ayrıca kış sporlarını bence bu kadar zahmetsiz ve uygun fiyata yapabileceğiniz başka bir şehir yoktur herhalde yeryüzünde. Şehrin kuzeyindeki Cypress ve Grouse Tepeleri'ndeki kayak merkezleri (zirvede kar oldukça) her daim hizmetinizdedir. Daha büyük ve kapsamlı tesisler için Whistler 2 saat uzağınızdadır. Toronto'da kayak yapmak isteyenler için böyle bir seçenek var mı bilmiyorum. Denize girebilirsiniz, okyanus suyu soğuk ve akıntı,rüzgar yüzünden bulanıktır ama tek alternatifiniz okyanus değildir. Şehrin kuzeyinde, özellikle Capilano bölgesinde tertemiz, berrak suya sahip göller vardır. Bu göllerde de yüzebilirsiniz. Vancouver içinde ve komşu şehirlerde içinde restoran, sinema salonları, oyun salonları bulunan büyük alışveriş merkezleri vardır. Yaz aylarında, yağmur azaldığı için insanlar evde vakit geçirmek istemez. Bir çok festival düzenlenir. Bunların dışında Vancouver, dünyaca ünlü müzisyenlerin ve müzik gruplarının konserlerine de ev sahipliği yapmıştır. Gece hayatı da gayet hareketlidir. Şehir merkezinde bir çok gece kulübü mevcuttur ve hafta içleri (özellikle çarşamba, perşembe ve cuma günleri) gece kulüpleri dil öğrencilerinin, okul sonrası stres atımı için en büyük eğlenceleridir. Öyle ki hafta içi gece kulüplerinde kanada'lıya rastlamanız neredeyse olanaksızdır. Ama Vancouver'daki gece kulüplerinin en büyüklerini bir araya toplasanız dahi bir Toronto'daki "The Guvernment" etmez bence. Fakat çok sık gece kulübüne giden biri olmadığım için Vancouver'dakiler işimi görüyordu. Toronto'da, daha bir Amerikanvari yapı ve hava var. Vancouver'ın tarzı ise ne Amerikan ne Avrupai ne de nüfusunun yarısına yakını oluşturan Asyalılarınkinden... Vancouver'ın kendine özgü karma bir tarzı var.
erti verdiğin bilgiler için teşekkürler
senin bilgilerine dayanarak bişey sorucam bu bankaya yatıracağımız para vize kabul edilene kadar hesapta kalmak zorunda mı?
@sheri:
You're very welcome.
Aslında banka hesaplarınızda gösterdiğiniz miktarın gerçekliğinin konsolosluk tarafından teyid ediliği söylenegelir hep ama ben bu söylentiye inanmakta ne yazık ki güçlük çekiyorum. Çünkü, sizin bugün İş Bankası'nı arayarak Erti'nin falanca numaralı vadesiz tl hesabında ne kadar para olduğunu sormanız halinde, banka nasıl bunun gizlilk haklarına aykırı olduğunu bildirip hesap bilgilerimi sizinle paylaşmayacaksa; bu tutumlarını konsolosluk görevlileri için değiştireceklerini de sanmıyorum. Konsolosluk görevlilerinin bankalarla iletişim kurararak hesaplarımızdaki miktarları check etmeleri, ancak ve ancak cumhuriyet savcılığından yazılı emirleri varsa mümkündür. Ama, savcılığın kendilerine böyle bir emir vermiş olma ihtimalini düşünerek sana ancak şu cevabı verebileceğim: "para, vize kabul edilene kadar hesabında kalsın. (ne olur, ne olmaz)"
herkeze slm ben ankarada okuyorum lisedeyım seneye okumak ıcın kanadayı sectım. kendi capımda arama yaptım sehır olarak torontoyu sectım fakan hangi üniversite iyi onu ögrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevınırım
@japon:
Lise not ortalaman ne kadar yüksek olursa, o kadar iyi bir üniversiteye kabul olma şansın var. Toronto'daki ve Toronto civarındaki en iyi üniversitelere, örnek olarak The University of Toronto ile York University'yi verebilirim. Fakat senin ne okumak istediğin, bütçen ve de not ortalaman seçimini asıl belirleyecek olan faktörler.
Erti, konsolosluk tarafindan banka hesaplari bankadan teyit ediliyor. Evet yasal olarak bir gizlilik soz konusu. Ancak, nedenini tam olarak bilmiyorum ama konsolosluklarin hukuken hakki gizlidir diye bir sey soz konusu olabilir. Tam tersini dusunmek istemiyorum. Ama dedigin gibi telefonla ariyorlar.
Bu arada vize basvurusundan 4-5 ay once bankaya yatirilmis toplu bir para (sponsorun hesabi degil, kendi hesabim, aile bireylerinin yapmis oldugu havale) konsolosluk gozunde bir problem yaratir mi?
forumun basligi ile uygun degil ama yeni bir konu acarak kirlilik yapmak istemedim. ama cevabimi da vereyim, ben olsam vancouver'e giderdim ama toronto'ya gitmeyi planliyorum, cunku konaklama imkanim daha musait orda (maddi-manevi) neden vancouveri tercih ederdim? cunku istanbul'da yasamaktan yorulmus bir insanim. :=)
arkadaşlar, konsolosluk hiç bir bankayı arayıpda hesabında para var mı diye sormuyor, lütfen yanlış bilgi vermeyelim.misal vize işlemleri 5 ay sürüyor, vatandaşda kendine araba veya ev alıcak, ya da herhangi bir alım yapacak, konsolosluk bankayı arıycak diye parayı 5 ay hesabında mı dondurucak?
fakat bankalar update yani güncelleme istiyorlar.mesela kanadaya aeo veya pnp olarak göçmen statüsünde olanlardan hesabında 20bin usd karşılığında para görmek istiyor, bunu bağlı olduğun bankadan alıyosun, fakat 4 veya 5 ay sonra senden tekrar güncel hesabındaki parayı görmek istiyor.update alıyolar yani.yoksa hiç bir konsolosluk bankayı arayıp da senin özelini sormuyor.bilginize..ben konsolosluğa 2 kez update verdim.
Ingiltere konsoloslugu bankadan teyit alıyor.. hatta bu nedenle banka müşteriden talimat alıyor, Ingiltere konsolosluguna bilgi verebilmesi için yetki belgesi imzalatıyor... ama diğer konsolosluukları bilemiyorum
bende zaten müşteriden sadece İngiltere konsolosluguna bilgi verebilmek için yetki belgesi aldıgını söyledim... yoksa durduk yere bilgi veremez tabi ki.
calgaryde suanda dil egitimi almaktayim tofel'i verir vermez vencouver a gecmek istiyorum.. bir istanbullu olarak diyorum ki vancouver vancover vancouver.. yalniz tek merak ettigim toronto da turk nufusunun fazla olmasiyla turk marketleri ve restrontlari oldukca fazlaymis.. yani simit bile varmis =( vancouer'da ayni olanaklara sahip mi?
daha 2-3 gun once 'vancouver'da turk cafe' diye bir baslik vardi...benim tahminime gore Toronto kadar cok olmasa da Vancouver'da da vardir Turk restorantlari falan...
merhabalar,
bu yaz dil okulu için kanada ya gelmeyi planlıyorum. vancouver ya da toronto olacak ama ikisi arasında kesin bir karar vermiş değilim. konservatuvar öğrencisi olduğum ve 2 yıl sonra master için tekrar kanada ya gitmeyi planladığım için bulunduğum şehirde konservatuvar dengi bir okul olsun istiyorum. sizlerden, böyle bir şehirde toefl için gidebileceğim, genel masraflar açısından ne çok pahalı ne de çok ucuz bir dil okulu tavsiye etmenizi rica ediyorum. saygılar.
herkese selam ben ocak ayinda , Nisanda Torontoda 1 yillik dil egitimine baslamak amaci ile vize basvurusunda bulunacagim
yaklasik 9 aylik arastirmalarim sonucunda TORONTO da bu egitimi almaya karar verdim yasam sekli ve beklentilerim
acisindan TORONTO daha agir basti
merhaba arkadaşlar, ben odtüde okuyorum, 3. sınıftayım ve seneye siyaset bilimi masterı için kanadaya başvurmayı düşünüyorum. UBC, YORK VE UNIVERSITY OF TORONTO kesin başvuracağım okullar.bu okullardan kısmi burslu kabul alma şansım ne kadar acaba? (ortalamam 3'ün az altında 2.95 ve toffledan iyi bir puan getirceğimi sanırıyorum.)
trustworthy, önemli değil:) bende kanada da dil egitimi almak ıstıyorum suan arastırma ıcerısındeyım.ondan merak ettım.sana bu surecte kolaylıklar diliyorum:)
dido tesekkurler sana tavsiyem kanadam.com yoneticileri ile irtibata gec Tankut Bey ozellikle okul secimimde cok yardimci oldu sadece sehir olarak Toronto da bulunmak istedigim icin Sehir seciminde kendi beklentilerimi gozonunde bulundurdum ama sunu soyleyim 2010 da egitim almayi dusunuyosan 2009 fiatlari ile simdiden okul secimini yap derim cunki yeni yilda fiatlar degisebilir benim tavsiyem bu olur sanada basarilar
Vancouver hakkında gerek bu siteden olsun, gerekse başka sitelerden olsun çok yazı okudum. Sizce Toronto'yla farkı nedir? İklim olarakta bildiğim kadarıyla Toronto'dan daha sıcak ve fazla kar yağmıyor. Ayrıca, çok sayıda Asyalı olması bence bir sorun teşkil etmiyor, çünkü Toronto da öyle. Yine de orada yaşayan arkadaşlardan bilgi vermelerini rica ederim, özellikle Vancouver'da hangi toplumların yaşadığı (Asyalı, Beyaz, Siyah, Hispanic, Avrupalı hatta Türk sayısı hakkında) ve Toronto'ya göre iş açısından nasıl avantajları olduğuna dair. (Excellence Bey yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum)
torontoyu pek bilmiyorum ben bir aydır vancouverdayım, iklim deyip geçme ilkim gerçekten çok önemli, vancouver da bile yüzünde yara çıkartacak kadar soguk oluyorsa torontoda insanlar nasıl yaşayabiliyor anlamak mümkün degil bence.. Vancouver da asyalılar çok fazla, ikinci sırayı araplar alıyor.. İş açısından Vancouver da en kötü ihtimalle bi pizzacıya girip çalışsan kiranı ve min düzeyde ihtiyaçlarını karşılicak parayı kazanabilirsin.. Saatbaşına min 8 dolar kazanıyorsun.
Slm kanadam.com a yeni üye oldum ve işin açıkçası yazılanları okudukça biraz korkmaya başladım öncelikle İLAC için 6 aylık kayıt yaptırdım ve okulu inanılmaz övdüler sürekli ödül alan bir okul die gerçekten böylemi?Birde ben turizmciyim kanadaya geldikten sonra belli bir seviyeye gelince kendi meslegim ile ilgili çalışmak istiyorum malum hiç bişey kolay olmuycaktır Torontoda neler yapabilirim bu konuda bilgisi olanların paylaşmasını rica ederim.Bunun dışında kurs dönemim bittikten sonra vizemi nasıl uzatabilirim çalışma izni almakta pek kolay olmasa gerek sanırım!!!!
teşekkürler gejem, evet toronto vancouver'dan daha soğuk ama inan insan zamanla alışıyor. mesela bugün hava 3 derece civarıydı. hiçte soğuk gelmedi bana :)
vancouver'da asyalıların çok olduğunu biliyordum, ama araplar gerçekten o kadar fazla mı? sanırım 4000 civarı da türk yaşıyor orada. ayrıca buradaki iranlılardan aldığım bilgilere göre iranlı da çokmuş.
benim merak ettiğim konu ise, biz burada Türkiye ile olan 7 saatlik farktan şikayet ederken, orada üstüne bir 3 saat daha ekleniyor. sevdiklerinizle konuşmak zor olsa gerek saat farkından dolayı? bir de ekonomi ve iş bulma açısından toronto ve vancouver'ı kıyaslayabilecek birisi varsa sevinirim.