Giriş Yapılmadı (Giriş)

Bize ücretsiz danışın

Uvic
Uvic
Uvic

Kategoriler

Merhaba!
Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Eğer hesabınız varsa, lütfen giriş yapın.
Eğer üye değilseniz, buraya tıklayarak yeni hesap açabilirsiniz.
    • CommentAuthorbrillante
    • CommentTime4 02 2010

Linkte Vancouver'ın olumlu ve olumsuz yanları hakkında güzel bir yazı var. Toronto'yla da birkaç yerde kıyaslama da yapılmış.

http://www.muchmormagazine.com/2010/01/looking-for-a-place-to-settle-how-about-vancouver-british-columbia/
    • CommentAuthorSait
    • CommentTime4 02 2010

Ev fiyatlarinin yuksek olmasindan bahsediliyor. Suc orani (ozellikle silahla) Toronto'ya gore daha yuksekmis. Ayrica nufusta hizli artiyormus. Bence bu demekki 15-20 yil sonra Vancouver'da pek beyaz insana rastlanamayacak(gerci Toronto'da oyle ama). Yine de iklimi iyi oldugu icin yasanacak yer bence Vancouver.
    • CommentAuthorbahfa007
    • CommentTime22 02 2010

MR ERTI WANTED! WANTED! WANTED PLEASEEEE..

bu forumda cok degerli yorumlar, okurlar ve yoneticiler var herkese cok cok tesekkurler ve basarilar diliyorum.. Fakat yine de Mr Erti kardesime ayrica tesekkur ve tebrikler iletirim. Zira kendisi inanilmaz bir eforla herkeze yardima kosuyor. benim sorunuma hangi arkadas yardimci olursa da sevinirim, ama yine de Erti kardesimden de birseyler duymak istiyorum.

Ben Istanbul Tarih mezunuyum, Amerikada da uzunca bir muddet bulundum ve 'duygusal' bir yanlisa dusup geldim, maalesef de pismanim. onbes aydir tr deyim ve bu kez gidersem Kanada diyorum. Centennial College dan bizzat ust duzey bir yonetici ile gorusme imkanina sahip oldum, bilgiler aldim. Tourism, hotel and resort management adli toplam 1 yillik bir programi sectigimi onayladi ve 19 aya P.Residence kardimi alabilecegimi soyledi. Ben de CIC den arastirdim ve oyle gozukuyor. okul sonu 11 aylik full time working permitim olacakmis. kumulatif calisma saatlerini tamamlarsam yesilkardin yolu aciliyor. Ayrica sectigim program, ikinci semester da haftada iki gun olarak endustri placement olarak bize farkli yerlerde related staj verecekmis. yani anlasilan pek mantikli geliyor bana. Fakat yine de siz degerli arkadaslarim, orda bulunanlar daha iyi bilirler yanlisi eksigi varmi diye... Lutfen bildiklerinizi yazin. ben eylul de ordayim insallah, kibirden Allah a siginirim ama, benimle tanisarak kendinize de cok seyler katacaginiza eminim! iyi arkadaslar ve saglam dostluklar malumdur herkesle kurulamiyor. Hepinize basarilar diliyorum, sagolun
    • CommentAuthormahmut
    • CommentTime10 05 2010

buradan devam edebiliriz sanırım. bence iklim ve güvenlik vancouver'n artı yanları; pahalılık ve uzaklıkta eksi yanları.
    • CommentAuthoryetonyali
    • CommentTime10 05 2010

evet burdan devam edicez :) daha öncede sölediğim gibi iklim e bir şekilde alışılırda pahalılığa alışmak zor birde vancouver da asgari saat ücreti torontoya göre düşük ve bir kişiden duymuştum north toronto da cafede çalışan bir kişi saatine 17 dolar alıyormuş sebebi north toronto nun çok soğuk olması amerikadaki alaska gibi alaskada çok soğuk olduğundan saat ücreti fazla. toronto da yaşan arkadaşlar varsa ev kiralarından iş konularından genellikle öğrenci iken iş bulma konusundan bahsederlerse işin ne olduğu önemli değil iş olsunda ve son olarak İlac dil kursu nasıl çok iyi diyorlar ama çok türk olmasıda eksi yönüymüş torontoda sanırım 2 tane camii buluyor ve ayrıca türk mahallesi varmış diye duydum...
    • CommentAuthormahmut
    • CommentTime10 05 2010

ücretlerin toronto'da çok farklı olacağını sanmıyorum. kampus içindeki işlere bakabilirsiniz. bunu dışında sadece restoranlar veya kafeler değil, diğer tür labour işlere de bakın derim. (halı döşeme, parkecilik, çatıcılık vs.) belki daha fazla saat çalışma imkanı yakalayabilirsiniz. çok türk olması bence hem avantaj hem dezavantaj. avantaj tarafı yanlızlığı biraz da olsa gidermek, dezavantajı ise hep türklerle takılınca insanın ingilizcesini istediği gibi geliştirememesi. unutmayın, ingilizceyi ne kadar çok kullanırsanız o kadar gelişir. türk mahallesi olduğunu ne duydum ne gördüm, zaten oldukça bölümüş bir toplumuz burada. bildiğim kadarıyla pape tarafında bir camii var.
    • CommentAuthoryetonyali
    • CommentTime11 05 2010

öncelikle verdiğin bilgiler için tşk mahmut kardeş.
    Başka bir durumdan bahsedicem şimdi normalde ben vancouver britannia college yazılcaktım work and study programına herşey dahil 6150 kanada doları tutuyordu.Daha sonra burdaki bir arkadaş ile görüştüm onunda kanada da toronto da akrabası var benim için görüştü geldiğinde sana yardımcı olur dedi torontoda bende bu sefer toronto dil okullarına baktım ve en uygunu İlac ın work and study programı geldi hemde duyulmuş diye bu okulun fiyatıda herşey içinde 6840 kanada doları. Pazarteside tekrar bir görüştüm bu britannia college yaz indirim i olacak diye haber vereceğim demişti sana haber verdi şuan vancouverdaki ilk bahsettiğim okulun toplam fiyatı 4950 kanada dolarına düştü yaz kampanyasından dolayı demem o ki kafam karıştı şöyleki vancouver torontoya göre pahalı ama dil okulu torontodakinden daha ucuz ben torontoya 1500 dolar fazla vereceğime 2 ay kira mı öderim vancouver da ama sonrası iş bulmam şart fakat toronto da ucuz vancouver a göre fakat dil okulu pahalı ama orda da arkadaşımın akrabası var yardımcı olur ümidiyle şimdi işin içinden çıkamıyorum vancouverda 3 ay çalışmadan yaşam masrafım çıkar bu para ile torontoda ancak 1 ay . 2.ay iş bulmam şart nasıl bir yol izlemem lazım şaşırdım kişesel fikirlerinizi alabilirsem sevinirim...
    • CommentAuthormahmut
    • CommentTime11 05 2010

kardeş vancouver'daki okul daha ucuzsa hiç düşünme git derim. hem yazın toronto'dan daha güzel olur, hem de bakarsın bir iş bulur tutunursun. yardım ederiz diyenlere de çok güvenme bence, bir iki ararlar daha da sormazlar. herkes kendi derdine düşmüş. ayrıca dil kursundan sana ayarlayacakları iş yerinde kurs bittikten sonra full-time olarak çalışma imkanın da olabilir , sorman lazım. tabii önce sin card'ı alman gerekiyor. o işyerinde iş bulamazsan başka yerlere bakarsın. ilk başlarda kendini geçindirecek kadar bir iş bulsan yeter.
    • CommentAuthoryetonyali
    • CommentTime12 05 2010

eywallah mahmut kardeş vancouverdaki dil okulu daha uygun tabi ama hiç tanıdık olmaması korkutuyor bu krizde iş bulabilirmiyim diye ister istemez şüphe duyuyorum hemde yaşam masrafları pahalı vancouver da kiralar desen öyle 2-3 ay idare ederim torontoya göre fakat toronto da arkadaşın akrabası yardımcı olurum dedi en azınadan yol gösterir diye düşünüyorum ve kira yaşam gideri uygun ama orda da ilk ay içinde iş bulmam gerekcek diyorum ki oranın vatandaşı tanıdığı felan vardır geçindircekler kadar en azından kiramı çıkartacak kadar bir iş bulur belki vancouverda tanıdık yok elin yabancısına kim iş verir bilemiyorum kafam çok karıştı valla herkes kendi derdine düşüyor haklısın ama en azından az da olsa umut var belki iş ayarlar diye fakat vancouver da bu kadar az da olsa umut yok o yüzden tamamem beynim durmuş durumda .Sen şuan torontodamısın ? görüşmek üzere tekrar tşk...
Yorumunu gönder
    Kullanıcı adı Şifre
  • Yorumu biçimlendir