fiyatlar okula gore degisir ama yillik 15.000 dolar civarinda okula odersin yasam giderleride aylik 1.000 yada 1.500 arasinda degisebilir kisinin harcamasinada bagli yani toplam 25.000 dolara hersey dahil yeterli olur kanimca.
melihcan doğru demiş, okula ne kadar para vereceğini bilmediğim için 1 yıllık ortalama yaşam masrafını yazdım. Okul masrafını bunun üstüne dahil edip gerekli tutarı bulursun.
ayda 1000 dolar civarı yaşam masrafı yani 8 ayda 8000 dolar. okul parasıyla beraber 20.000 i geçer. bir de uçak biletleri de var. tabi biraz da kişinin harcamalarına bağlı.
ben kolejde okumayı düşünüyorum.okulum 12.000 dolar olsa geri kalan ihtiyaçlarım, yani kalacak yer, yiyecek-içecek.. ne kadara gelir tahmini? ilk 6 ayından sonrada çalışmayı düşünüyorum , ne kadarını karşılayabilirim?
sanada bagli ama aylik 1000 ile 1500 arasi arasi yeterli olur kanimca. calisma konusuna gelince eger kolej de okumayi dusunuyosan calisma konusuna cokta agirlik vermemelisin bence ikisini bi arada goturmek kolay degil ama illa calisicam diyosan part-time calisarak yasam masraflarinin yarisini karsilayabilirsin
arkadaslar selam
bende ogrencı vızesı basvurusu yaptım dil okulu eğitimi için.basvuru formundakı room an borad kısmına yaklasık 11.000 cdn other kısmına ıse yaklasık 9.000 cdn yazdım.sizce bu rakamlar yeterlı mı yoksa azmı yazmışım.buradakı yaklaşık 9.000cdn sadece cep harclıgı olarak dusundum.yanı homestay masrafları hariç.
Dil egitimi ucretlerini vs. zaten sitelerinden vs. bulabiyorsunuz. Ancak danisman firmalarin size cizecegi toz pembe durumdan ziyade, su anda vancouverde bulunan bir ogrenci olarak sicak sicak size bir bilgilendirme yapayim.
Su anda vancouver in kalbi downtown da http://www.electricavenue.info da oturuyorum.
Binanin yeri ve imkanlari cok guzel.
1 oda 1 salon ve 1 den in ucreti aylik 1450$ arti internet vs. vs.
Ben birinin yaninda deni tuttum ve 700$ civarinda para oduyorum. den oldukca kucuk. Ancak buyuk camlari ve ferah durumu sikintisiz hale getiriyor. Zaten salonda bulunan yerde calisiyorum. elektrik su ya para odemiyorum. Internete para vermiyorum. Evde normal ev esyalari var ve lux bile diyebilirim. Sanirim biraz sansli ciktim ev konusunda...
Eger homestay da kalmak isterseniz fiyat aylik 800$ olarak belirleniyor. (3 asagi 5 yukari)
Simdi gelelim harcamalara.
Vancouverda hayat pahali arkadaslar. Telefon operatorleri gelen aramayi ucretlendirerek, arayan kisinin numarasini gormeden ucret alarak vs. yolunu bulmuslar acikcasi.
Marketlerde de fiyatlarin pek ucuz oldugunu soyliyemem. Vancouverde yasiyan bir turk arkadasimla ara sira yemek yapariz ve markette gezerken tek sikayetci oldugumuz konu fiyatlardir :)
Gece disari cikmalarinizi hesaba katmayip, arada bir birkac aradas biryere takilmayi birseyler icmeyi de dahil edersek,
yemek cart curt dahil benim masrafim 700$ arti ev ucreti.
Oncelikle bunu karsilamaniz gerekir.
Tabi ayrica gezme tozmalar, temel alisveris ve disarida yeme icmeleriniz. bisiklet almak isteyeceksiniz, yeni bir blackberry veya iphone edinmek isteyeceksiniz :) yastiginizi beyenmeyeceksiniz, carsafinizi degistireceksiniz vs. vs...
Kisacasi sehir bana oldukca pahali geliyor. Tabi bunda Turkiyedeyken alisverisi aileminiz in yapmasini arada yemegi evde yemenizin buyuk payi var.
Cikipta demeyin alir evimde yaparim yemegi diye. Bitmiyor tuzu biberi, yagi pecetesi :)
Disarida yeseniz zaten ogun basi 15$ rahat gider... buda ayda birdunya para yapar...
Su anda kisa kesiyorum. Eger merak edenler olursa tekrar yazabilirim.
Aylik Kiram 400 $ ama arkadaslarinda dedigi gibi bu evin bulundugu semt e merkeze uzakligina gore degisiyo ama ideal oda kira ucretleri 400-600 $ arasi evi 2 kisiyle paylasiyorum (
Metropas aylik 121 CAD
Benim metropas dahil aylik giderim 600 CAD oda kit kanat yemegimi kendim yapiyorum daha ekonomik
eger uzun sure kalacaksaniz avantajli
Ev kirasi + Aylik Harcamalarim = 1000CAD
Eger okul aktivitelerinie surekli takilirda ( Dil egitimine katilanlar icin soyluyorum ) para dayandiramazsiniz Brezilyali ,Koreli,Alman ,Fransiz eglenmeyi seviyolar bircogunun Work visa si var istedikleri an rahatca calisma imkani bulabiliyolar okulun fiatinida ustune koydugunuzda size kabaca hesap cikar ucak biletlerinide hesaplayin miktar yaklasik cikar
Toronto vancouver dan daha ucuz sanırım herkes bu yönde söylüyor.
Torontoda öğrenci izni ile de olsa kaçak çalışılacak işler bulabiliyormusunuz ve saatine ne kadar alıyorsunuz masraflarınızı karşılamanıza yetiyor mu kısaca iş konusunda da bilgi verebilirseniz çok iyi olur .
yetonalinin sorduklarını bende merak ediyorum bende üniversite eğitimi için başvurmayı düşünüyorum fakat ailem yıllık 10bin den fazla gönderemez bana. yardımınıza cok ihtiyacım var her yerde calışırım yani şartları zorlarım bunun için birde burs ayarlayabilirmiyim cok istiyorum torontoda okumayı
elam arkadaşlar ben 16 yaşındayım lise 3 e geçtim ama üniversiteyi kanadada okumak istiyorum çünkü halam orada yaşıyor ottawada bende ottawada bi üniversiteye gitmek istiyorum zaten yemem içmem orda olcak ve orada kalacağım ama okula ne kadar para verces ve halam orda olduğu için bnm oraya gitmemde bi kolaylık olur mu?? lütfen yardımcı olun şimdiden tşekkürler...
Bende torontoda 6 ayliık dil eğitimi almak istiyorum ve 22-25.000 TL arası bi parayla herşey dahil yeterli olurmu?Ayrıca oraya gittiğimde ilk 2 aydan sonra çalışmayı planlıyorum.
Calgary üniversitesi ücreti hakkında bilgisi olan varmı geomatic mühendisliği okuyorum fiyatta değişiklik olurmu fakülteler arası ,bide bu şehride yıllık ne kdara patlar
merhaba orta halli bir ailenin ferdi olarak calgary'e gitmeyi düşünüyorum. Hayal mi acaba? orda bir arkadaşım var ve ilk 2 ay için kalacak yer giderim olmayacak.bunun dışında kurs parası,uçak bileti,vize ve pasaport için tahmini olarak 7-8 bin dolarlık bir bütçem var. ayrıca cep harçlığı olarak 6 bin dolar. bu şartlarda oraya gidebilmem ve bir iş bulana kadar hayatta kalabilme olasılığım nedir? forumda yazan herkese teşekkürler.
yardımlarınızı bekliyorum
mag61 merhaba. Ben de Geomatik mühendisliği mezunuyum. Sen nerden mezunsun? Başvuru, kabul ve ülkeye giriş sürecini kısaca anlatır mısın? mümkünse e-mail ile görüşebilir miyiz? echoes87@hotmail.com. Teşekkürler.
Okuyorum daha 2.sınıfım bende araştırma safhasındayım toefl sınavı hakkında sorularım var bende ona cevap bekliyorum ama alicanın söyledikleri duyunca tırstım biraz
Ben York Üniversitesınde Torontoda okuyorum ve 6 yıldır Kanadadayım. Anladıgım kadrıyla bazı sorunlarınız varmıs, ben sıze soyle yardımcı olmak ısterım, Toronto hakkında bıraz bılgınız olur. Ben orta duzeylı bır aılenın oglyum buraya dıl okulu paramı yatırdım ucak bıletımı aldım ve cebıme 5 bın dolar koydum geldım. Ikıncı aydan sonra 6 yıl once fabrıkada temızlık ısı buldum ve saatıne 8 dolara basladım. Hem calsıtım hemde gecıs suremı gecırdım.
Collegea basladım cunku kolejler daha ucuz. sonra Yorka transfer ettım. sımdı son sınıfım. Benımle okuyan bır arakdsım var Şenol , o Toronto Student Servıste calsıyor. oda benım gıbı yaptı ve sızın gıbı turkıyeden gelen ogrencılere yardımcı oluyorlar. Sıze onun emaılını vereyım bence onunla gorusun. +1416 323 57 97 TSS ofis numarası info@torontostudent.com emaıl adreslerı.
Benım zamanımda sımıt kokusu vardı ben oradan bır arkadsın bana soyledıgı bır sozle geldım. Unutma herseyın cözumu var!!! bence sızde aynısını yapın.. Benım yardımcı olabılecegım bırsey olursa olurum.
senin tavsiye edebileceğin en iyi dil okulu hangisi olur ben üni dil eğitimi çok istiyorum ama belli değil maddiyat olarak.Bu konudaki fikrin nedir ve 20-25 bin tl 6 aylık dil eğitimi için yeterli olurmu sosyal yaşam yeme-içme vs. herşey içinde düşünürsek?
Bence cok fazlasıyla yaterli, hatta fazla bile gelir. Benim sana tavsiye edecğim dil okulu Collegeların dıl okulu olurkı senın paran fazlasıyla yeterlı olur. Bu arada Senol Turkiyedeymis istersen onu ara o sana cok fazlasıyla yardımcı olur, ve benım tavsıye ettıgımıde soyleyebılrısın.. Onun tr numarsı degısmedı ıse 533 303 33 98 .. Eger ulasamazsan yaz emaıl adrsını bulurum sana ..
Baska konu acmak istemedimde, annem bana ayda 600 dolar yollasa, ben de aprttime calissam, rahatca gecinebilirmiyim kanadada ? master dusunuyorum bu arada
st.johns az once danismanin ynindan geldim. Ortalama olayini sordum. Sirketin anlasmali oldugu universiteler varmis. Bu okullarda sirket araciligyla basvuran ogrencilerden not konusunda musamma gosteriliyomus. Ayrica anlasmali okullara basvurdugumda, danismanlik ucretini basvurdugum okul veriyomus, basvuru parasida vermiyormusum.
bu gidisle bneim okulda memorial olcak gibi, memnunmusun abi oralarda :)
memorial ile danismanlik sirketi anlasmasi oldugunu sanmiyorum. memnuniyet danismanina gore degisiyor grad school'da. insaattaki arkadaslarimdan olumsuz birsey duymadim.