• VVVVVV
    Forumdan uzaklaştırıldı
    Marmara Üniversitesinin ekonomi bölümünden yeni mezunum.
    Kanada'da yüksek lisans okumak istiyorum.Ancak ortalamam çok düşük - 2.17
    Kanada'da bulunan herhangi bir üniversiteden kabul alma şansım var mı ? Varsa eğer hangi üniversitedir.Tavsiyeleriniz üzerine hemen o üniversite(lerle) temasa geçmek istiyorum.Prestiji kötü olmayan bunun yanında düşük ortalama ile kabul alabilen üniversiteler tercihimdir.Kötü bir prestije sahip olan bir üni'de yüksek lisansımı tamamlamak istemem çünkü amacım Kanada'ya yerleşmektir.
    Yardımlarınızı bekliyorum.
    Teşekkürler.
  • Hangi alanda yüksek lisans eğitimi alacağına karar verdikten sonra o alanla ilgili diploma ve sertifika programlarına başvurmanı öneririm, zira bu ortalamayla herhangi bir üniversiteden yüksek lisans kabulü alacağını sanmıyorum. Bazı diploma programları çok başarılı olursan sonrasında aynı üniversitede yüksek lisansa devam olanağı sağlıyor, bir nevi dikey geçiş gibi.
  • VVVVVV
    Forumdan uzaklaştırıldı
    Teşekkür ederim.Ryerson'nun ekonomi business marketing management ve s. tarzı alanlarında diploma ya da sertifika programları var mı ? kayıt olma süreci basit mi ? ne gerektiriyor , 1 senelik program yeterli olur mu...

Teşekkürler
  • Ryerson`da diploma programı olduğunu sanmıyorum ama en iyisi kendin araştır, yanlış bilgi vermek istemiyorum. Bildiğim kadarıyla kayıt şartları yüksek lisansınkinden çok daha rahat. Diploma programları genelde ya 1 sene ya da daha kısa oluyor. İnternette yapacağın küçük bir araştırmayla tüm bilgilere ulaşabilirsin ya da sol üstteki linkten kanadam.com danışmanlarıyla görüşebilirsin.
  • http://ce-online.ryerson.ca/ce_2010-2011/calendar/default.aspx?id=5&section=aoi&aoi=BME
    bakarsin ordan sertifika programlarina.
  • VVVVVV
    Forumdan uzaklaştırıldı
    Axel Blackmar , Dubber
    Teşekkür ederim arkadaşlar.
  • Merhabalar,

Forumunuza yeni üye oldum.İzmir Ekonomi Üniversitesi Lojistik Yönetimi bölümü öğrencisiyim.Bu sene 4.sınıfı okuyacağım.Bölümümde burslu okuyorum,ortalamam 3,55 civarlarında bu sene biraz daha yükselir diye umuyorum.Kanada'da endüstri mühendisliği yada yöneylem araştırması alanlarında master yapmak istiyorum.IELTS sınavına hazırlanıyorum.Bu sınav başvurularda geçerli olur mu?GRE ye girmem şart mı?Ayrıca Kanada'da okuyabilmem için %100 öğretim bursu ve en az %50 yaşam gideri için burs bulmak zorundayım.Okulumda da Endüstri Mühendisliğinden hocalarımla çeşitli projelerde görev yapıyor ve onların ders asistanlığını yapıyorum.Sizce bu şartlar altında dilediğim gibi bir burs bulma şansım nedir?
  • ozdemirela,

IELTS geçerli olur sınav başvurularında. GRE gerekip gerekmediğini öğrenmen için okumak istediğin bölümlere sahip okulların hepsinin sitesini teker teker incelemen gerekiyor. Ortalaman ve asistanlık yapman burs şansını arttıran etkenler, eğer şu anda okuduğun bölümle yüksek lisans yapmak istediğin alan arasında büyük bir kopukluk yoksa burs alma şansın hiç de az değil bence.
  • İlginiz için teşekkürler.

Google arama motorunda "MSc Industrial Enginnering Canada" diye aratınca bu programın sadece Dalhousie University,University of Toronto ve University of Windsor da bulunduğunu gördüm.Sizce bu doğru bir bilgi midir?Yani bu programın sadece 3 üniversitede bulunuyor olması olası mıdır?Bu anlamda sizin önereceğiniz bir arama motoru var mı?
  • Google`la aratmak rahat ama sonuçta o bir arama motoru, asla senin yapacağın gibi detaylı araştırma yapamaz yani bazı okulları gözden kaçırabilir. Bütün üniversitelerin sitelerine tek tek girerek en iyi sonucu elde edebilirsin ancak. Zaman alır ama gözden kaçırmadığına da emin olursun.
  • Teşekkür ederim
  • Kocaeli Üniversite-Elektrik Öğretmenliği bölümünden mezun olan hangi dalda yüksek lisans yapabilir.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.