yardım edin lütfen
  • yardımcı olmanız dileğiyle bir sorunum var.deniz ben muş doğumluyum.babam2006 senesinde.gazino işletiyordu 8 küt ve ikitane ermeni çalıştırıyodu.ve bir gün gazinoyu kapatmazsan öleceksin diye tehdit aldı.umursamadı pek ve tehditler artınca karakola gittik ve tehdit aldığımızı söyledik.karakol hiç ilgilenmedi. ve 25,07,2006 gece saat 2 de gazinoyu 15 kişi basıyo ve babamı hunharca öldürüyolar .ve korkudan tüm şahitler mahkemeye gelmedi.ve 1 kişiyi suçlu buldular.ve davanın sonucunu babamın onu öldüren kişiye 80 tl borcu var diye kapattılar.yani benim babam 80 tl için öldürülmüş oldu.ve şimdi benim üzerime atılan bir suçtan 2 mahkeme görüyorum.güya ben bir silah satmısım ve silahta 2004 senesine ait suçlar var beinim üstüme atmaya çalışıyolar.ama parmak izleri tutmuyo.ve bu davanın içinde de babamı öldüren adamın soy isminin aysısı olan adamlar var.ve suç duyurusunda bulunamıyorum.çünkü büyük bir teşkilat içerisinde olduğumu anladım ve 2 kızım ve eşimle durmadan yer değiştiriyorum .ve benide öldürecekler ve süs verecekler biliyorum.lütfen bana ciddi bir şekilde yardım edin..allah rızası için ben şu an çok kısıtlıyım.kimseye derdimi anlatamıyorum.canada ya iltica edebilirmiyim .ailemle oraya gitsem beni geri gönderirlermi.yada ne yapayım.şimdiden çok teşekkür ederim
  • turist vizesiyle kanada'ya gel, burda ilticayi dene, bugune kadar ilticayi hic desteklemedim ama senin durumun farkli gibi gozukuyor. en kolayi turist vizesiyle gel buraya ondan sonra bir yolunu bulursun.
  • cevab verdeiğin için sana çok minnettarım .aydınlamam gereken konular var.
    1- 2 kızım ve eşimle bir daha geri gelmemmek için gidicem canadaya
    2- kaçak gibi yaşadığım için hiç bir birikimim yok
    3- oraya geldiğimde canada benden bedel talep edermi avukat parası gibi
    4- canada bana iş verirmi

senin anlayacağın 5000 $ ile gitsem başarabilirmiyim . yoksa orada iki yaşındaki ve 4 yaşındaki kızlarım ile ortada kalırmıyım.geriye gönderirlerse bin için çok kötü olacaktır çünkü. bu konularda aydınlatırsan beni hiç durmam hemen bir yolunu bulup buralardan kaçıcam.şimdiden çok teşekkür ediyorum.
  • çok geçmiş olsun kardeş. durumun gerçekten zor, bu yüzden iltica şansın artar. ama şunu sorayım, buraya geldikten sonra nasıl geçineceğini planladın mı? ayrıca ingilizcen veya fransızcan ne durumda?
  • siz dostlarım sağolsun. benim tek amacım benim ve ailemin hayati tehlikesini ortadan kaldırmak .ve bunun için kesinlikle iltica etmek kurtuluşumdur. ingilizcem fransızcam yok. tek isteğim orada sığınacağım bir ev verilmesi .ve ne iş olursa olsun.insaat çöpçülük her ne olursa.çalışırım.tek istediğim ölmemek .babamı özlediğim kadar kızlarım da beni özleyip ağlasın istemiyorum.inanın bana kimseye güvenim yok .ve psikolojim darmadağın oldu.

(allah yardım ederse .oraya geleceğim vakit mahkemeden babamın öldürüldüğüne dair tüm dosyaları ve resimleri otopsi raporlarınıda alayımmı yanıma)
  • "protected person" yani korunan kişi gibi bir başvuru seçeneği olması lazım. onu biraz araştır derim. konsolosluğa gittiğin zaman da durumu uygun bir biçmde açıkla. gelince birkaç ay refugee kamplarında kalacaksın büyük ihtimal.
  • mahmut kardeşim çok teşekkür ederim .son bir sorum olacak .oraya gittiğimde kendi ayaklarımın üzerinde durana kadar bana maddi yardım ederlermi.çocuklarımın okulu gibi.ve aturduğum ev gibi.yoksa sadece parası olan sığınmacılarımı alıyolar .?? vereceğin cevap için çok teşekkür ederim.
  • okula zaten çok cüzi bir rakam ödeniyor. devletin ucuz evleri var, biraz küçük ama idare eder. onlara başvurabilirsin. maddi olarakta ontario için söyleyeyim eğer uzun zamandır kanada'da iş aradığını ama bulamadığını belgelersen tahminim sana ve ailene $950 gibi bir bağlıyorlar. kendini geçinderecek kadar bir para verirler diye tahmin ediyorum.
  • ErtiErti
    Moderatör
    @deniz:
    senin ve ailenin canının tehlikede olduğunu bir şekilde somut delillerle belgelemen lazım. Yoksa iltica başvurun kabul görmez, eğer belgelerinle canının tehlikede olduğunu kanıtlarsan sığınma hakkı tanırlar. İngilizce bilgini falan düşünmemelisin, senin ve ailenin canı söz konusu ise. Önce can güvenliğiniz sağlansın, bu esnada devletin göçmenlere sağladığı ücretsiz kurslar yardımıyla öğrenirsin.
  • azerbeycana gecip ordan birlesmismis milletlere siginma talebinde bulunabilirsin , seni bir sure bekletiyorlar daha sonra kabul eden ulkeye oturum hakkinla beraber goc ediyorsun.burda kokeni nedeniyle irandan turkiyeye kacip birlemis milletlere basvurup 2 sene sonrada kanadaya oturum hakkiyla gelenler var.mahkeme kagitlarinin elinde olmasi gerekir muhtemelen.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.