masterda 2 yil egitim ucreti veriyorsunuz, postgraduate de 1 yil.
akedemik kariyer dusunmeyenler icin yuksek lisansin pek gerekli olmadigi,
post graduate in daha cok uygulamaya donuk bir program olmasi
gibi sebepleri dusundugumuzde sizce hangi secenek daha iyi??
???
Bu sorunun cevabi kisiye, egitim ve is tecrubesi altyapisina ve sektore gore degisir. Eger akademik bir egitimle, tez yazmakla ilgilenmiyorsaniz post-graduate bir diploma daha cok hitap edebilir size. Ucret olarak karsilastirma zor. Kimi master programinin toplam ucreti 1 yillik post-grad diploma programina esit olabiliyor. Ayrica master programlarinda cok guzel ucretli staj imkanlari var. Isverenler egitim yaninda is tecrubenize de bakacaklardir.
Sayın yönetici Gulcan Hanım...Ben PR kartlı bir türk vatandaşıyım. 1 Senedir Ontario da yaşıyorum. Şuan ESL okulunda ingilizce dil eğitimi alıyorum ve level 5 düzeydeyim. Ben Gıda Müh. yim ve Türkiyede 4 yıl gida denetmenliği yaptığim için burada da food inspector görev diploması almaya karar verdim. Bu alanla ilgili universite ve kolejlerden Guelph Universitesinden Food Science master programı yada Academy of Applied Pharmaceutical Sciences ten Post graduate Diploma Food safety and Quality programını almak konusunda kararsızım...Sizden ricam post-graduate diploma programı mı yoksa food science mastır programı mı daha iyi olur. Araştırmalarımda Guelph universitesi de gıda üzerinde isim yapmış universitelerin başında geliyor...Bana karar vermemde yardımcı olursanız sevinirim...Şimdiden Teşekürler...
"senolkaya"
verdiğin bilgiler için teşekkürler. metalurji malzeme mühendisiyim, 2 yıldır demir çelik sektöründe çalışıyorum. benim bölüme uygun post-grad programları nelerdir bilgin var mı ?
Buradaki arkadslara yardimci olmaya basladigimdan beri baya arkadslara yardimci oldum ve cok yogundum. Bugun itibariyle turkiyeye geldim. Ondan maillere bakamadim.
Istersen bastan birkere daha mail at. Kusura bakma
size sorum su sekilde olacaktir, bildiginiz uzere Canada da calismak icin Turkiyeden alinan diplomalar kabul edilmemektedir, Turkliyede ki diplomanin denkligini alabilmek icin en kolay yontem nedir. Ornegin universitenin Makina muh bolumune basvurup, transkrip de gecen derslerin kabulunu alip kabul edilmeyenleri tekrar almak mi, yoksa herhangi bir universiteye basvurup master veya post graduate yapmak midir. Sonucta isveren sahip olunan son diplomaya bakacaktir herhalde, sen daha degree yi Turkiyeden almissin bu nedenle senin Canada da diploman gecersiz deme sansi varmidir. Bu arada calisabilmek icin PR card sahibi olarak soruyorum bu soruyu.
Eger ITU ODTU gibi universiteleri bitirmis iseniz diplomanizi kabul etmektedirler. Bazi insanlar kabul gormuyor diyorlar ama benim 4 arkadsim burada calsimakta...
Sayet kabul gormezse bolumunuze gore , ( bazi oulumlarde degree nizi kanadadan almak zorunda olabiliyrosunuz, licence icin ) burada derslerinizi kabul ettirip universite diplomanizi tamamlatirsiniz. veya dedigiinz gibi post grad / master yaparsiniz.. Benim tavsiyem genelde post grad oluyor.. cunku sizi hayata hazirliyor ve ayni zamnda dersinize industriden gelen kisiler oldugu icin networkunuzu gelistiriyorsunuz..
ben turiyedeyim 533 303 33 98 numaram hic cekinmeden arayabilirsiniz.. Umarim yardimci olabilirm