Giriş Yapılmadı (Giriş)

Bize ücretsiz danışın

Uvic
Uvic
Uvic

Kategoriler

Merhaba!
Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Eğer hesabınız varsa, lütfen giriş yapın.
Eğer üye değilseniz, buraya tıklayarak yeni hesap açabilirsiniz.
    • CommentAuthorExtremE
    • CommentTime23 11 2008 düzenlendi

Merhaba arkadaşlar
    Yaklaşık 1 ay kadar önce Amerika New-york'ta dil okuluna başvurdum ve geçen hafta gittiğim vize görüşmesinde anlam veremediğim bir şekilde red yedim.
    Bu durum moralimi çok bozdu ve Amerika için görüşlerim çok değişti.

Şimdi Kanada için başvuruda bulunmak istiyorum ancak sütten ağzı yanan yoğurtu üfleyerek yermiş hesabı ,iyi bir araştırma yapıp öyle başvuruda bulunmak istiyorum. Bunun içinde şuan kanada da bulunan veyahut gidipte gelmiş olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

Ben size amerika vizesi başvurumda hazırladığım belgelerimi burada belirtmek istiyorum. Bu belgelerime göre vize çıkma olasılı hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.

1- 6 aydır çalışmakta olduğum şirketimden geri döndüğümde çalışacağıma dair belge
    (antetli kağıtta bölüm şefi tarafından imzalı ve kaşeli) + son maaş bordom

2- Sponsorluk Kağıdı (Annemin masraflarımı karşılayacağını belirten- annem tarafından imzalı)

3- Annemin Banka hesaplarının banka tarafından kağıda dökülmüş imzalı çıktısı ( iki ayrı bankada toplam 45.000$ civarı )

4- Babamın Banka hesaplarının aynı şekilde çıktısı ( 20.000$ civarı)

5- Bu bankalardan ayrıca hesap haraketleri belgeleri (ne kadar süredir bankada para tuttuğumuza dair- imzalı bunlarda)

6- Annem ve Babamın emekli olduklarına dair belgeler

7- 2 adet evimiz ve 1 adet arabamıza ait olan tapular

8- 2010 yılına kadar tecilimin olduğunu gösteren askerlikten alınmış orjinal belge

9- Elektrik Mühendisliği diplomam (2008 yılı mart ayı mezunuyum)..

Görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime23 11 2008

Selam, geçmiş olsun.
    Başvurunu neden reddettiklerini söylemiş ya da bir belgeye yazılı olarak sunmuş olmaları lazım.
    Red sebebini söylersen, daha spesifik çözüm yolları üretebiliriz.
    Geri döneceğine mi ikna olmadılar?
    • CommentAuthorExtremE
    • CommentTime23 11 2008

Evet, geri döneceğime ikna olamadılar. Sebep olarakta ailevi bağlarınızın güçlü olduğuna inanamadık dediler (fix cevap buymuş zaten redlerde)
    23 yaşında okulu yeni bitirmiş bir gencim. Askerlik belgem, geri döndüğümde çalışacağıma dair 6aydır çalışmakta olduğum şirketten almış olduğum izin belgem ve yurtdışında tanıdığım kimsemin olmaması.. Bu durumlara rağmen yinede red aldım, ben daha başka kendimi nasıl ikna ettirebilirim açıkcası anlamış değilim. Sadece W&T ile gençlik amerika vizesi alabiliyor sanırım. Dil okuluna yazılmakla vize almanın çok zor olacağını düşünmeye başladım.

Erti bu arada hızlı cevabın için teşekkür ederim, forumu dikkatlice gözden geçiriyorum ve birçok kişiye verdiğin önemli bilgiler taktire şayan, umarım kanada vize başvurumda seninde yardımlarında olumlu sonuca giderim.
    • CommentAuthorvancouver
    • CommentTime24 11 2008

Guzel hazirlanmis bir basvuru pakedi ama : dil okulu ile ilgili herhangi bir detay goremedim okul kabul mektubu ; banka odeme makbuzlari..
    • CommentAuthorExtremE
    • CommentTime24 11 2008 düzenlendi

Onları yazmayı unutmuşum, tabiki onlarda var. Ön kayıt olduğuma dair belge I-20 belgesi okuldan gönderildi posta ile ve vize görüşmesinde bakıldı. Tüm evraklarım olmasına rağmen red aldım dediğim gibi. Sebebini anlayamıyorum açıkcası.. Aklıma gelen bir durum varki oda şuanda dünya çapında olduğu söylenen ekonomik krizin buna sebep olduğu, başka bir neden göremiyorum açıkcası durumumda..

Herneyse artık Amerika umrumda değil, Kanada için uğraşacağım, durumu benimki ile benzer olan ve yakın zamanlarda vize onayı alanların, almış olanların tavsiyelerini bekliyorum.
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime26 11 2008

Başvuru pakedinde ben de bir anormallik göremedim (eğitim dökümanlarını da varsayarak).
    Benim aklıma gelen tek ihtimal şu:
    İngilizce eğitimi almak istediğin onlar için önemli değil aslında, ama adamlar eğitimden sonra amerika'da kalacağına dair ufak da olsa bir olasılık yakalayınca reddi basıyorlar. Benim tanık olduğum kadarıyla redler; insanların ingilizce eğitimi sonrasına dair planları hakkındaki muğlak açıklamaları, ingilizce eğitimini neden aldıklarına dair uyduruk da olsa geçerli sayılabilecek bir mazeret üretememeleri; yani alınan eğitimin ileride ne amaçla kullanılacağının, kariyerine ne gibi olumlu katkılarının olacağının açık ve net olarak ifade edilememesi sonucu verilmekteydi. Çünkü bu tür durumlarda vize memuru, başvuran şahsın ingilizce eğitimini niçin aldığına dair sunduğu gerekçeden tatmin olmayıp, gerçekten ingilizce eğitimi alıp almak istemediğine emin olamıyor, bu yüzden de ingilizce eğitimini orada kalmak için paravan ya da bahane olarak kullanmak istediğine kanaat getiriyordu. Siz, başvurunuz esnasında amerika'ya gidiş amacınız ve alacağınız eğitimin ileride size ne katkısı olacağı konusunda açıklamalarınızla karşı tarafı yeterince ikna edememiş olabilirsinia Ben buna yorabiliyorum ancak, takdir edersiniz ki birçok vize memuru var, bu yüzden de değerlendirme ve inisiyatif alma şekli memurdan memura değişebiliyor.

Amerika'dan vazgeçtiyseniz, Kanada'ya başvurmayı tabiki deneyebilirsiniz ama Kanada konsolosluğu'nun değerlendirmesi de çok farklılık göstermiyor, bu yüzden başvuru esnasında niyet mektubunda niyetimizi çok net ve açık bir şekilde dile getirmemiz gerekiyor.
    • CommentAuthorExtremE
    • CommentTime26 11 2008

Ben size aramızda geçen konuşmayı anlatayım:

Neden Amerika ?
    Çünkü kariyerim için akıcı bir şekilde ingilizce konuşmak önemli olduğundan yurtdışında eğitim almaya karar verdim.

Daha önce dil eğitimi aldınızmı ?
    Hayır daha önce özel dil eğitimi almadım lisede ve üniversitede almış olduğum eğitimim var. Zaten pratikte kendimi geliştirmek için gitmek istiyorum.

En önemli iki soru bunlardı, sonra çekik gözlü biraz düşündü fln filan..

Sonra vize veremeyeceğim ailevi bağlarınızın güçlü olduğuna inanamadım, üzgünüm dedi. Sebebini ısrarla sordum ve kendisinden şu şekilde bir laf koparabildim; daha üniversiteyi yeni bitirmişsiniz, 6 aydır çalışıyorsunuz (maaş bordomada bakmıştı bu arada 1100ytl alıyordum çalıştığım yerde- mühendis için az ücret olduğunu düşünüp amerikada çalışır bu diye düşünmüş olabilir) bunlar yeterli değil dedi ve oturumu kapattı.

Döneceğime dair başka nasıl ikna edebilirim açıkcası bilemiyorum ancak artık bunun bir önemi yok amerikaya karşı soğudum birdaha başvuruda bulunmam..
    • CommentAuthorvancouver
    • CommentTime26 11 2008

Peki gidecegin okul fiyati ; orda ki turk ogrenci sayisi ; calismis oldugun acentanin bu okula gonderdigi ogrenci sayisi : bunlarin vize deki red orani nedir ? bazen sadece vize uzatma amacli okullara supheyle yaklasabiliyorlar.Ki bu okullar oldukca ucuz olanlar 6 aylik 1500 -2000 dolar civari.. Uzuldum gercekten..
    • CommentAuthorExtremE
    • CommentTime26 11 2008

Açıkcası 9aylık dil eğitimi için haftalık 18saat için 4340dolar + 100ş başvuru ücreti alan bir okuldu. Yalnız bu okula sadece başvurup gidecek olan ben değildim, birçok gitmiş ve gitmekte olan insanlarda var. Ben açıkcası bu nedenden dolayı reds verildiğini sanmıyorum.
    • CommentAuthorsheri
    • CommentTime26 11 2008

Haftalık 18 saati yeterli görmüyor Kanada Konsoloslugu en az 20 saat olmalı diye biliyorum.
    Amerika içinde bu saat dikkat çekmiş olabilir çünkü diger saatlerinde çalışacagını düşünmüş olabilirler.
    • CommentAuthorExtremE
    • CommentTime26 11 2008

Belkide, haklı olabilirsin sheri çünkü başka bir olasılık aklıma gelmiyor.
    Kanada için haftalık eğitim saatimi yüksek tutacağım. Umarım bu seferde hüsranla sonuçlanmaz. Kanadam.com la irtibata geçmek istiyorum ama şuanda cevap verilmiyor. Sanırım buradaki acentalarla başvuru yapacağım
    • CommentAuthorExtremE
    • CommentTime28 11 2008

Arkadaşlar 6 ay'a kadar mı turisat vizesi veriliyor yoksa 5ay'a kadar mı ?

Ben 6 aylık kayıt yaptıracağım dil okulu için,, ancak forumlarda okuduğum kadarıyla 6aylık kurslarda da turist vizesi oluyormuş diye okudum. Ancak ben öğrenci vizesi almak istiyorum çünkü orada başka programlara kalıp bir kaç ay daha uzatma ihtimalim olabilir. Acentam ile konuştum onlar bana 5aya kadar olan eğitimlerde turist vizesi olduğunu 6aylık eğitim alacakların zaten öğrenci vizesi almaları gerektiğini söylediler.

Ancak ben yinede bu forumda yazan arkadaşlara daha fazla güvendiğimden sizlerede sormak istiyorum. 6 aylık yazılacağım kurs için öğrenci vizesi için başvurursam konsolosluktaki görevli ; ''hmm bu niye turist vizesi almak istemiş geri dönmeyecek yoksa? '' gibi bir endişeye kapılıp red veya turist vizesi verebilirmi ?
    Bu benim için çok önemli ona göre dil okuluna başvurumu pazartesiye geciktirdim, sizin cevaplarınız sonucunda karar vereceğim
    • CommentAuthorhokans
    • CommentTime28 11 2008 düzenlendi

Merhaba ExtremE,
    Sana vermiş olduğum linkte Exceptions altındaki ilk başlık soruna 1. elden yanıt verecektir. Linkte de belirtildiği gibi 6 aya kadar ve 6 aylıktan daha az olan kurs ya da programlar için öğrenim izni almaya gerek yok.Bu nedenle turist vizesi veriliyor zaten.Ancak 6 aydan uzun bir program için otomatikman öğrenci vizesi için başvurmuş oluyorsun.Eğer öğrenim süreni uzatmak niyetindeysen öğrenci vizesi almanı tavsiye ederim.
    Şunu da dipnot olarak belirtmek istiyorum.Vizeler çoğunlukla kıtı kıtına verilmez.Örnek vermek gerekirse 9 aylık bir programa katılacak öğrenciye verilecek vize 11-12 aylık olacaktır.
    http://www.cic.gc.ca/english/study/study-who.asp

Unutmadan, bu linki de tılkayıp okuduktan sonra kafanda az bir soru işareti kaldıyse bile onlar da yok olacaktır ;)
    http://geo.international.gc.ca/canada-europa/turkey/visas/study-permits-tr.aspx
    • CommentAuthorExtremE
    • CommentTime28 11 2008

Teşekkür ederim hızlı cevabın için hokans. Ya işte forum dostluğu budur , birbirini hiç tanımayan insanlar birbirimize yardımcı olabilmek için link ekliyoruz detaylı bilgiler veriyoruz,harika bir olay.. eğerki vizeyi alırsam geldiğimde bir toplanalım, çaylar tatlılar benden :)

Evet, o zaman benim 6 aylık dil eğitimim için öğrenci vizesine başvurmam bir sorun teşkil etmiyor. Ancak sütten ağzım yandığı için (abd red) yoğurdu derin dondurucuda bekletip üfleyerek yiyenlerdenim o yüzden size göre fazla sorun teşkil etmeyen durumlar benim için çok büyük problem olabiliyor bunun için soruları irdelemem sizi boğmaz umarım :)

Ben kasım başında ayrıldığım şirketimden 6 aylık eğitimimden sonra döndüğümde çalışmaya devam edeceğime dair belgeyi aldım ve bunu vize dökümanlarına ekleyeceğim.(şirketle aram iyiydi kabul ettiler sağolsunlar:) ) 6 ay sonra döneceğim kesinmiş gibi gösterdiğim için öğrenci vizesine başvurmam acaba şüphelendirirmi diye düşünüyorum ? Bu soruyu irdelememin bir sebebide bu aslında, bu konuda ne düşünüyorsunuz acaba ?
    • CommentAuthorhokans
    • CommentTime28 11 2008

ExtremE bana kalırsa şirketinden almış olduğun belgenin bu şekilde bir olumsuz düşünceye yol açacağını düşünmüyorum.Neden diye soracak olursan şöyle bir açıklama yapabilirim; Senin gibi pek çok arkadaşımız çalışmış oldukları şirketlerden bu tür belgeler aldılar. Peki hepsi de belirtmiş oldukları eğitim sürelerini uzatmayıp tam zamanında mı Türkiye'ye döndüler? Ya da daha önce değinmiş olduğum gibi konsolosluğun tanımış olduğu, eğitim süresini aşan 1-2 aylık ek vize opsiyonunu kullanan arakadaşlarımız hiç mi olmadı? Dediğim gibi bence olumsuz bir yargı oluşturabilecek konu değil. Fakat için rahat etmiyorsa belgende revizyona gidebilirsin. Belki belge şu şekile yazılabilir: "Şirketimizde şu şu görevdeki ExtremE, Kanada'daki ingilizce eğitiminin sonunda tekrar şu şu görevde çalışmaya başlayacaktır"
    Konun uzmanı değilim. Sadece fikir verebilmek adına yazıyorum.Umarım bir faydası olur..
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime29 11 2008

Arkadaşlar, hokans'ın yazdıklarına istinaden, bir not da ben eklemek isiyorum. Bu durum istisnai olabilir; Konsolusluk 5.5 ay bazen de 5 aylık eğitim programlara da uzun dönem vize verebiliyor. Benim eğitimim 5.5 aylıktı ama bana geçen sene verilen vize öğrenci vizesiydi. Şans işiydi. Vizemin onaylanış süresi ile bitiş süresi arasındaki fark matematiksel olarak 6 aydı ve bitiş süresi kursumun son günüydü. (gerçi immigration office'de verilen study permitimin bitiş süresi vize bitiş süresinin 4 gün sonrasını gösteriyor, bu da 4 gün daha kalabileceğimi gösteriyordu.) Ama bu yazdıklarım istisnai olabilir. Bu yüzden öğrenci vizesi için başvuracakların minimum 26 haftalık (tam 6 aya denk geliyor) bir başvuru yapmaları daha isabetli olur.

@extreme :
    Neden Amerika ?
    Çünkü kariyerim için akıcı bir şekilde ingilizce konuşmak önemli olduğundan yurtdışında eğitim almaya karar verdim.

Bu cevap sadece sen değil, ingilizce eğitimi için başvuranların %99'unun verdiği bir cevap olduğu için, tek başına yeterli olacağını düşünmüyorum ama şöyle bir cevap belki daha çok inandırıcı olabilirdi:

Ben iş yerimde falanca pozisyonda çalışıyorum. Pozisyonum gereği bazen yabancı müşterilerle iş ortaklığımız oluyor ve müşterilerimizle iletişim için yazılı ve sözlü alanda güçlü becerilere sahip olmamız gerekiyor, kariyetim önem arzeden ingilizce konuşma ve yazma becerilerimi geliştirmek için yurtdışında eğitim almaya karar verdim. Eğitimden sonra ülkeme döndüğümde, öncekine oranla gelişmiş ingilizcemle işyerime ve pozisyonuma daha fazla katkım olacaktır. Ayrıca iş ingilizcemin kariyerim bundan başka katkıları da şunlardır bunlar olacaktır. (şunlar bunlar kısmını tr'de "akademik kariyer", "iş yerinde pozisyon yükselme")

Kanada'ya yapacağın başvuruda yazacağın niyet mektubunda da "Çünkü kariyerim için akıcı bir şekilde ingilizce konuşmak önemli olduğundan yurtdışında eğitim almaya karar verdim." yazısıyla yetinmemeni, amacını güçlendiren ifadelere yer vermeni öneririm.

Kolay gelsin.
    • CommentAuthorcigdem
    • CommentTime1 12 2008

merhabalar...
    Açıkçası ben de okulumu bitirip, herhangi bir iş başvurusu yapmadan Kanada'ya dil okuluna gitmek istediğim için ve böylelikle Türkiye ile aramda konsolostakilerin onay vermesini destekleyen bu anlamda bir bağ yaratamayacağım için forumda okuduklarımdan dolayı paniklemiş vaziyetteyim.

Bunun yanısıra okulum haziran'da biteceği için Kanada'ya en kötü ihtimalle temmuz-ağustos gibi gitmek istiyorum.Acaba vize işlemlerine ne zaman başlamam gerekiyor? Sanırım gitmek istediğim aylarda katılabileceğim bir dil okulu programı vardır değil mi?

Son olarak ben 6-9 aylık bir dil okulunun ardından başka bir eğitim programına katılmak istersem oradayken vizemi uzatabilecek miyim veya ilk başvurumda daha uzun süreli bir öğrenci vizesi mi almalıyım?

Yardımlarınız ve değerli bilgileriniz için teşekkürler...
    • CommentAuthorcigdem
    • CommentTime1 12 2008

Birşeyi daha eklemek istiyorum aklıma gelmişken:
    Benim Toronto'da tanıdıklarım var ve dil okulu için eğer burayı seçersem onların yanında ikamet etme durumum olabilir. Vize başvurumda, Kanada'da tanıdığım olması olumsuz bir durum yaratır mı?
    • CommentAuthorjayboy
    • CommentTime2 12 2008

Extreme googlede bu forumla karşılaştım ve topic ini görünce üye olup bende bişiler yazmak istedim... bide az önce mezun forum a üye oldum ordada çok faydalı şeyler varmış ama bende 2 kere red aldıktan sonra fark ettim buraları çünkü benim içinde şok oldu bende new yorkta bi dil okuluna 12 aylık dil eğitimi içn kayıt yaptırdım LaGuardia College e sponsorum orda vatandaş olan ve bar ayrıca resturant sahibi olan kuzenimdi, abimde orda bi süredir öğrenci p.tesi ve cuma vize görüşmesine gittim red edildim ilk redden sonra ikinci zaten aynı konunun üstünde duruyoalr ön yargı ile ilk red ide sanırım senide red eden ve herkesin şikayetçi olduğu o uzak doğu kökenli mülakatçı red etti oldukça şaşırmıştık bizde ailecek vs... 40 saniyede bi geleceği nası un ufak ediyolar görüyosun=) Bende şuan senin gibi Torontoda dil eğitimi almayı planlıyorum gerçi hep planım oydu ama ordaki abim burdaki bi okul kayıt yaptır hem ben varım zorluk vs çekmezsin diyince planlarım öyle değişmişti ama bana baya maddi manevi ve zaman olarak kayıp oldu... Şansızlık bence tamamiyle ordaki elemanın insiyatifine bağlısın ya...
    • CommentAuthorExtremE
    • CommentTime3 12 2008

Merhaba Jayboy
    Şu yazdıkların benimki ile tamamen örtüşüyor. Her kelimesiyle hemde..
    Aynı şekilde benimde arkadaşım orada olduğundan zorluk çekmemek adına amerikayı seçtim ve arkadaşım orada olmasa aklımda sadece kanadaya gitmek vardi. Bende çekik gözlü ile mülakat yaptım ancak seninde söylediğin gibi 40saniye içinde uzun zamanda planladıklarım yerle bir oldu. İnan o günden sonra amerika ile ilgili birçok görüşüm değişti..
    Finansal olarak bir sorunum yoktu, eğitim olarakta iyi bir bölümü bitirdiğimi düşünüyorum sonuçta sıradan insanlardan biraz farkım olduğunu düşünüyordum mühendis olarak,, ancak gördümki bunların bir önemi yok. Resmen orada rezil duruma düşüyorsun, kararım değişmez, sırada bekleyenler var lütfen çekilirmisin gibi emir dolu cümleler kuruluyor, sende geri alamayacak şekilde ödediğin bir ton parayı lanet olası ülkenin topraklarına giremeden gidiyorsun...
    Herneyse olan oldu, şimdi kanada var sırada. Benim şuanda tek amacım ingilizcemi geliştirmek ve bunun için daha detaylı bir şekilde evraklarımı işini iyi yapan bir acenta ile düzenliyorum, bayramdan sonra evraklarımı göndereceğim. Kanada vancouver şehrindeki INLINGUA okuluna 6 aylık kayıt yaptırdım. Umarım bu seferde başarısızlıkla sonuçlanmaz. Aynısını senin içinde dilerim, saygılar..
    • CommentAuthorjayboy
    • CommentTime3 12 2008

Selam Extreme;
    Evet durumumuz hemen hemen aynı, üstelik senin eğitim durumun vs de yerindeymiş benimde eknomoki vs bi sorunum yoktu sponsor vs yerindeydi ben liseyi bitreli 2 sene oluyor sadece ama bunu sorun etmediler başka şeylere takıldılar sanırm bence durumunun hiç bi önemi yok mümkün olduğunca insanı eğlemeye çalışıyolar sende arada kaynıyosun yaptığın masraflar senin geleceğin adamlarn umrunda değil zaten... Bende Torontoda bi okula başvurmayı düşnüyorum ama biraz kafamı toplamak istiyorum önce çünkü bu plan uznu zamandır düşündüğm bişeydi ve çok kolay yalan ettiler dediğin gibi... Sadece Canada içinde finansör durumunu halletmem gerekiyor... Kardeşim ingilizce öğrenmek istiyorum herşey tamam yani neden ingilizce öğrenmek istiyosun diye saçma bişey olabilrmi ya öğrenmek istiyorum ya eğitim almam istiyorum okula orda devam etmek istiyorum eğtiimi alıp işimde kariyer yapmak istiyorum ben multimedia tasarımla uğraşan insanım sonuçta herneyse uzatmaya gerek yok durumları yaşananları sende bilyosun aynısı başından geçmiş tekrarlayıp canımızı sıkmaya gerek yok önümüze bakmalıyız umarım kanada vizende problem çıkmaz gidip ingilizce eğitimini alırsın... Bu arada hangi acente şirketi ile çalışıyosun bende işini iyi bilen bi danışmanlık bürosu ile hazırlanamyı düşnüyorum ama biraz zamanı var...
    • CommentAuthorExtremE
    • CommentTime3 12 2008 düzenlendi

Ben ... ile işlerimi hallediyorum şuanda.Çalışanları gideceğin ülkede eğitim görmüş yaşamış kişiler genelde. Her konuda çok yardımcı oluyorlar, kesinlikle tavsiye ederim, taksimde yerleri, siteleride : ...
    Ayrıca haberin olsun, belki biliyorsundur ama , kanada vizesi amerika gibi anında çıkmıyor, 8 haftaya kadar bekletebiliyorlar hatta başvurular yoğunsa (sanırım bu aralar öyleymiş) daha uzun sürebiliyor. Ben kaydımı şubat ayına yaptırdım umarım o zamana kadar vize çıkarda elime ulaşır. Olmadı okulun tarhini kaydırırcaz fln filan, haberin olsun..

Yönetici notu: Lütfen şirket ismi ve adresi paylaşmayınız. Anlayışınız için teşekkürler.
    • CommentAuthorExtremE
    • CommentTime4 12 2008

Erinc bey sanırım mesajımı siz editlediniz.
    Forumda kişilere özel mesaj gönderme ile ilgili seçenek olmadığından sorulan soruya cevap vermek zorunda kaldım. Bilgilerinize..
    • CommentAuthorjayboy
    • CommentTime4 12 2008

Anladım dostum ya evet uzun sürüyomuş işlemler sanırm mülakat yapmadıkları için böylemi gerçekten mülakat yapılmıyormu yoksa mülakat için ankaraya gitmemiz red yedikten sonra paşa paşa bide dönmemizmi gerekiyor=)))) Bu arada şirketin adı çıkmamış senin dediğin şirket A ile başlayıp S ilemi bitiyor?=) Ve bu arada kanadada yaşayan bi akrabımızın akrabası ile konuştum dün gerçekten baya zorlu şeyler söyledi tamamen oranında vize almak şans işi olduğunu vs aynı durumda insanları red edip kimilerini kabul ettiklerini vs yeni hükümetin bu konuda tutucu tavrını vs vs gerçekten internettede bişiler okudum o konudada umudum kırıldı gibi oldukça hatta sana bi yazı okumanı tavsiye edicem dostum http://www.canadaturk.ca/yazar.asp?yaziID=548... link çıkmadıysa eğer canadaturk u arat orda Hasan Yılmaz ın Bu Nasıl İş kanada yazısını bi oku kardeşim 2 Aralıkta yazılmış daha:S gerçekten çok sıkıntılı işler ya:/
    • CommentAuthorExtremE
    • CommentTime4 12 2008

Evt A la başlar. Tavsiye ederim. Bu red konusu hakkında daha öncede okudum, kanada nın riskli olduğunu biliyorum ama yinede denemeye değer olduğunu düşünüyorum. Ayrıca yazıyı okudum gerçekten moral bozucu ancak bu yazılanlar çoğu ülke için geçerli ,bunların sebebi aslında kişisel değil 3.sınıf ülkesi olmamızdan kaynaklanıyor. Yinede böyle yazılara takılıp moralimi bozmak istemiyorum, Sonuçta burada olsun başka forumlarda olsun onay aldıklarına dair görüşlerini belirten birçok öğrencide görüyoruz. Umarım onay alırda istediğimiz eğitimimlerimizi başarıyla tamamlarız.
    • CommentAuthorjayboy
    • CommentTime4 12 2008

Aynen dostum haklısın ama şunu anladım sanırım cidden şans işi evet yazıda çok morel bozucu:S ters bi zamanamı denk geldik nedir=)
    • CommentAuthorjayboy
    • CommentTime14 12 2008

Kardeş senin işlemler ne durumda?
    • CommentAuthorExtremE
    • CommentTime15 12 2008

Selam Jarboy
    Şuanda evrakları tamamladım sayılır. Yarın konsolosluğa göndereceğim. Ondan sonra stresli bekleme süreci başlayacak, umarım hayırlısı olur.
    Sen neyaptın, karar verdinmi kanada için ?
    • CommentAuthorhokans
    • CommentTime15 12 2008 düzenlendi

Arkadaşlar Kanada'ya gidişimi 2 Şubat olarak belirlemiş ve rahatlamış durumdayım.ExtremE, zorlu ve yorucu bir sürece giriyorsun.Sana en büyük tavsiyem, sonuç gelene kadar kaç hafta geçerse geçsin moralini bozmaman gerektiğini söylemek olacaktır.Biliyorsun ben çok uzun bir zaman beklemiştim.Umarım sen de hayırlısıyla bu dönemi en kısa zamanda atlatırsın...
    • CommentAuthorjayboy
    • CommentTime15 12 2008

Extreme;
    Umarım vizeyi alırsın dostum, ailem bu ay sonu belgelerimin süresi dolacak diye son bir kez daha şansımı denememi istiyolar o yüzden şuan beklemedeyim ama ben istemiyorum sonuçta evraklarımda bir değişiklik olmdan üçüncüye gitmem sonucu değiştirmiyecektir ve forumlardan takip ediyorm hiç bu kadar red olmadığı falan söyleniyor krizdenmidir nedir bilmiyorum ama en küçük kafalarında bi açık bulduklarında red ediyolar tek amaçları sanırm red olmuş:) şu ay bir çıksın danışmalık bürosu ayarlayıpta görüşeyim kanada için evraklarımı hazırlayıp başvurmayı deniycem sponsor falan kasıcak kanada için yanlız ve malesef üzerimde umutsuzluk hakim...:)

Hokans;
    Başvurdan ne kadar sonra vizen geldi?
    • CommentAuthorhokans
    • CommentTime15 12 2008

Maalesef 9 haftaya yakın bir süre aldı jayboy..
    • CommentAuthorExtremE
    • CommentTime16 12 2008

Merhaba arkadaşlar
    Bugün öğle vakti civarı belgelerimi MGN kargoya teslim etmiş bulunmaktayım. Daha öncede söylediğim gibi sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş misali evraklarım hazır olmasına rağmen özenli ve sıralı bir şekilde tekrar düzenleyip, gözden geçirerek tamamladım. Bu konuda bana detaylı bir şekilde yardımcı olan forumdan a_p13 (Alp'dir kendisi - Hernekadar detaylıca uğraşsamda evraklarım onunki kadar ''garantiler'' şekilde değildir, yeminli tercümanlar, noter onayları vs.. önünde sayğıyla eğiliyorum :) ) ve çok yada az, deneyimlerini paylaşan tüm forum arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
    Bundan sonra vize ile ilgili sorularım kalmamış olup elimden geldiğince vize başvuru hakkında deneyimlerimi paylaşacağım.
    @Hokans;
    Dediğin gibi asıl stresli süreç şimdi başlıyor. Yurtdışı dil eğitimi yüzünden işimden ayrıldım, askerlik süremi uzattım. Bunların etkisiyle insan stres oluyor ancak en azından belki çıkar ümidi, stresi bir nebzede olsa azaltıyor. Bakalım, umarım çok beklemeyiz. Araya christmas flnda girecek, birde şu haberlerde kanadaya işci alımı haberide çıktıktan sonra millet akın etti. Bakalım 1 ay içinde çıkarsa çok şanslı hissedeceğim ama zor gibi. Okul başlangıç tarihini şubat 6 belirledik ama bu süre uzatılabiliniyormuş, olan geçip giden zamana oluyor tabi..

@Jayboy
    Tek amaçları red değil aslında ancak görüşme anında yada evrakların kontrol edilirken daha baştan 1-0 yenik başlıyorsun. İlk atak iyiyse 1-1 yapıp ekstra yeteneğin ilede bitirici hamleyi yapıyor ve maçı 2-1 alıyorsun. Tabi şans faktörüde önemli , rakip bazen hırslı olmuyor ve kendi kalesine gol bile atabiliyor :) Vize işi tamamen şans işi gördüğün duyduğum ve anladığım kadarı ile, like the football game :)..
    • CommentAuthora_p13
    • CommentTime16 12 2008

extreme iyi şanslar bundan sonra inşallah alırsın vizeni.
    • CommentAuthorjayboy
    • CommentTime16 12 2008

hokans;
    owwwww 9 hafta ne demek abi ya:D nese geç olsun güç olmasın=) olmuş ya gerisini boşver:)

Extreme;
    demirgulderen@yahoo.com bu mail adresime msn adresini yazarsan dostum ordan seni msn adresime eklerim banada bilgi verip anlatmış olursun dostum hadi umarım işlerin tez ve temiz şekilde hallolur=)
    • CommentAuthorExtremE
    • CommentTime7 01 2009

Merhaba arkadaşlar
    Bayramdan sonra yapmış olduğum vize başvurumun sonucu bugün elime ulaştı. 6aylık dil okulu için başvurduğum öğrenci vizesi nihayet elime geçti ve pasaportumun son kullanım tarihine kadar vizemin onaylandığını gördüm :) . Bugünkü bekleyişim gerçekten hiç bitmeyecek gibiydi. Sabah 9da kargo şirketinin mesajıyla uyanmam ve 4de kargonun elime geçmesi arasında geçen süre nekadar uzun bir zaman dilimi ,bunun ancak yaşayanlar bilir.

Bu duruma hitaben birkaç şey söylemek istiyorum. Yukarıda da belirtmiş olduğum üzere; yurtdışında ingilizce eğitimi almak için verdiğim çabaların nihayet olumlu sonuç olarak döndüğünü görmek, bana 'insanin birşeyi gerçekten çok istemesi ile Allah'ın ona kapı(lar) açması' inancını sağladı. Bu nedenle size söylemek istediğim hernekadar klişe bir laf olsada; Hayallerinizden vazgeçmemeniz, onlar için çabalamanız, başkalarının sözünü önemsemeniz ancak sizin için en iyisi sizin vereceğiniz kararlar olduğunun farkında olmanız dır. Yıllar sonra dönüp arkamıza baktığımızda bunuda yapsaydım diyeceğimiz şeyler mutlaka olacaktır ancak düşünüyorumki 'keşke' bunuda yapsaydım diyeceğimiz olaylar içimizi daha çok kemirecektir.

Son söz; Herkez için hayırlısı ne ise o olsun, sağlıcakla..
    • CommentAuthor*duygu*
    • CommentTime7 01 2009

@extreme:
    Gözünaydın :)
    Ben kanada için turist vizesiyle başvurdum ve red aldım 1 ay öncesinde...
    Şubatın 16 sında okulum açılıyor.. Bu zamana kadar 2.şansım dil okulu ile denemek isitiyorum..Tabi esasında biraz şansımı zorluyor oldugum gerçeği yanında 2. paragrafta yazdıkların tamamen benım içindeki durumları anlatıyor...Bu arada yazdıgın nıyet mektubunu benımle paylaşabilirsen sevinirim( duyguasln85@hotmail.com)
    Teşekkürler.....
    • CommentAuthorist.
    • CommentTime7 01 2009

@ extreme:
    Hangi okul seninki? Torontomu?
    • CommentAuthorExtremE
    • CommentTime7 01 2009

@Duygu
    Teşekkür ederim, niyet mektubumu gönderiyorum umarım faydası olur ve vizeni alırsın..

@ist.
    Inlingua - Vancouver..
    • CommentAuthor*duygu*
    • CommentTime7 01 2009

: Şunada belirgin hiçbir şey yok... Okuldan ziyade, 2.başvurudaki şansımın ne olup ne olmayacagını kestiremediğim için; redde sahip oldugum için şimdilik yaptıgım şey,2 başvurumun doğru olup olmayacagını araştıryor olmak...
  1.  
    Merhaba ben de nisan ayı gibi Torontoya gitmeyi planlıyorum. Ama yorumlar karşısında kafam çok karıştı. Yüksek lisans mezunuyum. Türkiye'de doktoraya başlamak için dil gerekiyor bu yüzden ben de dil eğitimi için gitmeyi planlıyorum. Öğrenci vizesi alan arkadaşlar sizlerden ricam tam olarak hangi belgeleri verdiklerinizi açık bir şekilde yazarsanız çok sevinirim. Danışmanlık firması ile çalışmak önemli mi? Kimler kendisi başvurdu ve nasıl bir süreç yaşadı anlatırsanız çok memnun olurum.
    • CommentAuthordoruk
    • CommentTime21 01 2009

@iletişimci, danışman firma ile çalışmanı tavsiye ederim. en önemli nedeni okul ücretleri daha cazip oluyor. ben danışman firmadan aldıgım fiyatı, Toronto'daki arkadaşımı direk okula göndererek teyit ettirdim, daha pahalı söylediler. diğer evrakları da zaten sana bir liste halinde veriyorlar...
  2.  
    extreme senin de durumun benimkiyle aynı
  3.  
    bende amerika vizesine başvurdum ve mezun forumdakiyazdığım diyalogu aynen yazıyorum:

merhaba arkadaşlar. Bende ilk başvurumda malesef red yiyen biri olarak aranıza katılıyorum. 09.01.2009 cuma günü gittim görüşmeye. genç amerikalı sarışın adama düştüm mülakatta. herşey çok iyi geçti mülakatta.görüşme şöyle başladı;
    -merhaba nasılsınız
    -teşekkürler sizi sormalı.
    -niçin ing. öğrenmek istiyorsunuz?
    -dış ticaret şirketinde çalıştığım için öğrenme gereği duyuyorum.
    -nezamandır çalışyorsunuz?
    -1 temmuz 2005 ten beri
    -ne satıyorsunuz?
    -ithalat ihracat yapan müşterilerimiz var onların gümrük işlemleri ve transporting işlemlerini-
    -hangi üniv. mezunusunuz?
    -anadolu üniv. işletme
    -a.ö fakültesi mi
    -evet
    -transgriptinizi görebilir miyim?
    -mühürlü bir zarfta verdim. teşekkr falan etti .
    -masraflarınıızı kim karşılicak
    -şirket ve kendim daha sonra banka yazımı gördü ardından yine nezaket teşekkürrü etti. içimden herhalde verir vizeyi diye düşündüm çünkü gerçekten çok iyi geçmişti mülakat. daha sonra üzgünüm abd göçmenlik yasalarına göre vize için yetersiz bulunuyorsunuz gibilerinden bir cümle kullandı ve şu meşhur a4 kağıdına yazılı standart kağıdı uzattı ben şok oldum neden ? diye sormaya yeltenirken şu kağıdı okuduğunuzda anlicaksınız nedenini dedi.
    21 ocak da yine randevum var arkadaşlar. bana yardımcı olabilir misiniz. cevap yazacakarkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. inanın çok şaşırdım tüm sorulara net cevap verdim istedği evrakları sundum. anlamadım niçin red verdi sanırım ikinciye başvurmamı istiyor.
    • CommentAuthorExtremE
    • CommentTime25 01 2009

@exporter16
    Moralini bozmak istemem ancak çok büyük ihtimalle aynı cevabı alacaksın ikinci görüşmede'de. 2 hafta içerisinde iki red yiyen biri olarak söylüyorum sana bunu, çünkü benzer durumu bende yaşadım yukarıda okumuşsundur. İlk gittiğimde uzakdoğulu denk geldi ilk reddimi ondan aldım, sonraki haftada sarışın adama denk geldim ve senin yazdıklarının sıralamasına kadar aynı soruları sordu. Bende bu sefer alıyorum heralde derken ,malsef vize veremiyorum cevabı geldi.

Benin anladığım öğrenci vizesi alabilmek için amerika gözünde şu özelliklerden birine sahip olmalısınız:

Bankanızda yüksek miktarda para bulundurmak yada şirket sahibi,ortağı vs olmak, bu olmadı iyi bir üniversiteden çok yüksek bir ortalamaya sahip olmak veyahut orada yüksek lisans yada lisans programına kabul edilmiş olmak (kaldıki buda iyi not ortalaması gerektiriyor). Work&travel içinde problem olmuyor o şekilde de alınabilinir. Bunlar dışında sadece dil okuluna yazılıp vizeyi kapayım olayına izin vermiyor Amerika..

Bu yazdığım olumsuz düşüncelerim için kusura bakma, yinede başarılar dilerim sana, benim tek konuşmadığım bir diğer görevli olan bayandı. Umarım sana o denk gelir ,uzakdoğulu gelirsede kötü olacak çünkü, google da araştırısann biraz bizim meşhur uzakdoğulu hakkında yeterli bilgiyi edinirsin.

Bu arada bu konuya ek olarak birşey söylemek istiyorum. Bileniniz vardır, amerikaya öğrenci vizesi alabilmek için 200$ lık sevis ücreti (bir nevi ayakbastı parası) ödemek zorunda kalıyorsunuz ve öyle saçma sapan birşeyki eğerki vize reddi yerseniz 'ayakbasamadı ehuehue' adlı alay etme kurumuna aktarılan paranızı hiçbir şekilde geri alamıyorsunuz. İşte bunun ispatı, 2. reddimden sonra sevis bölümüne gönderdiğim mail ve karşılığında gelen cevap;

Sent: Thursday, November 20, 2008 9:49 AM
    To: SEVIS, FMJFEE
    Subject: SEVIS Payment Cancel Request

Dear concern;

Despite of i applied two times for American visa , they didn't let me to go America and i don't want to apply again.Therefore i cancelled my application from ALCC (my course name) and i want to take back my sevis fee payment.

MY INFORMATIONS:
    NAME: GOKHAN AYAL

Cevap:

Under no circumstances are you eligible for a refund.
    A1
    Regards,

SEVIS I-901 Fee Case Resolution Unit
    Student and Exchange Visitor Program
    fmjfee.sevis@dhs.gov <mailto:fmjfee.sevis@dhs.gov>
    For more information visit our website at http://www.ice.gov/graphics/sevis/i901/faq.htm

--------------------------------------------------------------------------------
  4.  
    extreme cevabın için gerçekten çok teşekkür ederim. ben ikinciye de gittim ve aynen yazdıkların doğru çıktı ikinci kez red yedim ve o uzak doğulu adama düştüm. en sonunda da "size bugün vize vermem mümkün ancak malesef veremiyorum dedi. sebebini sorduğumda güçlü aile bağları göremedim dedi."Şimdi ne yapmamı tavsiye edersin? üçüncüye başvurmayı mı yoksa başka ülkelerde şansımı denemeyi mi ? şirketim bana sponsor ve bankada 10500 ytl ve 12000 abd doları param var bu miktar yetersiz mi
    • CommentAuthorExtremE
    • CommentTime1 02 2009

İstersen deneyebilirsin ancak ben tavsiye etmem. Sonuçta oraya gittiğinde sana yine soracaklar 1 hafta içinde önemli durum değişikliğiniz nedir diye, e seninde o kadar kısa süre içinde durumunda önemli bir değişiklik olamayacağından olumsuz sonuç kaçınılmaz olacaktır. Tabi varsa önemli bir iki neden gösterebileceğin (özellikle geri döneceğine dair) ve onları önceki görüşmelerinde kullanmadıysan bir kez daha deneyebilirsin.

Ben 2 red yedikten sonra Kanada için başvurdum. Saolsunlar 6aylık dil okuluna yazılmama rağmen pasaportumun son tarihine kadar fazladan vize vermişler. Üstelik görüşmeyede gitmedim ,arayıp soruda sormadılar. Sanada tavsiyem Kanada için başvuruda bulunman. Başvuru ücreti düşük, sevis gibi saçma sapan ödemeleri yok, ve çok daha güvenilir bir ülke..
    Ayrıca Kanada'da iken ABD için vize başvurusuda yapılabiliniyor. Eğer Amerikayı çok istiyorsan bu şekilde bir rota izleyebilirsin. Tabi Kanada vizesini aldığın taktirde. Başarılar dilerim sana, sormak istediğin başka soru olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.
    • CommentAuthorh_dag
    • CommentTime13 02 2009

Merhaba arkadaşlar.
    Kanadaya vize alma konusunda sizlerden bilgi almak istiyorum. Öğrenmek istediklerim şunlar:
    1- Halen bir lisede 6 yıldır Rehber Öğretmen(Psikolojik Danışman) olarak görev yapmaktayım. Yaz tatilinde iki ay süreli(1 Temmuz-1 Eylül arası)bir Dil Okuluna gitmek istiyorum. En ucuz dil okulları nelerdir?
    2- Vize almak için Banka hesabımın ne kadar olması gerekiyor?(Şuan 15.000 TL var)
    3- Eğer vize alırsam orada vizeyi uzatma imkanım var mı?( 6 aydan kısa süreli vize olduğu için(SX-1 vizesi) )
    4- Halen öğretmen olarak görevde bulunmam vize alımında kolaylık sağlar mı?
    5- Kursun kısa süreli olması, vize alma konusunda yetkilileri ikna konusunda ters etki yapabilir mi?
    6- Dil Kursuna Temmuzda başlamam gerektiği için, en geç ne zaman vize başvurusu yapmalıyım?
    Cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
    • CommentAuthorh_dag
    • CommentTime13 02 2009

Ayrıca;
    1- Dil seviyem başlangıç düzeyde ve şuan Dil Kursuna devam etmekteyim. Buradan alacağım sertifikanın vize alma konusunda bana faydası olur mu?
    2- ÜDS sınavına gireceğim. Alacağım puan düşük olursa aldığım puan sonucunu, vize alımı konusunda bir kanıt olarak sunmam doğru olur mu? ( Vize memuru ikna olabilir mi?)
    • CommentAuthorh_dag
    • CommentTime17 02 2009

selam Arkadaşlar
    • CommentAuthorh_dag
    • CommentTime17 02 2009

Selam Arkadaşlar
    Benim birkaç sorum olacak bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    1- Kanada dan davetiye metubu gönderilebiliniyor mu? Davetiye mektubu gönderen kimsenin illaki akraban mı olması lazım. Gönderilebiliniyorsa şartları neler?