Kanada Vize İşlemleri (dil okulu için)
  • selam arkadaşlar... benim okul kabul yazım ve diğer evraklarım tamam. birtek başvuru formunu doldurmama yardımcı olacak kimseyi bulamadım. yardım etmek istiyenlerde bazı yerlerin nasıl doldurulacağında kararsız kalıyo 1 haftaya kadar başvuruda bulunmayı planlıyorum.. bukonuda acill yardımlarınızı bekliyorum.. şimdiden teşekkürler
  • @Erti, sana birşey sorcam.. ben bir danışmanlık firması aracılıgıyla okula kayıt yaptırdım ve vize mi aldım... ancak bir takım işlerim oldugu için başlangıc tarihini ertelemek zorundayım.. onu daha konusmustum ertelenebileceğini söylemişlerdi... bu arada okul fiyatları düştü... diger danışmanlık firmalarından da yeni teklifler aldım.. 800cad civarı indirim sözkonusu 6 aylık dil egitimi için.. ben acentaya indirim olmus banada yansıtın diyorum oralı olmuyorlar... bu konuda ne yapablirim.. agentamı değiştirebilirmiyim... sonucta ciddi bir indirim sözkonusu
  • ErtiErti
    Moderatör
    Okulun ücretini ödemiş miydin?
    Acentayı salla, direkt okulla temasa geç, indirimden yararlanmak istediğini söyle. Acentani saf disi birakarak senin direktman onlarla temasa gecmene sebep olarak da 'fiyatlardaki indirimlerinizden yararlanma talebime yanit vermedikleri ve de zamanim degerli oldugu icin sizin ile direkt olarak iletisime gecmeyi uygun gordum' diyebilirsin. Acenta'na da bu konuda umursamaz tavri yuzunden ayrica bir e-mail yazarsin.

Okul ücretini ödemediysen eğer, ve de kayit kagidinin uzerinde veya kendi web sitelerindeki policy de "ogrenci kayit oldugu tarihteki fiyatlandirma politikasina tabidir" anlamina gelen bir madde yoksa. Okuldan bu talebine "ok" gelecektir; sen de indirimli tarifeden öde, ödediysen de ödediğin miktardan uygun bir dille refund iste.

Tam emin değilim ama, acenta okul fiyatı üzerinde yüzde olarak komisyon alıyorsa, o yüzden indirimli fiyatı ödemek komisyonun azalacağı anlamına geliyor. Bu yüzden yanaşmıyor olabilirler ama dediğim gibi tam emin değilim. Bu sadece bir senaryo. Ama musteri memnuniyeti odakli bir firma bunu yapmaz. Demekki senin acenta materyalist.
  • Arkadaşlar hepimizin elinin altında internet var. Bu acentalara hiçbir şekilde ihtiyacımız yok. Ben şirket ismi vermemekle birlikte, Türkiye'deki acentaların bir çoğunun dolandırıcı olduğunu düşünüyorum. Hepimiz aklı başında insanlarız. İngilizceniz mükemmel olmak zorunda değil. Azbuçuk bir ingilizce ile de olsa acentaya ihtiyaç duymaksızın okul bulabilir, vize işlemlerinizi kendiniz yapabilirsiniz. Bu haksız kazanca, hatta dolandırıcılığa biz dur demedikten sonra bu para avcıları daha çok insanı dolandırmaya devam edeceklerdir. Ben şahsen hiç görmediğim, bizzat gidip yerinde incelemediğim yurtdışındaki herhangi bir okula dahi Türkiye'de faaliyet gösteren acentalara güvendiğimden daha çok güvenirim.
  • ErtiErti
    Moderatör
    Nureddinfatih'e katiliyorum fakat bir yandan da arkadaslarin durumunu da anlayisla karsiliyorum. Yurtdisinda turistik ya da egitim amacli tecrube etmis arkadaslari tenzih ediyorum; ilk defa yurtdisina cikacak, bilhassa Kanada gibi uzak bir ulkeye gelmek isteyen arkadaslarin klavuz birilerine ihtiyaclari oluyor. Bu birileri de, bulunduklari topraklarda konuslanmis egitim danismanlik acentalari... Bu acentalar islerini ama eksik ama tam; ama dogru ama yanlis yaparlar; fakat tecrubesi olmayanlar bunun farkina varamadiklari icin, tek beklentileri de bu organizasyonlarin islemleri onlarin adina yurutmesidir. Bu bile onlarda bir guven saglar. Aralarinda islerini adam akilli ve duruste yapan; paradan ziyade ogrenci memnuniyeti odakli calisani da vardir elbet ama istatistikler de sunu soyluyor: Kanada artan okul sayisi, Turkiye'deki egitim sistemine karsi guvensizlik, Kanada'ya olan talepteki artis fakat insanlarin yurtdisina cikarken hangi asamalardan gecmek zorunda olduklarini bilemeyisi ve bu durumun dogal sonucu olarak Turkiye'deki egitim danismanlik acentalarinin sayisinda artis... Bu tur acentalarin sayisindaki artis da; beraberinde hizli, seri ve yeterince donanimli olmayan egitim danismani istihdamini getiriyor. Bu durum karsisinda, olaylara son ana kadar hep suphe ile yaklasan, sorgulamayi kendine siar edinen bir azinlik bu tehlikeyi sezip bu organizasyonlara tam olarak guvenmiyor ve sorularinin cevabini munferit arastirmalariyla arayip bulmaya calisiyor. Bu kurumlarin sozuna guvenen kisiler ise, farkinda olmadan olasi hayalkirikliklarini bastan kabullenmis oluyor. Sonuc olarak. sorgulayan arastiran insanlarda nispeten daha az hayal kirikligi, sorgulamayan, arastirmayan; surekli baskalarinin sozleriyle hareket eden insanlarda ise daha yogun bir hayalkirikligi... Vallahi ben de isim vermeyecem ama gidin okuyun sikayetvar.com'daki sikayetleri... Orada yazilanlara bakilirsa, bazilarinin lisansini bile iptal etmek gerekli.
    Vaktiyle benim de sutten agzim yandi ama ne demisler: "tecrube yenen kaziklarin bileskesidir". O yuzden kazik yeme ihtimalini azaltmak icin suphe ile yaklasmak, arastirmak, sorgulamak cok onemli.
  • @Erti, Nureddinfatih, cok haklısınız... ( okul parasını ödemedim daha) ancak ben ilk kez agentadan fiyat teklifi aldıgımda Kanada'da bulunan bir arkadaşım vasıtasıyla okullardan fiyatları teyit ettirdim..ve okul agentadan daha pahalı fiyat vermişti... arkadaşımda fiyat farkını sorunca okuldaki yetkili, agenta aracılıgıyla kayıt yaptırırsa daha uygun fiyat veriyoruz.. cunkü agentalar bize daha fazla ögrenci gönderiyor ve indirim hakları oluyor.. e tabi agentada kendi komisyonunu tutarın içinden alıyor.. yada okul onların hesabına gönderiyor daha sonra... neyse ben bu konuda biraz daha baskı yaparım agentaya... bir de bu hafta sonu Hilton'da yurtdısı egitim fuarı var... oraya da gidip konuyu araştırıcam... agenta değiştirsem bile en fazla okul kayıt parası yanar.. belki o bile yanmaz..cunkü kayıt parası zaten fiyatın içine dahil edilen bir rakam.. yani okul o parayı almış oluyor.... yinede iyi bir indirim sözkonusu...
  • Emek etmeden yemek olmamalı, insanlar başkasının sırtından milyarlar kazanmamalı, eğer ülkemizeki gelir dağılımındaki bu uçurumun neden bu kadar yüksek boyutlarda olduğunu düşünüyorsanız işte bu yüzden. Adamın biri bir dükkan kiralıyor, üç beş tabela, kartvizit, reklam, ilan vs yaptırıyor. Asgari ücretle çalıştırdığı bir de sekreteri oturtuyor. Sadece ve sadece internet aracılığıyla işlerini yürütüyor. Form doldururken yardımcı olduğunu söylüyor, konsoloslukta adamı olduğu, vize işlerini hatır gönül ilişkisiyle kolaylaştırdığını iddia ediyor, ucuza uçak bileti bulacağını, yurtdışına ayak basıldığında birilerninsizi havaalanından gelip alacağını, vs. söylüyor. Bir şekilde iyi bir pazarlama taktiği kullanıyor. Sonra insanlar bu insana belirli bir hizmet karşılığında danışmanlık ücreti adı altında para veriyorlar. Peki bu şirketler okulumuzla yaşayabileceğimiz sorunlardan kaynaklanabilecek zararlarımızı tazmin etme riskini üstleniyor mu? Hayır! Vize alamamanız durumunda bunun maddi manevi riskini üstleniyor mu? Hayır! Tek dertleri sizden alacakları para! Kaldı ki acentelerin çoğu, anlaşmalı olduğu okullara bulduğu her müşteri (öğrenci olarak tanımlamıyorlar bile, müşteri) için belirli miktarda komisyonu zaten alıyorlar. Neden birde üstüne öğrenciden bu parayı tahsil etmeye çalışıyorlar? Adaletli midir bu? Bence suç bizde, yeterince araştırmadan, soruşturmadan işin kolayına kaçmaya çalışıyoruz, istesek A'dan Z'ye bütün prosedürleri kendi imkanlarımızla da öğrenebiliriz. Sonuçta internet artık lüks olmaktan çıktı. İnternet artık herkesin elinin altında olan gerçekten yararlı bir kaynak.

Size benim de sütten ağzım yandığını söylemek istiyorum. Bundan 5 yıl önce USA'ya ilk gidişimde ismini vermek istemediğim (aslında veririm ama hepsi aynı sonuçta bu münferit bir olay değil) bir şirket benim bütün işlemlerimi belirli bir ücret karşılığında yapacağını söyledi. Ben de fazla araştırma gereği duymadım ve sonuçta maddi olarak bir kayba uğramanın yanı sıra manevi olarak da bir kayıp yaşadım. Söz verilenin aksine, beni havaalanında karşılamaya gelen yoktu. Kendim havaalanında bindiğim taksiye derdimi anlattım gideceğim adresi verdim vs. Work&Travel programına katılmıştım ve orada hiçbirşey Türkiye'de anlaştığımız gibi olmadığını gördüm. Kendim yaşayarak tercübe etmek zorunda kaldım. Onlara verdiğim para yanlarına kar kaldı. Geri dönüşümde yanlarına uğradım ve pişkin pişkin nasıl geçtiğini sordular hatta benden reklam kampanyaları için yararlanmak bile istediler. Ne kadar memnun kaldığımı vs çıkıp anlatacakmışım da broşür bastıracaklamış.

Vize konusunda bir sıkıntı yaşamadım. Hep sanırdımki acenta firmamın bu konuda çok büyük faydası olacak. Halbuki USA konsolosluğu T.C. gri pasaportuna bile vize uygularken kendi prosedürlerinin dışına asla çıkmıyor. Ne hatırı ne gönülü. Hepsi bu kadar da değil. Söz konusu acenta firmanın sahibi, kendi çocuğunu USA'ya dil eğitimine göndermek istiyor ve USA konsolosluğuna yaptıkları 3 başvurunun 3ünde de RED cevabı alıyorlar. Böyle bir komedi olabilir mi? Hani konsoloslukta adamınız vardı? Hani arada hatır gönül ilişkisi vardı?

Sizden ricam bu forumda bilmek istedikerinizi sorun. Kimse cevap vermese bile yine de sorun. En azından araştırmış ve öğrenmiş olursunuz. Umarım herşey dilediğiniz gibi olur.

Saygılar
  • slm arkadaslar. Erti nin de dedigi gibi sutten agzi yanan yogurtu ufleyerek yermis. bende ingiltereye geldikten sonra acentamdan ne kadar kazik yedigimi ogrendim tam 1900 ytl. acikcasi biliyordum kaziklanacagimi ama insan vize alamamaktan korkunca ister istemez herseyi yapiyor. Eger isterseniz gercekten vize islemlerini siz yurutebilirsiniz. Ayrica sunuda belirtmek istiyorum eger ilgilenen varsa ingiliz hukumeti vizede degisiklikler yapti. artik bir suru kagit yada evrak gosterme zorunda olmayacagiz. en buyuk degisikliklerden biride ogrenci vizesi almak icin en az 6 aylik bir dil okuluna kayit yapma sarti ortadan kalkiyor. artik 2 aylik dil okuluna yazilsaniz bile ogrenci vizesi alabileceksiniz. Diger degisiklikler ise sunlar; sadece okul paranizin ve orada gecineceginiz miktarda para miktarinizin bankada bulunmasi yeterli olacak. uzerinize veya sponsor olan kisinin adina tapu , vergi levhalari, ticaret sicil kayitlari, arsalarin tapularini gostermek zorunda degilsiniz. hatta ve hatta bankada gostereceginiz paranin en az 28 gun onceden acilmasi yeterli.Diger degisiklik ise, yazilacaginiz okul ve buraya gelmeden onceki ingilizce bilme seviyeniz.
  • nureddinfatihin hikayesi benimkiyle birebir 5 sene once Work and Travel macerasiyla yenilen kazik ; daha sonra burda herseyin umdugum gibi bitmesi. Bazen kazik yemek insana buyuk dersler veriyor.

Turkiyede ki acentacilik sistemini biraz aciklamak gerekirse. Bir elin parmaklarini gecmeyecek sayida acenta sahibi once ogrencinin istediklerini gozonune aliyorlar digerleri ise hangi okuldan yuksek komisyon aliyorsa sizi ona gonderiyorlar. Bu yuzden tercih yapmadan once okullari iyi incelemenizde fayda var. Yoksa x acenta bunu soyledi harika bir okulmus diye buraya buyuk hayallerle gelmek can sikabilir.

Birde tek tavsiyem, kendi alternatiflerinin disinda baska okul veya baska acentalari kotuleyen her sirketten olabilidigince kacmanizdir.
  • merhaba arkadaslar

siteye yaklasik 2 ay once kanada vize islemlerime baslamadan once uye olmustum. kanadam.com u takip ederdim zaten bilgi toplamak amacli.15 mayista ogleden sonra toronto da olacagim sonra yaklasik 2 yil kadar ordayim kismetse. bu acentelar konusunda 2-3 defa onlarla calismis olmama ragmen work and travel icin bi sorun yasamama karsin bende dil okulu bulabilmek ve de vize islemleri acisindan gereksiz buluorm.sadece usa internship ve wat ile ilgilenen arkadaslar olursa ds 2019 formu icin bu acenteleri kullanmalari konusunda oneririm(zira usa sponsorlarindan ciee direk kisiye bu formu karsilamadigi icin).onun disinda dil okulu konusuna gelince gerek kanada gerekse diger ulkeler icin cokta gerek olmadigini dusunuorm. ben gerek ILAC taki 4 aylik kurs ile gerekse George brown college da marketing post-graduate programimi kendim ayarladim.biraz ustune dustugunuz zaman halledilior hersey bosunada kaziklandim mi stresine girmiosunz. gerekirse kanada da bulunan arkadaslardan bu konuda nereye gideceginize dair bilgiler alirsiniz sonrada kendi kararinizi verirsiniz.kendiniz DIL okulu ayarlamak icin cokta fazla ingilizce bilgisine gerek yok zaten adi ustunde dil okulu :) bu arada ILAC ta calisan turkler mevcut isterseniz turkcede bilgi alabilirsiniz.diger okullarda durum nasildir arkadaslar bilgilendirirse sevinirim.(amacim propoganda digl yani :))
  • arkadaşlar bende kanada dil okuluna başwuracam bu sene 4 e geçiorum fakat 7. senem:))) vize görüşmesine transkirip götürmesem olurmu illa şartı görewli istiormu????we kötü intiba olurmu
  • kunnik,
    transkrip göndermesen bile öğrenci belgesi göndermen gerekiyor ki orada da 7. sene olduğu yazar.
  • Arkadaşlar ben pasaportumu yarın çıkartmayı düşünüyorum acaba vize ile pasaport çıkartma tarihi arasındaki fark pek önemli mi ?
  • arasındaki farkın bir önemi yok. ancak pasaportun geçerlilik tarihinin önemi olabiliyor.
  • anladım teşekkürler..
  • selamlar arkadaslar,

merak ettigim bir konu var. tecrubeli, bilgili bir arkadas yardim ederse cok memnun kalirim. diyelim ki ben ekim ayinda 1 yillik öğrenci vizesi aldim. ama kursa cesitli sebeplerden dolayi zamaninda gidemedim. kurs beni konsolosluga sikayet ederse (okula zamaninda gelmedi ) benim ögrenci vizem iptal olur mu?
    kurs baslangicini ertelersem, yine burda 1 yillik vizem gecerli oldugu halde yine vize basvurusu yapmak zorunda miyim? benim aldigim vizeyi iptal etme yetkileri var mi?

tesekkurler.
  • kursa önceden haber verirsen sorun olmaz... şu tarihte başlayan kursa ancak şu tarihte başlayabileceğim dersim.. ve 1 yıllık ögrenci vizesinin son günüe kadar erteleyebilirsin. ancak en son o tarihte kanadaya giriş yapman lazım...
  • Arkadaşlar Torontoda 1 yıllık Dileğitimi için vize başvurum kabul edildi çok heyecanlıyım vize evraklarımı Kanadam.com ekibinin danışmanlığında hazırladım Kanadam.com ekibinin danışmanlık hizmetinin çok profesyonel olduğunu ve herbir ayrıntıyı gözönünde bulundurduklarını belirtmek isterim Kanada için vize başvurusunda bulunmak isteyen arkadaşların kesinlikle Kanadam.com dan danışmanlık hizmeti almalarını tavsiye ederim
  • Walla forumlardan okuyunca bilgili oldukları belli... Gerek duyuluyorsa yardım konusunda ellerinden geleni yapıyorlar demmekki.
  • merhaba arkadaşlar,
    size kanada vizesi ile igili bikaç şey danışıcam bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    ben 2008 yılında kanada montreal e ingilizce dil okulu için gittim kanadam.com rehberliginde ve 2009 yılında okulumu bitirip geldim.ama ben oradayken ingilizce ile beraber programımı değiştirip fransızca da aldım.2009 yılında sertifıkamı da alıp yurda dondum askere gittim kısa donem olarak ve geldım.şimdi ise fransızca için tekrar 1 sene dil okuluna montreal'e gitmek istiyorum.ancak durumumda bazı değişiklikler oldu.
    --mesela ben 2008 de ilk vize başvurusundan red aldım 2.defa denedım ve kabul aldım. 2008 de vize başvurusu yaptıgımda 3,5 yıldır uluslararası bir firmada çalışıyordum ve o zaman amcam bana sponsor olmuştu.
    şimdi ise amcamın hanımının hesabında nakıt bırıkım var ve ancak o sponsor olarak bana yardımcı olabılır.yengemın sponsor olması bıraz abes olmazmı sizce gerçi aynı soyisim ama :) birde her ikisinide acaba sponsor göstersem mi? her ikisinin de gayrımenkulu ve güzel gelirleri var. bu arada kendı hesabımda da 3/5000 tl bırıkım var.
    --diğer durum ise ben şuan çalışmıyorum ve yaşım 26.

arkadaşlar acaba ne yapmam gerekıyor veya nasıl bır yol ızlemelıyım? ayrıca 2008 yılında montreal e sorunsuz bir şekilde gidip 2009 yılında yıne sorunsuz bir şekilde taahhüt ettiğim gibi gelmem işimi kolaylaştırırmı?

Şimdiden teşekkürler
    selamlar
  • Funny
    ''Funny 2 gün önce
    arkadaşlar selam,belki biraz konu dışında olacak ama aşağıda belirttiğim hususta tecrubelı arkadaşların yorumunu onerisini rica edebilirmiyim.
    ---
    ben 2008 yılında kanada montreal e ingilizce dil okulu için gittim kanadam.com rehberliginde ve 2009 yılında okulumu bitirip geldim.ama ben oradayken ingilizce ile beraber programımı değiştirip fransızca da aldım.2009 yılında sertifıkamı da alıp yurda dondum askere gittim kısa donem olarak ve geldım.şimdi ise fransızca için tekrar 1 sene dil okuluna montreal'e gitmek istiyorum.ancak durumumda bazı değişiklikler oldu.
    --mesela ben 2008 de ilk vize başvurusundan red aldım 2.defa denedım ve kabul aldım. 2008 de vize başvurusu yaptıgımda 3,5 yıldır uluslararası bir firmada çalışıyordum ve o zaman amcam bana sponsor olmuştu.
    şimdi ise amcamın hanımının hesabında nakıt bırıkım var ve ancak o sponsor olarak bana yardımcı olabılır.yengemın sponsor olması bıraz abes olmazmı sizce gerçi aynı soyisim ama :) birde her ikisinide acaba sponsor göstersem mi? her ikisinin de gayrımenkulu ve güzel gelirleri var. bu arada kendı hesabımda da 3/5000 tl bırıkım var.
    --diğer durum ise ben şuan çalışmıyorum ve yaşım 26.

arkadaşlar acaba ne yapmam gerekıyor veya nasıl bır yol ızlemelıyım? ayrıca 2008 yılında montreal e sorunsuz bir şekilde gidip 2009 yılında yıne sorunsuz bir şekilde taahhüt ettiğim gibi gelmem işimi kolaylaştırırmı?
    Şimdiden teşekkürler
    selamlar ''
    '' Excellans 2 gün önce
    Merhaba, kafanızı gereksiz yere doldurmuşsunuz. Yapacağınız sadece enişte, abla, teyze vs vs vs. bir sponsor göstermek, sponsorun maddi birikimini belgelemek, gideceğiniz okul - kurs - eğitim kurumuyla ilgili onay yada kabul yazışmalarınızı ibrazınız, ve kurs sonrası Türkiye'ye döneceğinize dair kanıtlar sunmak. Diğer önce aldığınız red vesaire başvurunuzu etkilemez. Ve daha evvel gidip gelmişliğinizde tabiki azda olsa size yardımcı olacaktır karar açısından. Sizin için en önemli unsur Türkiye'ye geri döneceğinize inandırmak başka birşeye ihtiyacınız yok.''

Merhaba, sanırım siz kendi istediğiniz şekilde bir cevap arıyorsunuz. 2 gün önce aynı soruyu, size ne gerekli, ne yapmanız gerekli vs ile açıklamıştım. Entereran ....
  • Excellans tesekkurler cvp için ancak turkıye ye donecegımı ıspatlamam için sizce ne gıbı evraklar gosterebılırım.benım aklıma bişey gelmıyor o yuzden sıze soruyorum? tam olarak neler gosterebılırım bu yuzden tekrar buraya yazdım.

tekrar tskler.
  • Funny
    ''Funny 1 gün önce
    slm
    excellans tesekkurler bilgiler için ancak ben dedıgım gıbı çalışmıyorum suan ve askerlıgımıde bıtırdım su durumda ne gostermelıyım kı gerı donecegımı ıspatlamam için? ne gibi evraklar sunabılırım benı baglayan buraya?

tskler''
    ''
    Excellans 2 saat önce
    Funny
    Merhaba, üzerinize kayıtlı ev, arsa, araba vs bilgileri, döndüğünüz yada döneceğiniz tarihte bir iş ve işe alım mektubu vs. Yada dil okulunuzu uzun vadeli seçeceksiniz yani 1 yıldan uzun bir tarih ve öyle başvuru yapacaksınız. Bu konu ile de Kanadam.com yetkilileri irtibata geçip, hangi okul hangi kurs vesaire detay alıp onlarla beraber çalışabilirsiniz.''

Sanırım siz soru sorduğunuzda vesaire forumu takip etmiyorsunuz :))
  • exellans
    ben zaten fransızca için 1senelık kursa kayıt yaptıracagım.bu sence gerı donmemi göstermek için yeterlimi veya 1 senelık kayıt yaptırmak ne gibi bir sebep olabiliyorki ger dönmek için ? benım uzerıme kayıtlı malesef gayrımenkul veya araç yok.
    ben şuan okulu ayarladım kanada da sadece vişze paketinin eksiksiz olmasını ıstıyorum o yuzden ınce eleyip sık dokuyorum.
    yorumun ıcın tesekkurler
  • arkadaşlar ben bir şey sormak istiyorum. vize işlemleri için hesapta göstermiş olduğumuz para bloke ediliyor mu ? yani ben vize işlemleri için birilerinden para alıp hesapta göstersem vize yi aldıktan sonrada bu parayı sahiplerine teslim etsem sorun çıkarmı ? yardımlarınız için şimideden teşekkürler..
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!