Merhaba,
Arkadaşlar şuan lisans eğitimimi bitirmiş olup Türkiye'de çalışmaktayım. İngilizcem neredeyse 0 düzeyinde ve şuan ki tek hedefim ve isteğim ingilizcemi çok ileri dereceye getirmek ve iş hayatım boyunca sırtımı yaslayabileceğim bir güvencem olarak kalmasını istiyorum. Bu sebepden dolayı araştırmalarıma devam etmekteyim bu konu dahilinde Canada da ingilizce dil eğitimde çok başarılı kendini kanıtlamış dil okullarından tavsiyelerinizi rica ediyorum... Teşekkürler.
Benim sana tavsiyem siradan dil okullarina gitmekdense , zamanini ve parani daha akillica olan universite ve collegelarin dl kurslarina yatir. Eger kisa donemli geeksen dil okullari oabilir. Ama uzun sureli geleceksen 7 yillik okul ve Kanadada cok ogrenci arkadlarimdan dinledigim v deneyimime gore universiteye git derim.
Ben su anda Tukiyedeyim beni ariyabilirsin.. 533 303 33 98
@senolkaya
abi benm düşüncem 4-5 ay süreliğine dil kursuna gitmek. sanırım bu sürede ingilizcemi baya ilerletirim öyle tahmin ediyorum (sizcede bu süre yeterli olur mu?) bu çerçevede bana önerin ne olur?
Eger collegelarin dil okullarina gidersen 6 aylik egitim, 3 kur eder buda senin icin baya ilerletir. En azindan baslangic icin temelini iyi atarsin.. Sonra kendin bile devam ettirebilirsin..
sadoCANada, 4-5 ayda icin Ingilizcen ancak gunluk islerini goturecek kadar ilerler. College veya universitelerinde ders basina uluslararasi ogrencilerden aldiklari fiyat Kanada'lilardan aldiklarinin 3 kati! Sana tavsiyem dil okuluna gidip TOEFL sinavina girmen. Bu sinavin verdigi sertifikayi dunyadaki butun kurumlar kabul ediyorlar. Egerki soyledigin gibi ilgilizceni cok ileri dereceye getirmek istiyorsan ve butun hayatin boyunca bir daha sinavdi, sertifikaydi ugrasmak istemiyorsan Cambridge sinavina girebilirsin fakat ciddi zor bir sinav! Bu sinavin iyi tarafi, sinava bir kere giriyorsun ve hayatin boyunca gecerli ilgilizce sertifikan oluyor. Diger butun sertifikalarin omru var, 2-3 senede bir yenilemen gerekir. Yanliz bu sinavlara girmen icin ciddi ingilizce egitimi alman gerekiyorki bu EN AZ 1 yilini alir (sifirdan basliyacagin icin).
Ama eger herhangi bir okuldan alicagim ingilizce ve sertifika bana yeticek, sinava gerek yok diyorsan ozaman isin biraz daha kolay.
12 senedir Kanada'da yasiyorum hem kisisel hem sektordeki deneyimimden bunlari yaziyorum.
Eger ilgilenirsen calistigim okul 31 ulkede 350 tane merkezi olan kendini kanitlamis bir dil okulu ve su an Turk ogrencilere %25 indirim uygulaniyor. E-mail adresimi yukarida yazdim, okulun websitesi: http://www.inlinguavancouver.com/
Sevgiler.
sevgili sevin hanım,
Ben mühendisim ve ingilizcemin bana işimde yardımcı olması için istiyorum, biliyorsunuz ki türkiye de bir çok kurum mühendislik bilgisinin dışında ingilizce istiyor bana da bu derecede bi ingilizce yeterli olacaktır yani amacım bi ingiliz gibi olmak deil. Siz TOEFL sınavından bahsetmişsiniz bunun bana ne gibi bir yararı olacaktır? Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
bende canada da dil eğitimi almayı düşünüyorum.
ingilizce seviyem orta yada alt orta .. benim istediğim akıcı konuşmak. 12 hafta kalsam yeterli olur mu?
yada türkiyeden 12 haftalık gelsem yeterli olmazsa 8 hafta daha kalsam bu tip ayarlamaları sizin okulunuz gerçekleştirebiliyor mu?
sadoCANada - Yanlizca is'te kullanmak icin ingilizce ogrenmek istediginden TOEFL'a ihtiyacin yok. Bu tarz sinavlara genelde yurt disinda universite okumak istiyen veya master tarzi okullar dusunenler girerler. Sana tavsiyem dil okuluna internship programiyla beraber yazilman - mesela 6 ay okul 6 ay is. Boylelikle yanlizca guncel hayatta degil is yerinde ingilizceyi nasil kullanicagina dair tecrube edinirsin.
AE - Merhaba, bizim okulda her donem 4 hafta suruyor. Yani intermediate''tan basladiginizi var sayarsak 3 ay icerisinde advanced seviyesine cikarsiniz. Kisa bir sure kalicaginiz icin size yogun bir program tavsiye ederim. Yani gunduz ingilizce derslerinden sonra aksam uzeri verilen Elective derslerinide almaniz. Eger kalma surenizi uzatmak gibi bir dusunceniz varsa bunu Vize basvurunuzda mutlaka goz onunde bulundurun.
Benim sana tavisyem kisa ve net, bosu bosuna dil okullarina gidip kendini tofel veya herhangi bir sinav icin ezbere yoneltme.. Bunun yerine ogren.. Bak bunu soyle acikliyayim sana, Turkiyede lise 3 ve 4. siniflarda ders yapilmiyor neden OSS de iyi bir universite kazanmak icin, aslinda orada sana ogretmenin yaninda zmaani kullanarak nasil hizli soru cozerim uzreine gidiyorlar.. Dil okullarinin genelinde ( ben kendim dil okulu magduruyum) genle ingilzce gosterilir, ve sana detayli bir ingilzce verilmez.. Aralarinda dunyalar kadar fark vardir.. Mesela
@ College ve Universitelerde dersine profosrler girerken, dil okullarinda tesl sertifikali ogretmenler giriyor ( pedegoji dersi sifir)
@ College ve Universitelrde, ingilizcenin yani sira, pratik zeka kullanimi, akademik yazi teknikleri, rapor ve proje sunumu, okudugunu nlayip ozet cikartma, not alma takdikleri, proje yapimi ve universiterlin kendi clublerninden yararlanma imkani verirken, dil okullari sadece basit olarak kisa donemli daha yuzeysel, dilbilgisi, konusma ve yazma dersi verir ( bu yazma colleglearla kiyaslanmaz)
@ College ve universiteler, devletin okullaridir, egtim seviyesi bakanliklar tarafindan kontrol edilip universte seviyeisnde egitim verirken, dil okullari ticaret amacli kurulmustur.
@College ve universiterin campusleri bulunup kutuphane, labaratuar, calisma odalari, birebir ucretsiz ders gibi bircok artilari varken, dil okulari 1 iki katta acilmis turkiyedeki english time gibi ozel kurumlardir..
@ College ve Universitelerden almis oldugun diploma veya sretifikalar cok yerde iltifat gorurken, dil okulalrinin verdigi sertifikalar sadece sertifikadir.
Bunlar gibi bircok sey siralayabilrim ama sadece sunu soyliyeyim, Marmara Universitesin dil egitimimi yoksa English Time mi ? Kendin karar ver..
Birde fiyat konsuuna gelince oyle 3 kati faln degil.. Yogunlastirilmis Dil okulu ingilzce programi ile colege prgrami hemnhemn ayni ya geliyor.
College 2 ayligindan 2400 $ istiyor. Yani ayligindan 1200 $ - Dil okullari ise yligindan 900 ile 1200 arasinda istiyor.
Uzun vadede senin icin hangisi iyiyse ona karar ver..
George Brown'in ESL'ine gittim ben, cok guzeldi cok memnun kaldim. level 1'den baslamak zorunda da degilsin, sinava giriyorsun sonucuna gore levela koyuyorlar.