Giriş Yapılmadı (Giriş)

Bize ücretsiz danışın

Uvic
Uvic
Uvic

Kategoriler

Merhaba!
Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Eğer hesabınız varsa, lütfen giriş yapın.
Eğer üye değilseniz, buraya tıklayarak yeni hesap açabilirsiniz.
    • CommentAuthorEros
    • CommentTime24 11 2008 düzenlendi

Merhaba Arkadaslar.siteye yeni uye oldum ve boyle bi guzel site acdiginiz icin size tesekkur ediyorum.

ben Baku'de okuyorum(universite son sinif). 2008'in yazinda work and travel programiyla amerikada oldum.kanada'da arkadaslarim oldugu icin new york'ta kanada konsoloslugntan turist vizesi alarak kanadaya gittim.

simdi son sinif oldugum icin,kanada'da master degilde ,Tourism and Hotel Management sertifika/diploma programina kayit olmak istiyorum.
    6-9-12 aylik her hangi ucuz bi program ariyorum,bana onere bileceginiz bi okul varmi?
    onceden tesekkurler!
    • CommentAuthorpasha
    • CommentTime25 11 2008 düzenlendi

Hoşgeldin Eros,

Tam emin değilim ancak benim okuduğum KGIBC'de istediğin program üzerine diploma programı olması lazım. Sitelerini bakıma almışlar o yüzden link veremiyorum ancak yarın tekrar bakıp, eğer varsa bir broşür edinip, oradaki bilgileri buraya yazarım.
    • CommentAuthorpasha
    • CommentTime29 11 2008 düzenlendi

tekrar merhaba Eros, kusura bakma söz verdiğimden biraz geç veriyorum cevabını, unuttum broşürleri almayı:))

Konuya geçelim;
    KGIBC'de iki tane program var, istediğin özelliklerde, bir tanesi Hotel Management AHLA Educational Institute Diploma Program (HMDP); diğeri de Advanced Hotel Management AHLA Educational Institute Diploma Program.

Ders içerikleri aynı ancak farkı "advanced" olanında zorunlu staj var.

Bir diğer fark da kabul şartlarında. HMDP'de IBT61 ingilizce koşulu istiyor. AHMDP'de IBT 71 istiyor ve 2 yıllık ilgili bir bölümde okumuş olmak ve en az 1 senelik tecrübe istiyor. Bunların dışında okulun kendi ingilizce sınavını da tercih edebilir veya kendi ingilizce okulunda (KGIC) belli ingilizce kursuna katılarak belli bir seviyeyi bitiredikten sonra programa başlayabilirsin.

Program süreleri HMDP'de 36 hafta (4 hafta Vancouver'da bir otelde staj dahil), AHMDP'de 14 ay (34 hafta eğitim, geri kalan süre de zorunlu staj -tam emin olmamakla birlikte bu zorunlu stajda bir maaşın olabilir-).

Ücretlerine gelicek olursak; HMDP CAD$ 12220(okul ücreti, başvuru ücreti ve kitaplar dahil)
    AHMDP CAD$ 13220(okul ücreti, başvuru ücreti ve kitaplar dahil)

Programların içeriklerinin aynı olduğunu söylemiştim. İçerikler şu şekilde;
    TERM-1
    1) Introduction to Hospitality
    2) Front Office Procedures
    3)Housekeeping Management

TERM-2
    4) Food and Beverage
    5) Convention Management

TERM-3
    6) Sales and Marketing
    7) Hospitaliy Supervision
    8) Leadership and Management

TERM-4
    9) Bars and Beverage Management
    10) Hospitality Accounting

TERM-5
    11) Human Resources
    12) International Hotels

KGIBC'nin verdiği eğitim bu şekilde. Tabi ne kadar başarılıdır ne kadar değildir bilemiyorum ancak kafanda fiyat konusunda, eğitim konusunda bir fikir olmuş olur en azından. Programın başarılılığı hakkındada sanırım kanadam.com'un ilgilileri daha bilgilidirler.
    Kolay gelsin...
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime29 11 2008

Kanada genelinde Tourism and Hotel Management alanında sertifika ve diploma programı sunan bir çok okul var. Çünkü bu program bu alandaki iş imkanları sayesinde çok talep görüyor.
    Dediğim gibi bu programı öneren sayısız okul var, program fiayatları hakkında bilgim olmadığı için önce okulları öğrenip sonra danışmanlarına mail atmanı tavsiye ederim. Bunun için imdi sana iki site ismi vereceğim :
    www.educationplanner.ca
    www.schoolfinder.com
    Bu sitelerden ilkinde search yazan yerdeki kutucuğa Tourism and Hotel Management yazarsan BC eyaletinde bu programı içeren okulların listesini bulursun.
    İkincisinde ise program search yazan yerdeli kutucuğa Tourism and Hotel Management yazarsan Kanada genelinde bu programı içeren okulların listesini bulursun.
    Dahilinde internship veya co-op olanlarla ilgilenmeni öneririm.
    • CommentAuthorEros
    • CommentTime29 11 2008

Eline saglik pasha arkadasim bana detayli bilgi verdigin icin.bakalim ne yapa bilcem.
    simdilik amerika ve kanadada arasinda secim yapmam lazim.amerikada 6000 dolara bi okul buldum ama bakalim ne olcak,ben kanadada okumak istiyorum.
    Erti sanada tesekkurler.
    arkadaslar bide Niagara College'te ayni program var galiba,icinizde orda okuyan varmi?
    • CommentAuthoregecan
    • CommentTime14 12 2008

Merhaba, eşim ve ben oğlumuzla beraber eğitim için kanaday gitmek istiyoruz. önce dil eğitimi sonrasında master veya diploma programına geçiş olabilir. Fakat oğlumuzda 2009 da ilkokula başlaması lazım. kanada da oğlumuzu ilkokula başlatma imkanımız olurmu? yoksa sadece kanada vatandaşlarımı ilkokula gidebilir. kabul şartları hakkında bilgi verebilirseniz seviniriz. tşk.
    • CommentAuthorNİLGÜN
    • CommentTime10 06 2009

selamlar bir yakınım estetisyenlık sertıfıkası almak ıcın kanadaya gıtmek ıstıyor yası 48 gidebılırmı benı bilgilendıre bilirmisinz teşkkürler
    • CommentAuthortheOG
    • CommentTime11 06 2009

bu site yardimci olabilir...
    https://www.educationau-incanada.ca/index.aspx?action=programsearch-rechercheprogramme&lang=eng
    • CommentAuthorbaris80
    • CommentTime7 07 2009

Herkese selam,

Nortwest Culinary Academy of Vancouver ile Pacific instute Culinary arts okullarını kıyasladığımız zaman eğitim kalitesi ve okul sonrası iş fırsatları için hangi okul daha ağır bastığı hakkında fikri olan varmı ?

Bu konuda bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum..

teşekkürler
    • CommentAuthoraliş
    • CommentTime29 07 2009

selam nasılsınız arkadaşlar ben yüksekokul mezunuyum dil kursu için kanadaya gitmek istiyorum biraz bilgilendirirmisinizbeni?şimdiden herşey için tşk ler...
    • CommentAuthorpolair
    • CommentTime29 07 2009 düzenlendi

aliş forumu incele yalvarırım. bir sürü bilgi var... önce anla durumu bence sonra eksik kalan sorularını sor ama daha spesifik sorular yani "bana yardım edin" hangi konuda amacın ne tam olarak ne istiyorun hangi bölümü düşünüyorsun bütçen nedir nasıl kalıcaksın orda bu tip cevaplar ve daha önceki soruları gör sonra okulu konuşalım yada ek özel sorularını lütfen. Bu soruna kolay kolay bir yardım gelmez "okulun iyi yada kötü dışında" .
    • CommentAuthorfarukel
    • CommentTime5 11 2009

Merhaba Arkadaslar,

Foruma yeni uye oldum, cok basarili olmus tebrik ederim. Bilgisi olan arkadaslara sorum olacak. Dun University of Ottawa ya E-Business Graduate Certificate programina kabul aldim. Suanda ABD de 1 yillik OPT(calisma izni) ile calisiyorum. Fall 2010 doneminde bu programa baslamayi dusunuyorum. Certifika programlari sonunda Kanadada gocmen olarak kalma ihtimalim nedir? Program devam ederken work permit alabilirmiyim?, galiba program sonunda program suresi kadar permit veriyorlar.
    Cok tesekkur ederim
    Saygilar.
    • CommentAuthoredvin
    • CommentTime5 11 2009

merhablar kanadada herhangi bir kolejden BUSİNESS ADMINISTRATION DIPLOMA programları ILE (2 yıllık programlar genelde bıldıgınız gıbı) turkıyede ıyı sartlarda ıs bulabılme sansı nedır arkadaslar ... yeterlımıdır bu egıtım acaba turkıyede gercekten tatmın edıcı bır ıs bulabılmek adına?tabııkıde yıne bır anlamda kısının kendı yeteneklerıde her ne kadar cok onemlı olsada sızlerden ortalama fıkırlerınızı ogrenmek ıstıyorum arkadaslar.. tesskurler arkadslar...
    • CommentAuthordubber
    • CommentTime6 11 2009

Turkiyede yasayan sensin, o yuzden turkiyede is bulabilme ihtimalini senin daha iyi bilmen lazim. 2 yillik yerine 4 yillik bir universite diplomasi alsan daha iyi olur.
    • CommentAuthoredvin
    • CommentTime6 11 2009

@dubber:
    dubber ben turkıyede yasamıyorum yalnız arkadasım...turkıyede yasaydım zaten bilirdim yetrli olup olmadıgını....
    arkadaslar yokmu bu konuda yorum yapıcak kimse icimizden:)
    • CommentAuthorHakan25
    • CommentTime6 11 2009

edvin

Türkiye'de diplomalı işsizler diye bir kavram var :) Yani şimdi ne desek anlamsız kalacak. Türkiye'nin hatırı sayılır , iyi eğitim veren üniversitelerinden mezun olupta işsiz dolaşan ve işsiz kaldığı için bankada kalifiye '' Kasiyer'' olmayı isteyen bir sürü insan var. Üzücü ama gerçek bu.
    • CommentAuthorpaint
    • CommentTime5 12 2009

merhabalar ben suan vancouver daım buraya gelmek ısteyen herkese eger sanatla ınsanlıkla musıcle ılgılenıorlarsa keısnlıkle gelsınler dıorum. ama ben suandatım burda sadece turstm erkek ark 1 sneleık programa gıdıcek benm sorum su 6aydan cok dıl okluna ogr vızesı verıorlar pekı ben burda resım kursun a 8 aylık gtmeyı dusnuorum bununla basvurdugum zaman bana 8aylık vıze verırlermı tskkurler
  1.  
    paint
    ben gelmek istiyorum ama nasıl ne yapmm lazım bana vize verirlermi acaba sen nasıl aldın vizeyi bana da anlatırmısın cok istiyorum ya canadaya gitmek para sorun degil sorun da olmaz sanmıyorum ama beni korkutan şeyin prosedür oldugunu şimdiden söylemek istiyorum ankaraya yakın bir yerde kalıyorum knsoloslugun yolunuda biliyorum ama prosedürler ahhhhhh
    • CommentAuthorbahfa007
    • CommentTime22 02 2010

MR ERTI WANTED! WANTED! WANTED PLEASEEEE..

bu forumda cok degerli yorumlar, okurlar ve yoneticiler var herkese cok cok tesekkurler ve basarilar diliyorum.. Fakat yine de Mr Erti kardesime ayrica tesekkur ve tebrikler iletirim. Zira kendisi inanilmaz bir eforla herkeze yardima kosuyor. benim sorunuma hangi arkadas yardimci olursa da sevinirim, ama yine de Erti kardesimden de birseyler duymak istiyorum.

Ben Istanbul Tarih mezunuyum, Amerikada da uzunca bir muddet bulundum ve 'duygusal' bir yanlisa dusup geldim, maalesef de pismanim. onbes aydir tr deyim ve bu kez gidersem Kanada diyorum. Centennial College dan bizzat ust duzey bir yonetici ile gorusme imkanina sahip oldum, bilgiler aldim. Tourism, hotel and resort management adli toplam 1 yillik bir programi sectigimi onayladi ve 19 aya P.Residence kardimi alabilecegimi soyledi. Ben de CIC den arastirdim ve oyle gozukuyor. okul sonu 11 aylik full time working permitim olacakmis. kumulatif calisma saatlerini tamamlarsam yesilkardin yolu aciliyor. Ayrica sectigim program, ikinci semester da haftada iki gun olarak endustri placement olarak bize farkli yerlerde related staj verecekmis. yani anlasilan pek mantikli geliyor bana. Fakat yine de siz degerli arkadaslarim, orda bulunanlar daha iyi bilirler yanlisi eksigi varmi diye... Lutfen bildiklerinizi yazin. ben eylul de ordayim insallah, kibirden Allah a siginirim ama, benimle tanisarak kendinize de cok seyler katacaginiza eminim! iyi arkadaslar ve saglam dostluklar malumdur herkesle kurulamiyor. Hepinize basarilar diliyorum, sagolun
    • CommentAuthorCarleone
    • CommentTime14 04 2010

Merhabalar...Ben kanada da göçmen olarak bulunuyorum. Bulunduğum şehir Mississauga / Ontario...Şuan ESL dil okulunda ingilizce eğitimi alıyorum. Ben Food safety and Quality / HACCP gıda denetmenliği alanında mesleki eğitim programlarına girmek istiyorum. Bana en yakın ve ismi sayılır üniversite yada kolej önerebilirmisiniz ?
  2.  
    merhaba
  3.  
    merhaba arkadaşlar.turkiyede anestezi tecnikeri 2.sınıf öğrencisym...inglizce dil seviyem anadolu lisesi öğrencisiydim.. fonetik olarakta 2 aykadar yaz tatilin de ingilterye aile vizesyle arkabaların iş yerin de çalışmıştm...canadanın yaşam standartalrı ii olamıs munasebetiyle egitm ve SERtifika diploma staj gibi konularda daha ii olduğu için canada kariyer da mesleki hayatımın devam etimem için fazla bilgiye sahip değilm yardımcı olusanız sevinirm.......
  4.  
    arkadaşlar ... denklik sınavları ve yabancı dil eğitimi gib konularda ne yapmam gerek . yardımcı olursanız sevinirm...
  5.  
    canada da çalışma konusun da gercekten gereksz yığnınla karmaşık bilgiye sahibim ..baştan aşagı sırasıyla ne yapacağımı bilmiyorm yardcı olursanız sevinirm...
Yorumunu gönder
    Kullanıcı adı Şifre
  • Yorumu biçimlendir