Vancouver sabahlari zeytinli acma, peynirli pogaca istegime engel olamaz oldum.
Icerisinde simit, acma, pogca v.b. seyler bulunan bir pastaneye acilen ihtiyacimiz var.
Vancouver'da populasyonumuz cok kucuk oldugundan, seceneklerimiz kisitli ama hic yok da degil.
Cafe Vancouver'da cok nefis ev pogacasi cikiyor. Smithe St ile Hamilton St kesisiminde. Turk kahvaltisi ve Turk cayi, ev baklavasi, kofte-ekmek, firin sutlac secenekleri de mevcut. Acmayi unut, onun yerine zeytinli bagel ye.
Ayrica, Commercial dr uzerinde, 2nd Ave ve 3nd Ave arasinda Mediterranean Specialty Foods isimli bir tukkan var, milfoy hamuruyla lezzetli ispanakli, peynirli, kiymali ve patatesli borek yapiyorlar. Turk beyaz peyniri de bulabilirsin.
Vancouver nickli yazarin fikirlerini almak lazim. O daha cok biliyor ne nerede bulunur falan.
Burnaby'de metrotowna yakin bir turk cafesinde, Ismail adinda bir arkadasimiz pogaca borek vs. hepsini cok guzel sekilde yapiyordu. Gecenlerde eve donus yolumda 5pm gibi Granville Numero Uno'da bu arkadasin ise basladigini ogrendim. tamda sansima hepsi firindan sicak sicak cikiyordu, ufak bir sohbetten sonra ihtiyacim olani alip ciktim dukkandan daha sonrada gormedim. Bir ara ugrayabilirsem akibetini sorup ogrenecegim.
Ayrica artik herkes Ikbal sucuklarinin downtownda bir cok europe & middle east food satan dukkanda bulabilecegini biliyordur herhalde.
Merhaba ben kanada vatandasıyım .. Daha önce winnipegte yaşadım .. Şimdi 7 yıldır tr deyim.. Tekrar Vancouver a gelmeyi düşünüyorum.. Çok güzel pasta, börek, lahmacun, pizza ve yemek yapıyorum.. İş tekliflerine açığım :))