Eşimle birlikte kanada da yaşamak ve çalışmak istiyoruz. Ben 30 yaşındayım. Elektronik mühendisiyim. 5 yıllık GSM sektöründe deneyimim var. İngilizce seviyem orta düzeyde. Eşim ise 28 yaşında , bankacı 6 yıllık deneyimi var ve ingilizcesi iyi düzeyde.
Genel olarak bir değerlendirme yapabilecek kimse var mı? Yardımlarınızı rica ediyorum.
sonuçta eşimle birlikte üniversite mezunuyuz 5 er yıldan fazla birsüredirde çalışmaktayız ancak diploma denkliği yok diye biliyorum. sıkıntı yaratabilir mi? çok iyi araştırmak gerekiyor. Bu anlamda desteğin çok önemli . genel olarak nasıl bir yol izlemeliyim. En kısa sürede istanbul veya ankarada konsolosluğa gidip bilgi almaya çalışacağım. Tekrar çok saol.
denklik dediğin şey 300 dolara alabildiğin bir şey, ama senin işe girmek için buna ihtiyacın yok. Yani mimar, doktor vs. denklik isteyen bir dalda değilsin, kaldı ki sen zaten kalifiyesin, işe alınmada bir sıkıntı yaşamazsın.
İstanbul ya da Ankara'daki konsolosluğa gidip bilgi almaya çalışman yararsız olur.
Kanada Devleti göçmenlikle ilgili bütün işlemlerini resmi internet sitesi üzerinden yürütmektedir.
Bilgi alma amaçlı konloloslukları kullanamazsın.
Ancak göçmenlik sürecine girdikten sonra, yalnızca posta ve fax ve e-mail yoluyla dosya ile ilgili bilgilendirilme isteyebilirsin ki, bu bile çok zordur.
Tek yapman gereken, göçmenlik sürecinde her şeyi eksiksiz yapmaktır.
Önce şunu ortaya koymak lazım.
Göçmenlik için başvuruda bulunmak, göçmenlik kabulu ayrı bir süreçtir.
Göçmenlik vizesi aldıktan ve kanada'ya geldikten sonra yapacakların, hayatının gidişatı, yaşam vs. işleri ayrı bir süreçtir.
İkincisi hakkında forumlardan, bizlerden fikir sorabilirsin, ama birincisi olmadan ikincisi de olamaz.
selamlar,
bizde eşimle kanadaya gelmek ve yerleşmek istiyoruz ama yaptığımız araştırmalar gözümüzü çok korkuttu, ben 29 yaşındayım Şehir plancısıyım 2,5 yıl istanbul büyükşehir belediyesinde şef olarak sonra Beykoz belediyesinde plancılıkla ilgili deneyimim var ama buun dışında okuldan sonra reklamcılık ile ilgili kurs aldım ve bir çok rklam ajansında da çalıştım ancak kanadada ahçılık yapmak ve bunu orada gireceğim bir diploma programıyla desteklemek istiyorum. Eşim de tiyatrocu bir çok önemli tiyatroda görev yaptı. Şimdi ise ülkede olan bir çok şey ve dünyaya getirmek istediğimiz çocuğumuzun daha iyi şartlara sahip bir ülkede doğmasını istediğimizden kanadaya gelmek istiyoruz.
Ancak dediğim gibi öncelikle birçok araştırma yaptık ve en kısa yolun eğitim için gelip orada kalmak olduğunu öğrendik, fakat bu hem çok pahalı hem de geldikten sonra çalışma şansı yok. Eşimin burada askerlikle ilgili durumu yüzünden orada çalıştığı süreyi kanıtlaması gerekityor. Ben bi çok şirkete başvurdum tabiiki plancılık üzerine ancak başvurularıma olumlu yada olumsuz yanıt alamadım. Kanadaya öğrenci gönderen kuruluşlara danıştığımızda eşimin de benim de şu anda sabit bir işte çalışıyor olmamamızın vizeyi almamızda çok büyük zorluk yaratacağını öğrendik.
kanada devletinin resmi sitesindeki testi yaptığımda 78 puan çıktı ama bu koşullarla göçmenlik vizesi için başvurmak ne kadar doğru sizce bize göçmenlik vizesi vermeleri ne kadar sürer? Göçmenlik vizesinin tam olarak olayı nedir, gerçekten ne sağlar?
Benim ingilizcem gayet iyi durumda eşimin ki de iyi denebilir ve ikimizin de gerçekten çok ama çok fazla yeteneği olan ve muhakkak bişileri başarmamızı sağlayacak becerilerimiz ve özelliklerimiz var. Ama Türkiye yi biliyorsunuz, ülkemizi çok sevsek gerçekten harika bir yerde yaşıyor olsak da şartlarımız ve durumumuz belli burda. Mevcut hükümet ve daha bi çok şeyle ilgili var olan bir çok sıkıntıyı oradan takip ettiğinize eminm.
Orada yaşayan ve bu konularda bilgisi olup bize yadım edebilecek birileri lütfen bana cevap versin.. şimdiden teşekkürler
Soylediklerine katilmakla beraber, vermis oldugun cevaplarda cok iyimser oldugunu dusunuyorum. Dunyanin herhangi bir ulkesinde kalifiye olarak calisan bir kisinin burada rahatlikla is bulacagini kimse soylememeli diye dusunuyorum. Evet bu ulkede is var ama var olanlar alanlar oldukca belli, yasam kosullari ise ortada.
Yuzde 90 oraninda gocmenin gocmenlikleri kabul edildikten sonra burada gecirmis oldugu 1-2 sene Turkiyedeki veya gelmis oldugu ulkedeki kariyerini ve hayat standartini geride biraktiktan sonra oldukca agir gelebiliyor.
Yazdikalarinizdan anlasilan, Kanada gocmenligi icin istenilen kriterleri saglamis durumdasiniz. Size tavsiyem bir sure daha Turkiyede ki kariyerinize devam etmeniz ve ayni zamanda gocmenlik basvurusunda bulunmaniz. Boylelikle hem egitim icin ekstra masraflar yapmamis olacaksiniz hemde hic bilmediginiz bir ulkeye saglam adimlarla geleceksiniz.
Kanada gocmenlik basvurularinin sonuclanmasi vize ofislerine gore degissede genel kani 12 ay icerisinde sonuclanmasi uzerinede bu sure artabilir de azalabilirde.
Sonuc olarak, 1-2 senelik bir sabir asamasindan sonra, Gocmenlik vizesiyle buraya gelip, hem daha ucuz egitim sansina hemde daha garantili bir yasama sahip olabilirsiniz.
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim, aslında bizde beklesek diye düşündük ama hem eşimin askerlik durumu hem de çocuk için çok vaktimiz yok maalesef:( daha detaylı bilgilendirme için bekliyorum, aslında keşke birinizle karşılıklı konuşabilsek, ama bizim hayallerimizi gerçekleştirdiniz diye de sizleri göçmenlik danışmanı yerine koymak adil değil, teşekkürler herşey için
selam ben ilhami ben ve esim 4 tane cocugumla birlikte isvecteyiz 5 yila girdigimiz halde hala oturum iznimi yk ve kacak durumdayiz polis nerde bizleri görse hemen turkiyeye gönderirler benim siyasi srunlarim nedeni ile turkiyey ye gitmem imkansiz burasida kabul etmiyorlar cook zor durumdayiz lutfen kanada yetkilere sesleniyorum beni vede ailemi kabul ederler mi etseler cok memnun kaliriz hepimiz yalniz bir odada kaliyoruz inanmazsaniz benim le irtibat kurabilirsiniz ne olursunu yardim elinizi uzatin yoksa kafayi yiyecegiz saygilarim la
@ilhammi, durumunuz uzucu, umarim yakin zamanda rahata kavusursunuz. Sadece kucuk bir hatirlatma, kanada yetkilelerine sesleneceginiz platform maalesef bu degil.
Detayli bilgi icin Canada gocmenlik merkezinin , gocmenlik ve multeci sayfalarini inceleyebilirsiniz.
Merhaba, ben iletişim fakültesi mezunuyum ve yüksek lisans da yaptım. Farklı sektörlerde çalıştım, ingilizcem iyi ancak herhangi bir sınava girmedim, katkısı olur mu bilmiyorum ama diplomam ingilizce ve üniversitede eğitim dili ingilizceydi. Göçmen olma şansım var mı acaba? Şimdiden teşekkürler.
merhabalar. biz esimle beraber 6-7 ay kadar once egitim ve staj vizeleriyle amerikaya geldik. esimin 5 yillik ogrenci vizesi benim de 18 aylik staj vizem var. daha dogrusu kategorisi tam bu diil ama genel anlamda bunun icin verilmis bir vize. biz kanadaya yerlesmek istiyoruz. ben iktisat mezunuyum esim de subat ayonda mezun olucak.
buradan(amerikadan) basvurmak nasil olur.
buradan basvurmanin avantaj ya da dezavantajlari varmidir.
ve orada bi sirketin bizi (en azindan beni) calisan olarak ise almak istemesi bir avantaj ya da kolaylik teskil eder mi?
ayrica kanadada bu konularla ilgili hizmet veren bir turk danismanlik sirketi var midir.
Amerikadan basvuru icin 2 yil amerikada yasamis olmaniz gerekiyor, yani sin number vs olmali ya da kalici bir adresiniz olmali, vergi odemelisiniz vs. bunun disinda ogrenci vizesiyle gocmenlige basvuramazsiniz, kaldi ki meslekler listesinde mesleginiz var mi
ikinci secenek size kanada kapilarini acar, ancak esinize 1 yil sonra sponsor olabilirsiniz.
sosyal guvenlik numaram var,vergi de oduyorum halihazirda. kalici bir adresim vs. var. ayrica kanada da yasayan ve vatandas olan cok yakin bir tanidigim da var. galiba bundan sonrasi biraz daha danismalik sirketlerinin konusuna giriyo. bana tavsiye edebileceginiz bir danismanlik sirketi var midir?
Merhabalar Ben Antalya'dan Oktay yiyecek içecek sektöründeyim mesleğimle ilgili olarak Kanada internet sitelerinde oldukça fazla iş ilanı görüyorum hatta bazılarıyla e-mail yoluyla görüşmelerim de oldu.Benim sormak istediğim soru şu ben Kanada'da iş bulursam ve işveren beni işe alıp gerekli evrakları hazırlamamı isterse ben eşimi Kanada'ya yanımda nasıl götüreceğim?Bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim teşekkürler.
iyi günler ben inşaat mühendisliği okuyorum türkiyede üniversiteyi bitirdikten sonra diplomam ile kanadaya başvurarak oraya yerleşmek istiyorum kabul edildiğini duydum üni den sonra 3 yıl çalıştıktan sonra oranın vatandaşı olabileceğimi duydum yardımcı olursanız sevinirim
merhaba,
eşim ve ben makina mühendisiyiz, 8 yıllık iş deneyimimiz var, fsw olarak başvuru yapamıyoruz mühendislik meslek katogorisinde olmadığı için, yabancı dilde orta düzeyde sınavda düşük puan alırız. eşimin babası 5 senedir vancover da yaşıyor, annemin kuzeni toronto da yaşaıyor, bizde torontoya gitmek istiyoruz, internettende baktık ama vize için hangi katagoriden başvuru yapacağımızı bulamadık, sizce nasıl bir yol izlemeliyiz.