slm arkadaşlar uçak bileti alacağım ve yardım istiyorum.bir danışmanlık firması ile çalışıyorum, 6 temmuza PLI-toronto ya kayıt yaptırdım, vize dosyasını hazırladım ve pazartesi konsolosluğa gönderiyorum. danışmanlık şirketi vize 1 haftada çıkar diyor. ben uçak bileti alacağım fakat tek yönmü, gidiş-dönüşmü alayım kararsızım. ne tavsiye edersiniz. birde hangi ülkeler transit geçişte vize istemiyor.
@hardiness arkadaşım ben bileti yeni aldım. tek yön torontoya yok yani şöle diyim tek yön bilet arttığın zaman 2000-3000 euro arası bi fiyat cıkar. :) gidiş dönüş olarak alıcaksın bileti ve fiyatları suanda endüşük 800 euro civarında enazından ben öyle buldum. bnde ağustosta toronto-plı da olucam inşlh.. amerika transit vize istiyor. ayrıca ingiltere üzerinden gidersen dönüşte ingiltere üzerinden gelmek içinde vize alman gerekli ...
@cellcuk peki sen hangi ülke aktarmalı olarak gidiyorsun ve transit vize işini burada konsolosluktanmı yoksa havalimanındamı hallediyorsun. transit geçişte vize istemeyen bir ülke yokmu. mesela alitalia airlines roma aktarmalı torontoya gidiyor bilet fiyatı gidiş dönüş 800euro, italya transit vize istiyormu bir bilgin varmı. bu arada hayırlı olsun işler yolunda giderse görüşürüz inşallah .
saol darısı senin başına. transit vizede normal vize gibi başvuru yapman gerekiyormuş .BEN alitalia ile roma üzerinden gidicem inşlh. sadece amerika istiyor transit vize. bide ingilteredeki olayı anlattım o kadar diğerlerinde birşey yok. bileti alıp gidiyorsun.
Transit salonunda kalsan dahi, ABD, aktarmalar icin Turkiye vatandaslarindan vize istiyor. Bu nedenle ABD elciligine transit vize basvurusunda bulunmalisin ama bu nasil bir guzergah boyle? Amsterdam'dan Toronto'ya direkt aktarma yok muydu?
Holygun o nasil bir ucusdur ya...:? Allah sabir versin! Benim ucak 21haz.da Ist-Ams-Toronto ucacak. sen de o sekilde ucsan london'a toronto'dan ucsan vizeyle hic ugrasmazdin..Simdi bir de US vizesi alacaksin, Non-imm. olarak, cellcuk'un dedigi gibi nomal vize aliyorsun ziyaretci vizesi...
Anladıgım kadarıyla onada başvurucaz du bakalım hayırlısı. Burda yani türkiyede Kanada öğrenci vizemi aldıktan sonra USA Turist vizesine başvursam bununla transit geçiş yapabilirmiyim. Nede olsa kanadaya gidince USA ya bi griş çıkış yapıcaz bi ara
Kaynaktan alinti: The C-1 Transit Visa can be used to travel in and out of the United States when your final destination is another country. Individuals with a valid B-1 Business or B-2 Tourist Visa do not need to obtain a US Transit Visa.
Not: Turist vizesine basvurursan alacagin vize B-2 tipi olur.
Turist vizesine basvurmasina basvur ama ucus icin direkt Avrupa'dan aktarmali ucuslari da iyi arastirmani taysiye ediyorum. Bence ABD'siz ucus da bulabilirsin.
Eger ABD'ye girip cikma dusuncen varsa transit yerine turist vizesine basvurmalisin. Turist vizesi yukarida belirttigim gibi sana transit hakki da saglar. Evet 131 dolar Fortis Bankasi'na, 20 dolar PIN numarasina, 13 ytl de vizenin onaylanmasi halinde ups'ye... (13 ytl idi yanlis hatirlamiyorsam, daha az da olabilir)
kadir US'den transit vizeyle ugrasman gerekiyor. kafadan $151 yani 106Eu daha ekliyeceksin ki eger istanbulda da yasamiyorsan bi 50-70Eu da oraya gidise vereceksin...onerim yine o siteden(ben de ordan aldim biletimi) gidis-donus bak... ben de ilk once chi uzerinden toronto yapacaktim ve 455Eu du(vize masraflariyla 650Eu) gidis-donus aldim KLM'den 750Eu...
siteleri amedeus serverdan alıyo bilgileri, yani anlaşmaları var demekki, yıllardır duyarım bu firmayı sorun olacagını sanmam. Ama zaman zaman saglam firmalarla ilgili de olumsuz şeyler de duyuyor yada yaşıyoruz. :( .
trek turizm'im kac tane subesi...bunlara Izmir ve istbul havaalanlari da dahil...hic bir sorun olmaz, baya profesyonel calisiyorlar..Benim babam gecen sene onlardan aldigi biletle gelmisti ABD'ye yanima, hicbir sorun cikmamisti....rahat ol
Trek Turizm, Turkiye'de zibilyon tane acentasi olan guvenilir bir kurum. Ama gazetedeki ilanlarina aldanmayin, o fiyatlara vergi ve hizmet masraflari dahil degil, o ilanlar sadece pazarlama metodlarının bir parçası. Sadece onlar değil, diğer acentaların ilanlarında da fiyatlar vergisiz olarak yansıtılıyor.
arkadalar valizlerle ilgili 2 valiz 46 kilo diye bi baraj varya. diyelimki tarttık 55 kilo geldi bu 9 kilo fazllık için kilo başına para mı ödicez yoksa o 9 kiloyu arkamızdamı bırakmak zorundayız... yada üçüncü bi valiz mi yapsak kafadan...
ya para ödeyip bavulda bırakırsın ya da arkadanda bırakırsın, tercih senin. bavullarını hazırladıktan sonra ikisini de dijital tartıda tart emin olmak için.
Uçak bileti konusunu görünce merak ettiğim bi mevzuyu sormak istedim,
Konsolosluğa sunulan evraklar içerisinde yurtdışında kayıt yaptırdığımız okulun başlama tarihinden 1-2 gün öncesine ve bitiş tarihinden de 1-2 sonrasına uçak bileti rezervasyonu yaptırmak (bilet almadan) ve bu rezervasyonu belirten kağıdı da dahil etmek bir katkı sağlar mı sizce?
Yoksa olumsuz bir durum mu teşkil mi eder? Ya da hiç bir etkisi olmaz?
Merhaba. Uçak bileti uzak-yakın farketmeyen yerlere gidecekken büyük sıkıntı yaratıyor. Aynı uçakta çok farklı fiyatlar bulabilirsiniz. Ben 2 defa gidiş-geliş yaptığımdan dolayı bu konuda biraz bilgi sahibiyim. İlk gidişimde online biletle ilgilenmeyen bir danışman yardımıyla almıştım bileti ve 2243 YTL tutmuştu. Lufthansa (Alman Havayolları) şirketiydi. Daha sonra tamamen ucuz uçak bileti bulan bir danışmanlık şirketiyle British Airways'ten (İngiliz Havayolları) 800 - 900€ (euro) civarında almıştım. O yüzden direk siteye girip uçak bileti bakmayın. Ucuz bilet sattığını iddia eden sitelere de girdiğinizde internette online alışverişi sertifikalandıran etiketlere bakınız. Örneğin: http://www.distributorcentral.com/websites/PromotionalResource1/images/verisign.gif
Bilet alırken erkenden almaya dikkat edin. Belirttiğim Lufthansa biletinde, bileti gitmeden 2 haftadan daha az bir sürede almıştım. İngiliz Havayollarında yaklaşık 1 ay önce almıştım, ne kadar farketti.
Bir diğer etken de, tarife döneminin dışına çıkmamak. yani 6 ay sonra gidecekseniz, biletinizi bu gün alabilirsiniz. Havayolu şirketleri, yaz ve kış tarifelerini 6 aylık periyodlar halinde hazırlar. O tarife dışına çıkarsanız normalden kat kat fazla fiyata bulursunuz, ki o da satın alınmayacak bir bilettir.
cellcuk bey Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA)'nin aldığı kurala göre bir yolcunun bagajı maximum 32 kilo olmak zorundadır (en son bildiğime göre). (Deniz aşırı uçuşlar için). Aynı zamanda deniz aşırı uçuşlarda yanınıza 2 bavul (checked baggage), 1 tane de el çantası (unchecked baggage yada cabin baggage) alabilirsiniz. Diyelim ki çantalarınızın biri 40 kilogram, diğeride 20 kilogram. Bu ikisini böyle taşıyamayacağınızdan dolayı, 40 kilogramlık çantada fazla olan 8 kiloyu 20 kilogram olan çantaya paylaştırırsınız. Her halükarda 32 kiloyu geçmemesi lazım. Yani "40 kilo olsun ben excess baggage ücretini verir giderim" desenizde olmuyor. Eğer çok bagajınız varsa, tanımadığınız hiç bagajı olmayan biriyle "pooling" yapabilirsiniz fakat bu pek bilinmeyen ve riskli bir durumdur.
@mavikanji:
Bayım büyük ihtimal yararı olacaktır, genelde çoğu ülkede vize istenirken uçak bileti veya rezervasyonları yada otel rezervasyonları gibi şeyler isteniyor. Gönderirseniz faydası olacağı kanaatindeyim.
ancak grup ucuslarinda olur zaten...degilse, hic tanimadigin biri gelip de 'haci su valizi senin adina verelim, ben orda alirim' dese kimse kabul etmez...
Merhaba arkadaşlar, bugün Atatürk havaalanında işim düşmüşken THY nin muamma Toronto uçuşunu sorayım dedim, bi iki kapıyı tırmandırdıktan sonra fiyat bilgilerini aldım. Ağustos 19 u için tek gidiş 1900 TL Ağustos 19 gidiş 1 yıl içinde geri dönüş 1600 TL Diğer tarihlerde çok farketmeyecektir bence. Sadece torontoya gitmek bana yaramayacak, oradan inip yerel bi uçağa binmem gerekeceği için bana uygun gelmedi ama size cazip gelebilir. Telefonla bu bilgiyi edinebilirsiniz herhalde.
ok, bu belki 7.-8. yazisim olacak ve kendimi surekli onlarin reklamini yapiyor gibi hissediyorum...Neyse zarari yok : ekobilet.com (cok sayida acentalari falan var, yuz-yuze de gorusebilirsiniz...)
Erti, Vancouver'a gelmeme az kaldı ve daha önce de belirttiğim gibi ben hala nasıl geleceğimden emin değilim.Forumda yazan adreslerde fiyatlar çok pahalı.Thy'nin yeni başlayan seferleriyle 750 euro ya uçak bileti buldum.Ama Toronto-Vancouver biletini burda mı yoksa indiğimde ordan mı alıym?Aslında sormak istediğim şey Türkiyedeyken Kanada'dan bilet alabilir miyiz?Sultan Travel diye bi acenta varmış Kanada'da.Bilginiz var mı?
Erti ,bir de diyelim Londra aktarmalı bir bilet bulduk gidiş dönüş transit vizeye ihtiyaç var mı yok mu?Nedir bu transit vize mevzusu?Bu konuya da açıklık getirebilir misin rica etsem?Daha önce açıklamşsındır belki ama bir zahmet benim için de bir son nokta koyabilir misin?Burdaki acentalar bunu pek bilmio sanki.
Daha once ucak bileti basligi altinda da "kisasamsun" arkadasimiz bu konu ile ilgi bir soru sormustu. Onun sorusuna internetteki resmi kaynaklardan bulup verdigim cevabi aynen buraya da aktariyorum.
adresindeki transit vize ile iligi bölümü aynen aktarıyorum :
You will be exempt from the DATV (Direct Air Transit Visa) requirement and may be able to transit without visa if you hold one of the following :
A valid visa for entry to Australia, Canada, New Zealand or the United States of America and a valid airline ticket for travel through the UK as part of a journey from another country or territory to the country for which you have the entry visa.
A valid visa for entry to Australia, Canada, New Zealand or the United States of America and a valid airline ticket for travel through the UK as part of a journey from the country for which you have the visa to another country or territory.
A valid airline ticket for travel through the UK as part of a journey from Australia, Canada, New Zealand or the United States of America to another country or territory, as long as you do not transit (pass through) the UK on a date more than six months after the date on which you last entered Australia, Canada, New Zealand or the United States of America with a valid visa for that country.
Şimdi burada yazılana göre Kanada'ya gidişinde, mavi ile highlight edilen madde tarafından kapsanıyorsun. bu yüzden giderken transit vizeye ihtiyacın yok.
Ama gidiş-dönüş alacaksan ve kesin olarak biletinde yazan dönüş tarihinde döneceksen yeşil maddeyi inceleyip kararını ona göre vermende fayda var. Çünkü yeşil maddede yazana göre Kanada'da 6 aydan fazla bir süre kalıp, gene londra üzerinden aktarmalı olarak dönmek durumunda kalırsan transit hakkını kaybediyorsun.
Yukaridakilere ilaveten, sadece Heathrow degil, Schiphol Havaalaninda'da Istanbul-Amsterdam ucagindan iner inmez, tunel cikisinda havaalani guvenlik gorevlileri tarafindan vize kontrolu yapiliyor. Ayrica ucaga binmeden evvel de son kez gecerli Kanada vizenizin olup olmadigi kontrol ediliyor.
THY ile geliyorsan, Torontoya vardiktan sonra tekrar check-out ve check-inyaparak air canada, west-jet ile Vancouver'a aktarabilirsin kendini. Ama sefer saatini iyi secmen gerekiyor. Zira Vancouver'a ucusunun biletini ayri kestireceksin ve THY'nin Toronto seferinde olasi bir rotar Vancouver'a ucagini kacirmana mal olabilir.
Baktin bu sekilde zulum, o zaman Avrupa aktarmali olarak cesitli Vancouver'a ucabilirsin. Transit vize istemeyen ve aktarma yapabilecegin avrupa ulkelerini burada listelemistik nurettinfatih'le birlikte: http://forum.kanadam.com/discussion/79/5/vize-alabildiniz-mi/ (5. sayfanin ortalarinda.)
Eger ilk gelisinse, ya da bu kadar uzun mesafeli ilk ucusunsa, ucuz olmasi icin pek ugrasma bence, tamam secenekler arasindan en cazip olani degerlendir ama, fiyattan ote yolculugun rahat ve guvenli olmasi odeyecegin 100 - 200 euro'dan senin icin daha onemli olmali nacizane fikrimce.
toronto pearson havalimanında bagaj emanet var mı acaba? nette biraz baktım bazıları var demiş (en büyük bagaj günlük 8dolar) ancak havalimanının kendi sitesinde bu konuda bir açıklama bulamadım. deneyim etmiş birileri vardır diye sorayım dedim.
ben de thy ile torontoya gidip oradan aircanada bileti almayı planladım. olası bir thy gecikmesi yüzünden biletim yanmasın diye bileti toronto'ya indikten sonra almayı istiyorum. ama işte malum bagajları bırakıp toronto'da rahat rahat takılmam lazım yoksa gerçek bir zülum olacak.
arkadaslar sizlere taze haber sunayim belki daha once konusulmustur ama tekrar soliyeyim... thy gidis donus 1150CAD ama torontodan alininca bu fiyat. 25agustosda torontoya 10martda da istanbula donus... yanliz donus tarihini degistirince 100CAD kadar bir fiyat aliyorlar
Cevabın için çok teşekür ederim.Yeni gördüm ve çok açıklayıcı oldu benm için.Hepimize yardımcı oluyorsun ne güzel.Çok sağol.Hem Kanadaya ilk gelişim hem de bu kadar uzun süreli ilk uçuşum olacak.Haklısın rahat olması çok önemli.8 saat otobüs yolculuğundan bile nefret etmiş durumdayım zaten.O zaman bu durumda direk Vancouver uçuşu ayarlamam daha makul olacak sanırım ya da toronto-vancouver biletimi de burdan alıp yola çıkmam.
bu fiyatlar zaibatsunun dedigi yani ; THY CANADA G.S.A Stellar Travel.INC den teyzem orada yasadigindan o aradi ve bu fiyatlari vermisler. sanirim en uygun oldugu icinde bunu aldim... ama donus tarihini degistirme 100CAD degilde 100euro olabilir onu karistirmis olabilirim...
nasil bulamiyorsun, thy ,ptesi,persembe ve ctesi gunleri ucuyor turkiyeden torontoya, gelecegin tarihi bugunlerden birine ayarlar, expedia yada orbitzden araba yap ,gorursun ben eylul fiyatini vermistim, ama biletler cabuk satiliyor, eger alacaksan cabuk al.
Selected flights C$879.68
11:50 pm Depart Toronto (YYZ) Arrive Istanbul (IST) 5:30 pm +1 day Sat 5 Sep Duration: 10hr 40mn Turkish Airlines 18 Direct flight
11:30 am Depart Istanbul (IST) Arrive Toronto (YYZ) 3:40 pm Sat 19 Sep Duration: 11hr 10mn Turkish Airlines 17 Direct flight