Giriş Yapılmadı (Giriş)

Bize ücretsiz danışın

Uvic
Uvic
Uvic

Kategoriler

Merhaba!
Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Eğer hesabınız varsa, lütfen giriş yapın.
Eğer üye değilseniz, buraya tıklayarak yeni hesap açabilirsiniz.
    • CommentAuthora_p13
    • CommentTime28 11 2008 düzenlendi

merhaba ,expedia com uzerinden ucak bileti alıcam daha once ınternet uzerınden bu tip siteden ucak bileti almadım.expediadan bilet alma işlemi nasıl gerçekleşiyor bilen arkadaslar yardımcı olursa çok mutlu olurum,bunun dısında londra aktarmalı.yani tek aktarmalı bir ucusda ingiltere transit vizesi almammı gerekiyor?
    • CommentAuthorasd
    • CommentTime28 11 2008

Arkadaşım benim bildiğim transit vize almana gerek yok. Expedia konusunda ise bende bilmiyorum nasıl yapıldığını..
    • CommentAuthorasd
    • CommentTime28 11 2008

Bu arada vize için hayırlı olsun diyorum. 2.5 yıllık başvurmussun ve 2 haftada almışsın. Anlaşılan dosyanı çok iyi hazırlamışsın. Bakalım bende başvuru yaptım. Bugün 1.hafta bitiyor. Benim başvuru 2 aylık bakalım ne zaman çıkacak:)

İnşallah bir an önce çıkarda daha fazla stres olmam...
    • CommentAuthora_p13
    • CommentTime28 11 2008

asd isallah sende alırsın vizeni,vize evrakları için bir hayli ugrastım,benim anladıgım okumak için gittigine inandırırsan verıyorlar vizeyi ama bu birazda şansa da bağlı gibime geliyor.
    • CommentAuthoraguler
    • CommentTime28 11 2008

Torontoya gidiyormusun? Ben de kardesime yol arkadasi ariyorum. Almanya uzerinden gitmesi en mantiklisi Lufthansa ile. Fiyatlari daha uygun ve transit vizesine gerek yok eger Kanada vizen varsa.Ingiltereden transit vize isterler.Ne zaman gidiyorsunuz?
    • CommentAuthora_p13
    • CommentTime28 11 2008 düzenlendi

Ben vancouver a gidiyorum,torontaya degil ne yazıkki ,yol arkadası aradıgınızı takip ediyorum forumdan bir suredir.arastırdıgıma gore tek aktarmalı ucuslarda ingiltere ve almayadan transit vizeye ihtiyac yok ama emin degilim kesin emin olan bir arkadas yazarsa mutlu olrum ,birde expedia comdan bilet alınıp sistemin nasıl işledigini hala ogrenebilmis degilim
    • CommentAuthorpepe le pew
    • CommentTime17 03 2009 düzenlendi

Flightnetworks üzerinden bilet alacağım bana bu konuda yardımcı olur musunuz?bu konuda inanılmaz cahil olduğumu anlamış bulunuyorum.öncelikle ödemeyi online yapacağım ama bileti burada nerden alacağım.Daha önce bu site üzerinden bilet aldınız mı? Bir de gidiş tarihim belli ama dönüş açık bilet olacak fakat sitede böyle bir seçenek yok.Dönüş tarihini girmen gerekiyor.

Unutmadan bilet bakabileceğim başka bir yer varsa önerebilir misiniz?Bu bilet işinin bu kadar sıkıntı yaratacağını düşünmemiştim...
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime17 03 2009

@pepe le pew:

Öncelikle şunu belirtleyim. Eski üsul, sarı, yeşil, kırmızı renkli kağıda basılan biletler pek kalmadı. Tek tük de olsa var, KKTC- Türkiye arası uçuşlarda bileti acentalarden alınca alışılageldik tip biletlerden veren acenteler var hala. Artık electronic ticketler yaygın ve hemen hemen her uçuşta kullanılıyor. İnternet üzerinden bilet alımında, yani online bilet satın alımında; ödemeyi yaptıktan sonra ödeme konfirmasyonunu ve uçuş bilgilerini içeren bir sayfa görüntülenir. Bu sayfanın ingilizcesi "Itinary Receipt"tir. Bu sayfa senin biletindir. Hatta bu sayfanın tamamına gerek de yok. Aslen bu sayfada yer alan bilgilerin arasındaki "Confirmation Number/Konfirmasyon Numarası" senin biletindir. İster bu numarayı ezberlersin, ister bir yere not edersin, orası sana kalmış. Çünkü check-in sırasında, yani bavullarını teslim ettiğin aşamada bu numarayı veya itinary receipt'in bir çıktısını görevliye verdiğinde, görevli bu numarayı sistemlerine girecek; uçuş bilgilerini ekranına getirecek, ardından da pasaportuna bakarak biletin sahibinin sen olup olmadığını inceleyecektir. Bu işlemden sonra sana pasaportunla birlikte uçağa giriş kartını (boarding pass) verecektir. Bu kartı alıp, kartın üzerindeki kapıyı bul, uçağına o kapıdan bineceksin.
    • CommentAuthorhevalo
    • CommentTime17 03 2009

www.hemenbilet.com da cok uygun fıyatlara biletler var.16 nisanda torontoya gıdıs 14 temmuz donus bıletını 620 euroya aldım.
  1.  
    Erti cevabın için teşekkür ederim.Faturalarını hala otomatik ödemeyle ve hatta bankalara ödemekten çekinen, elektrik-su idaresine bizzat gidip ödeme yapan biri olarak, yurtdışı bir firmadan online bilet almanın bünyemde yapacağı etkiyi tahmin edebiliyorsundur:)Uygun fiyatlı bir bilet bulur bulmaz alacağım.

Hevalo sen de çok sağol. hemenbilet.com'a baktım ama bana 1100€ fiyat verdiler Vancouver için.Geç kaldım gerçi ayın 3-4'ü için bakıyorum ben.inşallah uygun birşey bulurum...
  2.  
    Bileti expedia üzerinden aldım. Diğerlerine nazaran oldukça iyi bir fiyata buldum. Önümüzdeki hafta salı günü(5 gün sonra) Vancouver'a gidiyorum. Okul bir sonraki hafta pazartesi başlayacak o yüzden hem biraz havaya alışmış olurum hem de jet lag durumunu bi nebze üstümden atarım diye umuyorum.

Aile ile ilgili bilgi de bugün geldi okuldan. Google'dan arattım ve yahudi olduklarını öğrendim.Hayırlısı artık...
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime1 04 2009 düzenlendi

AIR TICKETS DIRECT

Eğer ABD ya da Kanada'da edindiğiniz bir kredi kartınız var ise bu site müthiş ucuz biletler sunuyor arkadaşlar.

4-17 nisan arası Vancouver-İstanbul-Vancouver gidiş dönüş biletini (evet, memleket ziyareti yapıyorum da) herşey dahil 1000 canada dolarına buldum. Bundan ucuzu, Kadıköy Salı Pazarı'nda beyaz don...

Kredi kartı ayrımı yapmayan nıspeten ucuz bilet bulabileceğiniz siteler:

www.flightnetwork.com
    www.orbitz.com
    www.cheapflights.com
  3.  
    Arkadaşlar, British Airways ile Londra aktarmalı Toronto'ya giden bir yolcudan Londra'da transit vize isteniyor mu?

Ona göre bileti alacagim, lütfen tecrubeli arkadaşlar cevap verirlerse çok mutlu olurum.

Erti bu arada yardımların için sana çok teşekkür ederim, vizemi almış bulunuyorum :=)
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime1 04 2009 düzenlendi

Selam,

Hayırlı olsun. Çok sevindim vizeni almana. Güzel bir süreç dilerim Toronto'da.

http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply/infs/inf20transit

adresindeki bölümü sana aktarıyorum :

You will be exempt from the DATV (Direct Air Transit Visa) requirement and may be able to transit without visa if you hold one of the following :

A valid visa for entry to Australia, Canada, New Zealand or the United States of America and a valid airline ticket for travel through the UK as part of a journey from another country or territory to the country for which you have the entry visa.

A valid visa for entry to Australia, Canada, New Zealand or the United States of America and a valid airline ticket for travel through the UK as part of a journey from the country for which you have the visa to another country or territory.

A valid airline ticket for travel through the UK as part of a journey from Australia, Canada, New Zealand or the United States of America to another country or territory, as long as you do not transit (pass through) the UK on a date more than six months after the date on which you last entered Australia, Canada, New Zealand or the United States of America with a valid visa for that country.

Şimdi burada yazılana göre gidişinde, mavi ile highlight edilen madde tarafından kapsanıyorsun. bu yüzden giderken transit vizeye ihtiyacın yok.

Ama gidiş-dönüş alacaksan ve kesin olarak biletinde yazan dönüş tarihinde döneceksen yeşil maddeyi inceleyip kararını ona göre vermende fayda var. Çünkü yeşil maddede yazana göre Kanada'da 6 aydan fazla bir süre kalıp, gene londra üzerinden aktarmalı olarak dönmek durumunda kalırsan transit hakkını kaybediyorsun.
  4.  
    Erti çok teşekkür ederim, verdiğin bilgiler için. bu site için bulunmaz bir nimet olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. eminim benim gibi düşünen bir çok insan vardır.

sağlıcakla kal :)
    • CommentAuthorvancouver
    • CommentTime3 04 2009

Ertinin sok sok sok flas flas flas pozlari var elimde.. artik bulunur bir nimet mi bulunmaz bir nimet mi kendisi karar verir :)
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime3 04 2009 düzenlendi

@kisasamsun: rica, kolay gelsin.

@vancouver: benim maile de geçen gün seninkiler düştü, tesadüfe bak sen :)
    • CommentAuthortakocan
    • CommentTime4 04 2009

arkadaşlar klm de kaç kg bagaj götürebiliyoruz?
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime5 04 2009

check-in limiti 2 bagaj, bagaj başına 23 kg
    • CommentAuthorkisasamsun
    • CommentTime6 04 2009 düzenlendi

british airways in sitesinde eğer yanlış anlamadıysam, 2 tane bavul en fazla 23'er kg olmalı.. kabin için 1 tane sırt çantası gibi bir çanta, el çantası ve ayrıdan laptop.. ben bu şekilde anladım.

ama bugün british airwaysin ofisinde bileti kestirmek için gittiğimde, orda çalışan ama söylediklerinden kendisinin de emin olmadığı bir bayan vardı.
    ona sordum bu durumu. bana laptopu ayrıdan değil, sırtçantasına ya da bavullardan birine koymam gerektiğini söyledi. laptopu ayrıdan first class takiler götürebiliyormuş..

acaba sitedekini ben mi yanlış anladım..

siteye göre

bagaj:
    2 adet 23 şerden bavul

kabin:
    el çantası (bayanların kullandıkları omuz çantaları olur ya)
    sırt çantası (boyutlarını vermişler, kilo önemsiz)
    laptop

işte bu noktada ofiste kendi dediklerinden de pek emin olmayan kadın laptopu çantalardan birine koyacan dedi. en doğruyu site söyler ama ben mi yanlış anlıyorum acaba, bir yardım edebilir misiniz?

^^^^^^^^^^^^^^

bir de e-bileti, kağıt şeklinde aldım ofisten..

saat sütununun yanında BAG sutünu var.
    Bag
    istanbul londra 1PC
    londra toronto 2PC

toronto lonra 2PC
    londra istanbul 1PC

şeklinde bir şey yazıyor. bunun anlamını bilen var mı acaba? PC yazınca direk aklıma laptop geliyor. şu kadar götürebilirsin diye?? ama neden sayılar farklı onu anlamadım? ya da başka bir anlamamı geliyor arkadaşlar??

Teşekkür ederim,

Saygilar,
    • CommentAuthortakocan
    • CommentTime6 04 2009

pc parça anlamında olabilir

erti bu arada teşekkür ederim yani toplam 46 kilo götürebiliyorum
    • CommentAuthortakocan
    • CommentTime6 04 2009

arkadaşlar thy toronto seferleri ne zaman başlayacak biliyor musunuz??nasıl öğrenebiliriz??
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime6 04 2009

@kisasamsun:

Ben Kanada'ya gider gider, gelirim. Her seferinde laptop'umu Sırtımdakinden ya da elimdekinden ayrı çantada götürürüm. Daha bir kere de laf etmediler. Lakin, British Airways ile uçmadım. Kadın her ne kadar öyle dese de, sen ona bakma. Laptop'unu ayrı laptop çantasında götürsen bile, kimse çıkıp bir şey demektir. Bu, check-in bagajlarının toplam ağırlığı kadar hassas bir konu değil.

PC, "personal carry-on" olsa gerek ama sen farklı rakamları kafana takma. Sen uygun kilodaki bavullarını ver check-in'e, Toronto'da indiğinde pasaport ve vize kontrolünden sonra tekrar alırsın. Yine de kafan karıştıysa, B.A. 'yı arayıp sormalısın.

@Takocan:
    Pardon belirtmeyi unutmuşum. Maximum 23'er kilodan toplam 46 kilo. Normal izin 20 kilo iken 23 kilo'ya kadar bir şey demiyorlar. (kaynak : http://www.klm.com/travel/nl_en/travel_information/baggage/baggage_allowance/index.htm) Senin yine de bavullarını hazırladıktan sonra dijital tartıya koyup, ağırlıklarını ölçmende fayda var. Bunun yanında uçağa Laptop çantası, sırt çantası, spor çantası büyüklüğünde çanta sokmana bir şey demezler. Koltukların tepesindeki kişisel eşya haznesine, sığar onlar. Kabin görevlisi de kapağı iyi kapatırsa, kimsenin kafasına yuvarlanmaz o çantalar.

THY'nin Kanada uçuşları sözüm ona 2 sene önce başlayacaktı ama Kanada Ermeni Soykırımını tanıyınca, Maliye Bakanlığı da sinirlenip karşlılık olarak uçuşların başlaması için gereken 2 iki ülke arası çifte vergilendirme yasasını imzamadı. Ama son 2 senedir Kanada ve Türkiye arası ticari ilişkiler olumlu yönde seyredince, Maliye Bakanlığı da anlaşmayı imzalamaya karar verdi ve bir aksilik daha olmazsa, THY Haziran 2009'dan itibaren haftada 3 kez Toronto'ya direkt uçu yapacak.

Bu ne demek; Türkler dışında Kanada'ya Lufthansa, KLM, B.A. ile uçan ortadoğu ülkeleri THY'yi tercih edecek. Az önce saydığım ülkeler Kanada'ya uçuşlarda müşteri kaybedecek ve fiyatları aşağı çekmek zorunda kalacaklar. Direkt uçuş olması da muazzam bir şey. İnşallah ilerleyen zaman da Vancouver'a kadar gelir THY. THY'y nin Pearson International Airport'taki Terminali bile hazır.
    • CommentAuthortakocan
    • CommentTime7 04 2009

çok teşekkürler erti bey :) sizi yoracağım ama bir sorum daha var:

ben haziran 13de torontoya gtcm acaba ne zaman thy rezervasyon almaya başlar??çünkü ben Çine thy direkt uçuş ile gttm ve çok memnun kaldım.Öbür türlü aktarma yapmak zor oluyor.Bir de ben vize başvurumu yapalı 1 haftayı geçti.Acaba paskalya tatili nedeniyle kapalı olabilir mi??

şimdiden çok teşekkür ederim.
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime8 04 2009

@takocan:

Bir şey değil. THY'nin, direkt uçuşların başlangıcını önümüzdeki Haziran'a yetiştirmeyi düşünmesi dışında başka bir bilgim yok malesef. Rezervasyonlara ne zaman başlayacaklarını, bu konu hakkında duyuru yapacakları zaman öğrenebiliriz sanıyorum. Ben de THY'yi severim, son derece kalitelidir Türk Hava Yolları. Aktarma ilk başta bana da zor geliyordu ama gide gele gide gele alıştım. Çünkü uzun mesafe uçuşların uçakları hem hacim, hem konfor, hem donanım, hem de servis açısından daha iyi oluyor. Şimdilik, tedbir açısından KLM, Lutfhansa, British Airways firmalarından size en uygun olanından opsiyonu biraz uzun süreli rezervasyon yaptırmanızı öneririm. Eğer ABD vizeniz varsa; check-out ve tekrar check-in yapmayı; pasaport kontrolünden geçmeyi; ve tüm bunların hepsini diğer uçağın boarding saatine kadar yetiştirebilme riskini göze alabiliyorsanız ABD aktarmalı da gidebilirsiniz.

Vize başvurusu hakkında, Evet Konsolosluk Easter Holiday günlerinde (Kanada için 5 Nisan ve 13 Nisan Tarihleri) kapalıdır. Başvurunuzun kesin sonuçlandırılma süresini bilmem malesef mümkün değil. Bu süre çok kısa olabileceği gibi, birkaç aya kadar da uzayabilir. İnşallah en kısa zamanda olumlu sonuç alırsınız. Bol şans ve sabır.
  5.  
    Erti çok teşekkür ederim.. sitedeki one laptop, handbag OR briefcase kısmındaki or kelimesi gözümden kaçmış, ama dediğin gibi ben ayrıdan laptopla gidecem bir deneyelim bakalım..

bu arada ben bileti 1250 ytl ye aldım. 20 nisanda torontoya BA ile uçacam. bundan daha ucuzu sanırım Türkiye'den mümkün değil. simitkokusu isimli yahoogroupstan kanada orijinli (ama kendileri Türk vatandaşları) bir acenta vasıtasıyla aldım.. ismi Yaprak Turizm.. genelde Türkiyedeki acentelara bilet satıyor..özel telefon numaralarını buraya yazamıyorum. eğer araştırmak isteyen arkadaş varsa adı geçen yahoo groupsun arşivinden bulabilir.
    • CommentAuthora2009
    • CommentTime9 04 2009

Arkadaslar merhaba,

Egitim surem 1,5 yil ve bu sure boyunca turkiye ye gelmeyi planlamiyorum. Bu sebeble expedia dan 538$ a buldugum (tek gidis) bileti almak istiyorum. Ancak farkli basliklar altinda okudugum yazilarinizdan anladigim kadariyla ogrenci vizesine sahip olanlar havaalaninda tekrar vize kabul surecine giriyor. Bu surecte biletimin tek yon omasi problem yaratir mi?
    Tesekkurler.
    • CommentAuthordoruk
    • CommentTime9 04 2009

güzel bir soru... bende gidiş - dönüş olması gerekir diye düşünüyorum.. ama umarım tek gidişte sorun olmaz :):)
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime9 04 2009 düzenlendi

@a2009 & doruk:
    Olmaz.
    • CommentAuthorsevvo
    • CommentTime10 04 2009

ap13 e aften,

ben 25 nisan thy londra aktarmalı canada airways ile vancouver a uçuyorum
    belki aynı uçaktayızdır :)
  6.  
    Ben de 20 nisan sabahı londra aktarmalı BA ile torontoya uçuyorum, ayni istikamette giden olabilir belki :=)
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime11 04 2009

İyi uçuşlar arkadaşlar.

Bu arada, 17 Nisan Cuma günü, KLM havayolları sabah 5.50 uçağıyla ile Amsterdam aktarmalı Vancouver yapacak olan var midur?
    • CommentAuthortakocan
    • CommentTime17 04 2009

tekrar merhabalar arkadaşlar ben klm nin internet sitesinden bilet almak istiyorum.Kendi sitesinden bileti alırken nelere dikkat etmeliyim? bileti yazdırmama gerek var mıdır?
    • CommentAuthors.esin
    • CommentTime22 04 2009

Kisasamsun kursa ne zaman basliyorsun ve pli a mi geliyorsun? Bir seye ihtiyacin olursa bana yaz elimden geldigi kadar yardim etmeye calsirim
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime22 04 2009 düzenlendi

@takocan:

Bilet alirken, bileti ucuza almaya dikkat et. :))
    Secebiliyorsan, koltugunu kendin sec. Koridor tarafi tercih et. Bileti aldiktan sonra ucusuna 24 saat kala, internet sitesi uzerinden onlinecheck-in yapabilirsin. Online check-in yaparsan, dis hatlar terminalinin KLM personeline ayrilan check-in bolumlerinde, economy class yolcularinin check-in sirasinda beklemekten kurtulursun. Tenha olan Business Class yolcularinin check-in sirasindan bavullarini teslim edebilirsin. Elektronik biletinin ciktisini goturursen onlar bilet uzerindeki konfirmasyon numarasi ve pasaportunla islem yapip, sana boarding passini (ucaga giris karti) vereceklerdir.

Guncelleme : 15 ytl'lik cikis harcini odeyip, pulunu almayi unutma. Yoksa pasaport polisi geri cevirir.
    • CommentAuthortakocan
    • CommentTime23 04 2009

teşekkürler erti:))

ben pencere tarafını hep tercih etmişimdir .neden koridor tarafı dedin:)avantajı neki?
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime23 04 2009 düzenlendi

@takocan:

Koridor tarafinda oturmanin avantajları:

Tuvalete gitmek için yanındaki iki kişiyi "kalk iseyecem" diye dürtmek zorunda kalmazsın.
    Uzun süreli yolculuklarda sürekli oturmak, insanı kitliyor. Arada bir kalkıp bacaklara açma-germe yapmak lazım. Koridor tarafında oturursan bunu inis ve kalkislar haricinda istedigin zaman kolayca yapabilirsin. Ayrıca ayağının en az birini, fazla ortaya olmamak üzere koridora salabilirsin ki cok rahatlatan bir sey bu.

Otobüs yolculuğu olsa, ben de cam kenarı tercih ederim omzumu yaslamak ve dışarıyı seyretmek için ama uçak yolculuğunda bunun pek bir esprisi yok. İniş kalkıstaki izometrik gorunumlu sehir manzarasi haricinde, dışarıda buluttan gayrı hiçbir şey yok. Yani seyredilecek bir şey de yok. Ama illa, "ben omzunu ve basimi yaslayacagim" diyorsan sen de haklisin tabii.
    • CommentAuthordoruk
    • CommentTime23 04 2009

ya olur mu... ben usa'ye giderken cam kenarındaydım... heryeri cok net gördüm.. Ingiltere haric sadece orası bulutluydu... heide ile peter'in ele tutuşup yuvarlandıkları butun yamacları, ormanları gördüm :):):) cok güzeldi... tavsiye ederim... ha atlas okyanusunu gecerken sıkıldım... o okyanus bitmedi arkadaşlar :):)
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime24 04 2009

@doruk:
    ABD'ye ucarken Atlas Okyanusu bitmez. Kanada'ya ucarken de ne Atlas Okyanusu biter afedersin ne de Kanada'nin kuzeyindeki buzullar. Ama Gronland'i ilk defa tepeden gormek heyecan vericiydi. Ne yalan soyleyeyim :)
    • CommentAuthortheOG
    • CommentTime1 05 2009

Ben yarin vize formlarimi verecem kargoya ve allah nasip ederse 20 haziranda toronto'ya ucmayi planliyorum. Tek umudum ozamana kadar THY ucuslarina baslar hem ekonomik hem de yorgunluk acisindan kar ederim :)
    • CommentAuthorrmrm
    • CommentTime1 05 2009

ben de 20 haziranda gidiyorum Toronto'ya. Çok önceden almıştım biletimi. en azından sende şimdiden rezervasyon yaptır ki son anda daha pahalıya gelmesin uçak biletin.(belki de yaptırmışsındır bilemiyorum) ben ağustosta başlayacak diye duymuştum ama inşallah haziranda başlar tabi :)
    • CommentAuthortheOG
    • CommentTime1 05 2009

@rmrm

valla her yerde haziran yaziyorda ondan dedim...neyse yarin havaalaninda isim var bi sorarim olmazsa. sen nerden aldin kaca patliyor?
    • CommentAuthortheOG
    • CommentTime8 05 2009

beyler ucak biletini nerden alsak daha avantajli olur...ben 425 uroya buldum chicago aktarmali anacak USA transit vize istiyor
  7.  
    arkadaşlar expedia.com dan daha önce bilet alan oldumu?* ben 697$ a bulduk istanbul şıkışlı londra aktarmalı fakat bu bileti nerden nasıl alıcam onu tam bilemiyorum .. daha önce buşekilde bilet alan arkadaş varsa yardımcı olursanız sevinirim...
    • CommentAuthorrmrm
    • CommentTime13 05 2009

@theOG
    Ben Alitalia Roma aktarmalı aldım bileti http://www.vistatourism.com/tr/default.asp# adresinden , fiyatı da 1545 TL idi. Ama 3 ay öncesinden aldım bileti, demin kontrol ettim tam iki katına çıkmış fiyatı. Ama gene de fikir vermesi açısından internet sitesine bakabilirsiniz.
    • CommentAuthortheOG
    • CommentTime13 05 2009

cok tesekkur ederim cevabindan oturu rmrm,

Ben, 750 Euro civarinda gidis-donus aldim bugun...KLM, amsterdam uzerinden...Izmir dis hatlarda faaliyet gosteren trek turizm'den aldim, daha almamis,arastiran arkadaslara onerebilirim...
    • CommentAuthorcellcuk
    • CommentTime1 06 2009

mrhba arkadaşlar ben 30 temmuz Alitalia ile roma üzerinden torontoya gidicem. bileti kanadadan arkadaş aldı ve parasını ödedi. şirket bana mail attı bileti.. bilette RESERVATİON CODE ve benim AD SOYAD, UÇAK KALKIŞ TARİHLERİ YAZIYOR. aklıma takılan soruları sıralıcam bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim .. tşkrler.
    1- bu bilet mail cıktısı ile hava alanına gidip uçağa binmemin mümkün olduğunu sölediler doğrumudur? ( mesala bi kaç bölümde check-in gerekli yazıyor bu check-ini gitmeden bir iki saat önce mi yapıyoruz..)
    2- bilette yazan saatlerde istanbuldan ayrılış 06:15. bu saat türkiye yerel saati mi acaba..
    3- bagajlar 2 çanta 46 kilo ve ayrıca laptop-sırt cantası alacağımız yazıyor. ben laptop götürmeyeceğimden bu cantayı eşya amaçlı kullanabilrmym :)) ?
    şimdilik bu kadar sorularım... havaalanındaki ofislerine bgn gittim ancak tek kapalı olan ofis onlarınkiydi. bende telefon acamadan önce size danışmak istedim :)
    • CommentAuthorvancouver
    • CommentTime1 06 2009 düzenlendi

@cellcuk.

Biletin ciktisiveya uzerinde yazan pnr numarasi ve kimliginle dahi gitsen, ucaga binis yapabilirsin. Check-in saati yurtdisi ucuslar icin 2 saat onceden baslar.

06.15 Ucagin istanbuldan kalkis saatidir. - 04.15 de havaalaninda olman gerekli.

Canta olayi check-in islemini yapan gorevliye bagli , biraz insiyatif isi ama yuzde 90 olasilikla sorun cikartmayacaklarini tahmin ediyorum..
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime1 06 2009

Arkadaslar bosverin ucak biletini, Redbull icin, Redbull kanatlandirir, boylece ucak derdinden kurtulursunuz...

Oeeh! Sirf bu esprim(!) icin kendimi 3 gun oda hapsiyle cezalandiriyorum.
    • CommentAuthorcellcuk
    • CommentTime1 06 2009

:) tşkrler cevaplar için.... havaalınıdaki ofisleri bugün kapalıydı forumlardan okuduğum kadarıyla batmak üzere olan bir şirketmiş. artık hayırlısı