Giriş Yapılmadı (Giriş)
Merhaba!
Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Eğer hesabınız varsa, lütfen giriş yapın.
Eğer üye değilseniz, buraya tıklayarak yeni hesap açabilirsiniz.
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime30 06 2009

TUM MULAKATA GIDECEK ARKADASLAR LUTFEN RESIM BANKA DEKONTU ESINIZ SIZE PARA GONCDERDIYSE BAKIN BENIM RESIMLERIME BILE BAKMADI BAYAN KONSOLOSLUKTAKI SADECE ESIM BANA TURKIYEDE KENDIME BAKABILMEME ICIN 6 AYDA 10 BIN DOLAR PARA GONDERDI BEN BAYANIM IKINCI EVLILIGIM ARTI BENIM COCUGUMDA GELECEKTI VE BAYAN BU DEKONTLARA BAKTI 6 AYDA BUKADARMI PARA GONDERDI DEDI VE VIZEMI VERDI HIC PROBLEM OLMADI SADECE COCUK PROBLEM OLDU VIZESI CIKTI AMA BABASI IMZA VERMEYINCE GETIREMEDIM YASI TUTMADI
    YANI ESIMLE NE TELEFON GORUSMESI VERDIM NEDE INTERNET SADECE RESIM ONEMLI BIDE COK RESIM GOTURDUM BAKMADI BILE HEPSINE BANKA DEKONTLARINI INCELEDI SADECE ZATEN ESIM DEMISTI ONLAR ICIN BU COK ONEMLI TURKIYEYE DOLAR GIRMESINI ISTEMIYOLAR BIRKEREDE VERICEKLER SENIN VIZENI DEMISTI BANA BUNLARA COK ONEM GOSTERIN GITMEDEN ONCE
    • CommentAuthorsedad
    • CommentTime30 06 2009

arkadaslar eşim turkıye geldıgı zaman otel ayarlarmıştım iki ayrı şehırde ozaman otelden kaldıgımıza daır fatura almadım geçenleerde kaldıgımız o otel lere gıtım bana durumu anlatım bana fatura vermesını ıstedım ama otel gorevlılerı bız geçmış fatura kesemeyız malıye kontrol ettımı suç sayılıyor bıze dedı bana bana otel kartlarını verdı bızı ararlarsa bız soylerız burda kaldılar dıye elımde otel makbuzu yok ama otel kartları var bır sorun olurmu acaba bılen varsa yazsın lutfen
    • CommentAuthorExcellans
    • CommentTime30 06 2009

Sayın Bursa, Merhabalar;

Eşiniz ve Siz Sposor başvurusu yaptığınız sırada doldurduğunuz formlarla beraber zaten bu detayları destekleyecek belgeleri hem eşiniz hem siz dosyalarınıza eklememişmiydiniz? yani formlara ek olarak telefon kayıtları,resimler,banka dekontları vesaireleri.Sonrası dosyanız Ankara'ya geldikten sonra tekrar mı sizden bu evrakları vesaireleri istediler??

Teşekkürler.
    • CommentAuthorExcellans
    • CommentTime30 06 2009

Khan,

Sponsorluk anlaşmasını bozacak tek şey senin ekonomik olarak sponsorluğa elverişinin devam etmemesi ve bu durumda İlgili sponsor olduğun kişi yada kişilerin Sosyal Güvenlik Koruma dahil edilmesini talep etmendir.Diğer şekilde eşinle türkiye'de de ayrılsan kanada'da yada dünyanın neresinde ayrılır yada boşarsan boşa.Bu başka bir olay.Burda Kişi sponsor olurken Kanada devleti sana Kanada'ya ayak bastıktan itibaren 3 Tam yıl hertürlü maddi destek olacagının garantisi ile bu hakkı veriyor.Eşinin PR Hakkı baki kalır.Ayrılsanda sen bu Tam süre içinde yine onun masraflarını karşılamak zorundasın.Bir nevi Nafaka gibi.

Diğer iptal şartları ise : 1-Tecavüz-darp-zorla kullanım 2- Yoğun küfür ve baskı altında yaşam....Eğer bunlar sponsor olan kişi tarafından yada sponsor olunmuş kişi tarafından taraflardan herhangi birine yaptırılıyor yada yaşanıyorsa ve resmi belgelerle belgeleniyorsa.Suçlu olan taraf kimse hakkı bunlunduğu tüm haklar iptal edilir ve Kanada Devletinden her ne olursa olsun 10 Tam sene hak mahrumiyeti alarak sınır dışı edilir.
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime1 07 2009

excellans evet bend en istediler bunlari esim sadece 2 3 tane resim vermis bilememis bayan dediki esin cok az resim vermis bize bizde vizeni bundan uzattik yoksa bu resimler ve dekontlar olsaydi daha cabuk cikardi vizen dedi benim goturdugum 300 resime bakmadi gordu coklugunu sadece tamam dedi banka dekontlarini benden istediler eger varsa diye not dusmusler internet konusmalarinida ben cafeden girdim cikartamadim dedim esinde yokmu dedi bende esim pek anlamiyor biz yazismadik konustuk sadece nette dedim bunlarida cikartamadi yeni ogrenmis kayda baslamis ama 3 4 gunluk deim bunlarida siz bana mektup yazdiktan sonra yapmaya baslamis dedim olmaz onlar sanirim dedim olmaz dedi
    telefon konusmasi istedi yok dedim benim telim kontorluydu kayit alamiyorum dedim onada tamam dedi bukadar
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime1 07 2009

banka dekontu cok onemli arkadaslar bayanlar icin ozellikle cunku bayan dediki bana yazik ddi bak bosuna bukadar bekledin vizeni onada yazik dunya para gondermis dedi eger fazla senin getirdigin gibi resim getirseydi oda dedi daha cabuk alicaktin dedi ben cok zor durumda oldumu anlattim ailemle kaliyorum ablamlarda dedim esim orda ben burda cok zor oluyor dedim cok haklisin dedi kolay degil anliyorum seni dedi ama esinin hatasi yuzunden bu kadar bekledin dedi bayan inanilmaz iyiydi cok iyi davrandi
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime1 07 2009

cocuk problem oldu benim sadece onlar dediler cocugunu ya birak yda babadan imza al bende imza alamadim tekrar dondum konsolosluga bu seferde cdocuk senin uzerine babaya biraktina dahil imza istiyorum dedi baba inat olsun diye bunuda vermedi tekrar dondum annen alsin yada bi akraban dedi imzali noter tastikli bise getir dedi tekrar dondum abimin uzserine yaptim ondan sonra vizemi verdiler yalvardim kadina verin cocumu dedim vermeyiz cunku baba bizi mahkemeye verirse suclu oluruz dedi bende isterim cocugunun hayati kurtulsun dedi seninle gelsin dedi ama bekle 18 yasinda al dedi sorunsuz alabilirsin dedi cocukalr bizimmicin cok degerli dedi burda basina bise gelmesin diye bu imzayi bakacak kisinin imzasini istedim dedi bizim cocuga yaptimiz masraf cope gitti yani buna cocuklu gidecekler cok dikkat etsin.biz imza istamazler sandik ama benim uzerime olmasina ragmen babanin gorme hakki oldugu icin imza ondanda istediler paportunu sorunsuz cikardik babadan imza olmada buna guvendik aslinda
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime1 07 2009

ARKADASLAR PR KARTI NE VATANDASLIK KARTIMI ESIME SORDUM BILMIYORUM DIYO BEN VATANDASLIK KARTI BILIYORUM DOGRUMU BIDE SAGLIK KARTI VAR BIDE CALISMA KARTI VAR BILDIGIM KADARIYLA BEN SADECE SAGLIK KARTIMI ALAMADIM HENUZ
    • CommentAuthorExcellans
    • CommentTime1 07 2009

Bursa, Yaptığınız açıklamalar için teşekkürler.

Sorularınıza gelince .PR CARD - Perminent Residence ....Sürekli İkamet kartı....Bu size Canada Devleti içinde istediğiniz şehirde ikamet izni verir.Herhangi bir bildirim vesaire yapmanıza gerek yoktur.Senelik yenileme vesairesi vardır.Bunun yanında Sosyal sağlık kartınız olacak ve merak etmeyin alacaksınız.

Vatandaşlık olayına gelinc; Bursa kanada'da 3 Tam sene Perminent Residence - Yada 5 Tam sene Temporary Worker-Skilled Worker -- Geçici çalışma statüsü ile belirtilen sürelerde ikamet ederseniz...Örnek siz : PR'sınız 2012 yılında Vatandaşlık başvurusu yapabilir ve ancak kabulünden sonra Çüfte vatandaş statüsü kazanabilirsiniz.
    • CommentAuthorExcellans
    • CommentTime1 07 2009 düzenlendi

Tekrar Bursa Sizinde dediğiniz gibi EVLİLİK İLE SPONSORLUK dosyası olan tüm arkadaşlar; İhtiyacınız olan tek şey evliliğinizin ve ilişkinizin güçlü ve gerçek olduğunu belgelerle desteklemeniz.Böyle olduğu sürece sakın ama sakın merak etmeyin.VİZE ALAMAYAN YOK.
    • CommentAuthorExcellans
    • CommentTime1 07 2009

SEDAD, Merhabalar fatura yerine ilgili otellerden Sizin ve eşinizin kaldığı tarihler ve bu süre içinde ödediğiniz meblağ için otel görevlileri size belge verebilir imzalı ve kaşeli olarak.Sizde bunu ibraz edebilirsiniz konsolosluğa sorun değil.

ŞU ŞU TARIHLER ARASINDA SAYIN bay X Bayan Y otelimizde bla bla kalmıslardır..... 1500 tl bla bla 7 günlük bla bla ödenmiştir vesaire gibi.

Fatura veremezler fakat o tarihlerde kaldığınıza ve ödemenizi yaptığınıza dair yazılı belge vermek zorundalar.Merak etmeyin bu yönde istek yapın.

Kolay gelsin,,
    • CommentAuthorbünyamin
    • CommentTime2 07 2009

slm excellans cok tesekur edıyorum cevabınız ıcın.ben saglık raporunu soracam bır daha yapacakmıyım kasım 2008 de saglık raporu almıstım ankarada.bırde turkıyede bıldıgınız avukat ya da ofıs varmı evlılık vızesıyle ılgılenen.
    • CommentAuthorExcellans
    • CommentTime2 07 2009

Bünyamin,

Adli sicil kaydı normalde 6 ay ama konsolosluklar için bir ay.Saglık raporu 1 yıl ama konsolosluklar eğer 6 ayı geçen süre dosya olursa tekrar isteme hakkına sahipler.

Avukat yada aracı kuruma gelince.Bünyamin bey onlarda sizin yaptıgınızdan farklı birşey yapmayacak.Sizden evrakları alacaklar daha düzenli bir şekilde sunacaklar.Para ve zaman kaybedeceksiniz.

Şimdi sizin dosya ile ilgili yapılacak tekşey Eşinizin oradan APPEAL yapması (Itıraz) Bu başvuruda oda sizde yeni deliller yani evliliğinizin ciddi ve kalıcı olduğunu ispatlayacak delillerle başvuruyu yapacaksınız.Hepsi bu.

1-Eşiniz sizi aradıysa eşiniz tel dokumlerini bulacak
    2-Siz telefon dışında ne ile iletişim kuruyorsanız bunları dosyalayacaksınız.
    3-Eşiniz yine önce ve bu süre içinde mutlak ve mutlak resimler elde etmeniz gerekli
    4-Maddi yardım yapıyor yada siz ona yapıyorsanız bunların belgeleri.
    5-Eşinizin ordan ve Sizin burdan ilişkinize dair evliliğinize dair yazılı imzalı Witness-Affidavit ----Şahit-Tanıklar bularak.
    Bu bu isimli çifti tanırız şu tarihten şu tarihe evlendiler vesaire diye yazılıp altına imza atacaklar.

Bunlar ve bunlar gibi destekleyici bilgilerle Eşiniz tekrar başvuracak.Ve hatta mümkünse yine bu tarihlerde ziyaret yapması çok çok daha önemli ve iyi olacaktır.
    • CommentAuthorbünyamin
    • CommentTime2 07 2009

excellans cok tesekur ederım.red kagıdını halen almadım herhalde haftaya alırım.aldıktan hemen sonra esımı arıyacam ıtıraz dılekcesını versın.temuzun sonlarına dogru da turkıye ye gelecek evlılıgımızı kanıtlayacagız ve tel faturalarını ıse yenı bır faturalı hat alıp hergun arıyacam bunu da belgelıyecem banka dekontunu da hal edecem dugun fotoları vıdeoları falan hepsını yapacam butun bunlardan sonra red verırırmı SIZCE? sımdı esım dedıgım gıbı agustosun baslarına dogru gelecek turkıye de kalma suresı de onemlı mı acaba. mulakata bana sormustu gorevlı esınız ne kadar sure kaldı 2 ay dedım az bır sure degıl mı dedı yanı sızce az mı bu defada esım 20 gunlugune gelecek bu yıne sorun olur mu? yada ne demem gerekıyor cok tesekur ederım ...........
    • CommentAuthorExcellans
    • CommentTime2 07 2009

Bünyamin,

Kalma süresine bir sınır yok.Onlar şu kadar kalmalı vesaire diyemez.Eşiniz gelir gider 10 gün 1 ay farketmez.Sonuçta onunda bir işi gücü var.Öyleyse aynı soruyu sana sorana sorarsın; sen burdasın eşin kanada'da hadi bakalım senede kaç kere gidebileceksin ne kadar kalabileceksin diye...Komik birşey kalkıp sana eşin neden az kaldı vesaire demesi.

Evet bahsettiğiniz dökümanları toplayıp eşinizde toplayıp Oradan itiraz edeceksiniz.Siz bir itirazda buluamazsınız.Sadece Sponsor olan kişinin hakkı bu.O yüzden eşinize gereken her sağlam bilgiyi belgeyi gönderin.Uzun sürer ama sonuçta ortada resmi bir evlilik var.Ve hiçbir devlet eşlerin ayrı yaşaması vesaire gibi bir duruma yasak koyamaz.Yüz kızartıcı suçlar olmadığı sürece.Bu iş insan hakları mahkemesine kadar gider.Ve haklı çıkılır.O yüzden siz sadece evliliğinizin gerçek ve samimi olduğu yönünde delillerinizi ayarlayın gerisi kendiliğinden süreç işleyecek.
    • CommentAuthordubber
    • CommentTime2 07 2009

Bu iş insan hakları mahkemesine kadar gider ((::
    • CommentAuthorExcellans
    • CommentTime2 07 2009

Dubber ,

Yukarıda verdiğim bilgi sadece en kötü senaryo sonucu ve süreci ucunda nereye varılacağıdır.
    • CommentAuthordubber
    • CommentTime2 07 2009

oraya kadar gitmez , konsoloslugun ret verme yetkisi vardir, konsolosluk inandirici bulmamistir evliligi ret vermistir, itiraz edilir yine ret yenirse, o zaman bu arkadasin esi kanadada dava acabilir.
    • CommentAuthorExcellans
    • CommentTime2 07 2009

Dubber!!,sanırım sen ne konustugumuzu bilmeden aynı yorumları yapıyorsun.Önce zahmet edip yazılanları adam gibi oku anla sonra yorum yap.....Senın soyledıklerınden farklı bir sey yazmıyor yukarıda 2-3 gündür.Merak etme .

1-YUKARIDA KIMSE KONSOLOSLUK RET VEREMEZ DEMIYOR!!

2- YUKARIDA KIMSE KONSOLOSLUK INANDIRICI BULMAK YADA BULMAMISTIR ILE ILGILI BIR YORUM YAPMIYOR

3- YUKARIDA ZATEN ALINAN RED CEVABINDAN SONRA YAPILACAKLAR ANLATILIYOR

4- KANADA'DA KI EŞ (RIGHT APPEAL) HAKKINI KULLANIR DAVA ACAR..BUNUN USTUNE MISSSUAGA TEKRAR DOSYANIN GORULMESINE ------YA KARAR VERIR-----YADA VERMEZ!!!!! İŞTE BURDA EĞER DOSYA GÖRÜLMEYE KARAR VERILMEZSE.SAYIN DUBBER ...EŞLERIN ......HUMAN RIGHTS COURT.....INSAN HAKLARI MAHKEMESINE BASVURMA HAKKI DOGAR..

VE TEKRAR EDEYIM BELKI OKUMAMIŞ YADA OKUDUGUNUZ SIRADA INTERNET BAGLANTINIZ KESILMIS YADA TELEFONUNUZ ÇALMIŞ YADA BU SATIRLARI KAÇIRMIŞ OLABİLİRSİNİZ ...İNSANLIK HALİ..
    Excellans, 2 saat önce düzenle

Dubber ,
    Yukarıda verdiğim bilgi sadece en kötü senaryo sonucu ve süreci ucunda nereye varılacağıdır.

Saygılar,Lütfen kuru gürültü yada sadece konuşmak için burada konuşmayalım,yada yorum yapmayalım.Burda insanlar aynı dosyalarda yaşanmış tecrübeleri olanlar yada konu ile ilgili gerçekten bilgi sahibi insanların görüşlerinden faydalanmak,yararlanmak amacıyla bu forumdalar yada üye olmaktadırlar..Afaki kişisel yorumların soyut düşüncelerin bir faydası olmaz, Insanlarıda yanlış yönlendirmiş olursunuz.Burda insanlar yeni bir yaşam yeni bir hayat için mücadele içinde iken ..Şu şöyle oldu olmalı olabilir.....Yanlışa sürükler.

Tekrar Saygılar,
    • CommentAuthordubber
    • CommentTime2 07 2009

fazla felsefe yapmadan, kolay gelsin bu arkadasa, bu konuda bir daha yazmam.
    • CommentAuthorbünyamin
    • CommentTime3 07 2009

slm excellans yorumlarınız ıcın cok tesekur ederım red mektubunu aldım.soyle yazıyor gerekcelerı evlılık kararınızı verdınız esınız turkıyeye nıye yalnız geldı aılesı nıye yok.ıkıncısı 12 agustosta evlendık esım 21 agustosta almanyaya gıtı .nıye evlendıkten hemen sonra esınız gıtı (ama bu arada 2 ay boyunca esımle bırlıkteydım) bırde kanıtlayıcı seyler(tel foto banka dekontu maılvs..)gerekceler bunlar bundan sonra ne yapmalıyım cok tesekur ederım........
    • CommentAuthorExcellans
    • CommentTime3 07 2009

Bünyamin,

Yapmanız gerekenleri yukarıda anlattım.Sadece evliliğiniz ile ilgili detayları hem siz hem eşiniz toparlayacak.Bu sırada eşiniz Canada'dan buna itiraz edecek.Ve yeni süreciniz başlayacak.Bu sürede yine siz ve eşiniz gerekli destekleyici bilgileri toplayıp yeniden sunacaksınız.Hepsi bu.
    • CommentAuthorJale
    • CommentTime4 07 2009

Sayin Khan,

Siz daha once esinizin kanadali oldugunu soylemistiniz ve siz vize bekliyordunuz o durumda sizin esinize sponsor olmaniz imkansiz. Acaba yaniliyor muyum?

Acaba 2 tane Khan mi var forumlarda?
    • CommentAuthorumitt
    • CommentTime5 07 2009 düzenlendi

slm arkadaslar, bende 1,5 ay oldu buraya geleli, geldikten 1 hafta sonra ise basladim saat ucreti 15 dolar, okul icinde gecen hafta sinava girdim seviye tespiti icin; seviyem 4 cikti, okul eylul 1 de basliyor, 6 ay surecek, eger basarili olursan devam edebiliyorsun.buraya gelen arkadaslar icin sesleniyorum, burasi gercektende heryonuyle cok farkli hersey sistemli yuruyor, ben cok memnunum ve cabauk alistim. Insallah herkes diledigi gibi bir hayat yasar canadada.
    • CommentAuthorali1
    • CommentTime6 07 2009

umitt kardesim hayirli olsun.ve sunu merak ediyorum hangi sehirdesin ve calistigin iste 15 dollar saatlik cok supermis valla.ben 50 gundur buraya geldim simdilik bir is bulabildim saatlik ucreti 11 dollar.ve sordum burada cok kisi bu fiyattan calisiyor.haftada 40 saat calissan parasi belli.yani bir evde bir kisi calissa ac kalirlar dogrusu.ha tabii bir de su var ben yeni oldugum icin ingilizceyi cok az biliyorum.umarim illerde daha iyi olur.kolay gelsin herkese
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime6 07 2009

EXCELLANS SORUMA CEVAP VERDIGIN ICIN COK TESEKKUR EDRIM BILGILERINDE COK NET ANLAMIYANLARI ANLAYAMIYORUM DOGRUSU
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime6 07 2009

BUTUN DEDIKLERINDE SANA KATILIYORUM EKSIKSIZ BISE OLMAMALI EVLILIK ISPATI DELIL COK FAZLA OLURSA RED YEME IMKANI KESINLIKLE YOK BANA VE SANA KATILMAYAN COK BILMISLER VAR ARAMIZDA.
    • CommentAuthorExcellans
    • CommentTime6 07 2009

Bursa, Önemli değil okuyanlar anlıyor nasıl olsa yazılanları.Siz nasılsınız? Alıştınız mı?
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime6 07 2009

JALE MERHABA KHAN CANADALI ESI DEGIL YANLIS BILIYOR OLABILIRSIN
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime6 07 2009

ALISMAYA CALISIYORUZ ISTE NEYAPALIM EXCELLANS
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime6 07 2009

ALISMAK ZORUNDAYIZ ZOR OULUYO AMA ESIM SAGOLSUN COK DESTEK OLUYO
  1.  
    Arkadaşlar bu dediğiniz saat ücretleri neye göre? Mesela IT alanında da aynı paramı veriyorlar 10 15 $yeterli oluyormu bir bekar kişinin kendini idare edebilmesi için ?
    • CommentAuthorzeymus
    • CommentTime7 07 2009

herkese merhaba...

Forumu uzun zamandır takip ediyordum fakat bu başlığı ilk defa gördüm bugün ve 3 saattir aralıksız okuyorum.Kafamda biriken birçok soruya sayenizde cevap buldum.Vize bekleyenlerin heyecanına ortak olup vizeyi aldıklarında gerçekten çok mutlu oldum :) Aynı şekilde aksilik yaşayanlarla birlikte aynı hüznü yaşadım. İnşallah herkes istediğine bir an önce kavuşur.

Aklıma takılan soruları sizinle paylaşıp tecrübelerinizden faydalanmak isteyeceğim. Yaşım daha 23 aynı zamanda Kanada ya gidip orada yaşadığınız tecrübelerden de faydalanmak isteyeceğim. Allah yardımcımız olsun.. selamlar
    • CommentAuthortc-yusuf
    • CommentTime7 07 2009 düzenlendi

Beni hala konsolosluk cagırmadi ya butun arkadaslari yolladim ben burda kaldim konsolosluga gitdigimde cagiracaz bekleyin diyorlar meil atinca dosyaniz işlemde diyorlar benim zamanimda dosyasi açilan arkadaşlar bi el uzatinda bende geleyim bak kiziyorum ama haa :))
    • CommentAuthorzeymus
    • CommentTime7 07 2009

inşallah en kısa zamanda hayırlı haberler alırsın Yusuf Abi :)
    • CommentAuthorumitt
    • CommentTime7 07 2009

edmontonda yim ali kardesim, sen nerdesin, aldigin paradan taks kesiliyo dimi eline net 11 dolar gecmiyo galiba, allah kolaylik versin kardesim, ali okula baslicanmi ben eylulde basliyorum.
    • CommentAuthortc-yusuf
    • CommentTime7 07 2009

İnsallah zeymus bekliyoruz hala vize için cagırmalarini bi cagiramadilar beni ya ne kadar kalın dosyam varsa :) Sende mi cagrı kagıdı bekliyorsun zeymus
    • CommentAuthorzeymus
    • CommentTime7 07 2009

yok ben daha işin çok başındayım. ama şimdiden sizin tecrübelerinizi okuyup ileride başıma geleceklere hazırlık yapmaya çalışıyorum :) Nişanlım Kanada da buraya gelip nikah yaptıktan sonra işlemlere başlıcaz inşallah.

Kendisi Kanada da şu an permanent residence.Fas vatandaşı oraya göçmen olarak gittiler.Türkiye ye geldiğinde evlilik için konsolosluktaki işler uzun sürer mi acaba ? çünkü kısıtlı bir süre için gelecek. Hepinizin hikayesini bugün baştan sonra okudum :) Allah yardımcınız olsun.
    • CommentAuthorExcellans
    • CommentTime7 07 2009

Zeymus;

Nişanlınız Geldiğinde eğer İstanbulda ikamet ediyor iseniz ve Nişanlınızın Ülke konsolosluğu Istanbul'da da hizmet veriyorsa.Bu Fas konsolosluğundan Bekarlık-Medeni hal durum belgesi alacaksınız.Bu belgeyide eğer İstanbul'da hallettiyseniz ; İstanbul Valiliğine onaylatıp Yada Ankara'da hallettiyseniz Yeni Tandoğanda Dış İşleri Bakanlığında kayıt ettirip.Sizin bağlı olduğunuz Belediye ye bu belge ile birlikte sizin kimlik fotokopiniz,ikametgah adresiniz 6' sar adet vesikalık,saglık raporları ile başvurup evlilik günü alacaksınız.Buraya kadar hepsi bu.Sonrası için yine detaylı bilgi verebiliriz.
    • CommentAuthorExcellans
    • CommentTime7 07 2009

Bursa, Pardon dün cevab veremedim.Evet haklısınız alışmak konusunda ve eşiniz çok büyük etken sizin için sonuçta hayat arkadaşı.Yer,zaman ortam etkilememeli eğer iki insan bir olmuş ve bunu böyle hissediyorlarsa.Yer vesaire ne anlamı kalır..
    • CommentAuthorali1
    • CommentTime7 07 2009

umitt kardesim ben nova scotia dayim.evet haklisin net elime 11 dollar gecmiyor.ne diyelim allahtan hayirlisi olsun sabredip gorecegiz bakalim.zaten eger boyle giderse burada yasamanin bir geregi yok zaten ben ulkemde de ayni parayi alirim ve buranin giderleri daha cok fazla gordugum kadariyla.ama insan gelmeyene kadar bilmiyor bazi seyleri gercekten.ve suna da cok uzuluyorum okuyorum adam avukat ama gocmen olmak istiyor ve daha nice ornekleri var.allah herkese yardim etsin ne diyelim.
    ve tc yusuf kardesim sana da cok uzuldum gercekten hepimiz geldik bir sen kaldin umarim en kisa zamanda gelirsin.kendini uzme allahtan hayirlisi olsun.
    • CommentAuthorzeymus
    • CommentTime7 07 2009

Excellans..

gayet açık bilgilerin için teşekkürler...

Sormak istediğim bi konu da zaman meselesi... Konsolosluktan bu kağıtları onaylatmak vs ne kadar zamanımızı alır ?

Ayrıca ben İstanbul da ikamet ediyorum.Fakat okuduğum bir forumda fahri konsolosluktan alınan belgeler kabul edilmez gibi bir bildiri vardı... ben işimi sağlama almak için Ankara'ya gitsem daha iyi olur herhalde. yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler.
    • CommentAuthorsedad
    • CommentTime8 07 2009

ARKADASLAR BEN DUN MULAKATTA GIRDIM ELIMDE KI DOKUMANLARIN HEPSINI GOTURDUM NIKAH RESIMLERI GEZDIGIMIZ YERLERIN RESIMLERI KALDIGIMIZ OTEL KARTLARI TELEFON DOKUMANLARI EŞIMIN BANA GONDERMIŞ OLDUGU PARA DEKONTLARI BIR BIRIMIZE YOLADIGIMIZ MEKTUP KARTLARI BENIM EŞIM BENDEN 21 YAŞ BUYUK VE EŞİMIN 3 ÇOCUGU VAR HEPSIDE EVLI EŞIM KENDISI 12 YILDIR PIZZA İŞLETIYOR KENDISININ ADINA ORDA 3 KATLI EVVI VAR MULKATIMA GIREN BAYAN SUREKLI KAÇ DEFA NEDEN KENDINDEN ÇOK BUYUK BIRIYLEN EVLENMEK ISTEDIN DIYOR DU BENDE HAYALIMDE KENDIMDEN BUYUK BIRIYLEN EVLENMEK ISTIYORDUM DEDIM BIR SORUYU BANA 3 DEFA SORUYORDU BAYAN BEN CEVAPLIYORDUM BENIM VE EŞİMİN İLK EVLLIGI EŞİMİN DAHA ONCE RESMI EVLLIGI YOKTU YANI BIRLIKTELIK OLDU AMA RESMI NIKAH HIÇ YAPMADI BENIMDE ZATEN NE RESMI NEDEN GAYRI RESMI NIKAHIM OLDU ILK EVLLIGIM DIR BU MULAKATAKI BAYAN BENIM DOSYAMDA NIKAHIMIZI DESTEKLIYECEK DOKUMANLARIN TAMAM DEDI AMA GENEDE BIZ BIR DEGERLENDIRME YAPACAGIZ DEDI DOSYAMDA GOTURDUGUM DOKUMANLARDAN SICIL KAGIDI VE PARA DEKONTLARINI ALDI BAZI RESIMLERI ALDI BIR DEGERLENDIRME YAPTIKTAN SONRA SIZI EN KISA ZAMAN ARIYACAGIZ DEDI ŞİMDI SIZCE BENIM DURUMUM NE OLUR EXSALANS BEN O OTEL KARTLARINI GOTURDUM SAOL TSK EDERIM YOL GOSTERDIGINIZ IÇIN BILEN VARSA BENI DURUMUM NE OLUR ACABA YANITLARSA MULAKAT 45 DAKKA SURDU BIR SORUYU 3 DEFA SORUYORDU BANA
    • CommentAuthorsedad
    • CommentTime8 07 2009

EŞİM OKUMA YAZMA BILMIYOR EMAIL DOKUMANLAR ISTEDI DEDIM OKUMA YAZMASI YOK
    • CommentAuthorsedad
    • CommentTime8 07 2009

BENIM DOSYAM 23 NISAN DA AÇILDI 7 TEMUZDA MULATA GIRDIM
    • CommentAuthorzeymus
    • CommentTime8 07 2009

eşinizin Kanada'dan sponsorluk başvuru yapmasıyla burda mülakata girdiğiniz zaman aralığı kaç gün toplam olarak acaba ?
    • CommentAuthorsedad
    • CommentTime8 07 2009

29 ocak 2008 de sponsorluga baş vuru yaptık
    • CommentAuthorzeymus
    • CommentTime8 07 2009

hayırlı olsun inşallah sorunlarınız hallolur..
    • CommentAuthorExcellans
    • CommentTime8 07 2009

Sedad, İlk önce hayırlı olsun.

Mülakatınızdan önce başvuru yaptığınızda zaten bu destekleyici belgeleri siz eşinize formlarla beraber yollamadınızmı? Yoksa sadece başvuru formlarını doldurup yolladınız?

Eğer yollamış iseniz tekrar tekrar neden istemişler bende bunu anlamıyorum.

Bu arada sizin dosyada bence tek kafalarına takılan aradaki 23 Yaş farkı, başka hiçbirşey değil.Bu arada eşinizin okuma yazma bilmediğini umarım söylemediniz mülakatta!

Dediği gibi değerlendirmeye alacaklar yani tek başına karar vermeyecek sizin dosyanızda.Şimdi Ankara'da Vize görevlileri 3 adet Turk Personel 1 Adet Kanada'lı personel ve Baş Vize Memuru oda Kanada'lı personel.Değerlendirme yapacagız dediklerinde, ilgili vize görevlisi dosyanızı Baş Vize memuru ile görüşecek ondan da onay alacak.

Tahmin olmakla beraber SEDAD 20 - 24 Temmuz arası size vizenizin onayı verilecek.Şimdiden hayırlı olsun.
    • CommentAuthorExcellans
    • CommentTime8 07 2009

Zeymus,

Tabiki eğer imkanınız müsaitse Ankara daha iyi olur.Zaman konusunda ise sadece BİRGUN bütün işlemler.Aynı gün bitirip İstanbul'a geri dönebilirsiniz.

Size rahat bir öneri İstanbul - Ankara Tren 22:00-22:30-23:00 hergün hareket ediyor sabah 07:30-08:00 Ankarada oluyor.Rahat rahat trende gece yolculuk yapın.Sabah dinç bir şekilde ögleden önce işlemleri bitirmiş olarak, yine ister trenle geriye yada Aşti'den otobüsle istanbul'a dönüş.Saat 18:00-19:00 İstanbul'dasınız.