Giriş Yapılmadı (Giriş)

Bize ücretsiz danışın

Uvic
Uvic
Uvic

Kategoriler

Merhaba!
Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Eğer hesabınız varsa, lütfen giriş yapın.
Eğer üye değilseniz, buraya tıklayarak yeni hesap açabilirsiniz.
  1.  
    Arkadaslar uzun suredir Amerika'dayim esimle com sık gorusuyoruz. Cok sukur keyfim yerinde. Yanliz beni dusunduren bir gelisme oldu. 6 hazirandan beri amerikadayim 12 haziranda kanada konsoloslugundan bir mail aldim. 60 gun icinde elciligin hesabina 1500 cad karsiligi Turk lirasi yatirmami ve dekontu pasaportumla birlikte ankaraya yollamami istiyorlar. 27 mayista mulakata girdigimde kanada polisinden yani RCMP'den onayli parmak izi formu almami istemislerdi. Ben de parmak izimin oldugu formu RCMP'ye hemen yolladim. Sonuclanmasinin 120 gun surebilecegini soylediler. Ben de daha fazla dayanamadim ve amerikaya seattle'a geldim. Niyetim o 120 gunluk sureyi burda gecirmekti. Cunku her iki gunde bir esimi gorebiliyorum. Ama simdi bu konsolosluk kafami karistirdi. Tamam 1500 dolari odemesine oderim de pasaportum bana lazim. Sonucta burda turist vizesiyle bulunuyorum. Bilen arkadaslardan tavsiye bekliyorum. Sizce pasaportumu Turkiye'ye yollamali miyim? Yoksa sadece 1500dolar odedigime dair dekontu mu yollamaliyim? Yada bir suru masraf edip atlayip ucaga Turkiye'ye mi gitsem? Herseyi elden teslim etsem? Cevaplarinizi bekliyorum....
    • CommentAuthorbalık
    • CommentTime18 07 2009

excellans merhaba
    aralıkta evlendikten dörtbuçuk ay sonra eşim geldi kanadadan sponsorluk evraklarını beraber doldurduk daha sonra ankaraya gitmemiz gerektiği söyledi ankarada konsolosla görüştükten sonra istedikleri yerde sağlık konturolune girdim ve üzerinden üç ay geçti, bana henüz konsolosluktan ne bir telefon nede bir yazı geldi
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime18 07 2009

Balık Merhaba,

Evet çok güzel eşinle sen tüm formları doldurdunuz ve eşin sana ait olan saglık raporlarınıda formunuza ekleyip bunlarla beraber Kanada'ya döndü.Eşin Kanada'da sizin adınıza sponsorluk başvurusu yaptıktan sonra tam olarak sizin dosyanız ANKARA'ya ne zaman geldi hatırlayabiliyormusunuz?

Anladığım kadarı ile sizin dosya geçmişiniz şöyle :

1- Eşinizle Aralık ayında evlendiniz

2-Evlendikten sonra eşiniz geldi beraber sponsor formlarını doldurdunuz.Siz aynı zamanda SAĞLIK raporunuzu da alıp dosyanıza eklediniz.Eşiniz tüm bu evraklarla beraber Kanada'ya geri döndü ve Sponsorluk başvurusu Yaptı..

Şimdi ; Eşiniz sponsorluk başvurusu Kanada'da ne zaman kabul edildi?
    Eşinizin başvurusu kabul edildikten sonra Size ait dosya Ankara Elçiliğine ne zaman gönderildi?

Bize gerekli olan bu süreler ve bilgiler, Bunları bana bildirirseniz size yaklaşık tarih ve olabilecek prosedürleri detaylandırabilirim.
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime18 07 2009

Metin Bey ;

Detaylı ve resmi bilgi almak için isterseniz.Ankara Kanada Büyük Elçiliği ; Yatırımcı Danışmanlığı Bölümü ile görüşme yapabilirsiniz.Hatta eğer vaktiniz var ise Randevu alıp Elçilik görevli ise yüz yüzede detaylı bilgi alma şansınız var.

Ama dediğim gibi ilk önce karar aşamasında sizin halletmeniz gereken bazı noktalar var;

Dil yeterliliğiniz..
    Meslek seçiminiz...

Bunlar mutlak ve önemli iki öğe sizin iş kurma ve yatırımcı statüsünde göçmenlik yapmanız için.Çünkü size diyeceklerki diliniz orada iş kurabilmeniz için yeterli değil ve bu büyük bir risk, yada hangi meslek dalında iş kurmak istiyorsunuz? Profosyonel olduğunuz meslek dalı nedir? Bunlar detaylanmadan kabul edilmesi imkansız çünkü.
    • CommentAuthorbalık
    • CommentTime18 07 2009

Exsellans selam
    eşim üç ay önce buradaydı o geriye dönerken sponsorluk evrakları ve diğer evrakları aldı yaklaşık iki buçuk ay önce başvuru oldu ama ankaradaki konsolusluğa evrakların ne zaman gittiği hakkında bilgim yok
    teşekkürler
    • CommentAuthorsedad
    • CommentTime18 07 2009

balık arkadasım senın eşıne kanada bır kagıt gelecek sponsurlugunuz kabul edıldı dıye dosyanız ankara ya gıttı dıye bır kagıt gelmesı lazım eşine sordunuzmu bunu
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime18 07 2009

Balık,,

Ok. Eşinizin başvurusu orada yaklaşık 30-40 gün içinde sonuçlanacak yani sponsor olma başvurusu kabul edilecek, eğer kabul edilirse daha sonra Canada İmmigration Center Kısaca CIC diyoruz, size ait dosyayı yaklaşık 1-2 ay içinde Ankara Kanada Büyük Elçiliğine yollayacak, Elçilik dosyanızı aldığında eşinizin başvurusu kabul edildiğinde ona bir sorgu ve takip için ID Numarası verilecek.Bu numara ile dosyanızın nerde ? hangi işlemde olduğunu da biraz gecikmeli olsada takip edebilecekseniz..Ankara'ya ulaştıktan yaklaşık 1-2 hafta sonra size Dosyanızın açılıp işlemde olduğu bilgisi gelecektir.Bu süreöten sonra o beklenesi zor zaman gelecek.Başvuruların yoğunluğuna göre bu süre değişkenlik göstermekte fakat istatiski zaman aralığı Dosya Ankara Elçiliğine geldikten sonra minumum 1 ay en fazla 6 ay içerisinde mutlaka sonuçlanacak iyi yani onaylanacak yada kötü onaylanmayacak şekilde.Bu süre içinde elçilik sizle bir kaç defa iletişime geçebilir örnek : Sabıka kaydı yeniden istemek, sağlık raporu eğer süresi dolmuşsa yeniden istemek, yada elinizde ilişkinizi evliliğinizi destekleyecek telefon,resim,e-mail,msn,banka hesapları transferleri vesaire gibi ek belgeler..

Şuan sanırım sizin dosyanın durumu şu aşamada verdiğiniz bilgiye göre : Eşiniz Kanada 'da sponsorluk başvurusunu yaptı eğer bu başvuru kabul edildiyse, dosyanız Ankara Elçiliğine yollanmak üzere gönderildi.Şuan sizin dosya bu aşamada.Yani bugün yarın yakın bir zamanda Dosyanızın Ankarâ'ya geldiğine dair ve dosyanızın işlemde olduğuna dair bir haber alacaksınız.
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime18 07 2009

Nurettinfatih,,

Merhabalar, Evet ne yazıkki pasaportunuzla beraber dekontunuzuda yollamanız gerekli.Elçilik pasaportunuzu vizenizi onaylamak için istiyor çünkü.Ve durumunuz gerçekten kötü, şuan Amerika'dasınız...Bence mantıklı ve doğru olan Amerika'dan dönüş yapıp işinizi halledin ve hürce vizeniz cebinizde eşinizin yanına kısmetse birdaha ayrılmamak üzere dönüş yapın.
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime18 07 2009

Çünkü pasaportunuzu oradan göndermeye kalktığınızda bu illegal bir durum.Ve gönderenin adresi mutlaka teslimde yer alacaktır.Burda bakacaklarki evrak DHL,FEDEX,UPS vs..Amerika'dan geliyor.Bu şahıs tamam pasaportu bize ulaştırdı fakat kendisi şuan Amerika'da illegal bulunuyor elinizde başka pasaport yok çünkü..Artı evrağınız onaylandıktan sonra teslim adresi için yine mecburen Amerika adresini vermek zorunda kalacaksınız.Buda şunu gerektirecek.Adres değişikliği bildirmeniz konusu yani önceden belge ile ben başvurum sırasında şu şu adreste idim ama şimdi şu şu adresteyim diye yazışmayı önceden yapmanız gerekecek.Buda size yine süre kaybına neden olacak.İlkönce adres değişikliği için bir masraf kargo.Sonra pasaport için bir masraf hem gidişi - hem dönüşü için.Toplamda en az- 300 USD masraf ve risk taşıyan bir durum çıkacak karşınıza.Diğer yukarıda bahsettiğim çözümde ise dediğiniz gibi Amerika-Istanbul -yada Ankara geliş uçak bileti ve bu mümkün dönüşünüz için aynı anda İstanbul-Kanada bileti ayırtmanız.Bu biraz daha ucuza çıkacaktır.Yani Amerikadan dönüş , sonra Kanada için dönüş ayrı ayrı bilet almanıza gerek yok.Aynı Tripte bunu yapabilirsiniz ve yanılmıyorsam toplamda 1600-1800 usd ile halletme şansınız var.
  2.  
    excellans tavsiyen icin cok tesekkurler. Fakat vizemi vereceklerine inanmiyorum cunku RCMP Fingerprint Clearance henuz sonuclanmadi. Pasaportumu benden alip aylarca oyalamalarindan korkuyorum. Durumumu anlatan bir mail attim henuz cevap gelmedi ve 20 gun sonra bu isi bir cozume kavusturmam gerekiyor...
    • CommentAuthorbalık
    • CommentTime19 07 2009

excellans çok teşekkürler bilgi için
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime19 07 2009

Balık,,

Ne demek sadece deneyimlerimizi paylaşarak arkadaşlara sağlam ve doğru fikirler vermek için buradayız.Bu arada siz sadece eşinizden şunu öğrenin.Başvurusu ne zaman kabul edildi...Gerisini buradan beraber takip ederiz rahat olun.
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime19 07 2009

Nureddinfatih,

Haklı olabilirsiniz fakat, RCMP Fingerprint Cleared size gelmemiş olabilir.Biliyorsunuz ki Elçilik direkt bu ekranlara ulaşabiliyor.Yani siz eğer buna başvurduysanız onlar sonuca ulaşmışlardır.Ayrıca ödeme dekontu ve pasaportunuzuda bu yüzden beraber istiyor olabilirler.Çünkü dediğiniz gibi olsa sizin pasaportunuza ödeme yaptıktan sonra neden el koyma yada gereksiz yere konsoloslukta tutsunlar.Bunu yapamazlar, bence onlar sonucları aldılar sadece bekledikleri 1500 cad ödeme belgesi.
    • CommentAuthorJale
    • CommentTime19 07 2009

Sayin Excellans,

Oylesine acik ve saglikli bilgiler veriyorsunuz ki sizi yurekten kutluyorum. Benim bekledigim donemlerde siz neredeydiniz?:) Saglikli bilgi alacak bir kul bulamadim:)

Simdi bekleyen arkadaslar icin buyuk bir sanssiniz.

Ilgi ile takip ediyorum. Sagolun varolun.

Saygilar.
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime19 07 2009

Jale,,

Gerçekten bende size teşekkür ederim yorumlarınız için.Amacımız sadece yardım ve insanların birnebze işlemlerinde yardımcı olmak.

Sizde ve diğer tüm arkadaşlarımız eğer hangi konuda yardım ihtiyacınız olursa lütfen herhangibir konuda çekinmeden danışabilirsiniz.

Teşekkürler / İyi günler
    • CommentAuthorJale
    • CommentTime19 07 2009

Sayin Excellans,

Ben uzun zamandir Kanadamcom'u takip ediyorum. Son derece kaliteli bir site ve egitim konusunda durustce hizmet alabilecegimiz bir site. Site kurucularini kutluyorum ve uzun yillar hizmet vermelerini diliyorum.

Ben evlilik yolu ile Kanadaya geldim. Islemlerin devam ettigi donemlerde yasadigim stresi bir ben bilirim:) Ne yazik ki konsolosluk dahil size bilgi verecek' azda olsa sizi anlayacak birilerini bulamiyorsunuz ve kendinizi karanlikta hissediyorsunuz. Simdi takip ediyorum da siz o kadar guzel yonlendiriyorsunuz ki, bu da bekleyen arkadaslar icin cok guzel bir sans.

Fakat yazdiklariniz sadece forum sayfasinda kalsinda istemiyorum. Siz acaba Kanadamcom'un bir kosesinde soru-cevap basligi altinda kisileri aydinlatamaz misiniz? Egitim haricinde sizden bilgi rica edenler sadece soru yoneltse ve cevabini alsa. Bu sayfada sadece evlilik konusu var diye bircok kisi eminim ki okumuyordur. Her ne kadar yatirimcilar konusunda Kanadamcom detayli bilgiler vermiste olsa, kisiler yinede sorular sormak isteyebiliyor.

Umarim soylemek istedigimi anlamissinizdir. Vaktim sinirli oldugu icin biraz daginik yazdim ozur dilerim.

Saygilar.
    • CommentAuthorJale
    • CommentTime19 07 2009

Sayin Nurettinfatih,

Sizde uzun zaman sitede fikir alisverisinde bulundunuz ve sizde baya baya tecrubelisiniz:) Sizinde yerinde tespitleriniz vardi. Simdi boylesi bir durumda siz nasil pasaportu gondermek vs gibi dusunuyorsunuz anlamiyorum.:)

Kisa kisa araliklarla esinizin yaninda uzun yillar kalmak istiyorsaniz tamam ama bir an once surekli esimle birlikte olayim, evimi barkimi kurayim diyorsaniz lutfe ama lutfen Sayin Excellans'in dedigini yapin.

Sizde kolay gelsin bol sanslar diyorum.

Saygilar.
    • CommentAuthorizmir35
    • CommentTime19 07 2009

Yeni bir hafta baslıyor umarım bu hafta beni ve gorusmek icin haber bekleyen herkesi cagırırlar.... beklemek ve anlamsızca hasret cekmek o kadar zor ki....
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime19 07 2009

Teşekkürler Jale tavsiyeleriniz için,

Evet sanırım haklısınız sadece evlilik konu başlığı altında diğer arkadaşlar yada farklı sorunları yada merak edilenler olduğu apaaçık.Ben genel anlamlı bir konu başlığı açarak bu nebzede yardımcı olmaya çalışacağım.

Nurettinfatih,, müsterih olun sadece dediğiniz gibi size lazım olan biraz masraf ve bu uzun bekleyişinizi sonlandırmak.Yapacağınız sadece hemen uçak biletlerinizi ve gerekli olan ödeme dekontunuzu alıp kısmetse Ankara'ya gelmek.Göreceksiniz herşeyin hayırlısı olacak.
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime19 07 2009

Merhabalar,

Arkadaşlar yeni konu başlığımız altında yine sorularınıza ve sorunlarınıza cevap ve çare bulmaya devam edeceğim.

Konu Başlığı :Göçmenlik,Evlilik,Çalışma,İş Kurma ve Kanada'ya Nasıl ? yerleşme hakkında herşey

İyi Günler,
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime19 07 2009

http://forum.kanadam.com/discussion/460/goecmenlikevlilikcalimai-kurma-ve-kanadaya-nasil-yerleme-hakkinda-herey/#Item_1
  3.  
    uzun zamandır bu platformu takıp edıyorum ınsanlarn bır cok endıselerı ve kuskuları var ama ınanın korkacak hıcbır durum goremıyorum.sadece yapabılecegınız sabırla belemek. QUEBEC-SHERBROOKE.
    • CommentAuthorPİCCOLO-35
    • CommentTime19 07 2009 düzenlendi

....
    • CommentAuthornuray
    • CommentTime20 07 2009

merhaba, bende deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum, yardimci olursaniz cok sevinirim.. benim evraklarim haziranda ankaraya geldi diye esime haber verilmis, bugun bana konsolsluktan file number i iceren bi kagit geldi.. sanirim simdi zor surec basliyo.. ben sunu merak ediyorum herkes mulakata cagiriliyo mu? bana gelen evrakta doldurdugumuz kagitlarda belli section lardan mulakata tutulcaksiniz diyo.. sizce ne kadar surer mulakata cagirilmam, 6 ay gercekten surer mi??
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime20 07 2009

Nuray hnm Merhaba,

Cevabınız diğer başlık altında yazıyorum ilginize;
  4.  
    Jale;
    Haklisin ben basvuru asamasinda herseyi titizlikle be dosdogru yapmaya calistim be ozellikle de gocmenlik avukatina ihtiyac duymadan herseyi kendim hallettim. Fakat ben bu kadar ugrastigim halde konsolosluk vizemi geciktirdikce geciktirdi. Planlarimizi alt ust etti. Vancouver Westin bayshore otelde 16 agustosta verecegimiz resepsiyon icin 1 senedir hazirlik yaptik dugun salonu tuttuk. Masrafi bir yana elaleme rezil olduk. Cunku resepsiyonu ertelemek zorunda kaldik ne zaman vize alacagim belli olmadigi icin Kanada'daki dugunumuzu 2010 temmuza erteledik. Ben Kanada konsolosluguna guvenemiyorum nedense.. Ama yine de dediginiz gibi yapacagim. Excellans yorumlarin icon sagol..
    • CommentAuthorbünyamin
    • CommentTime21 07 2009

slm excellans 25 hazıranda konsoloslukta mulakata gırdım ve red aldıgımı soylemıstım sıze daha once red kagıdını sıze ve esınıze gonderırız dedıler ben aldım ama esım halen almadı yaklasık bır ay oldu.sımdı o red kagıdını almadan ıtıraz edebılırmı yada nasıl ıtıraz edebılır? bırde ıtıraz etıkten sonra mı esım turkıye ye gelecek,esım kanada da mahkemeye mı basvursun yoksa turkıye de yenıden ıslemlerı mı yapsak.kuzenım ıngıltere de onunla konustum burda ıtıraz hakı 28 gunde oluyor ve orada mahkemeye verıyorsun konsoloslugu. sonuc ta buyuk ıhtımale olumlu olur dıyor aksıne mahkeme degılde yenıden basvuru yaparsan bu cok zaman alıyormus ve tekrar konsoloslukbta mulakata alıyorlarmıs.kanada da nasıl oluyor ıslemler esımde kanada da mahkemeye mı basvursa tesekur edıyorum...........
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime21 07 2009

Bünyamin diğer başlık altında sorunuza cevab veriyorum ilginize,,
    • CommentAuthorbutterfly
    • CommentTime22 07 2009

selamlar nurettinfatih
    senin bu konuda daha onceki yazilarinda bilgin oldugu icin sormak istedim.. cok detayli yazmiisn ama ben anlamadim.. basitce sunu sormak istiyorum sana: annemin su an kanadaya turist olarak vizesini aldi ve ben ona ucak bileti bakiyorum genellilede londra aktarmali biletler. annemin yesil pasaportu var ingiltere annemden herhangi bir vize istermi. londra aktarmali alsak bi sorun olurmu biliyomusunuz
  5.  
    Butterfly;

Annenizin pasaportu ne tür olursa olsun. Kanada turist vizesi oldugu icin;
    Türkiye'den Kanada'ya giderken Londra'da transit vizeye ihtiyac yok.

1)Kanada'da 6 aydan daha kisa kaldiktan sonra Türkiye'ye donecekse ve yine Londra aktarmali ucuyorsa transit vizeye ihtiyaci YOK

2)Kanada'da 6 aydan uzun bir sure kaldiktan sonra Amerika, Kanada, Yeni Zelanda, Avustralya veya Ingiltere ulkelerinden herhangi biri icin gecerli bir vizesi varsa ve Turkiye'ye ucak bileti varsa Londra'da yine transit vizeye ihtiyaci YOK

3)Kanada'da 6 aydan fazla kaldiktan sonra Londra aktarmali olarak Turkiye'ye donecekse ve Kanada, Amerika, Ingiltere, Yeni Zelanda veya Avustralya ulkelerinden herhangi biri icin gecerli bir vizesi yoksa Londra'da transit vizeye ihtiyaci VAR
    • CommentAuthordubber
    • CommentTime23 07 2009

nureddinfatih, o senmisin bir amerikan -turk egitim sitesinde emalini veren kanadaya okumak isteyen ogrencilere yardim etmek isteyen?
    • CommentAuthorcafem
    • CommentTime23 07 2009

Merhabalar
    Bizim islemlerimiz kisa bir sure once Ankarada basladigina dair esime kagit geldi ve kendisinden yalnizca savcilik kagidi istediler herhangi bir form gonderilmemisti, form gondermemiz gerekiyormuydu, biz sadece savcilik kagidini gonderdik .form istemis olsalardi kendilerimi gonderiyorlar yoksa doldurulmasi gereken formlari bizmi temin ediyoruz .Bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa sevinirim.
  6.  
    Hayir ben degilim:)
    • CommentAuthorizmir35
    • CommentTime25 07 2009

cafem merhaba ;
    banada ankara konsolsosluktan yazı geldi ve dosyada herhangi bir eksiklik bulunmadıgı icin sadece sabıka kaydını cumhuriyet savcılıgından onaylı olarak istediler Bende hemen cıkarıp uzerine dosya numarasını yazarak APS ile ankara konsolsoluga gönderdim. simdi sadece beklemek kalıyor dosya sıranız geldiginde sizi arayacak ve gorusme tarihi verecekler ..... eger dosyanızda herhangi bir eksiklik olsaydı mutlaka isterlerdi. ama gorusmeye giderken siz yanınıza msn yazısmalarınızı telefon dokumlerini ve evliliginizin cıkar amaclı olmadıgını ispat edebilecek herseyi alın... simdiden hayırlı olsun.....
    saygılar
    • CommentAuthorcafem
    • CommentTime25 07 2009

merhaba izmir 35
    .ben tum yazismalari ,ozellikle birlikte oldugumuz resimleri ve hergun gorustugumuzu belirten telefon dokumanlarini basvuru ile birlikte gonderdermistim fakat dediginiz gibi yine o bilgileri esime birlikte goturmesini soyleyecegim..verdiginiz bilgiler icin tesekkurler.artik gorusme tarihi icin siramizin gelmesini sabirla beklemeye calisacagiz
    • CommentAuthorizmir35
    • CommentTime26 07 2009

cafem merhaba ;
    Bana evraklarımızın 2 haziranda ankara konsolsoluguna geldigi ve 30 haziranda isleme alınarak dosyamızın acıldıgıni iceren mektup geldi o mektupta benden de sabıka kaydı istediler bende hemen gonderdim. Ama konsolosluga ne kadar sonra davet ederler bilmiyorum tek bildigim beklemek gercekten cok ama cok zor.
    • CommentAuthorcafem
    • CommentTime26 07 2009

merhaba izmir 35
    bizim evraklar haziranin ilk haftasinda ankaraya gonderildi.ve temmuzun ilk haftasindada ankarada isleme basladilar yani bir ay sonra actilar.tarihilerimiz birbirine cok yakin izmir .sizin islemleriniz bizden bir hafta once baslamis buna gore ilk gorusme tarihi size gelecek.
    • CommentAuthorizmir35
    • CommentTime26 07 2009

Cafem merhaba ;
    Vallaha su zaman biran once gecsede ikimizde hatta bekleyen herkes biran once ailelerine kavusabilse. Benim esime kanada da 28 mayıs ta mektup geldi dosyanızı inceledik sponsorlugunuz kabul edildi ve dosyanız ankara ya gönderildi diye ve konsolsoluktan bana gelen mektuba gorede 2 haziranda dosya ellerindeymis ama 30 haziran da isleme almıslar.. Her ne dersek diyelik yapabilecegimiz tek sey beklemek ama umaraım gelen mektupta oldugu gibi ( 1 ile 6 ay arasında sonuclandırılacaktır) ibaresindeki zaman dilimi 6 aya kadar uzamaz ... ne diyebilirim ki sansımız bol yolumuz acık olsun ...
    • CommentAuthorOntarion
    • CommentTime26 07 2009

Ben kanada vatandasi uzun yillardir ottowa da yasayan biriyim.Yillar evvel turkiyeden bir evlilik yaptim.esimi getirtmek icin basvuru yaptim sonra aramiz bozuldu bende esim gelmeden sponsorluk basvurusunu iptal ettim o da gidip vizeye basvurmus ama red yemis buralara gelemedi yani sonra bosandik..simdi ukraynali kiz arkadasimla turkiyede agustos ayinda evlenicem ve konsolosluga gidip basvuru yapacagiz bende onunla kiev ya da istanbulda o vizeyi alana beklemeyi dusunuyorum ama korktugum benim eski evliligimden dolayi bir problem cikartirlarmi cunku ben daha evvel de sponsorlugu yarida kesmistim.birde ben kanada da daha evvel de macar bir bayanla 2 sene beraber yasamistim ve common in law partner gozukuyoruz hala bir problem olur mu? boyle tecrubesi olan arkadaslar yazarlarsa sevinirim ayrica kiz arkadasim 4 aylik hamile bu bur arti olur mu?
    • CommentAuthorizmir35
    • CommentTime27 07 2009

Merhaba ;
    evlendikten sonra kanada dan yapmis oldugumuz sponsorluk basvurusu kabul edildi evraklarım 02 haziran 2009 da Ankara Konsolosluga geldi ve 30 haziranda isleme konularak bana mektup gönderdiler mektupta Cumhuriyet savcılıgından onaylı sabıka kaydı istemisler bende 06 temmuzda evragı APS ile gonderdim. Simdi beni gorusme icin davet etmelerini bekliyorum. Daha onceden tecrubeli arkadaslar bu surecin ne kadar surecegi konusunda benimle bilgi paylasımında bulunurlarsa sevinirim. saygılar
    izmir35
    • CommentAuthorsedad
    • CommentTime27 07 2009

7 temuzda mulaktta gırdım en kısa zamanda senı ararız dedıler 21 gun oldu halen beklıyorum daha ne zamana kadar beklıyecem ne zaman arıyacaklar bunlar bızım sabrımızı ölçuyorlar valla artık iş bır şişe benzın alıp konsoloslugun onune gıdıp kendını yakmak olduuuuuu
    • CommentAuthorsedad
    • CommentTime27 07 2009

artık ne gecem bellı ne gunduz her gelen telefon sesınden aha aradılar onlardır dıyorum telefon zılın sesı artık beynımde dolaşıyor telefon yanımda dıyorum belkı zıl sesı gelıyor bakıyom bışey yokkk artık takat kalmadı delı edecekler sankı bana canada tapusunu verecekler bır evllıktır telefon dokuman resın nıkah otel para dekontu elımde ne varsa verdım sadece eşımle aramda 21 yaş farkı var yav bunlar kafayı yemışler ben sevdıkten sonra ben kabul etıkten sonra bız anlaştıktan sonra sevdıkten sonra yav somalı ulkerınde boyle bırşey yok bu nasıl iştır bılgısı olan arkadaslar yazarsa sevınırım
    • CommentAuthorsedad
    • CommentTime27 07 2009

mulakata bana dıyor 21 yaş farkı var bunu duşundunmu dedım hıç duşunmedım onu sevgıde mantıkmı olur koyun tucarımıyım ben sevdım sevıyorum hoşlandım anlaşıyoruz kendımı onda buldum yav bunlar kafayı yemışler
    • CommentAuthorsedad
    • CommentTime27 07 2009

ben aylemı ıkna edene kadar urfanın 5000 yılık gerı kalmış aşiretsel feodal duzenıne karşı mucadele etım onlar ıkna oldu bızın aydın medenı dedıgımız ınsanlar ıkna olmuyor
    • CommentAuthorsedad
    • CommentTime27 07 2009

sulalemde ne avrupa ne canada olan yok dışarda olan yok ben aylemı ıkna ettım bunlar ıkna olmuyor ya bu nasıl ış
    degıl aylem sulalemde dışarda olan yok
    • CommentAuthorpolair
    • CommentTime27 07 2009

sedad, seni anlıyorum. Urfa misali vermişin evet zor olmalı doğuda bu tip olaylar gayet sert tepki alıyor. Allah kolaylık versin. Kanada aslında önce seni gözediyor kocan sana bakabilecek mi gibisinden. O nedenle sabırlı ol. Bekletilmen normal heleki bu yaz dönemi ise. İşlemler biraz daha gecikiyor. Senden daha bait bir vizeye başvurmuş bizler de stressle bekliyoruz. Seninki birde gönül ilişkisi olunca daha kötü tabikide. Sadece sakin olmanı öneririm ruh sağlığın için. Kolaylıklar diliyorum gönlüne göre olsun.
    • CommentAuthorOntarion
    • CommentTime27 07 2009

Arkadaslar cevap yazan olmadi mi.Urfali arkadas bende nusaybinliyim sana da kolay gelsin
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime28 07 2009

ONTARION,

Konunuz ile ilgili açıklama; (GÖÇMENLİK, EVLİLİK, ÇALIŞMA,İŞ KURMA VE KANADA'YA NASIL ? Yerleşme Hakkında Herşey ) başlığı altındadır.İlginize,

Saygılar.
  7.  
    excellans yardımcı olursan sevinirim.canadaya 5 ıl once geldım daha sonra canada vatandası bır bayan ıle evlendıkten sonra ,esım bana aıle bırlesımı ıle sponsor oldu ve rp kartımı aldım. 2005 evlendım ve 2009 da esımden bosandım.onun sponsorlugu sanırım 3 yıl ıdı ve sona erdı yanılmıyorsam.turkıyeye donsem orada evlensem evlencegım kısıyı canadaya getırmek ıcın sponsorluk basvurusu yapabılırmıyım yada beklemem ereken zaman varmı.cıc arayıp ınformastıon aldıgımda bosandıysanız resmen sorun olmaz dedıler.bana denen erkekler ıcın bosandıktan sonra bekleme suresı yok ama bayanların 6 ay beklemesılazım.
    • CommentAuthorOntarion
    • CommentTime29 07 2009

piccolo seni tebrik ederim hep bayanlar erkekleri kullanip kanadaya kapak atar sen tam tersini yapmissin tebrikler