evlendikten sonra vize basvurusu
  • evet arkadaşlar arşivde böyle bir konunun olduğunu biliyorum ama birbirimize yardımcı olmak açısından yeniden açılmasını istedim..

eşim kanada vatandaşı Türk, biz ocak ayında evlendik, başvurularımızı yaptık
    ona geçen hafta kağıtlarımızın ankara gönderildiğini söylenildi..
    asıl sürecin bundan sora başladığını biliyorum..

**Ankara'nın bana ulaşması ve vize vermesi ne kadar sürer?

**mülakat için Ankara'ya çağırılıyor muyuz?

** araya üst kademeli bir kaç tanıdık koysak bir faydası dokunur mu??

bu konuda tecrübe sahibi olan arkadaşlar eminim ki beni anlayacaklardır lütfen bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..

saygılarımla...
  • normalde 6 ay suruyor.benimki 6 ay surmustu. eger gercekten evli oldugunuza kanaat getirirlerse sizi ankaraya cagirmazlar mulakata ama suphe duyarlarsa cagirirlar.beni cagirmislardi ama aldim vizeyi.gorevli kadin demisti bana bunu.
    araya üst kademeli bir kaç tanıdık koysak bir faydası dokunur mu?? ((::
    bir faydasi olmaz, bosuna deneme zaten gerek yok er gec geleceksin buraya.
  • 6 ay mı ? zaten 6 aydır bekliyorum bi 6 ay daha :(

genelde bu kadar uzun mu sürüyor? bize 1 ay denmişti :(

offf offffff.........
  • sitede bisürü vize bekleyen ve bu süreçten geçmiş arkadaşlar vardı__???

nerdesiniz şimdii??
  • ne zaman evlendigin onemli degil ,ne zaman esinin senin icin sponsorlugu basvurdugu onemli.esinin sponsorluga basvurdugu tarihin uzerine yaklasik 6 ay ekle. esin sponsorluga basvurdugunda ona bir numara vermislerdir.o numarayi al ve cic websitesinden basvurunun ne asamada oldugunu ogren.yada cic ara ve ogren .
  • arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım... istanbulda yaşıyorum ve de inşaat mühendisiyim... kanada için yeşil kart almak istiyorum... fakat evli çiftlere veriliyor sanırım... tek olarak gitme şansım olmaz mı... formlarımı ona göre teslim edicem konsolosluğa... ve de kanada da iş imkanları nasıl... bilhassa inşaat sektörü... lütfen yardımcı olun bana... karar aşamasındayım... kanadayı da çok istiyorum...
  • Merhaba Arkadaşlar ! Ben Kanada vatandasi bir bayanla evlilik yaptim ve vize icin gerekli olan evraklari hazirladim sadece saglik muayenesi icin ismi verilen ankaradaki doktorlara mi muayene olmam gerekiyor. Antalyada bu raporu verebilecek saglik kurumu olmaz mi ? Cevabinizi bekliyorum ...Tesekurler
  • Sevgili Carleone,doktor muayenesi icin sadece ismi verilen doktor ya da kuruma basvurman gereklidir,aksini yaparsan basvurun "eksik belge" yuzunden beklemeye alinir,yani sadece zaman kaybedersin... zaten yapilacak analizler cok vahim seyler degil,rontgen,ve kan tahlili,kaninda da HIV ya da herhangi bir tur uyusturucu arayacaklar...tahlil sonucalrini da belirtilen doktor (ya da kurum) a gostermelisin...
  • GulcanGulcan
    Moderatör
    Vize icin saglik muayenesine gerek yok, gocmenlik basvurusu icin gerekli. Birbirine karistirmayin. Ayrica henuz Kanada'da resmi bir statunuz yoksa evlilik yapmis olmaniz vize almaniza yardimci olmaz, hatta olumsuz etkileyebilir. Cunku, konsolosluk Kanada'ya yerlesme niyetiniz oldugunu soyleyip vizenizi reddedebilir.

Bu arada Kanada'da yesil kart uygulamasi yok. Kanada'ya Permanent Resident olmak icin basvuruda bulunursunuz.
  • merhaba arkadaşlar

Site yönetici lerinin yada bilgisi olan arkadaşların yardımına ve bilgisine ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

sevdiğim bi insan var ve kendisi kanada vatandaşı ve kanadada yasıyor. benim öğrenmek istediğim.

1) eger evlenirsek eşim olarak bana sponsor olabilirmi ve maddi gücü yeterli olmazsa annesi veya babası da bana sponsor olabilir mi?

2) yetenek testini kimlere uyguluyorlar ?

3) eşim olarak bana sponsor olunca bendende yetenek testinde 67 puanı almamı isteyecekler mi? ve 67 puanı alamazsam gidemezmiyim ?

4) bana sponsor olunca kanadada çalışabilirmiyim ve oturma izni almış oluyormuyum ?

5) sponsor başvurusu kabul görmezse ayrı mı yaşamak zorunda kalcaz ?

ne yapabilirim bana yardımcı olursanız ve beni bu konularda aydınlatırsanız çok sevinirim.

şimdiden çok teşekkürler.

4)
  • öncelikle herkese merhabalar.benim nişanlım kanada vatandaşı.bana davetiye yolladı fakat vize alamadım red geldi.kendisi aralık ayında gelecek ve burada evleneceğiz.evlenmemiz için onun herhangı bir evrak getirmesi gerekirmi?veya hangi evraklar lazım?daha sonra bana vize verirlermi?bana sponsor bulacağını söyledi.evelnedikten sonra nasıl vizeye başvuracağız?birlikte anakaraya mı gideceğiz yoksa yalnızmı gideceğim? nasıl vize başvurusu yapacağımı bilmiyorum.yardımcı olursanız çok sevinirim.daha önce red verdiler onun zararı olurmu tekrar?evlendikten sonra ne kadar zamanda vize alabilirim?teşekkürler kolay gelsın
  • ali arkadasim, evlenmeden davetiyeyle gitmeye calisirsan ret yersin ve yemissin.bu dogaldir. turkiyeye gelince ankarada kanada konsolosluguna gideceksiniz,esin kanadada evli olmadigini gosteren bir kagit alacak kanada konsoloslugundan, o kagidi disisleri bakanliginda onaylatacaksiniz, hastaneden saglik raporu alip ,gideceksiniz nikah salonuna ve evleneceksiniz. kisin fazla sira olmaz nikah icin, ama sen yinede simdididen git randevu al o tarih icin. evlendikten sonra 6 ay alir senin kanadaya gelmen. evlendikten sonra esin kanadaya gidecek seni kanadaya almak icin sponsoluga basvuracak, ondan sonra sen turkiyede hastaneye gideceksin saglik kontrolune ve sonra konsolosluga gideceksin vize icin.kendin gideceksin konsolosluga vize icin ,esine gerek yok.red yemissin bir sorun olmaz,evliligin gercekse, vizeyi kolaylikla alirsin.
    hadi good luck
  • teşşekür ederim dubber.o zaman nişanlım gelir gelmez anakaraya mı gideceğiz? kanada da bekar olduğuna dair belge getirse olmazmı?şart mı ankara da almamız bu belgeyi? birde şunu anlamadım nasıl yani evliliğim gerçekse? elbette nıkah yapacağız nasıl sahte olsunki. teşşekürler
  • evlilikten demek istedigim, bazilari sahteden evleniyor kanadaya gelmek icin, seninki gercekci bir evlilikse ,alirsin vizeyi, diger soruya gelince, ankaraya yinede gitmen lazim diye dusunuyor eger kanadadan esin kagidi alsa bile,cunku disisleri bakanligi orda,ama sen kanada konsoloslugunu ara,birde onlara sor bu konuyu. konsoloslugu aradiginda 0(sifir)a bas,birisi cikar telefona,yoksa kimse cevaplamaz.
  • teşekkürler yardımcı olduğunuz için.ben bu konuları fazla bilnediğim için sizin gibi arakadaşların yardımına ihtiyacım var.
    bir sorum daha olacak kusura bakmayın.belki nişanlım kıbrısa gelir biz kıbrısta sorunsuz evlenebilirmiyiz?teşekkür
  • turk buyukelciliginde olursa olur, kibrista bir evlendirme dairesinde olursa, o zaman isler degisebilir,kanada kibrisi tanimiyor,dedigim gibi konsoloslugu ara ve sor onlara, onlar sana en iyi cevabi verir.
  • yardımcı olduğunuz için teşekküer ederim sağolun.
  • merhabalar arkadaşlar ben yeniyim ve hepinize selamalr önce be kanadalı eşimle bu geçen nisanda evlendim ve hanımım benim için sponsor olacak ama o kağıtlar için ben eşime sağlık raporu göndermem lazım bide burda hangi doktora gidecğimizi kim belirliyor bide bana ne yapacağımı anlatırsanı size gerçekten minnettar olcam hiç bir şey bilmiyorum sağolun
  • bide bana eşim şöyle söylde ben police clearance and medical examınatıon kağıtlarını alcam ona göndercem ve o orda kanada da konsolosluğa vercek ordan turkiyenın konsolosluğuna vercek ve onlar eper bi eksik göermzlerse tamam şüphe görürlerse hemen interview'e çağırıyorlar yada arıyorlar ama ben nasıl ve ne yapacağımı hiç bilmiyorum bana yard..olursanız çok sağolun ya kardeşler.
  • ben yani şimdi konsolosluğa boş ellerle gidip ne diyeyim bana vize mi ver diyeyim kardeşler please help me also
  • merhaba, benim naişanlım kanada-toronto da yaşıyor. orda bankacı ama vatandaşı değil. biz ekim sonunda evlenicez . benim oraya gidebilmem için neler yapmam gerekiyor, bize yardımcı olursanız gerçekten çok sevinicez. şimdiden çok tşk ederim...
  • arkadaşlar lütfen halan yardımınıza ihtiyacım var ne yapmalıyım ora yukarı yazdım beni problemlemimi plz help me too
  • Merhaba ben 2 ay önce evlendim eşim beni kanadaya götürmek için sponsor oldu ama kanada'dan istek yapıyor benden birkaç evrak istedi bende ayarladım ama saglık raporuda istedi bugün kanada konsolosluguna gitdim saglık raporu alabilecegim yerler hakkinda bilgi vermeleri için ama vermediler eşin kanada'dan istek yapdıgı için yardimci olamayiz dediler kayseri devlet hastaesi saglık raporu veriyor yurt dişi için ordan alsam bu rapor geçerli olurmu olmazsa saglık raporu alabilecegim adres yazarsanız sevinirim
  • tc-yusuf..

sanırım kanada cons. sadece istanbul amerikan hast. sağlık raporunu kabul ediyor...
  • vize mülakatında ne gibi sorular sorulmakta bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilir misiniz...????
  • merhaba moraliniz bozulmasın ama be 1,5 yıldır vize bekliyorum eşim türk değil bir kanadalı oldugu halde. burdaki konsolosluk eşin ordan başvurucak sen hiç bişey yapmıyosun ordan evraklar gelcek ve seni en geç 6 ay içinde arıcaz dediler. ne arayan var ne soran gidiyorum senin evraklar hala gelmedi diyolar. sonunda benden bi sağlık raporu istediler canadadan bende konsolosluga gittim dedimki benden sağlık raporu istiyolar hayır efendim biz senden istiyeceğiz onlar isteyemez filan dediler. neyse ben bekledim kanadadn bu arada eşimden yine isyemişler ben tekrar girrim konsolosluğa kanada sağlık raporu istiyormuş ve vermedem kağıtlarımı göndermicekmişler dedim bana doktorunuzun adresini vereyim alayım rapor dedim bi site verdiler doktorların adresini bulmak imkansız sonra eşime dedim ben bulamıyorum o bakmış derken aldım gönderdim raporu. rapordan sonra neler olcak muallak.
  • t.c yusuf amerikan hastanesinden alacaksin saglik raporunu, devlet hastanesinden aldigin rapor kabul olmaz((::
    hatta idrar tahlili birseydi, onu amerikan hastanesinde senden aliyorlar ve amerikan hastanesi fransaya parise tahlile yolluyor ((::

zelis1.5 senede iki kere kanadada olurdun bilmiyorum niye bu kadar senin is uzun surdu. esine sponsorluga basvurdugunda bir numara vermislerdir, o numara ile cic nin internet sitesinden basvurunun ne asamada oldugunu ogrenebilirsin.
  • meraba ben KANADA da evlendim esim KANADALI yabanci fakat ben evlendikten sonra beni turkiyeyye gonderdiler sponsor olsun diye ve de OLDU...1 bucuk yildir evliyiz...formlar 2 aydir ankarada cevap yok n olur acaba?
    bide ASKERLIK YAPMAMISTIM BEN eger BEKLESEMMI?
    YOKsa asker mi, gideyim cunku vize VERILMIYOMUS DIYE duydum oylemi? ACABA? TECIL BELGEN veya teskeren yoksa vize verilmiyomus oylemi?
    bazilarida diyoki konsoloslugu baglamaz BILMEM.....cevap lutfen sogolun
  • khan kardesim bilmiyorum seni kim turkiyeye gonderdi.oyle birsey yok, kanadada kalip esin sana hala sponsor olurdu. keske kalsaydin biraz arastirsaydin,bosu bosuna turkiyeye donmussun.
  • merhaba cic in internet sitesinin neresinden bakıcam bana biraz detaylı yazabilirmisiniz. bu arada canada benden sağlık raporu istedi ben muayene oldum ve evrağı eşime gönderdim eşim immigaiton a verdi. onlar demişki ankara ofis onu arayacak mulakat için ama burda bneim hiç bir şeyim gözükmüyormuş. ben napabilirim bilmiyorum 1,5 yıl oldu basvuralı
  • zelis: esine sponsorluga basvurdugu zaman bir numara vermislerdir,o numarayi ve gerekli bilgileri alltaki yere yaz ve basvurunun ne asamada oldugunu ogren. ama 1.5 senede iki kere kanadada olurdun, niye bu kadar gec oldu anlayamadim.
    https://services3.cic.gc.ca/ecas/authenticate.do?app=ecas
  • MERHABALAR BENIM BI SORUM OLACAK 2007 YILINDA TÜRK ASILLI KANADA VATANDASI BIRISIYLE EVLENDIM 2008 IN BIRINCI AYINDA ISLEMLERE BASLADIK BEN AVUSTURYADA YASIYORUM BENI BI SEFER GÖRÜSMEYE CAGIRDILAR SONRA YAKLASIK IKIBUCUK AY ÖZGECMIS ARASTIRMASI YAPTILAR SONRA TEKRAR DURUSMAYA CAGIRDILAR VE SIMDI YINE BEKLIYORUM ACABA BU KONUDA BANA YARDIMCI OLABILIRMISINIZ??? GERCEKTN ANLAMIS DEGILIM!!!
  • merhaba, benim nişanlım kanada-toronto da yaşıyor. orda bankacı ama oranın vatandaşı değil. biz kasım da evlenicez . benim oraya gidebilmem için neler yapmam gerekiyor, bize yardımcı olursanız gerçekten çok sevinicez. şimdiden çok tşk ederim...
  • dubber?meraba askerlik hakkinda bilgin varmi ..........beklemek istemiyorum........vize alirken problemmmi?
  • khan, askerligini yapip yapmadigin onlari ilgilendirmemesi lazim.bir sorun olacagina sanmam,sonucta evlendin.
    ama asker kacagi yada yoklama kacagisan o zaman sorun olur. istersen konsoloslugu ara ve onlara sor. aradiginda direk 0 a bas yoksa kimse cevaplamaz.
  • MERHABALAR BENIM BI SORUM OLACAK 2007 YILINDA TÜRK ASILLI KANADA VATANDASI BIRISIYLE EVLENDIM 2008 IN BIRINCI AYINDA ISLEMLERE BASLADIK BEN AVUSTURYADA YASIYORUM BENI BI SEFER GÖRÜSMEYE CAGIRDILAR SONRA YAKLASIK IKIBUCUK AY ÖZGECMIS ARASTIRMASI YAPTILAR SONRA TEKRAR DURUSMAYA CAGIRDILAR VE SIMDI YINE BEKLIYORUM ACABA BU KONUDA BANA YARDIMCI OLABILIRMISINIZ??? GERCEKTN ANLAMIS DEGILIM!!!
  • merhaba..esim canadalı turkıyede yaşıyoruz.Canada dan oturma iznini alabilmek için başvurumuzu yaptık.Onun application nı kabul oldu.Benim application nin kabul olmasi icin haber bekliyodum ANKARA dan KONSOLOSLUKTAN kagit geldi.Kagit ta DAİMİ İKAMET BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER ADI ALTINDA.
    Aşağıda adı gecen yanında isaret bulunan belgelerin fotokopilerini başvuru formunuzla birlikte teslim edilmelidir yazıyo...
    ve benden istedikleri sadece 2 belge var bir i eşimin türkiyedeki oturma izni biride pasaportundaki turkiyeye giriş çıkış damgaları...ZATEN ben butun belgeri daha önce göndermistim bunlar eksik kalanlar sanırım..
    ŞİMDİ BENİM SORUM ARKADAŞLAR; Ben sadece bu 2 belgeyimi yollamalıyım ?? YOKSA bu 2 belgeyle beraber tekrar bitane başvuru formumu yollamalıyım...??
    İnternetten benim kendi numaramdan baktıgımda in process de dıyo...ne tlf la nede int den yeterli bilgi alabiliyorum.
    Bilgili olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
  • arkadaşlar eğer sağlık raporunu soruyorsanız bende sizn gibiydim ve araştırdık eşimle ve bulduk ankaraya gidiceksiniz nenhatun caddesi orda sorun gösteririler
  • merhaba... canada benden sağlık raporu istedi bende dr gittim sağlık raporunu canadaya gönderdim. dr bana dediki senin kan testin parise gidecek orda bakılcak ve paris bi yere evrak göndermicek dedi. canada göçmenlik burosuda demişki paristen sonuçları ankaraya göndericek ve ondan sonra görüşmeye çağıracaklar diye. ben şunu anlamıyorum benim ankarada hiç bir başvurum gözükmüyormuş. nasıl arıyacaklar beni kanada evraklarımı neden hala göndermiyo.. anlamadım ben hiç bişey..
  • LÜTFEN YARDIM
    MERHABALAR BENIM BI SORUM OLACAK 2007 YILINDA TÜRK ASILLI KANADA VATANDASI BIRISIYLE EVLENDIM 2008 IN BIRINCI AYINDA ISLEMLERE BASLADIK BEN AVUSTURYADA YASIYORUM BENI BI SEFER GÖRÜSMEYE CAGIRDILAR SONRA YAKLASIK IKIBUCUK AY ÖZGECMIS ARASTIRMASI YAPTILAR SONRA TEKRAR DURUSMAYA CAGIRDILAR VE SIMDI YINE BEKLIYORUM ACABA BU KONUDA BANA YARDIMCI OLABILIRMISINIZ??? GERCEKTN ANLAMIS DEGILIM!!!
  • meraba arkadaslarbanada DAIMI IKAMET BASVURUSU ICIN GEREKLI BELGELER ALTINDA 15 tane istenilen evraklar var .fakat biz hepsinimi tamamliyacagiz yoksa yaninda isaret olan mi ? yaninda isaret olan KENDILERI kalemle carpi yapmis> YOKSA HEPSINIMI gondermemiz lagzim?
    bide BASVURU formunu anliyamadim . > formu nerden bulacagiz yoksa MEKTUP lami gonderecegiz SAYGILAR....tesekkurler... zor is yaaaaaaaaa
  • goksarah......FORM DEDIN ANLIYAMADIM ?YAAAA BIZMI DOLDURUYORUZ.....NERDEN BULUCAM FORMU.......?
  • yaninda isaret olanlari gondericeksin sadece....zaten kagit da ogle yaziyo...
    www.cic.gc.ca/english/information/applications/fc.asp den formu ala bilirsin...
    daimi ikamet basvurusu icin gereli belgeler kagidi sen nasil aldin....sana postaylami geldi...
  • evet postayla geldi. KENDI YAPTIKLARI ISARETLER DEGILMI? KALEMLE? sagol....
  • merhaba arkadaşlar aranıza az önce katıldım gerçekten kafama takılan birsürü soru var beni aydınlatırsanız cok memnun olurum lütfen yardımcı olun.
    ben türkiyede yasıyorum nişanlım kanadada henüz resmi olarak evli deiliz nasip olursa 2009 agustosta resmi olarak evlenicez .nişamlım kanada vatandası deıl halen orda okumakta öğrenci yani yası 18 doldurmadı henüz 2010 da 18 yasında olacak bana sponsor ola bılırmı 17 yasındayken onun çalışmıyor olması henüğz öğrenci olması bi sıkıntı yaratırmı ben ingilizce bilmiyorum ve hiçbir ülkeye vize basvurusunda bulunmadım bu ilk olacak 3 yıllık ilişkimiz var yani formalite evlilik deil kısacası onun yasını doldurmamıs olması henüz öğrenci olması bi gelirinin olmaması ailesinin yanında yasıyor olması benim ingilizce bilmemem abisi veya annesi bana spnsor olabilirmi beni aydınlatırsanız sevinirim konuyla ilgili bilgisi olanlar handsome_kerem_19 hotmail bana mail veya ekleyerek bilgi verirse sevinirim saygılarımla
  • merabalar .benim saglik muayenem bitti yenisini yaptim . bundan sonra FRANSAdan ANKARAYA N zaman gelir?
    sonuclar?ve n KADAR daha beklerim sizce? esin sponsor oldutan yani formlari gonderdikten sonrami surec BASLIYO yoksa ANKARA danmi baslar? SAGOLUN byeeeee...
  • Selamlar,
    Gördüğüm kadarıyla forumda çoğunluk soru soranlarda. Tecrübesi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsanız çok sevinirim.

Eşim Kanada vatandaşı. 6 ay Kanada'da 4 ay Türkiye'de olmak üzere toplam 10 ay birlikte yaşadık. Türkiye^de askerlik yaptığım süreyi de dahil ettiğimizde toplam 2 yıllık beraberliğimiz var. Ekim ayinda Türkiye'de evlendik. Sponsorluk için gereken formlari doldurduk. Eşim evlendikten sonra Kanada'ya geri döndü. Şimdi benden formları göndermemi istiyor. İki sorum var;
    Criminal report, bildiğimiz savcılıktan alınan sabıka kaydı kağıdı değilmi ? Yapmam gereken bunu savcılıktan alıp tercüme bürosundan onaylı çevirisini dosyama eklemek değil mi?
    Medical examination evrakını almak için nereye başvurmalıyım? Daha önce öğrenci vizesi işlemleri için almıştım fakat bu seferki PR vizesi olacağı için farklı bir süreç mi işliyor? Konsolosluğun anlaşmalı olduğu kliniklerden randevu alıp gitmem yeterli oluyor mu? Yoksa konsoloslukla irtibata geçmem gerekiyor mu? Henüz eşime kendi formlarımı göndermediğim için cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.
  • MERHABA Arkadaşlar ben yenıyım fakat burada yazılanları okudum da bende bılgılerım dahılınde sıze yardımcı olmak ısterım aynı zamanda banada yardımcı olursanız sevınırım bende evlenelı 13ay oldu bu süre zafında sağlık raporunu ıstanbulda amerıcan hast nesınden aldım gıtmeden önce telefon ıle arayıp randevu almanız gerekıyor pasaport 2 yıllık çıkardım kanadada işlemler çok çabuk geliştı agustos ayında ankarada dosyam işleme alındı bana 3ay önce konsolosluktan mektup geldı istenılen belgelerı başvuru formumla gönderdım telefon ile aradılar eşini seviyomusun o senı sevıyomu maıllerını gönder telefon faturası banka makbuzu sevgınızı kanıtlayacak belgeler dıyorlar sevgı somut bırşeymı yaa neysekı maıllerımı saklamıştım çıktısını yaptım aklınızda bulunsun lazım oluyo varsa maıllerınızı sılmeyın malısef istenılen belgelerı yolladıgım halde tekrar mektup ıle evrakları istemışler tamamlayıp gönderdım ve yıne mektup geldı bende bışey yollamadım aradım konsoloslugu görevli bana 6ayda olabılır 6yılda olabılır bekleyeceksınız dıyo bu konuda bılgısı olan yardımcı olursanız sevınırım şimdiden teşekkürler :((
  • selam arkadaslar kız arkadasım evlilik için kanadadan DAVEDE diye hem dogum belgesi işte bekar olduguna dair belge o kagıdı hem türk hemde kanada elçiliğinde onaylattı bu bizim türkiye nikah dairelerinde kabul edilirmi yani evlenmek için baska bir eksik belge kalıyormu bide document lazımmıs onuda evliligini onaylamak için kanada konsolosluguna gönderecekmişiz bu bilgileirn ne kadarı dogru ve eksik olan şey ne?yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşk
  • selam arkadaşlar ve de yardımcı olacak iyi insanlar benimproblemim:eşim kanada montrealde göçmen statüsünde 5 ay önce türkiye ye geldi evlendik.ve orada evrakları bir özel göçmenlik işlerini halleden bir büroya verdi medikal işleri de halletim. hastaneden direkt konsolosluğa gönderildiburaya kadar her şey normal gitti evliliğimizde iş olsun diye değil tamamen legal.mesele evrakları teslim ettiği büro ofis 3 ay sonra size ulaşacaklar dedi daha sonra 4 ay içinde eşiniz buraya kanadaya gelecek dedi. haber gelmedi eşim gitti sordu neden haber gelmedi diye imzayı yanlış atmışız dedişler ve düzeltim yolamışlar 3 hafta sonra arayacaklar demişler 5 hafta geçti arayan yok.tekrar ofise tel açtı eşim kibarca sallamışlar. benim sizden öğrenmek istediğim ise ben türk olduğumdan dolayı güven problemi yaşayan insanlardanım kanada da insanlar bizim buradaki gibi üç kağıtçı canlılar mıdır?şayet öyle iseler buda normaldir bu ofisi işletenleri şikayet edebileceğim kurum veya kuruluş isimlerine ihtiyacım var. bundan sonrası içinde evrakları oaradan alıp doğru yerlere gönderebileceğimiz adreslere referans verebileceğiniz yerlere yani birde ısrarala dosya numarası veya internet üzerinden takip edebilmemiz için gerekli adı aklıma gelmiyor şimdi dosya reverans numarası demek istiyorum takip için. onu istedik onuda alamadık . zamanı gereksiz yere tükettik yeterince bir an önce gitmem gerekiyor eşimin yanına neler tavsiye edersiniz. şimdiden çok teşekkürler ederim . biraz karışık anlatmış olabilirim.kusuruma bakmayın sevgiler herkesin istediklerinin gönlünce olması dileğiyle
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.