Giriş Yapılmadı (Giriş)

Bize ücretsiz danışın

Uvic
Uvic
Uvic

Kategoriler

Merhaba!
Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Eğer hesabınız varsa, lütfen giriş yapın.
Eğer üye değilseniz, buraya tıklayarak yeni hesap açabilirsiniz.
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime4 04 2009

nureddinfatih sen amerikadayım diyordun anlayamadım vizeni almadan nasıl gittin eşinin yanına tatile
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime4 04 2009

bilen varsa lütfen yazsın görüşmeye çağırıldıktan sonra ne zaman vize verebilirler gidenler varsa bilgilerini baylaşsın lütfen
    elbetteki bu siteden giden birileri vardır evlenerek gidenler yazsın tabi insan sevdiklerine kavuşunca bugünlerini unutuyor galiba burdaki arkadaşlıkları.gidenlerden ricaedyorum bizleri bilgilendirsin
    • CommentAuthorali1
    • CommentTime4 04 2009

bursa arkadaşım ben de senın gibi yardım istedim ama sanırım cevap veren yok.dediğin gibi gedenler unutuyor galiba.bende 11 gün sonra mülakata gideceğim umarım aynı gün vizeyi verirler.geldikten sonra tüm detayları buradakı arkadaşlarla paylaşırım.en azında bizim gibi merak eden arkadaşları az da olsa teselli ve bılgi sahibi yapar.umarım herkes sevdiğine bir an önce kavuşur.herkese sabır dilerim.ve bursa arkadaşım mektubun ulaştı mı eline?ben hala almadım.merak edıyorum mektup nıçındır acaba.
    • CommentAuthorbread
    • CommentTime5 04 2009 düzenlendi

...
    • CommentAuthorali1
    • CommentTime5 04 2009

teşekkürler bread umarım dediğin gibi kolay olur ve aynı gün vizeyi verirler.döndükten sonra buraya yazarım herşeyi
    • CommentAuthorumitt
    • CommentTime5 04 2009

Slm Ali, vizeyi alırken ordaki görevlilere kaç bavul hakkımız olduğunuda sorarmısın, çünkü göçmen olarak ilk defa gidenlere konsolosluk öle bir hak veriyormuş.
  1.  
    Bursa;
    Bu forumda KANADA vizesi için bilgilerimizi paylaşıyoruz. Benim zaten 10 yıl geçerli bir amerika vizem var. Amerika ve Kanada birbirinden farkli iki ülke. Dolayısıyla Kanada vizem olmayabilir ama Amerika vizem olduğu için (işlerim dolayısıyla sıklıkla gidip geldiğim için) 1 hafta kadar eşimle Amerika'da buluştuk. Kendisi sonra Kanada'ya geri döndü. Ben de Türkiye'ye döndüm.
  2.  
    Evet arkadaşlar bari en azından Ali arkdaşımız bize tecrübelerini anlatacak. Hakikaten de vizesini alan burayı unutuyor olmalı. Hak veriyorum tabi onca zamandan sonra sevdiklerine kavuşuyorlar sonra bu site akıllarına bile gelmiyordur. Bilgilerini paylaşan herkese teşekkürler
    • CommentAuthorali1
    • CommentTime5 04 2009

umitt kardeşim sorarım kaç bavul hakkımız var umarım heyecandan unutmam.
    evet nureddınfatih haklısın herkes unutuyor siteye uğramayı haklılar sevdiklerini özlemişler tabii ki.fakat burada zor ve stresli gümlemizde biribirimize destek çıktık bilgilerimizi paylaştık ve az da olsa teselli olduk ve bunları da unutmamamk lazım.diyorum ki her vizesini alan bu siteye uğramazsa burada bekleyen arkadaşlarımız nasıl edecek.ama insanlar bir 10 dakıkasını paylaşıp burada yaşadıklarını yazarsa inanıyorum ki bekleyen herkese çok yardımcı ve teselli verecektir.ankarada döndükten sonre hemen yaşadıklarımı sizlerle paylaşacağım arkadaşlar.herkese kolay gelsin.
    • CommentAuthorali1
    • CommentTime6 04 2009

arkadaşlar bilen varsa cevaplasın lütfen.az evel konsolosluktan mektup aldım.benden savcılık kağıdı,e mailler,mektuplar fotoğraflar ve telefon faturalarını istediler.
    1.savcılık kağıdını tercume etmeye gerek varmıdır?
    2.bana gelen ve benim gönderdiğim tüm e maillermi anlamadım.
    3.bide şöyle yazıyor benim daha önce gönderdiğim evrakların fotokopisinin aslını istiyorlar.ama hangilerin fotokopisin gönderdiğimi bilmiyorum ve onlar da açıklama yapmamış.
    sizden ricam benim gibi mülakata gidenler varsa lütfen cevaplasın.çok heyecanlıyım herkese sabır diliyorum ve umarım herkes bir an önce sevdiğine kavuşur.
    not:4 ay önce savcılık belgesini tercüme edip eşime yollamıştım
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime6 04 2009

ali1benim mektubum hala gelmedi bende çok merak ediyorum seninki gelmiş sevindim orada tercüme edin getirin diyemi yazıyor yazmıyorsa bence gerek yoktur görüşmeye gidince gelir gelmez bize yaz ne olur ben de 28 nisan sabah 9 da gidiyorum allah nasip ederse
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime6 04 2009

nureddinfatih şimdi anladım seni okey
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime6 04 2009

ali1 tam olarak mektupta ne istiyorlar yani ne yazıyor yazarmısın
  3.  
    ali;
    eşinle aranızdaki e-mail yazışmalarını yazıcıdan çıktı alıp konsolosluğa vereceksin. aranızdaki mektuplaşmaları da aynı şekilde.
    telefon faturalarına gelince, ayrıntılı fatura çıkarttırıp eşinin telefon numaralarını parlak kalemle dikkat çekecek şekilde gösterirsen olur.
    ben böyle yapmıştım. bize bilgi vermeyi unutma. kolay gelsin..
    • CommentAuthorali1
    • CommentTime6 04 2009

benden fazla birşey istemiyorlar sadece savcılık kağıdının orjinalini ve de aramaızdaki tüm yazışmaları ve telefon faturalarınıı isitorlar.sanırım tercümeye gerek yok çünkü öyle birşey yazmıyor.zaten eşim herşeyi göndermişti.arkadaşlar ne zaman dönersem anlatırım herşeyi en azında giden arkadaşlara faydası olur.
    bursa arkadaşım fazla birşey yazmıyor sadece görüşme tarihi ve saati .birde ufak tefek şeyler yani giderken pasaportu falan isityorlar.kolay gelsin
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime7 04 2009

arkadaşlar benimde mektubum bugün geldi bendende bişe istemiyorlar savcılık kağıdı ve eşimle nikah fotoğrafları vs bunları tamamlayıp allah nasip ederse 20 gün sonra oradayım allah herkezin yardımcısı olsun
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime7 04 2009

esra nerelerdesin sesin soluğun çıkmıyor ne durumdasın merak ettim
    • CommentAuthorali1
    • CommentTime7 04 2009

haydi gözün aydın kardeşim umarım hepimizin dileği kabul olur ve vizelerimizi alırız.çünkü eşlerimizi çok özledik.
    gerçekten nerdesin esra hanım sesin çıkmıyor
    • CommentAuthorinci
    • CommentTime7 04 2009

selamlar,

ali ve bursa siz evraklarınızı ilk gönderdiğinizde bu istenilen belgeleri eklememiş miydiniz?
    • CommentAuthorumitt
    • CommentTime7 04 2009

Slm arkadaşlar, allahtan böle bir forum sitesi varda biraz olsun teselli buluyoruz,ali ve bursa kardeşim sizin çağrılmanızın sebebi acaba eşinizin Kanadalı olmasındanmı, bizimki turk asıllı kanada vatandaşı,Esra ve inci arkadaşım sizin eşleriniz turk vatandaşımı.Bizide mulakata çağırırlarmı acaba, evleneli 5 sene oldu, kızım var 2 yaşında, bunlar bir kanıt olsa gerek,bursa kardeşim fax çeksek birişe yararmı başvuru durumu hakkında bilgi almak için,12 Şubatta dosya açıldığına dair mektup gelmişti,
    • CommentAuthoresra
    • CommentTime7 04 2009

slm lar arkadaşlar, benden bi ses yok çünkü aramadılar. bursa senin adına gerçekten çok sevindim, İNŞALLAH bir an önce sevdiğine kavuşursun. bir an önce umarımki RABBİM den hepimizi ararlar kısmetse. Ümit bey , benim eşim Türk vatandaşı ama kanada vatandaşına başvurdu evrakları gelmiş sınav için. hayırlısı olur İNŞALLAH. bende bekliyorum işte aramalarını dört gözle....
    • CommentAuthorinci
    • CommentTime7 04 2009 düzenlendi

Merhaba Ümit, benim eşim türk asıllı kanada vatandaşı. Sizin durumunuzu anlayamadım eşiniz türkiyede mi ?
    • CommentAuthorumitt
    • CommentTime7 04 2009 düzenlendi

Slm İnci, eşim, 2 yaşında kızım ile şuan Kanada'da. Bende malum bekliyorum sabırsızca aylardan beri,Sizin kağıtlar 2 Marta gönderildiyse dosyanız ortalama 10 gün içinde açıyorlar,ilk mektubunuz dosyanız Ankaraya ulaştıktan 30-35 gün sonra elinizde oluyor.Bu ayın 15-20 sinde mektubu alırsın bence.
    • CommentAuthorinci
    • CommentTime7 04 2009

İnşallah en kısa sürede sonuçlanırda eşlerimize kavuşuruz .
  4.  
    İlk mektup elimize ulaştıktan ne kadar sonra vizemizi alıyoruz? Yani bütün evraklarımız tamamsa tabi.
    • CommentAuthorinci
    • CommentTime8 04 2009 düzenlendi

......
  5.  
    27 şubatta eşime söylendiğine göre benim evraklar ankaraya gitmiş. Bana niye gelmedi bu mektup yaa
    • CommentAuthortc-yusuf
    • CommentTime9 04 2009 düzenlendi

Gelir nureddin benim dosyam 30 ocakda açıkdı hala bekliyorum faxs çekdim bilgi vermeleri için rica etdim ama aramadilar sanirim öteki ay esra ile ben giderim konsolosluga vize için :):):):)
    • CommentAuthoresra
    • CommentTime9 04 2009

İNŞALLAH tcyusuf. umarım öyle olur. İNŞALLAH herkes kavuşur biran önce sevdiğine....
    • CommentAuthorumitt
    • CommentTime9 04 2009

Slm Yusuf kardeşim, bende fax çektim, rica ettik, edebiyat parçaladık ama nafile ne arayan var ne soran :))), benimde 12 şubatta açıldı dosya, sanırım aynı dönemde gideriz.
    • CommentAuthorumitt
    • CommentTime9 04 2009 düzenlendi

Daha önceden Zuzu diye bir arkadaş vardı hiç ses, seda yok ondan, neyaptı acaba gittimi Canadaya?
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime10 04 2009

ümit ben çektim bir işe yaramadı fax benim eşim canada vatandaşı ama bulgarıa dan göç etmiş 20 yıl önce canadaya türk aslında bu arada benim ismim bursa ben bayanım yani bayanların gitmesi birazdaha kolay oluyormuş ve benim ikinci evliliğim ben çocuğumuda götürüyorum velayeti bende 15 yaşında birde arkadaşlar ordaki eşlerinizin durumu işi çok önemli bu istedikleri evrakları benim eşimde canadada verdi aynılarını resim de verdi cd de verdi benşimdi sadece evliliğimi ispatlıyacak resim ve cd götürecem çünkü ben cafelerden girdiğim için msn ye çıktı alamıyorum savcılıktan kağıt aldım birde nufus müdürlüğünden aile nüfüskayıt örneği budadar he bide eşimin bana göndermiş olduğu paraların dekontlarını götürecem herkeze kolay gelsin esra üzülme sakın yakındır senide çağırmaları
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime10 04 2009

ali sen evrak olarak ne götüreceksin yda giden arkadaşlar ne götürdü bilen varmı evrak olarak
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime10 04 2009

ali gelince mutlaka hber ver tam olarak ne sordular ne istediler
    evrak olarak
    • CommentAuthorali1
    • CommentTime10 04 2009

slm bursa kardeşim.benden pasaprot,mailler,resimler,mektuplar ve savcılık belgesi istediler.herkese kolay gelsin arkadaşlar
    • CommentAuthorbutterfly
    • CommentTime10 04 2009

merhabalar
    nihayet ben kanadadayim gecen hafta geldim :)
    • CommentAuthorinci
    • CommentTime10 04 2009

Merhaba Butterfly,

Öncelikle hayırlı olsun tebrik ederim seni. Artık darısı benim gibi bekleyenlerin başına :))))
    Sana çok merak edilen soruyu sorayım. Kanadaya göçmen olarak ilk gittiğinde kaç bavul hakkı verildi? Cevaplarsan çok sevinirim. Yeni yaşamında başarılar........
  6.  
    Arkadaşlar 2 gün önce ilk mektubum geldi. Genel hitap diliyle yazılmış basit bir mektup. File number'ım falan yazıyor işte. Bakalım mülakata çağıracaklar mı?
    • CommentAuthortc-yusuf
    • CommentTime11 04 2009

İnci 2 bavul her biri 23 kg birde yanina kucuk canta alabiliyorsun bu arada nureddinfatih sevindim ilk mektuba işallah cagırım kagıdında gelir
    • CommentAuthorinci
    • CommentTime11 04 2009

yok ondan bahsetmiorum göçmen olarak ilk gittiğinde biraz daha fazla bavl götürme hakkı veriolarmış konsolosluk bildiriyomuş
    • CommentAuthortc-yusuf
    • CommentTime12 04 2009

Onu bende bilmiyorum ama sadece 2 bavul bılıyorum suda var eger tr den 1 konternyir dolu sey yolladıgında buna giriş vergisi alınmadigi biliyorum
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime12 04 2009

inci ben sadece 2 bavul hakkı olduğunu biliyorum göçmende olsan aynı 23 kg bavul hakkın var 2 tane ama
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime12 04 2009

butterfly sen mulakattan nekadar zaman sonra gittin kanadaya işlemlerin nekadar sürdü rica etsem yazarmısın
    • CommentAuthorinci
    • CommentTime13 04 2009

Slm Bursa,

Göçmen olarak ilk defa ülkeye giriş yaptığında daha fazla bavul hakkı verdiklerini duymuştum. Böyle bişeyin olmasını ümit ediyorum çünkü bütün kıyafetlerim 2 bavula sığmayacak ve burdan götürmek istediğim çok şey var , bu yüzden çok soruyorum. Sanada mülakatta başarılar senden sevinçli haberler bekliyoruz ;)
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime14 04 2009

teşekkür edrim inci aynı durumdayım kıyafetlerim sadece 3 bavul olucak umarım dediğin doğrudur öğreniriz ankaradan onu benim çocuğumunda hakkı var 2 bavul bizim 4 bavul hakkımız var yani ama genede yetmiyecek gelir gelmez haber verecem size mukakattan
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime14 04 2009

ali sen nezaman mulakata gidecektin yoksa gittinmi gitmediysen başarılar diliyorum
    • CommentAuthorbursa
    • CommentTime15 04 2009

ali gelmedinmi daha çok merakediyorum .
    • CommentAuthordivieto
    • CommentTime15 04 2009

arkadaşlar aranıza yeni katıldım. bende kanadaya göç etmek istiyorum. bekarım ve lise mezunuyum. bir yolunu bulup vizemi aldım farzedelim.1.uçaktan inince karşılasacaklarım,2.yanımda nekadar param olması gerekli. 3.yabancı dilim orta/ileri derecede.fakat oraya göre yetersiz,iş bulmadan önce bana kurs mu vericekler,yada ben orada iş nasıl bulacağım, kalacak yer nasıl bulacağım,bana yardımcı olacak kurum yada kuruluş var mı? yani bu hikaye benim için köyden indim şehire hikayesi gibi. orada olan arkadşlar yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden sağolun.
    • CommentAuthorinci
    • CommentTime15 04 2009

Slm Bursa,

Ali'nin daha önce yazdıklarından mülakata yarın gireceği yazıo ama bu kadar süredir foruma yazmaması beni şaşırttı :)))) Ali'ye ve sana bol şans diliyorum . Döndükten sonra tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim.

Divieto burda evlendikten sonraki vize alma süreci ile ilgili bilgiler paylaşılıyo, genel konulara yazarsan merak ettiğin şeyleri ordan sana yardımcı olabilirler.

Sevgiler...........
    • CommentAuthordivieto
    • CommentTime15 04 2009

İnci sağol,gerçi Kanadadan görüştüğüm ve benle evlenmek isteyen arkadaşım var ama ben çok tereddutteyim. şöyle: bir senedir internet uzerinden hergün ve arasırada telefondan göruşüyoruz. ama bilmiyorum nelerle karsılasabilceğimi.aşk var mı? evet var . ama sonuçta sanal bir dünya.benim amacım oraya kendi çabamla gidip onunla bir müddet yasamak ve o kutsal kararı yanında almak.. öyle olmuyormu. tabiki buraya çağırıp evlenebilirim. kendisi dünden razı.fakat oraya gidenleri sanırım cenet beklemiyor. kısacası bir bedel ödemek ve kimsenin huzurunu kacırmak istemiyorum. tavsiyen için sağol. hepinizin arzularınıza kavuşmalarınız dileklerimle.