evlendikten sonra vize basvurusu
  • Umarim herkesin islemleri en kisa surede sonuclanir.
  • yorumunuz için çok tşk ler. bende 1 ay önce kanada Torınto da yaşayan eşimle evlendim 3 hafta önce tekrar dönmek zorunda kaldı. bende sizin söylediğiniz gibi tüm evrakları hazırlayıp eşime gönderdim, eşim de tercümanla birlikte doldurulması gereken formları doldurup başvuruda bulunucak. sizce konsolosluktan nezaman çağrılırım, lütfen bana yardım edin şimdiden çok tşk ederim. ALLAH herkesin yardımcısı olsun, çünkü gerçekten çok zor. insan eşinin yanında olmak istiyor:(((
  • merhaba arkadaşlar

annem bu kış türk asıllı kanada vatandaşı biriyle evlendi. annem ve üvey babam kanadada yaşamamıza karar verdiler. ben henüz 18 yaşındayım ve lisem bu yıl bitti kanada olayından dolayı üniversiteyi kazanmama rağmen kayıt da yaptıramadım. ve bu durum beni psikolojik olarak ciddi anlamda etkilemeye başladı. benden düşük puan alanlar bile üniye giderken ben gidemiyorum bunun ne kadar kötü bi durum olduğunu anlatmam çok güç.. bir an önce kanadada da olsa eğitimime devam etmek istiyorum. üvey babamın bize sponsor olması mümkün müdür önümüze ne gibi sorunlar çıkabilir? cevaplarsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
  • 6 hafta sonra buraya gelecek sanirim.
  • slm zuzu, çok tşk ederim. evraklar 6 hafta sonra nereye gelicek , orayı anlayamadım. şimdiden tşk ler
  • Yeni bir sey ogrenirseniz burada paylasın
  • Tekrar merhaba zuzu;

benim eşimde çarşamba günü başvurucak kısmetse. benim eşim toronto da yaşıyor ama türk vatandaşı. İNŞALLAH herkes bir an önce eşinin yuvasının yanına gider umarım.
  • Değerli Arkadaşlar,

Bu sayfalarda çok değişik işlemler konu edilmiş bende evlilik sonucu Kanada'ya gidiyorum ve kendi işlemlerim ile ilgili süreci sizler ile paylaşmak istiyorum.
  • Değerli Arkadaşlar,

Biz Türkiye'de evlendik ve eşim Kanada'ya döndü. Bir ay içerisinde sponsorluk başvurusu yaptı. sponsorluk talebi bir ay gibi bir süreiçerisinde onaylandı. O zamana kadar ben buradan herhangi bir işlemde bulunmadım. Yalınız, eşim evlilik cüzdanımız ve benim kimlik fotokopimi yanında götürmüştü.

Sponsorluk onaylandıktan sonra zaten oradan yetkililer buradaki Kanada Konsolosluğuna sizin ile ilgili talebi bildiriyorlar. Yani eşinizin talebi resmi yolla buraya bildiriliyor. Benim buradan en ufak bir girişimim olmadı, zaten olsada kabul edilmezmiş. ( bana kabul edilmeyeceğini işlemler konusunda kısmi fikri olan kişiler söyledi o nedenle yüzde yüz kabul edilmez diyemem)

Sponsorluk onayından 2 ay gibi bir süre sonunda buradaki konsolosluktan bana doldurmam gereken forumların olduğu bir dosya geldi. Zaten bir sayfada sizden istenen evrakların işaretlendiği bir liste yer alıyor. O listede hangi evrakların noter tastikli ve yeminli tercüme olacağı da işaretli oluyor. Yani kafanıza göre yapmıyorsunuz.
    Yine bir anket formu ile evliliğiniz hakkında genel bilgiler istiyorlar. Bu anket formunda eşiniz, ailesi, evlilik fotoğrafları, ilişkiniz hakkındakısa bir özgeçmiş, vs gibi sorular yer alıyor. Sanırım gerçek bir evlilikmi onu netleştirmek istiyorlar. Fakat kafa karıştırmayacak gibi net ve kısa cevaplar içeren bir forum o yüzdensıkıntı duymayınderim:)

Bu dosyada buradaki hayatınız ile ilgili genel bilgiler isteniyor.Yaşadığınız yerler (adresler şehirler vs)yaptığınız iş, eğitim durumunuz vs. Hepsini doldurup dosyayı geri gönderiyorsunuz.

Yaklaşık 2-3 ay gibi bir süre sonunda size sağlık raporunu istedikleri yeni bir dosya geliyor. O dosyanın içinde hangi hastane ve hangi doktorların olduğu da ayrıntılı yazılmış oluyor. Kafanıza göre siz sağlık raporu alamıyorsunuz. O raporu sizden resmi olarak Kanada Knslğ. talep ediyor. Bu raporu siz hastaneden alamıyorsunuz, hastane direk olarak Kanada'nın kendilerine bildirdiği adrese gönderiyor. Eğer rapor hastane tarafından verilen adrese gönderildi ise sorun yok demektir.

Yine bekleme süreci başlıyor (o anki konsolsluğun yoğunluğuna göre zaman değişiyor 4 ay da olabilir 2 ayda) eğer sağlık resmi olarak onaylandı ise artık size kabul dosyasının gelmesini beklemek kalıyor. baştan sona işlemler 8-10 ay gibi bir sürede sonuçlanıyor. Fakat burada dikkat etmeniz gereken şey şudur. Eşinizin oradaki durumudur. Kanada asıllı mı, sonradan vatandaş mı oldu, yoksa sadece oturum iznimi var, vs vs. yani işlemlerin süresi kişiden kişiye değişebilir.

Konsolosluk yüz yüze görüşme için çağırabilirde, çağırmayabilirde. Neden çağırır yada çağırmaz açıkcası bilmiyorm. O tamamen konsolosluk görevlisinin insiyatifinde olanbirşey.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Hepinize mutluluklar diliyorum.
  • merhaba jale hanım, ben bişeyi anlayamadım! ben sağlık raporunu Amerikan Hastanesinden aldım, onlarda göndermişler gerekli yere. ben tekrar mı sağlık raporu alıcam, bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. şimdiden çok tşk ederim, hayırlı günler...
  • Jale Hanim,

Insallah yakinda haber alirsinız
  • http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/3900E5.asp

bu sayfada basvuru ile ilgili bilgiler var.
  • Sayın Esra ve Zuzu,

İşlemleriniz yanlış demiyorumben sadece kendi izlediğim yolu yazdım. Ama eşimde benden evrak istemişti sonrasında arayıp bu evrakları ben değil konsolosluk senden isteyecek dedi ve iptal ettim. Konsolosluğun istediğievraklarınaynısını istemişti. Oradan danışma şirketinemi veriyor eşiniz yoksa göçmenlik ofisinemi öğrenin. göçmenlik ofisiistemiş ise doğrudur.

Evet hastane Amerikan hastanesi olacak. başka yerden zaten alsanızda kabul etmezler.

Yine söylüyorum bu benim izlediğim yoldu. Ama oradan işlem başlatılıyormu emin değilim.

Sevgiler
  • çok tşk ederim Jale hanım, bizi aydınlattığınız için.
  • Tesekkurler verdiginiz bilgiler icin
  • herkese merhaba kanadalı kız arkadasım benim icin conjugal partner olarak sponsorluk basvurusunda bulundu ve ben yaklasık 2 hafta once yani bayramdan once sponsorluk için mulakata girdim ve mulakat sonunda vize gorevlisi bayan her seyin iyi oldugunu ve kız arkadasını arayıp sınavı gectigini soyleyebilirsin dedi...benim merak ettiğim bundan sonra daha ne kadar beklerim?cunku vize gorevlisi beni arayıp pasaportumu isteyeceklerini belirtti ama ne zaman?beklemekten yoruldum cunku askımı cok ozledim...saygılar...lütfen deneyimleriniz varsa paylaşın.
  • Sayın Zuzu,

Siz evraklarınızı ( sağlık raporu vs )Kanada'ya mı gönderdiniz ? Sağlık raporunu hastane konsolosluğun bildirdiği adrese, Fransaya gönderiyor yani size raporu direk vermiyor o yüzden ben pek anlayamadım sizin işlemleri. Sanırım eşiniz Kanada vatandaşı olduğu için işleminiz bu şekilde oluyor. Sonuçta sizinle ilgili evraklar burayı ilgilendirir. Dilerim sizin dosya buraya gönderildiğinde aynı işlemleri yine istemezler. Eşiniz sponsor oluyor ve oradan sizin bilgilerinizi vererek talep bildiriyor zaten. Başka türlü olmaz.

Galiba eşin Kanada daki durumu farklı prosedürler gerektiriyor. Dilerim en kısa zamanda gidersiniz.
  • mrb jale ben anchor benim sorumada cevap verebilirmisin ?
  • Rapor derken, hastanenin verdigi A
  • Sayin Jale,

peki sizin islemleriniz sonuclandimi yoksa hala bekliyormusunuz?
  • Sayın Zuzu,

Ben son aşamadayım heran çıkabilir yani bütün işlemlerim bitti. Bir ay içerisinde gidiyorum. Sizin durumunuz eşinizden dolayı farklılık gösteriyor sanırım. zaten eşinizin kardeşinin olayı sizin işinizin o şekilde olduğunu gösteriyor. Kolaygelsin, bol şanslar dilerim.

Sayın Anchor,

"conjugal partner" ile ne şekilde işlemler yapılıyor en ufak bir fikrim yok. Umarım buradan cevap verebilecek birileri çıkar. Sizede bol şans ve mutluluklar dilerim.
  • Sayın Zuzu,

Umarım kafanızı karıştırmıyorumdur. Eşinizin kardeşi nasıl bir yol izledi ise sizinkide aynı olacak. O yüzden siz rahat olun ve ben kafanızı karıştırmış olmayayım.

Burada yaptıklarımzı paylaşıyoruz hepsi aynı olacak diye birşey söz konusu olamaz. ama paylaşmakta güzel:)

Sevgiler.
  • Tesekkur ederim sayin Jale cevabiniz icin.
  • Sayın Zuzu,

A dökümanı derken hangisini demek istediniz, bana SECTION A yeşil kağıt verdiler , bundan bahsediyorsunuz sanırım. benimde eşim şimdi evrakların hepsini göçmenlik ofisine göndericek, postalıcak, bankaya parayı yatırdıktan sonra. sizinkilerde öyle oldumu acaba. şimdiden çok tşk ler
  • Evet biz de sizin bahsettiginiz yesil kagidi ve diger tum evraklariyolladim.
  • Sayın Zuzu, gerçekten çok tşk ederim. İNŞALLAH herkes için hayırlısı olur, umarım herkes kısmetse eşine kavuşur. Herkese bol şanslar...
  • sayın jale
    conjugal partner de evlilikle aynı processdir ben butun işlemleri bitirdim ankarada mülakatada girdim ve vize den sorumlu olan bayan mulakatın olumlu gectiğini bana söyledi...benim tek merak ettiğim pasaportumu alıp vizeyi ne zaman basarlar?yani en azından sizi mulakata aldılarsa bu mulakattan ne kadar sonra aramışlardı?tesekkurler...
  • Sayın Anchor,

Beni mulakata çağırmadılar. O yüzden o konuda bir bilgim yok. Eğer normal evlilik prosedürü gibi işlem yapılıyor ise sizden de sağlık raporu ve doldurmanız gereken evraklar istenir. Bunların hepsi sonuçlandı ise her an cevap alabilirsiniz. Tamamen konsoloslukta bekleyen evrakların yoğunluğuna bağlı. Bir ayda sürebilir 4 ayda. Ama edindiğim bilgilere göre 2 ay içerisinde onay çıkıyor. Pasaport istendikten sonra zaten haftasında biter. Bende son ay içerisindeyim bu günlerde haber bekliyorum. Halen pasaportum istenmedi. Umarım en kısa zamanda cevap alırsınız. Sevgiliyi beklemek çok zor bilirim:) Bu arada sizin dosya numaranız var mı? Eğer var ise işlemleri internetten takip edebilirsiniz.
  • sayın jale
    oncelikle tesekkur ederim...bu arada dediğiniz gibi normal evlilik proseduru gibi işlem yapılıyor yalnız ben evraklarımı yolladıgımda check up ımıda yaptırmıstım zaten ve bunun suresi 1 yıl diye biliyorum bunun dısında tekrardan sağlık kontrolu istiyorlar mı?bir de siz ne kadardır bekliyorsunuz?iyi gunler...
  • Sayın Anchor,

Ben yaklaşık olarak 1 aydır bekliyorum. Daha ne kadar beklerim bende bilmiyorum ama eşime (kanada dan) 1 ay içerisinde olur demişler. Zaten buradan süre ile ilgili bilgi kesinlikle alamıyorsunuz.

Anladığım kadarı ile aynı durumdayız:) beklemekten başka şansımız yok. Dua edelimde tez olsun.

saygılar.
  • Bu arada evlilik işlemlerinde sağlık raporu Amerikan hastanesi tarafından yapılıyor. Zaten hastane Kanada'nın istemiş olduğu alanlarda sağlık taraması yapıyor. Ciğerler, idrar, kan vs. Başka yerden alınan sağlık raporu kabul edilir mi bilmiyorum ama bu güne kadar edilmediğini duydum. sizin durumunuzda belki kabul edilebilir.
  • Saglik raporu alabileceginiz yerler
    http://www.cic.gc.ca/dmp-md/medicalinfo.aspx?CountryID=1912&ProvID=&CountryName=Turkey&ProvinceName=
  • sayın jale ve zuzu tekrar tesekkur ediyorum ve umarım kısa zamanda gider ve eslerimize kavusuruz diyorum...saygılar.bu arada sizler nereye gideceksiniz?ben ottawa da olacagım eger orada bir ihtiyacınız olursa bana haber verebilirsiniz cekinmenize gerek yok,hoscakalın...
  • meraba arkadaslar ANKARA KONSOLOS u aradi beni pasaport umu istedi vize icin 1 ay gecti fakat haber olmadi daha bekliyorum bilgisi olan varmi n kadar daha beklerim. saygilar
  • mrb khan tahminimce yılbasından sonra ararlar seni bu tatiller yuzunden işler su an dumustur elcilikte...bu arada process'in ne zaman basladı? iyi sanslar...bende bekliyorum zaten 3 unde mulakata aldılar beni ve olumlu demişlerdi ve beni arayıp pasaportumu istemelerini bekliyorum,cok sıkıcı...hoscakal
  • ANCHOR mrb benim islem agustos ,da basladi pasaportun bana geri gonderilmesini bekliyorum.vize islemi icin istemislerdi biz sana kargoy la gondeririz dediler . seninki N zaman basladi ???iyi gunler
  • merhaba.. pasaportu zaten vize basvurusu yaparken vermiyor musunuz.. sonrada mı gonderiliyor..
  • mrb khan benim işlemler ankarada ekim de basladı gorunuyor dediğim gibi 3 aralıkta mulakata girdim ve bayan bana mulakatın olumlu oldugunu beni pasaportumu almak için arayacaklarını sooledi...sence ne zaman beni arar ve pasaportumu isterler? bu arada nereye gideceksin kanada' da? tesekkurler, iyi yıllar...
  • ANCHOR.sanirim bir ay icinde bir cevap gelir.saglik muayenesi oldun mu???olduysan sorun yok eger olmadiysan mektup gonderirler mmuayene olman icin formla birlikte.... bu arada ben
  • mrb khan,evet saglık muayenesı olmustum ankara'da herhalde bir daha olmama gerek yoktur?ben de ottawa da olucam...buradan goruselim oraya gıdınce haberlesiriz yolun duserse beklerim...iyi gunler
  • daha ne kadar bekleyecegim???? mulakat oldu bitti ve bana beni arayıp pasaportumu isteyeceklerini söylediler ama halen ses yok 3 aralıkta girdim mulakata sizce ne zaman ararlar beni? lütfen bir fikri veya bilgisi olan varsa söylesin...saygılar.
  • Merhaba,

Konsoloslugun bu adresine yazip sormayi deneseniz belki daha saglikli bir cevap gelir oradan:

http://geo.international.gc.ca/canada-europa/turkey/visas/visa_immigration_contactus-en.aspx

Insallah en kisa zamanda haber alirsiniz.
  • tesekkurler...deneyeceğim.
  • merhaba, ben kanada da yaşayan eşimle 2 ay önce evlendim.evraklarım Ankara ya Konsoloslu ğa gitti. sizce nezaman heber alabilirim, bilgisi olanlar benimle paylaşırsa gerçekten çok sevinicem. şimdiden çok tşk ederim...
  • http://www.cic.gc.ca/english/information/times/international/05-fc-spouses.asp

bu sayfada sure ile ilgili aciklama bulman mumkun.
  • merhaba zuzu;

çok tşk ederim bilgileri için. umarım biran önce haber gelir sevdiğimize kavuşuruz. ALLAH büyük
  • Merhabalar
    Benim merak ettigim konu su: sitenizde okudugum kadariyla bazi kisiler Kanada vatandasi ile evleniyor ve o kisinin esine sponsor olmasi icin Kanadaya gitmesi gerekiyor fakat ben arastirdim ve Kanadanin Ankara Konsoloslugunun resmi sitesinde soyle bir yazi gordum: Kanada vatandaşı değilseniz, Kanada dışında yaşarken başkalarına sponsor olamazsınız. Sponsorluk başvurusunda bulunduğunuz tarihte Kanada’da yaşıyor olmanız şarttır. Kanada vatandaşıysanız, nikahlı ya da nikahsız eşiniz veya bakmakla yükümlü olduğunuz çocuklarınız için, Kanada dışında yaşarken de sponsor olabilirsiniz. Sponsoru olduğunuz aile bireyi daimi yerleşik kişi statüsü kazandıktan sonra, Kanada’da ikamet etmeniz zorunludur..
    Kafam karisti benim de esim Kanada vatandasi ve sponsor olmasi icin mutlaka Kanadaya mi gitmesi gerekiyor yardimci olursaniz sevinirim..Tesekkurler
  • Tesekkurler verdiginiz bilgiler icin.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!