evlenmek icin hangi evraklar gerekiyo ilk etapta?nişanlım evliydi yeni boşandı bu bir sorun olabilirmi acaba?sayın destany-yerinizde olmak isterdim,bol şanslar size ve hepimize.paylaşmak güzel.masrafı nedir? ne kadar parayı gözden cıkarmak gerekiyor bu süre zarfında toplam evraklar ve başvurular için?yardımcı olurmusunuz?bir bilen varmı?
Evlenmeniz için ikinizin de bekar oldugunuzu ispatlamanız gerekiyor. Bununla ilgili belgeyi Kanada konsolosluğundan temin edebilir. Senin durumun biraz daha karışık çünkü tc vatandaşı degilsin senin de bekar olduğunu ispatlaman gerekecek. Sanıyorum bunu da Azeri konsolosluğunu arayarak öğrenebilirsin. Sonra da nikah dairesine başvurup gün alıyorsunuz. Bu aşamaya kadar fazla bir formalite yok. Sen once bir evlen, gerisini anlaticam daha sonra.
ne güzel söledin-''sen önce bir evlen'' ..kolay olmadı-2yıl sonra daha yeni karar aldık.hayırlısı bakalım nolcak.beni evlendikten sonrakı süreç korkutuyo-umarım sonsuza kadar sürmez bu formalite fıtıtnası.cok teşekkürler ederim sayın nureddinfatih.2.sorum şuydu ne kadar bir masrafı gözden cıkarmam gerekiyor evraklara ve gitgellere bu süreç zarfında.?cevaplarsanız sevinirim gercekten.
Surec herkesin ozel durumuna, elcilikteki yogunluga, evraklari tam ve eksiksiz doldurmus olmaniza ve biraz da sansa bagli olarak ortalama minimum 3 ay max 16 ay surebiliyor. Benim evraklarim Ankaraya geldikten 14 ay sonra vizemi alip hemen ertesi gun geldim. Benim durumum biraz karisikti. Ayrica yaklasik 5 ay sure gecikmeli olarak saglik raporumu almistim. Yani aslinda zamaninda saglik raporumu alsaydim 9 ay surecekti. Herneyse formalitelere verecegin toplam para 1050$ civarinda (basvuru ve PR ucreti).
Bunun disinda dugun dernek vs masraflar tamamen sana bagli.
Evlendikten sonra balayi, tatil vs gibi masraflari da dusunursen ortalama 6-7 bin $ gozden cikarmalisin. Tabi bu minimum miktar..
Sahsen ben bu surecte 20bin$ civarinda harcamistim. 2 ayda bir esimle Amerika'da veya Turkiyede bulusuyorduk.
sayın nreddinfatih,
samimi aydınlatıcı acıklamalarınız için içtenlikle teşekkür ederim size.düğün dernek değil küçük bir davet düşünüyorum-bal ayı da cabası.amma siz 1500 usd yatırdıgınızı yazmıştınız -hani amerikadan boşu boşuna onca yolu getirtmişlerdi sizi-ankarada daha on process durumu vardı-o meblağ kafama takıldı .6-7bin olursa göbek atarım sevinçten valla.gene de sonsuz teşekkürler.allah mesut etsin.
Esmira;
Senin durumunla benim durumumun aynı olduğunu sanmıyorum. Ben daha onceden Kanada'da study permitle kalmıştım. Vizem bittiği halde kalmaya devam ettim ve cezalı duruma düştüm. Ayrıca dönüş bilet parami Kanada hükumeti ödedi. O bahsettigim 1500$ hükumetin benim için aldığı uçak biletini tazmin etmek için mecbur tuttuğu bir odemeydi. Senin böyle bir durumun yoksa sorun yok. Kısaca hangi ülkelerde ne kadar süreyle kaldığını anlatırsan yardımcı olmaya çalışırım.
teşekkür ederim sayın nureddinfatih.
yaklaşık 20 yıldır türkiyede yasal ikamet etmekteyim.aynı iş yerinde iyi bir pozisyonda çalışmama ragmen-buna sigorta ve diploma maaş -yani iyi hal gerektiren ne varsa konslosluğa sundum,davetiyem iş davetiyesiydi ki,evleneceyim adam büuük bir şirketin vice presidenti,davetiyeler gönderdi iş görüşmesi diye-ki ilk etapta business kurmayı cok istiyorum kanada da -red yedim varmı böle bi şi?ben dünyayı gezdim ve hic bir konsoslosluk bana olumsuz cevap vermedi-ilk gün vizemi aldım usa avrupa ve saire gibi ülkelere.bu kanada ne kanadaymış.velhasıl red yedikten sonra evlenmeye karar verdik.2yıllık bir ilişkimiz var,istanbulda ceo calışıyordu .ilişkimizi binlerce sms ve resimlerle kanıtlasak da mı problem olcak?kanada konsoslosluüu insanı cıldırtıyo-insan haklarından bağıra bağıra bahsediyorlar-peki bu eşinden ayrı kalanlar insan değillermi?
durumum nolcak bilmiyorum.evleneceğim kişi de daha tam boşanmadı-aralığı bulur-res yedim artı gelme şansı yok-işi dolayısıyla 5aydır ayrıyız-cunki gidemedim.usa de buluşalım diyor-öle 3-5 gün için de ocean aşırı gidemem jet lag atlatmadan gene jet lag.boşanır boşanmaz gelicek benimle evlenmek için ama haliyle bütün mal ve parasını eski eşine veriyor-bu şekilde anlaştılar.pozisyonu üst düzey-gene de nafaka vereceği için bana sponsor olabilcekmi sizce?onun daha yeni boşanması bir sorun olurmu?bana ve ona hangi evraklar lazım ilk başvuruda.bunları acıklarsanız cok sevinirim.bir de bi şekilde vize alırsam-orya gidip evlenip beklersem-dahamı masraflı olur benim için.sonucta burda calışarak ta bekleye bilirim-derdim kanadalı olmak değil-sevdiyim adamla evlenip aile olmak.teşekkür ederim samimi cevaplarınız için.
Sponsorunun kesinlikle evli olmaması yada common law partner seklinde biriyle birlikteliği olmaması şart. Aralık'ta evlenmeniz durumunda, basvurunuzun tam ve eksiksiz olması şartıyla benim tahminimce en geç Mayıs ayında vizenizi alır ve eşinize kavuşursunuz. Siz bence Araliga kadar gereken evrakların neler olduğunu ogrenip hazırlık yapmaya başlayın. Bu süre icinde bibirinizle gorustgunuzu ve mümkünse birbirnizi ziyaret ettiginizi ispatlamanız sureci daha da hizlandiracaktir.
merhaba nekropsi yorumun için teşekkürler... Evraklar ulaştığına dair mektubu 10.07.2010 tarihinde aldım..Ankaraya 29.06.2010 tarihinde ulaşmış olduğunu bildiren bir mektup. yani yaklaşık 3 ay olucak ankaradan bir sonuç çıkmadı..internet üzerinden de dosya numaramızla takip ediyoruz.değişen birşey yok..düğün yeri tarih i hatta benim torontoya gidiş biledim bile hazır.. eşim de geliyor bir iki aya..biletim ucu açık gerçi yine her ihtimale karşı eşimle gelir gelmez ankaraya bir gidip bakmayı planliyoruz eğer ozamana dek çıkmazsa..
Merhab.benimde bir sorum olucakdı.Eşim kanadada yaşıyor ve biz yeni evlendik bana sponsor oldu.Konsoloslukdan aradılar ve eşimin eskiden yapmış olduğu boşanma kağıdını vede pasaportumu istediler.Malesef elimizde boşanma kağıdının aslı yok fotokopisi var onu götürsek olurmu? lütfen acil cevap bekliyorum
arkadaslar banada yardımcı olursanız sevınırım benım vızem 2010 mayıs 18 de ısleme baslanıp temmuzun 20 sınde evraklarım esıme gerı gonderılyor.gonderılmesının sebebı benım ılk basta yaptıgım yanlıs gereklı olan payment yanı odemeyı burda turkıyede yaptım evrakları ankaraya vıze ıslemlerı burda oldugunu bılyordum ankaraya ulastıgında vıze ofısı benı arayıp bunu sızın once canada mıssugaya gondermenız lazım dedıler bende sonra evrakları esıme gonderıp gereklı odemeyı ordan yapıp tekrar ıslem basladı fakat benım sorunum bana verılen clıent nosu ıle gırıs yapamıyorum agustos 28 de esıp sans eserı mıssuagadakı ofısı arayıp clıent nosu ıle gırıs yapamdıgımız belırtıp dosyanın ne durumda oldugunu soryor gorevlı yetkılı ordakı kısı ıslemın orda bıtıp ankaraya gonderıldıgını soyluyor ankarada ortalama ıslem ne kadar suryor vede bu clıent nosu konusu ıle nasıl bır ırtıbat kurabılırım.bıde benden pasaportumu ıstedılerınde nekadarlık suresı olması lazım pasaportun 1 yıl yeterlımı? yardımcı olursanız cok sevınırım
arkadaşlar..az önce Ankara konsolosluğundan aradılar iki hafta sonra görüşmeye çağırıyorlar..yalnız mülukatmı vize içinmi bilemiyorum..heyecandan soramadım:(müakatsa ne gibi sorular soruluyor.burada mülakata katılan arkadaşlar varsa bilgilendirirseler çok sevinicem herkeze kolay gelsin..
mrb advil ve halenur..benim durumum da sanırım sizinkilere benziyor.eşimin ikinci evliligi benden böyle bir belge istenrmi telefonda böyle bi talep olmadı ama hazırlıklımı gideyim..bir de halenur hanm eşiniz ve siz advil boşanmanın uzerinden nekadar bir sure sonra ikinci evliliginizi yapmış bulunmaktasınız acaba süreyle ilgili bi sıkıntı olabilirmi
merhaba adım gökhan
bana yardımcı olabileceğiniz düşüncesi icerisinde buradayım şimdiden teşekkür ederim
ben yaklaşık birbuçuk yıl önce kanada vatandaşı bir bayanla evlilik yaptım istanbulda , eşimin daha önce benim için yapmış olduğu sponsorlukta problem çıktı ve bu sene işlemi tekrar gerçekleştirdik, eşime canada hükümeti sponsor olabilmesi için izin verdi, şimdi ise bana elçilikten bir yazı geldi ve sabıka kaydımın eksik olduğunu ve tamamlamamı istiyorlar ve akabinde 3 yada 4 gün sonra bana telefon açarak 27 ekime randevu verdiler ve yanımda getirmemi istedikleri resim, email mektup vs. istediler
Benim sorum elçilikte ne gibi şeylerle karşılaşıcam ve birde eşim benden yaşça biraz büyük 10 yaş kadar
sevgili yöneticiden ve arkadaşlardan yorumları bekliyorum teşekkürler
gokhan10, oncelikle hayirli olsun, sizden email, mektup vesaire istemelerinin nedeni evliliginizi kanitlamanizi istediklerinden. yani onlari inandirmaniz lazim bu evliligin gercek evlilik olduguna. aile resimleri, dugun resimleri, mailler, eger birlikte tatile gidildiyse fatura, resim vs. bankadan para gonderimi falan olduysa dekont gibi seyleri eklemenizi oneririm. bu arada nerde, nasil tanistiniz, esinizin aile bireyleriyle ilgili sorular gelebilir. benimde forumdan ogrendiklerim bunlar, kolay gelsin
slm bekleyiş ankara konsloslugu sizden istenilecek evrakları mektup ile iletir.ıstenılen evraklar ve pasaportunuz ıle gorusme gunune gıttıgınızde size 25 dk evlılıgınız ıle ılgılı sorular sorarlar.ankaradaki memurun canada da yasayan bı kısının oncekı evlılıgını sorusturma yada arastırma hakkı yoktur.esınız canada da evlenıp bosandıktan sonra eger kımseye daha once sponsor olmamıs ıse ve rp sahıp ıse krıterlere uyuyorsa ıstedıgı kısıyı getırebılır.esınız daha once evlendı ve yenı bosandı tr sızınle evlendı.bundada bı sorun yok erkekler ıcın bekleme suresı yok yanlız bayan ıse basvuru sahıbı 1 sene zaman gemelı bosanma ıslemınden sonra.ankaradakı gorusme bence olumlu gecer tabı memur ınsafıyetıne kalmıs.bu evrak eksık der1 ay sonra gun verelım.bunlar ulkemızde olan normal seyler .evlı ısenız ve basvuruda sorun yok ıse endıseye gerek yok bence.ankara ısı hepyokusa surer ama ıslem bıter.burada kara kis geldi cok sgk kendınızı buna alıstırın gelmeden buralara.
slm advil ..çok teşekkür ederim yorumlarınız için yeni görüyorum..mektubum elime ulaşmadan buyuk bir sıkıntı içinde ankaraya gittim,,görüşmeye alındım aynen söylediğiniz süre içerisinde, fakat memur aklıma gelmiycek şeyler sordu çok sinir bozucu bi görüşme oldu benim açımdan..dediğiniz gibi olmaması gereken bir durum oldu aslında..eşimin önceki evlilgi yle ilgili saçma sorulala karşılaştım..cevaplamaya çalıştım..saat 4 te gelin dedi pasaportumu aldı ,vizeyle ilgili hiçbirşey söylemedi..gittiğimde 5 dakika içinde aldım vizemi şukurler olsun göruşmeye bakılırsa hiç umudum yoktu ama sonucu güzel oldu..anlamadgım aşağı yukarı vizemin verileceği belliyken bukadar gerilme niye neyseki bitti..Allah herkezin gönlüne göre versin..önceki arkadaşların yorumlarında da okudğumuz gibi er ya da geç oluyor bu iş..bekleme süreci sıkıntılıydı..şuan sadece dügüne odaklanmaktayız herkeze kolay gelsin:)kara kış geldi demek buralar hala güllik gülistanlık bukadar beklemişken toronto bukadar cazip gelmişken(aylardır ulaşılmaz imkansızlıklar şehri:) eşim ordayken kara kış vız gelir inş:)
Selamm
Dün konsolosluktaki randevuya gittim yaklaşık 400 sayfa msn görüşmesi 50 sayfa kadar benim telefon dökümüm ve 200 divarı resim gösterdim ve tabi mailler ve mektuplar
görüştüğüm bayan eşim ve ailesi hakkında sorular sordu bir saat kadar konuştuk, bana herhangi birşey söylemedi,en kısa zamandada haber verileceğini söyledi ama ne pasaportumu istedi nede başka başka birşey şimdi neyi bekliyorum hiç anlamadım ve red verme şansları ne
Yorumu olan var mı????
Sayin Gokhan10
Dosyanizin Konsolosluga gelis tarihi, size dosyanizin acildi mektubunun gelis tarihinide yazarsaniz daha dogru bilgi verebiliriz diye dusunuyorum. Muhtemelen Dosyanizi inceleyen kisi tam emin olamadigi icin sordugu sorular ve sundugunuz dosyalari incelme incelemek icin kendisi icin zaman almis durumunda bundan sonra eger verdiginiz bilgilerde saglam ise inceleme sonucu sizden telefon ile pasaportunuz istenecektir.Su aralar konsolosluktaki Sponsorluk dosyalarinin incelemesi 2-4 ay arasinda degismektedir. 2 ayda onaylanan kisi sayisinin cok oldugunu dusunme bunlar problemsiz evlilikler ve iyi hazirlanmis hatta uzman yardimi kisilerin hazirladigi dosyalar, ortalama Ankara 3,5 da dosyalari tamamlamakta.Saygilar.
Selam Nekropsi
ilk mektup 15 eylül gibi evime geldi dosyamın elçilikte olduğu ve benden arşivli sabıka kaydımı türkçe ve ingilizce olarak istediler, yaklaşık iki hafta sonra bana telefon edildi ve randevu tarihimi söylediler görüşme için ve arkasından yazılı olarak mektup geldi randevu tarihi ve yanında aile nifus dökümünü istediler nifus mudürlüğünden ve bende 27 ekimde görüştüm ve istedikleri evraklarıda teslim ettim
Sayin gokhan10
gelen mektupta sizin dosyanizin acildigi ve baslandigi tarih yaziyor ve muhtemelen mektup size ulasmadan ortalama 15 gun oncedir. Buda gosteriyor ki dosyaniz acilali daha 2 ay olmus ve dosyanizda eksikler oldugundan bunlar da onemli evraklar mesela aile nufus dokumu burada kutukte esinizle evli oldugunuz da gozukmektedir ve onlar icin onemli bir resmi belgedir. Bunu normalde dosyanizla birlikte gondermeniz gerekirdi, arsiv kayitli sabika kaydi da ayni sekilde. bu nedenle dosyanizda herhangi bir aksi durum gozukmuyor bu nedenle red verilme gibi bir endise yurutmeyiniz. Gorevli simdi ilgili belgeleri inceleyecek ve gerekirse arastirmasini yapacak ve mulakat ta da evliliginize inandirdiysaniz, 1 aya kadar sziden pasaportunuzu isteyeceklerdir. Tabi bu arada Medical yaptirilmis ve Pr fee ucretlerinide odemissinizdir. Saygilar
Sayin gokhan10
Saglik sonucunun konsoloslugun eline ulasmasi 40-60 gun arasinda bilgine. Yeni yaptirdi isen bu sureyi beklemek zorundasin yok daha once yaptirdi belgeyi yeni konsolosluga verdiysen sorun yok.
sevgili gökhan ,
senin yaptığın tüm işlemlerden bende geçtim üstelik biz kanadadaki avukat aracılığı ile bu işleri yapmamıza rağmen yinede 6 ay gibi bir süreçten sonra beni konsolosluktan arayıp pasaportumu istediler ve vizeyi pasaportuma işlediler , beni görüşmeye hiç çağırmadılar pasaportumu kargoyla yolladım 4 gün sonra vizeli olarak geri geldi , anlıycan bu işler biraz zahmetli oluyor acele etme ve karamsarlığa kapılma eğer herşeyi onların istediği gibi belgelediysen sorun çıkacağını zannetmiyorum bol şans ...
arkadaşlar ister gerçek isterse formalite bir evlilik yapın ama görüşmeye giderken yanınızda evli olduğunuza dair kanıtlar götürün. düğün kasetleri, fotoğraflar v.b ve parmağınıza yüzük takmayı unutmayın. :) bir tanıdığımın başından geçti ve vize alamadı.
Selam
bugün konsolosluktan bir mektup geldi ve vize başvurumun red edildiğini söylüyor, çok sinir bozucu
eşimle görüştüm ve itiraz etmemiz gerektiğini söylüyor
bilgisi olan varsa çok sevinirim....
Merhabalar forumu inceledim ama sorumun cevabını bulamadım henüz bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilirlerse sevinirim sorum şu Evliyim ben Kanada'da iş buldum diyelim eşimi yanımda nasıl götürebilirim? yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler.
herkeze selam ben vizemi aldım ve yakında yolculuga cıkıyorum vizenin yanında da bi kagıt tutuşturdular ve beni bi merak sardı acaba kanada da burda elçilikteki gbi bi interwiev olayı olacakmı acaba?
Şimdiden cok teşekkür ederim
Canada ya girisinden sonra herhangi bir interwiev gecirmeyeceksin. Sana vizenle verilen belge COPR, Permanent Rezidant Card icin giriste doldurulacak ve yetkilide kalacak belgedir.
Yetkili ayrica o belgenin diger nushasini sana verecek.O nushayi bir omur saklaman gerekiyor.Bunu pek soylemiyorlar ama ilerde vatandaslik icin basvurdugunda o belgeyi mutlaka vermen gerekiyor.Eger kaybedersen yenisini cikarmak cok ama cok zor.bu sebepten vatandasligi daha alamamis bir suru insan taniyorum.Belgenin kayboldugunu soylesen bile yenisini alman 1 yildan asagi surmez.
@ersin_mersin
Vatandas olduktan sonrada o evragi saklaman gerekiyormu bilmiyorum.Ancak saklasan iyi olur.Sacma sapan bir is icin bile isteyebilirler ilerki yillarda.Yani evragi cuzdaninda degilde, cok daha guvenli bir yerde saklasan iyi edersin Kanada'ya geldikten sonra :) hayirli yolculuklar.
gercekten burdaki arkadaslar sayesin de bir cok(aslinda hepsini) sorunu nasil asabilecegimi ogrendim burda yardimci olan ve tecrubelerini paylasan herkeze ayri ayri tesekkur ederim gercekten korkularimi ve zorluklari asmamdda buyuk katkiniz oldu varolun saglikli olun...
benim gittigim doktorun bilgilerini vereyim ama elcilik sana bildirmis olmasi lagzim doktorun ismini ve adresini. Istanbulda ve Ankarada doktor war ben Ankarada gitmistim
Kadir Suat Arseven
Nenehatun cad. No:81 D:4 Gaziosmanpasa/ANKARA
TEl:0 312 447 37 60