Kanada Öğrenci Vizesi Gerekli Belgeler
  • arkadaşlar kanada'da george brown college'a başvurmayı düşünüyorum,kendim danışmanlık şirketi kullanmadan başvuru yapmayı düşünüyorum,nelere ihtiyacım var tam olarak ? teşekkürler.
  • bir çok sitede mevcut ama kendi bildiklerimi koyuyorum.
    -En az 6 ay geçerli pasaport; takip edeceğiniz program 6 aydan daha uzunsa pasaportunuzun süresi en az eğitim bitimine kadar geçerli olmalıdır
    -Varsa eski pasaportlarınız
    -Eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu.
    -2 adet vesikalık fotoğraf ( Arka fon beyaz olmalıdır.)
    -Vize başvuru ücreti ; Kanada için 6 aya kadar başvurularda 75 CAD karşılığı Türk Lirası; 6 aydan uzun başvurular için 125 CAD karşılığı Türk lirası vize ücreti Garanti Bankasına yatırılacaktır. Orijinal dekont vize başvurusunda kullanılacaktır. ( yeni yılda artmış olabilir )
    -Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. Nüfus idaresinden alınmaktadır
    -Eğitim alacağınız kuruluştan kabul mektubu (letter of acceptance).
    -En son okuduğunuz okula ait mezuniyet belgesi / diplomanız. Halen öğrenci iseniz yeni tarihli öğrenci belgesi.
    -Devam ettiğiniz özel İngilizce kursları, almış olduğunuz İngilizce hazırlık eğitimi bilgileri ve diğer kurslara katılım belge veya sertifikaları
    -18 yaşından küçükler için muvafakatname
    -Askerlik terhis / tecil belgesi (öğrenciler için gerekli değildir)
    -Varsa evlenme cüzdanı
    -Yurtdışındaki eğitim ve yaşam giderlerinizi karşılayabileceğinizi gösteren dokümanlar; size ve/veya ailenize ait banka hesap cüzdanı; ailenizde çalışan kişilere ait maaş bordroları. Eğer aileniz kendi işini yürütmekte ise iş yeri ile ilgili vergi levhası, faaliyet belgesi, kuruluş gazetesi ve imza sirküleri fotokopileri gerekir. (Aylık yaşam giderleri + konaklama yaklaşık 1.200 CAD olarak hesaplanmalıdır.)
    -Varsa gayrimenkullere ait tapular, araba ruhsatı ve kira gelirini gösteren belgelerde vizede istenmektedir.
    -Sponsor mektubu (Masraflarınızın karşılandığına dair).
    -Çalışanlar için; eğitim süreleri boyunca işyerlerinden izinli olacaklarını belirten yazı ile beraber maaş bordroları, çalışılan firma ile ilgili vergi levhası, faaliyet belgesi, kuruluş gazetesi ve imza sirküleri fotokopileri
    -Aile fertleri içinde yurtdışına giriş çıkış yapan var ise pasaport fotokopileri(anne , baba , kardeş )
    -Sabıka kaydı , adli sicil ve adli arşiv kaydı yoktur şeklinde alınacaktır.
    -İngilizce niyet mektubu.

D.N : bu belgeler içinde ingilizceye çevirilecek olanlar var , tam olarak onları bilmiyorum . Sana tavsiyem danışmanlık yardımını almaktan yana olacaktır.Kanadam.com - yani bu site - veriyor danışmanlık, iletişime geçebilirsin.
  • Merhaba benim ufak bir sorum olacak.
    Ben 4 veya 7 aylık bir dil eğitimi düşünüyorum. öğrenci vizesi için de 6 ayın üzerinde bir eğitim olması gerekiyormuş.
    Bu doğrultuda ben 4 aylık bir kabul mektubu aldım dil okulumdan .

Ve niyet mektubuma şöyle bir ibare ekleyeceğim.
    ''Tam olarak kaç ayda dil eğitimini tamamlayacağımı tahmin edemediğimden ilk etapta 4 aylık bir eğitime kaydolacağım. Ulaştığım seviyeye göre ise eğer son kuru bitirdiysem 3 ay boyunca bir dış ticaret kursuna gideceğim. Eğer bitiremediysem dil okulumun süresini 7 aya uzatacağım.'' Diyerek 7 aylık bir öğrenci vizesi talep edeceğim.

Niyet mektubumun ve evraklarımın titiz bir şekilde hazırlandığını düşünürsek büyük bir riske girmiş olur muyum acaba.
    Tecrübelerinizi çabucak paylaşırsanız çok sevinirim. Çünkü birkaç gün içinde vizeye başvuracağım..
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!