Oncelıkle umarım bu yazımı okursunuz ve bana bır yol gosterırsınız.. buradan kendı durumumu en ınce detaylarıyla ozetlemeye calısacagım.. 1981 dogumluyum turkıyede son 8 yıldır profesyonel olarak hem sporcu gecmısı olan son 5 yıldır da ozel bazı buz pıstlerınde 1.kademe antrenörluk dıplomamla anternörlük yapmaktayım.. meslegım ıtıbarıyle kanada dunyanın 1 numarası.. bu baglamda oraya gıtmek ıstegım yıllardır vardı.. son 1 yıldırda gercekten cıddı bır beraberlıgım var oradakı bır bayanla kendısı 2008 kasım ayında turkıyeye benı gormek adına geldı (15 gun) kendısıde kanada vatandası.. kendısı orda diş asıstanlıgı yapıyor.. bı sekılde bana oda yardımcı olmak ıstıyor her konuda benı oraya almak beraber yasamamız ıcın.. ama elım kolum baglı en son calıstıgım buz pıstı aynı zmanda bır ınsaat ve mımarlık şirketı.. şirketımde kanadaya gıdıcegım ıcın ayrıldım kasım ayında.. ama ayrılmadan once bana verdıklerı bazı evraklar var şirketın ımza surkulerı falıyet belgesı.. adıma duzenlenmıs maas bordrosu(2.500) ytl lık.. vs.vs. vergı levhası.. kendı bıreysel evraklarım kredı kartı extrelerım telefon faturalarım.. arabamın ruhsatı.. duzenlı banka kredı kartı odemelerım 2005 yılından bu yana hepsı dekontlarıyla beraber bulunmakta.. daha once 2006 yılında fransaya schengen vızsı ıle gırıs cıkısım.. ve 2006 yılında ısraıl e gırıs cıkısım var turıstık amaclı.. pasaportumda avrupaya gırıs cıkıs yapmam ne kadar onemlı olur? vıze basvurumda.. ayrıca nasıl bır vıze basvurusu yapmalıyım? en onemlı seylerden bırıde tek eksıgım bankada yuklu bır param yok.. bunuda etraftan bulucagım parayala cozme sansım nedır yanı esımden dostumdan 20.000 canada doları toplayıp bı hesap acıp bu hesabı gostersem ne kadar faydalı olur?? ayrıca ılk etapta turıst vızesıyle gırıs yapıp kanadaya orda evlensem vızemı uzatma sansım varmı? yada bu evlılık surecını burda onu tekrar turkıyeye mı davet edıp burdamı evlenmelıyım ? benım ıcın onemlı olan surecın uzun olması orda sorun degıl.. orda 3-senede surse bu evlılık vıze ıslemlerım sorun degıl korkum turıst vızesıyle gıdıp orda evlenınce surem bıtınce gerı donmek zorunda kalıcakmıyım?? burda evlılık yaparsam 3 sene burda bu surecı takıp etmek ayrı gayrı yerıne beraber beklemeyı ıstıyorum? lutfen bana bu konuda bı yol gosterın lutfen..?? onun yapması gerekenlerı benım yapmam gerekenlerı? yoksa bır dıl okuluna yazılıp oylemı gıdıp orda evlenıp statumu degıstırmelımıyım? yanı kafamda bınlerce soru var ve sızın tecrubelerınızden faydalanmak ıstıyorum?.. sonucta onemlı olan onlara gerı donucegımı ınandırmammıs.. anladıgım kadarıyla ama ben gerı donmek ıstemıyorum.. legal yollarda oraya bı gırıs yaptıktan sonra nasıl bı yol ızlemelıyım onu ogrenmeye calısıyorum? buarada ılıskımın gerceklıgını kanıtlayabılcek bır suru fotoraf vs.vs. var sızce ılk basta hıc ılıskımden bahsetmemelımıyım? ama oryaya turıst olarakta gıtsem ben kız arkadasımın evınde kalıcam? yoksa bana bi iş bulup orda bı iş davetımı yollasa daha iyi?? ınanın gercekten bu konuda deneyımlı bırının yardımına cok acıl ıhtıyacım var LÜTFEN BANA YARDIM EDIN LUTFEN.... msn adresım eraybaysal12@hotmail.com umarım bırılerı bu mesajımı okur.. sevgıyle kalın...
Sevgilini 15 gun gorup de evlenmeyi evlilik saymazlar direk red verirler. Cunku bu senin icin belki bir ilk fakat bu adamlara zaten oraya yerlesme amacli o kadar cok evlilik yapan basvuru yapmiski gunde yuzlerce, ve adamlar isin ustasi olmus artik. Evlilik vize garantisi degil kesinlikle ve 15-20 gun tanismayla yapilan evlilikler genelde ters etki yapiyo ve vizeyi cok daha zorlastiriyo.
Ikinci zorlastiran nokta da isinden ayrilmis olman. Genelde vize basvurusu yapmadan once isinden ayrilanlarin sansi biraz az oluyo cunku Turkiye'de hicbir baglarinin olmadigini gosteriyo. Yani kesinlikle negatif bir nokta yani isinden ayrilmakla buyuk hata yamissin. Maas bordsorunun da hicbir onemi yok cunku artik o maasi almiyorsun.
Bi de Avrupa'ya giris cikisin olmasi pozitif bir nokta olmasina ragmen o zamanki sartlarinla simdiki durumunun degismis olmasi da bicok seyi etkiler. Mesela avrupaya gittiginde bir is sahibiydin o zaman geri donerdin ve o zaman vize almissin, ama simdi isinden ayrilmissin geri donmeyebilirsin. Yani hersey o anki durumuna bagli.
Benim tavsiyem hicbi issiz insanin vize basvurusu yapmamasi. Kesinlikle issizler basvuru yaptiklarinda %90 red aliyolar bu hepsi red alir anlaminda degil ama Kanada zaten zor vize veren ulkelerden biri. Bence bir ise girip turist vizesi dene.
Asla issizken basvuru yapma, seni buraya baglayan nedenin oldugunu gorsunler, geri donmeyecegini de konsoloslukta sadece kendine sakla. Geri donecegine kendini bile inandir oyle git konsolosluga.
arkadasima katiliyorum ama eger esin turkiyeye gelirse turkiyede evlenirsen benim gibi 6 ayda kanadada olabilirsin ama evliligine inanmalari gerek dugun fotograflari cok onemli nikah yapip turkiyede seni 6 ayda goturebilir esin bir yerde calisiyorsa eger benimde ikinci evliligim problemsiz geldim inandilar evliligime cunku gercek evlilik yaptik biz
bir sene onunla birlik te oldugunu ispatlarsan oradaki arkadasin gelip turkiyede sana nikah yaparsa sorunsuz gelicegine inaniyorum senin eray12 tek caren evlenmek ama turkiyede evlenmek aynisini ben yaptim tanistim internette bir sene gorustum geldi turkiyeye ve evlendik 1 haftda evelndik esim sponsor oldu bana ve suanda kanadadayim