Kanada mı Amerika mı ?
  • herkese marhaba arkadaşlar ben lise 3 e gidiyorum ve büyük ihtimal yurt dışına çıkacağım ama kararsızım amerika mı kanada mı karar veremedin aslında gönlüm kanada diyo ama siziz bilgilerinizde benim için çok önemli yardımcı olursanız çok sevinirim kendinize iyi bakın..
  • Kanada'da üniversite eğitimi çok iyi ve okul ücretler Amerika'nın yarısı ya da üçte biri fiyatına kadar inebiliyor. Yine de derim ki istediğiniz alanlardaki üniversiteleri araştırın. Beğendiğiniz üniversitelerin bir listesini yapın, eğitim koşullarını, masraflarını, bulundukları illerin yaşam koşullarını değerlendirin. En iyi yanıtı bulursunuz.
  • Torontoya gel..

Kik in dedıkelrıne katılıyrum.. bu arad kanda eğitim fuarları var git ve bilgi al mutlaka
  • yaşam koşulları nasıl peki kanada da ? cunku ben bir yere gidip pişman olmak istemiyorum üni hayatı kadar yaşam koşulları da önemli mesela iş imkanları nasıl geçinebilirmiyim tek başıma ? internetten araştırıyorum ama her kafadan ayrı ses çıkıyor ama siz orada oldugunuz için en doğru bilgiyi verirsiniz.yardımlarınızı bekliyorum isterseniz msn verim rahat olur espana_roy@hotmail.com.bilgiler için teşekkürler kendinize iyi bakın
  • Ne aradigina bagli bu. Gece yasami, alemler mi bekliyorsun? Yoksa sakin guler yuzlu biraz da yavas huzurlu bir ortam mi ariyorsun? Tabiat sporlariyla aran iyi mi, cikip etrafi kesfeder miydin? Yoksa ev kusu musun? Once okul iyi olsun, ben gerisine ayak uydururum mu diyorsun? Ki bence mantiklisi budur... Iste, "bulunduklari illerin yasam kosullarini degerlendirin" kismini o yuzden yazdim. Once okullari arastirin, burada belli bir sehri sorarsaniz o sehirle ilgili daha net bilgi alirsiniz. International student olarak universiteye gelip de gecinecek kadar is yapmak zor olabilir. Master, doktora filan daha kolayca da... Merak ettim de ne olursa pisman olurdunuz ornegin?
  • ben sakinliği huzuru seviyorum.gece hayatı kalabalık şehirler kasvetli boğuk ve kirli havalar boğar beni.birazda ev kuşuyum aslında.tutucu,kimseyi içine almayan insanlardan oluşan ve barış içinde olmayan bi toplum olursa pişman olurdum ama araştırdıgım ve sordugum kadarıyla kanada çok barışçıl ve diğer kültürlere açık bir ülkeymiş.zaten vancouverin üstüste kackere en yaşanabilir şehir seçilmesi boş olamaz.kanada bana göre sanırım..
  • Hasan01

Vermis oldugun karara sevindim.. Ayni zamanda kanadada okulunu okurken calisma imkanin, bitirdikten sonra yine calisma imkani ve bitirdikten sonrada Vatandaslik imkanlari var.. En azindan bas vurma hakkina sahipsin..

Eger bir sorun olursa bana yazabilrsin.. yardimci olacaigim olursa severek yardimci olurm..
  • çok teşekkür ederim yardmcı oldugun için kafama bişe takıldıgında mutlaka sana danışacgm tekrar teşekkür edrm kndine iyi bak
  • Toronto2004

sana ulasabilecegim biR mail yada facebook adresin falan war mı acaba ? yada kendinnkini vermek istemezsen

Berk Demirkaya (I-Berk Demirkaya) facebook . immortal_beko@hotmail.com mail adresim. ben ingilizce dil kursu icin kanadaya gitmek istyrumda sana bi kac soru sorablr miym ?
  • Merhabalar berq7

denizkayatr@hotmail.com benim emaıl adresım yazabılrısın..
  • Kesinlikle kanada
  • Hasan kardes,

kanada universiteleri ucuz olabilir. ama bu seni yaniltmasin. ucuz etin yahnisi de iyi olmaz bilirsin. amerikan diplomasinin yaninda kanada diplomasini kimse takmaz da sallamaz da. en iyi universiteleri mcgill'dir, gerisi yalan dolan, para tuzagi. eger bu yola gireceksen, bir amerikan universitesine git derim. su andaki tecrubem ve hayat bilgim bu sekilde. umarim yardimci olabilmisimdir.
  • Kusura bakma gemici ama katılmıyorum bu dediklerine. Kanada üniversiteleri dünyanın her yerinde gayet saygın üniversiteler ve eğitimleri de gayet yüksek düzeyde.

Ben şahsım adına bir şeyin iyi olduğuna ikna olmak için iyice söğüşlenmek zorunda hissetmiyorum, kimse alınmasın kişisel fikrimdir.
  • TSokmenTSokmen
    Forumdan uzaklaştırıldı
    Kanada gerek yasam kosullari gerek insanlari yada guvenlik acisindan amerikadan her zaman daha iyi sartlarda. insanlar burda farkli kulturlerde bir arada yasamayi gayet iyi biliyorlar.
    okul konusuna gelince zaten butun okullar north american sistemine gore isleyislerini sagliyor
    5 senedir vancouverda yasamaktayim.arkadaslar istediginiz her sekilde sizlere yardimci olabilirim.
    cep:604 626 6847
    mail:tariksokmen@hotmail.com(ayrica msn)
    saygilarimla
  • ben olsam kanada derim. hem amerika gibi astronomik paralar istemiyor hem de arkadaşların dediği gibi daha güvenli. tam öğrenci ülkesi bence. ayrıca oranın iyi üniversitelerine girmek amerikadan daha az uğraştırır diye düşünüyorum.
  • bende kanada'da bir dil okuluna gitmek istiyorum.tabi dil okuluna gitmek için bir yurtdışı eğitim danışmanlığı yada acenta artık herneyse oraya mı gitmem gerekiyor. Vize işlerinin biraz sorun olduğunu biliyorum.bunlar için tavsiyeleriniz nelerdir??

bir arkadaşımda amerika'da üniversite okuyor, Amerika'nın daha iyi olduğunu söylüyor. hem okul hemde sosyal şartlar benim için önemli . okul benim için daha çok önemli ama eğlenceli hayatını severim biraz canada bir doğa ülkesiymiş gibi yorum yapılmış öyleyse ev kuşu gibi kalmayalım :)
  • Dostlar Mehaba.

Kanada´ ya tatil planlarimiz var. Almanya Hannovde´e yasiyorum. Esim Alman pasoportlu
    ben türk. Alman ya dan Kanada ya Tatile giden türk pasoportlu varmi? Her hangi bir sorun la karsilasma durumu? Bilgisi ve tecrübesi olan varsa cok sevinirim.
    Vanccouver da ki dostlarima süpriz yapmak istiyorum, habersiz gidip. Konaklama ile ilgili
    tavsiyesi olan varmi.(uygun ve Hesapli)
    Tesekürler.
  • @dogu vizesiz giris yapamayacagin icin TRV basvurusu yapman gerekir.
    http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/visa.asp
  • Tesekür ederim stjhns.
    Vancouver de konakama ile tavsiyesi olan varmi acaba?
  • Stjohns Danke.. Forumlara katilanlara yardiminiz epey var.
    Grüsse aus Deutschland..
    Verdiginiz linke az önce giris yaptim. Kalin saglicakla.
  • Kanada mi Amerika mi aslinda cok basite indirgenmis bir baslik gibi egitim alaninda...Basligi acan arkadas lise 3'e gidiyorum dedigi icin universite egitimi anlaminda karsilastirmak ve gelecege yonelik adim atmak bu anlamda ilk dusunulmesi gereken nokta diye dusunuyorum.

Ben bu anlamda sadece ABD den bahsedebilirim ki, Amerika da universite egitiminin faydalari;

- Egitim oldukca basit aslinda... bizim ortaokulda gordugumuz matemetigi onlar universitede goruyorlar (bolumune gore) buna ek olarak ezberci bir sistemden geldigimiz icin sinavlari bizim egitim sistemimize gore oldukca kolay...New york da okuyan bir cok arkadasim ikinci yillarindan itibaren burs kazanmaya ve onur listesinde yer almaya basladi ...

- Girisi icin en onemli olgu sinav... kisacasi TOEFL veya universitenin sizden istedigi dil hazirlik atmala sinavi...ya TOEFL vereceksiniz okuluna gore degismekle birlikte 60 dan baslar 95 ve ustune kadar gider veya sizden 1 yil okulda hazirlik okumanizi sonunda TOEFL girmenizi veya kendi sinavlarini gecmelerini isterler...

-Social Security Number(sss) diye bir kimlik numarasi almak kolayligi var ki ogrenci olunca okulda part time yasal olarak calisabilesiniz. hafta da belli bir saat mesela saatligi 5 dolardan 3 gun toplam 15 saat=75 $ yasal olarak kazanabilirsiniz. Ayrica okul sonrasi eger ki SSN var ise herhangi bir yerde calismaniz olasidir ki ogrenci oldugunuz halde hem calisip hemde para kazanabilirsiniz.Bu para sizin karninizi doyurur mu bilmem ancak en azindan bir kac faturasinizi veya gece clup vb yerlere gittiginizde evden para istemek sorununuzu az da olsa ortadan kaldirir.

- Okul sonrasi ise master imkaniniz sizin basari ortalamaniza gore degismekle birlikte bir cok egitim avantajini ortaya cikarir. Mesela master kabul almak eger ki universitede egitimi aldiginiz okulda devam etmek istiyorsaniz cok sorun olmaz en fazla (tabi ki okuluna gore degisir ! )bir kac mulakata bakar ve ek bir kac finansal dokumana gerek duyulur.

- ABD de egitim almis olmak eger ki master da yapmis iseniz sizi bu sartlarda askerlikten kisa donem veya bedelli askerlik(2012) anlaminda oldukca rahatlatir...Ayrica yurtdisinda kaldiginiz sure boyunca gecerli bir pasportunuz oldugu surece askerliginiz otomatikman konsolosluk tarafindan gonderilecek belge ile uzatilir. Kisacasi Turkiye'ye giris cikislarda sorun yasamazsiniz.

- ABD de universite egitimi almak bizim ulkemizde profesyonel hayatta soyle bir bakis acisi katar: para ayirmis , sorumluluk almis hatta tek basina orda okumaya calismis...diye dusunulur ki bu da size ozguven ve kesinlikle digerlerinden bir adim onde baslatir.Tabi ki yurtdisinda okumanin nerde olursa olsun bur tur bir avantaji soz konusudur !

Kisacasi, ABD icin egitim cenneti diyebilmekle birlikte donemligi 2500-3000 $ dan baslayan community collegeler den baslayip donemligi 10.000 $ dan fazla olan ozel okullara gore giris sartlari tamamiyle farkli olmak uzere oldukca fazla bir okul yelpazesi mevcuttur.

Sevgiler
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.