calgary de yaşan arkadaşlar varsa şehrin imkan ve olanaklarını bizimle paylaşırlarsa sevinirim.. örneğin toplumun yapısı, yaşam ve okul çevresi ? havası suyu, restronları, vs. vs. anlayacağınız herşey....
selamlar calgary den. teker teker cevaplandirmaktansa ben özet olarak clgary hakkinda herseyi elimden geldigince acikliyim. 8 ay oldu geleli buraya hemen hemen alistik artik havasına suyuna yazini kısını gördük diyebilirz. ama tavsiyem görmemeniz cünkü kislar biraz sert geciyor . örnek verecek olursak -35 leri görebiliyoruz ama bu 1-2 hafta sürüyor. ondan sonra erzurum gibi -25 civari bir hava geciyor ve kis mevsimi biraz uzun burda. daha gecen hafta haziranin 17 sinde dolu yagdi ve inanilmaz soguktu burasi. ama sıcak oluncada bir okadar sıcak oluyor.bide bir özelligi buranin yagmur yagsa bile günes oluyor burda orasi hosuma gidiyor.gecelim yasama. yasam gayet rahat pek bir avrupali oldugu söylenemez taib montrealle kıyaslarsak ama cok göc aldıgı icin düsünceme göre yavas yavas istanbul gibi olmaya basladi. en dikkat ettiğim yeri ise kanadanın her yerindeki gibi güvvenlik. cok güvenli bi sehir. gece yarisi saate bakmadan rahat rahat cik dolas ne istersen ne rahatsız eden var ne bisey.fiyatlar ise bana göre pahalı.her türlü yiyecegi bulabilirsiniz. ulasim cok rahat.insanlar güler yüzlü arkadaslıklar gercekten süper yani kisacasi ben cok mutluyum burad olmaktan herhngi bir sikintim olmadi . eger daha detaylı sorulariniz varsa hic cekinmeden sorabilirsiniz. kolay gelsin
calgary 'deki en kaliteli üniversite hangisi ve istediğim bölümü okuyabilme imkanım var mı
university of calgary burada sayılı olanlardan biri. burda okuyabilmek için bazı ingilizce şartları var örneğin ielts skoundan 7 almak gibi. ancak ikinci glen okul sait alberta college art and design diyebilirim orası üniversity of albertaya nazaran daha rahat ve daha kolay girme imkanınız ve istediğiniz bölümü seçme hakkınız var
saçma gelebilir ama ben yüzmeyi çok seviyorum calgaryde sadece bayanlara hizmet veren yüzme havuzları vs. var mıdır? yüzme havuzları var tabiki ancak böyle bayan erkek olarak ayrılmıyor....ancak burda bazı takımlar var amatör mesela bayan takımları yada erkek takımları diye onlara katılıp yüzebilir ya da sabah erken saatlerde giderseniz kimse gitmeyecegi icin sadece sizde yüzebilirsiniz..
ek olarak toplumdan göçmen olduğunuz için bir dışlanma söz konusu mu?
kesinlikle hayır.hatta tam tersi olarak bi ilgi daha fazla alaka var diyebilirim
bilgiler için teşekkürler... son olarak kanada'daki üniversitelerin diplomasının Türkiye de denkliği var mı? YÖK'ün böyle bir saçmalığı var biliyorsunuzdur..
Kanada universitelerini YOK taniyor kararsiz. Kanadada universiteler devlet universiteleri oldugu icin sorun yok. Ama bazen Amerika'daki ozel universitelerin Kanada'nin buyuk sehirlerinde subeleri olabiliyor. Ozel Amerikan universiteleri icin YOK sorun cikarabilir. Eger bu tarz bi universiteye gideceksen YOK'den kontrol etmen lazim taniyor mu diye.