arkadaşlar lutfen evlilik konusunda bana bi bilgi verin!!!!!! ACİL
  • birilerınızden yardım beklıyorum lutfen.. sormka ıstedıgım bır kon var sızlere bu konuda bana lutfen yardımcı olun cunku nişanlımı ona gore yonlendırıcem..bız evlnemek ıstıyoruz ılıskımız gercek.. bırbırımızı sevıyoruz ama turkıyede mı evlenırsek benım kanadaya gıtmem daha kısa olur yoksa kanadaya turıst vızesıyle gıdıp orda evlenırsem daha kısamı surer benım kanadaya yerlesmem ? 2.sorum dıyelımkı evlendık sponsorluk basvurusuda kabul edıldıgını dusunursek bana ne tur bır vıze verıyorlar? buarada ben canada da evlenıp onun yanında işlemlerımın sonuclanmasını orda beklıyemıyormuyum turıst vızesıyle yada kanadaya turıst vızesıyle gırıs yapıp evlenınce ordakı statum degısmıyormu? buarada evlendıkten dıyelımkı hersey yolunda gıttı vızeyı aldım.. ve gıttım kanadaya 3 yıl bana sponsor oldugu ıcın ben orda hıc bır sekılde calısamıyormuyum bi iş bulup yanı calısmam ıcın ne yapmam gerekıcek evlendıkten sonra? YANI KISACASI BENIM HANGI ULKEDE EVLENMEM DAHA FAYDALI OLUR BIZIM ADIMIZA BIR AN ONCE BIRBIRIMIZE KAVUSMAK ICIN? UMARIM BU KONUDA YARDIMCI OLURSUNUZ?
  • Turkiye'de evenirseniz islemler daha kisa olacaktir diye biliyorum. Evleneli 1 ay oluyor, biz basvurumuzu yaptik ve haber bekliyoruz. Ben gecen kis esimin yanina Kanadaya gittim, ama orada islemlerin daha uzun surecegini ogrendik ve burada evlenmeye karar verdik. Sizin icin de hayirlisi olsun. Evleneceginiz kisi su an Kanada'da ise oradan bunlari ogrenmesi cok daha kolay sanirim.
  • slm , bende Türkiyede evlenirseniz daha iyi olur diye biliyorum. bende eşimle 1 ay önce avlendim, işlemlere başlıyoruz kısmetse. sonrada haber beklicez, herşeyin hayırlısı
  • turkiyede evlenirseniz buraya gelmen garanti olur, daha kisa surede sonuclanir, zaten eger kanadada evlenmeyi dusunuyorsan, sana sorarlar niye gidiyorsun diye, sende evlilik icin diye dersin ve reddi hemen yersin turist vizesi icin.
    hadi turkiyede evlendin, ama kanadadaya gidip islemlerinin ordan devam etmesini istiyorsun, turist vizesine basvursan, evlendik ama islemlerimize kanadada devam edecez desen bile yine ret yersin.
    turkiyede evlen, esin sana sponsor olsun kanadadan ,ve gerekli evraklari, hastane raporlarini falan hallet 6 ayda burdasin.
  • benim nişanlım muhendis daha onceden amerikada caloışmak için basvuruda bulunmuş 1.5 yıl kadarda guvenlik sorusturması olmuş ve şimdi kanadadan iş teklifi aldı.ayrıca amerikada oturma hakkı var.ama kanadada olmamasına rağmen sirket referans verebiliyomuş.suanda okuyo okulu kısa bi sure sonra biticek ben calışıorum laborant olarak daha yeni basladım benim sorum su olcak;evlendiğimizde bende onunla birlikte kanadaya gidebilirmiyim yoksa ilk önce o gidip aradan 1.5 yıl sonramı ben gidebilirim yani birlikte gidemezmiyiz lutfen yardımcı olun ben burda o orda olsun istemiyorum ne yapmam lazım tesekkurler:( bide orda dil eğitimi aldıktan sonra kendi mesleğimi yapabilirmiyim.yoksa zormu???
  • HEM HEM ŞİRELİK OKUDUM HEM LABARATUVAR SORUN ÇIKMAZ DEMİ
  • @ duygu meyer

senin aradigin cevabin en guvenilir olani iste burda: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/spouse.asp
  • Bu evlilik konusunda cok yanlis bilgilendirilenler var arkadaslar.

Oncelikle sunu belirteyim "evliligim gercek" demek yetmiyo. Bi de burda senin belirtmedigin esin kanada vatandasi mi turk mu? hicbisey aciklamamissin.

Bi de en onemlisi sen evlencegin kisiyle toplam ne kadar gorustun. Yok "biz internetten tanistik, asik olduk, toplam 15 gun gorustuk" diyosan simdiden gecmis ola. Kanada ve Avrupa ulkeleri evlencek kisilerin en az 1 yil beraber olmalari sartini kosuyo. Ayrica pasaportlariniz ikinizinde ayni zamanda farkli ulkelerde oldugunuzu sadece 15-20 gun ya da her neyse o kadar sure birlikte oldugunuzu kanitliyo. Yani toplam 15-20 gun gorusmus olmak hatta 3 ay bile gorusmus olmak evlilik icin yetmiyo. Sen her ne kadar "biz birbirimizi seviyoruz, evlenmisiz kardesim kime ne" desen de konsolosluklar olaya farkli acidan bakiyolar.

Ayrica daha once baska bi ulkeden reddin varsa da cok olumsuz etkiler

Baska sorusu olan buraya
    ozlam_ucar@hotmail.com
  • Ozianna beni hayal kırıklığına uğrattın :S
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.