Kanada firmasından iş teklifi aldım
  • Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda Kanada'daki bir haritacılık firmasından iş teklifi aldım. Kendileri bana TR deki bütün evrak işleriyle uğraşmam gerektiğini söylediler. Aşağı yukarı prosedürün nasıl işleyeceğini açıklayabilir misiniz? Benim İTÜ mühendislik diplomam var, ingilizcem mükemmel. Konsolosluğa vize başvurusunda bulunup beklemem gerekecek sanıyorum ki.. Doğru mudur ? :)

Yardımlarınızı heyecanla bekliyorum.

Herkese selamlar
  • tebrik ederim ummagumma
  • ummugumma oncelikle tebrikler. vizeye bsdvurmadan once anlastigin firma canada'daki service canadadan seninle ilgili izin almasi gerekiyor bu izinle birlikte sana is sozlesmesini gonderecek ve sen bu belgeleride ekleyip vize basvurusunda bulunacaksin. benim bilgim bukadar. daha detay bilgi istersen googleda bizvekanada yazip excelanstan cok daha fazla ve dogru bilgi alabilirsin
  • dogrusu tesekkur ederim.

Excellans a sordum aynı soruyu. Kendisi açıkladı bana durumu. Yine de eklemek isteyen olursa sevinirim :)
  • Dogrusu Merhaba,

Buralardaysan ve sorumu cevaplarsan cok sevinirim :)

Yine yukarıda bahsettiğim konuyla alakalı olarak bişey sorucam. İş teklifiyle Kanada'ya nasıl gideceğimi öğrendim. Alternatif olarak aklıma dil okulu başvurusu yaparak oraya gitmek geldi. Sizce Vancouver a dil okuluyla gidip orada direk işe başlasam daha iyi olmaz mı ? Öteki türlü orda şirkette çalışan arkadaşımın bana (2 tane kurum vardı, iş teklifinin gerçekten gerekli olup olmadıgını onaylamak gerekiyormus, "labour" lu bişeydi..) kurumlardan yazı ve iş sözleşmesi göndermesi gerekicek. Acaba oraya başka yoldan gidip anlaşmaya imza atsam daha rahat olur mu yoksa vize alırken garanti olması için iş teklifini bekleyeyim mi? Aksam aksam aklıma takıldı, cevaplarını bekliyorum.

Saygılar,
  • en iyisi excellans (bizvekanada.com) a tekrar sormak. Bu konular cok ince detaylarla dolu. Dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak da var. Bu asamalardan gecmemis birisi olarak tek soyleyebilecegim bu. Kusura bakma, yaniltmaktan iyidir. Bol sanslar.
  • arkadaşlar nasıl teklif aldığınızı sorsam...:)yani siz mi başvurdunuz onlar mı sizi buldu biri mi aracı oldu?Çünkü uzun süredir oraya gelme hayalleri kuruyoruz her şey evli olmamıza 33 yaşında olmamıza takılıyor ne eğitim ne göçmenlik yapabiliyoruz.benim bildiğim türkiyeden yapılan başvurular değerlendirilmiyor?
    Bir site falan var mı önerebileceğiniz ya da gereken bir ön yazı vs..:)
    teşekkürler
  • valla benimkisi çok basit oldu. İstanbulda bigün içiyordum, tam o esnada aynı masadan birisi benim meslek hakkında konusmaya basladı. Derken bende sordum nerelisin ne yapıyorsun diye. O da bana iş verebileceğini söyledi. Kendisiyle 4-5 gün ege taraflarında gezdik, rehberlik yaptım ona. Arkadaş olduk işte derken işim oldu orda :)

şans yani bunun adı ve biraz gayret.
  • yani gerçekten inanılmaz bir şansmış..
    bende öyle bir şans bekliyorum..:) neyse umarım hayırlısı olur tebrik ederim.
    Gidip gördükten sonra da fikir bekliyorum.
    Bana Canada hayali görmeye devammm...
  • merhaba,yeni üye oldum siteye.Türkiyede doktorum.Kanada nitelikli göçmen kanununda doktorluk da yazıyor.ancak benim amacım göçmen olmak fakat Kanada da çalışmak istemiyorum,yani orada görevimi yapmadan göçmen olabilir miyim?bir diğer sorumsa göçmenlik hakkı elde edilince Kanada da belirli bir zaman dilimi kalmak zorunlu mu green card taki gibi?teşekkür ederim.
  • arkadaşlar şu "temporary work permit" için gerekli evrakları hazırlayacak olan bir firma var mıdır sizce Istanbul'da ? Danışmanlık şirketleri bildiğim kadarıyla göçmenlik başvuruları yapıyor ama bu işle de uğraşan var mıdır ?
  • bir soru daha ekliyorum **

dil okulu üzerinden gidip sonra orda çalışsam daha kolay olmaz mı ?
  • calisma izni olmadan kanada`da calisman mumkun degil,oyuzden dil okulu ile gelmen sana yarar saglamaz.
  • gb oraya gidip orda iş bulanlar kaçak çalışıyorlar anladıgım kadarıyla. orada çalışma izni çıkaramaz mıyız ?
  • ErtiErti
    Moderatör
    @Ummagumma:

Tamam TR'deki tum evrak isleriyle sen ugrasacaksin ama seni gercekten calistirmak istiyorlar ise, biraz efor sarfetmeleri gerekiyor. Oncelikle senin icin HRDC'e (Human Resources Development Canada) LMO (Labour Market Opinion) basvurusu yapmalari gerekiyor. HRDC'den basvurularina onay alirlarsa sana gonderecekleri pozitif LMO belgesiyle sen de Ankara'daki elcilikten calisma iznine basvuracaksin sonra geleceksin ama oncelikle onlarin LMO isini halletmeleri gerekiyor.

Sirketin bunlari bilmiyor olabilir, ki bir cok sirket bilmez, izlemeleri gereken adimlar burada. Bu linki onlarla paylasabilirsin:
    http://www.cic.gc.ca/english/resources/publications/tfw-guide.asp

LMO hakkinda detayli bilgi icin:
    http://www.hrsdc.gc.ca/eng/workplaceskills/foreign_workers/ei_tfw/lmi_tfw.shtml

Temporary work permit icin danisman firma ile calismana gerek yok, gocmenlik kadar karmasik bir islem ve surec degil. Ankara'daki elciligin resmi sitesinde basvuru icin neler gerekli anlatilmis. Asagidaki linkte yer alan sayfayi inceleyerek basvuruyu nasil yapacagini ogrenebilirsin:

http://www.canadainternational.gc.ca/turkey-turquie/visas/work_permits-permis_travail.aspx?lang=tur&view=d

Bol sans ve kolayliklar diliyorum.
  • erti,

teşekkürler ;)
    umarım o kadar karışık değildir..
  • Selamlar herkese,
    arkadaşım malesef çalıştığı şirketten ayrıldı ve lmo yu gönderemeyecek pozisyonda.

Ülkeye giriş yaparsam bana birsürü iş bulabileceğini söyledi.

6 aylık dil kursu ardından çalışmayı mı,
    1 senelik postgraduate ardından calısmayı mı tavsiye ediyorsunuz arkadaşlar ? Ülkeye tek giriş seçeneğim olarak bunlar kaldı.

İyi günler hepinize,
  • Arkadaşım seni yemişler, yada sen milleti yiyosun:) Benim tanıdığım kanadalıları istediğin kadar gezdir, yedir içir, rehberlik yap, sana böyle bir vaatte bulunmazlar. Hikayen de hiç inandırıcı değil zaten. Adamın biri yerden bir düğme bulmuş, koşa koşa terziye gitmiş: "şu düğmeme bir gömlek diker misin?" demiş. Kıssadan hisse işte...
  • yahu su ise bakin
    ben ve ailem cocuklarim kanada kimlikli ve Tr'de kaliyoruz benim sadece 4 kisilik 1 aileyi gecindirecek ozel sirkette (1,000$)gelirim var ve hic Canadaya gitmeyi dusunmedik/dusunmuyoruz belki ileride gezmeye gidebiliriz,forumdakileri goruyorum ve sasırıyorum,doktormu/muhendismi istersin 200-400 bin dolar para goturenimi istersin,tabiki sasırıyorum neden bu kanadaya gitmek isteyen insanlar bu kadar caresiz diye,dunyanın civisi kopmus,hic kimse elindeki ile yetinmiyor,
  • Angaralı haklısın, Kanada'yı gelip görmeyenler burayı birşey sanıyorlar. Bu arada ben de Angara'da oturuyorum. Uzun süredir eğitim için Kanada'dayım. Bu hafta Kanada'daki eğitimim bitiyor ve nasip olursa dönüyorum . Ankara'yı özledim valla. Ben memleket diye Türkiye'ye derim...
  • @Autrui

" Hikayen de hiç inandırıcı değil zaten." inanmadığın yerde ne işin var senin ? Madem "hikayeme" inanmıyorsun yazma, ben hikayeme inanan adamlar arıyorum.
    Ayrıca sen benim ilgili şahısla nasıl bir bağlantım var nerden tanırım bana borcu mu var harcı mı var biliyor musun? Sen benim kim oldugumu biliyor musun? Cevap : hayır. Sen sen olduğun için senin tanıdığın kanadalılar selam bile vermiyor anladığım kadarıyla, ya benim tanıdıklarım?
    Eğer sorulan sorunun cevabını biliyorsan cevapla. Şayet bilmiyorsan nefesini daha uzun tut, oksijen israfı yapma bana ve insanlığa.

Cevabı bilen arkadaşlardan (konuyla alakalı) yorumlar beklerim.

Herkese selamlar,
  • İnanmadığım yerde ne işim mi var? Bu ne saçma bir soru böyle? Benim kim olduğum sorusuna cevabım: ben Kanada'da doktora yapmış birisiyim, çevrem de çok geniş. Sen hikayene inanan adamları bulmuşsun başlarda ama benim bu yazdıklarımdan sonra yazdıklarının tutarsız olduğunu herkes anlar zaten. Maşallah Kanada'ya gelmeden benden çok kanadalı tanımışsın, kolay gelsin dostum. Sana hayırlı rüyalar. Hayal dünyanda sana mutluluklar diliyorum.
  • Doktora okumuşsun da bişeyleri anlayamamışsın.

Soru farklı, sence 6 aylık dil okulu okursam veya 1 senelik postgraduate okursam ve o arkadaşımın bana tanıdıgı firmalarda bi iş bulması durumunda başlamamda herhangi bir legal sıkıntım olur mu.. ? Bu. cevabın var mı, o zaman lütfen paylaş. Yok mu, o zaman başka konuları git başka başlıklar altında tartış. Bak bundan basit bi mantık daha yok. Fazla uzatma , dostum filan da deme bana. Yok seni yemiş yok bilmem ne olmuş, dünyayı mı çözdün sen ? hadi git dersini çalış.
  • autrui ,
    bos ver boyle caresizlerin feryadını/cıkıs yolu aramalarını okuyup oralarda moralini bozma,
    canadada egitimini tamamla, yararlanabildigin/faydalanabildigin kadar kal, baska seylere kafanı yormaya degmez,ben orada iken yordum yardım ettim ama boşunaymışşşşşşşşşşş
  • tek üzüldüğüm nokta konunun içine etmeniz. yoksa ikinizi de bi tarafına takan yok. hadi simdi gidin başka yerde evcilik oynayın..
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!