Şöförlük :)
  • Merhaba arkadaşlar,

Yaşım 24
    Mesleğim şöförlük kamyon şöförlüğü yapıyorum kanadaya göçmen olarak gitmek istiyorum 38 meslek grubunda şöförlük varmı acıba varsada hangi yolları izlemeliyim

Şimdiden teşekkür ederim.
  • kac yildir yapiyorsun ve hayatinda hic tir surdunmu?
  • Bizim ailenin yarısı kamyon şöförü olduğu için çekirdekten yetişme biriyim :)

2 yıl şehir içi taksicilik yaptım 1 yıl şehirler arası araç alıp sattık yani sürekli şehirler arası dolaşıyodum son işim kamyon şöförlüğü evet yaklasık 6 7 ay tır şöförlüğü yaptım
  • slm hakanargon
    kanada ya gelip tir ehliyeti alma konusunda tecrubeler yasadigim icin senin sorunu ben yanitlayim.istedigin kadar tecruben olsada kanada da kanada ehliyetin olmadan
    tir soforlugu yapamazsin sadece avrupa ehliyeti olup kanada dan is teklifi alip buraya gelen tir soforleri is teklifi aldigi sirket icinte iki haftalik kurs gordukten sonra
    ise basliyobiliyorlar.kursuda tir kullanmak icin degil sinirda nasil islemler yapilir telsiz radio nasil kullanilir gps gibi techizatlari ogretiyorlar
    sorunun yaniti kisaca kanada hukumeti nasil universite diplomalarini birebir kabul etmiyorsa senin ehliyetinide kabul etmiyor kanadaya gelip kursa girip
    alicaksin gel burda ben sana tir ehliyeti almak icin yardim ederim ben buraya turist gelip kanada tir ehliyeti aldim.su anda is ariyorum
    beni ise alacak sirket bana sponsor olup work permit alinca zaten ondan sonra icerden immigration olabiliyorsun sartlarin uygunsa bu kadar basit
    butun is kanada ya gelmekte
  • Merhaba RONY

öncelikle cevabın için teşekkür ederim turist vizesi alıp gelmeyi düşünüyorum ehliyeti alabilmek için zaten bi kaç yere başvuruda bulunmuştum bugün cevap geldi hemen hemen senin yazdığının aynısını yazmışlar tır şöförlüğü tecrübesi ve kanada ehliyetine sahip olmam gerekiyomuş
  • ya kardesim ben burda burunlarinin dibindeyim kendi ehliyetlerini almisim hala bugun git yarin gel muamelesi yapiyorlar anlamadim gitti
    kanada dediginiz memleket o kadarda mukemmel dort dortluk bir yer degil DUBBER arkadasimizin dedigi gibi burda aslani kediye bogdururlar
    buralara kadar geliyosun istedikleri sartlari yerine getiriyosun hala ellerine gectigi ilk firsatta seni harcayiveriyorlar
    bir sirkete basvurdum is icin benden son 3 senede geldigim memleketten trafik cezalarimin dokumunu istedi yani nasil soforum gecmisimde
    ne cezalar yemisim.sana ne lan benim yedigim cezalardan ben kanada da kanada ehliyetinle is ariyorum turk ehliyetinle degilki benden
    bogle bir evrak istiyosun turkiyede her kose basinda trafik polisi var sana ceza kesmek icin hazir bekleyen veya kesmemek icin rusvet isteyen
    gelde bunu anlat bu dort kose kafalilara...
    kisacasi buraya gelsen zor geri donsen zor sabirrrrr
  • rony ben albertaya yeni geldim imigrant olarak mail adresini yazarmisin.bu konuda bana yardimci olurmusun. class 1 icin prosedur nedir? sinav nasil?
  • slm avartos
    once G class kanada ehliyeti almalisin ondan sonra A class ehliyeti icin yazili imtihani gecmelisin.Alberta da prosedur nasil isliyor bilmiyorum ben toronto dan aldim.burda olsaydin seni benim ehliyeti aldigim kursa gonderirdim.Ayrica G class ehliyeti olmayanlara bu fiatin icinde dahil.Uc hafta once bir arkadasi gonderdim kursa G class ehliyeti yoktu ayrica onun icin masraf yapmasina gerek kalmadi G class ehliyeti A-Z class ehliyeti fiati icinde dahil.Arkadas memnun kursa devam ediyor yakinda alir.Elektronik muhendisi olarak gelmis is bulamamis zamana yazik eger icinde tir soforlugu yapabilirim diyen varsa vakit gecirmeden ehliyeti alsin derim.Adamlar deli gibi tir soforu ariyor.Ilk baslarda 4-5 bin dolar aylik alirsin sonra calismana ve sana bagli ayligin yukselmesi.Ilerde isini seversen kendi tirini alirsin ayligini 10 000 dolara kadar cikarabilirsin kendi kendinin patronu olursun neresi kotu.
  • selam yeniden.benim amerikadan aldigim normal class 5 ehliyetim vardi.onu burada 80 dolara gdl olmadan degistirdiler. yani sunada class 5 ehliyetim var. ve record temiz. hicbir ceza felan almamistim. amerikada. benim senden rica ettigim konu kurs nasil?sinav nasil oluyor? zor mu? yazili sinav da kac soru cikiyor? road test nasil oluyor? benim ingilizcem orta duzey.perfect degil yani. tahminim her eyalet ana hatlariyla aynidir. ayrintilar olabilir. bu konuda yazarsan memnun olurum.ben de arastirdim en cok is albertada class 1 ehliyeti olanlara var . ucretlerde senin yazdigin gibi.
  • slm avartos
    sinavda 20 tabelalar la ilgili 20 genel bilgi toplam 40 soru geliyor 4 yanlis yapma hakkin var.Ben ilk sinavda tabela sorularindan 20 sorunun icinden 19 dogru ile gecmistim.genel bilgi sorularinda 4 yanlis la gecemedim.Ikinci sefer de sadece sadece 20 soruluk soru kagidi verilince anladimki 20*2=40 Yani ikisi birbirinden farkli.genel bilgi sorulari daha cok tir la ilgili sorular uzunlugu nekadar,yukle beraber yuksekligi nekadar,on ve arka tekerleklerin durumlari,hiz limiti(highway)gibi sorular ingilizcen varsa kolay
    bazi sasirtma sorular var onlari iyice oku acele etme.road test zor birinci road testi gecmek genelde zor.ilk once circle check yapiyorsun,yani tirin onunden baslayip etrafinda dolasip basladigin noktada bitirecegin tirin her parcasina elle dokunup(no damages,no cracks,fixed,secure)diyerek rapor ediyorsun.Bitince coupling-uncoupling yapiyorsun yani tirin kabin bolumunu trailer bolumunden ayiriyosun,geri geri gelip kabini trailer ile birlestiriyosun asagi inip arka tekerlegin altindan takozu aliyosun trailerin ayaklarini kaldirip(landing gear)cap inspection icin kabine giriyosun exzaminer de yanina oturuyor basliyosun cabin icindeki 20 adet parcanin saglam oldugunu rapor ediyosun(the dashboard,window mechanism,air pressure vs...)bu bitince air brake system check yapiyosun yani dort adet havali fren sistemini kontrol ediyosun
    trailer parking brakes,tractor parking brakes,service brakes,tractor service brakes, are okey diyerek tek tek rapor ediyosun
    I have finished circle check and ready to drive to ROAD TEST.deyip sinyalini verip road teste cikiyosun 20 dakikalik sehir turu yapip geri geliyosun simdi benim ilk road testimde gecemememin bolumune geldik.
    tirla geri geri gelip ciktigin yere girmen gerekiyor bu okadar kolay degildi sahsen benim icin o zamanki durumumda bugun sorarsan cocuk oyuncagi
  • devam....
    examiner tirdan asagi iniyor senin nasil tiri geri park ettigine bakiyor.benim ilk hatam asagi inip tirin arkasina kadar gidip tirin arka bolgesinin temiz olup olmadigini examinere rapor etmeyisim oldu.Yani dogrusu su tirla geliyosun examiner asagi iniyor sende frenleri cekip dortluleri yakip asagi ineceksin tirin arkasina gidip bakip (area is clear)deyip rapor vereceksin sonra kabine binip korna calip geri gelmeye basliyacaksin.Ben bunlari yapmadan aceleci davranip o telasla unuttum ve birinci road testi gecemedim butun bu yazdigim emekler bosa gitmisti bu son dakika hatasi yuzunden
    neyse bugun hepsi bir ani olarak kaldi benim icin
    simdi butun bu anlattiklarimdan gozun korkmasin isin atmosferine girince kolay dunyanin sonu degil
    sana kafadan sogluyorum eger bu isi benimsersen seversen gir derim,her iste oldugu gibi yaptigin isten zevk alman lazim
    bu iste para var, devamli yeni yerler goreceksin macerali
    forumda bazi arkadaslar aylik 1200-1500 dolar aldiklarini yazmis sen tir soforlugunde o parayi haftada alirsin
    sana basarilar diliyorum kursa basladigin zaman kafana takilan sorular olursa yaz elimden geldigince yardimci olurum
    bu is kanada sartlarinda meslegi olmayanlar icin yapilacak bir meslek her zaman talep var issiz kalmazsin
    yola devam basarilar
  • Bizim eski ev sahibinin Babasi, Belcika'da Ucak Muh. imis. 1950'lerde ailece Alberta'ya geliyorlar, yapilacak en iyi is olarak soforlugu seciyor ve bu sekilde rahat geciniyorlar. Demek ki eskiden de pek farkli degilmis. Yeni bir ulkede hayata yeni bir pencere acmak gerekiyor, eski cerceveyi kafasina takip buraya gelenler, hep alistiklari seyleri gormek istiyorlar. Goremezsin, mutsuz olursun, ha ben hep ayni pencereden bakarim diyen de otursun oturdugu yerde.
    Yukarida guzel bir cumle kullanmissin: "Kanada sartlarinda meslegi olmayanlar".Gercekten ozetleyici bir soz.
  • slm Dogrusu
    Cok guzel bi ornek vermissin belcikadan gelen komsun gibi benimde rusyadan kanadaya goc etmis komsularim var
    bir cogu eski sovyet rusyanin nimetlerinden yararlanip okumus universite bitirmis insanlar muhendisler, teknisyenler,doktorlar
    vs... fakat adamlar geldikleri zaman ben muhendisim pizzacida mutfakta calismam dememis hem dil ogrenmis hem meslegine gore is aramis hem de gitmis part time moving islerinde calismis.Yok ogle ben onu yapmam bunu yapmam kimsin kardesim sen sadrazam oglumusun yok ben muhendisim sadece muhendislik yapmak icin buraya geldim dersen ac kalirsin.
    Ondan sonra baslarsin sizlanmaya kanada kotu is yok beni buraya kabul etti simdi is vermiyor diye.Sonra zamanla baslarsin bahaneler aramaya geri donmek icin.En sonunda bi bahene bulursun ,kar yagdi kuregim kirildi,komsum cinliydi,sigorta yuksekti,irkcilik var falan ve cocugun varsa dahi onun gelecegini dusunmeden dusuncesini almadan apar topar deri donersin.
    kendi egosu icin aile fertlerine sormadan geri donme karari alanlar icin sogluyorum(ozel nedenleri olanlar olabilir)
    Neymis simitle cay icmeyi ozlemis,arkadaslik dostluk yokmus ,her kosebasinda koy kahvesi yok ya arkadas memleket ozlemi cekiyor.Su turkiyedeki kahveye gitme kulturunede hastayim arkadas erkek erkege otur butun gun dedikodu yap mahelle kadinlari gibi.Kahveden iceri bi giriyosun 80-90 tane erkek tekeler gibi yanyana oturmus kultur yapiyorlar!
    ben hic cinli kahvesi,hindu kahvesi,rus kahvesi,alman kahvesi gormedim sadece erkeklerin gittigi bazen yabanci arkadaslarim soruyor ne is bu sadece erkekler var burda diye anlatmakta zorlaniyorum acikcasi
    neyse aslinda konusulucak cok sey var forumlarda onun icin degilmi yani
    konumuzdan saptik galiba bizim konumuz soforluk te kalsin daha iyi
  • selam Rony.ben ingiltere vatandasiyim ve 10 yildir avrupada uznyol tir soförlügü yapiyorum.dogal olarak ingilizcem var ve ingiltere ehliyetine sahibim.burada truckmagazin lerde bircok ilan okuyorum kanadaya soför olarak göc etmek icin.ama sanirim bu firmalar büyk paralar aliyolar.sorum su!!ben kendi basima kanadaya gelsem orada is bulma sansim varmi!is bulursam calisma musadesi ve oturum almam kolay olurmu.yardimci olursan sevinirim selamlar.
  • merhaba ediz
    ingiltere vatandasisin + 10 yillik experience , kanada da truck driver olarak kolaylikla is bulabilirsin.Fakat daha cok new brunswick ,alberta ,manitoba bolgelerine yonel cunku bu bolgelerde is bulursan oturum ve immigration isleri daha kolay tir soforleri icin ,Toronto da cok is var fakat gocmenlik zor fedaral bolge oldugu icin, zaten tir ustunde olacaksin devamli nerde yasadiginin ne onemi var , onemli olan cabuk is bulmak ve oturum + immigration.www.kijiji.ca sitesine gir yazdigim bolgelere girbir cok firmanin sofor aradigini goreceksin telefon et , resume gonder
    www.schneider.com
    www.transx.com
    www.challenger.com
    www.ayrmotor.com
    www.sunbury.ca

kolay gelsin
  • peki rony şöyle bişey sorsam bende kanadaya gelip calışmak istiyorum.kanada da iş bulma şansımız nedir tır şöforü olarak benim orda kuzenim var bana devamlı gel diyor ama bi türlü kısmet olmadı gitmek bu arada 10 yıllık abd vizem var ordan. abd den kanadaya gecme şansım ne kadar..?
  • slm arkadaşlar bende E D sınıfı ehliyet hariç iş makinası ehliyeti var kanada iş bulma imkanım nedir cevap verebilcek arkadaslar varsa sevinirim.
  • tr de mobilet dediğimiz küçük motorsikletler için ehliyet gerekiyormu?ve eger gerekiyorsa ne tür bir ehliyet olması gerekli.bilen var mı acaba?
  • Crazyarnavut: Is bulman sorun olmaz burda eger is makinesi ehliyetin varsa ama o ehliyeti burda cevirmen lazim.
  • auma:
    Benzin veya dizel motorlu moto-bisiklet türü araçlar için ehliyet, plaka ve sigorta gereklidir. Bunlara özgü basit bir ehliyet türü var ama burada class 5 denen binek arabası, küçük kamyon, kamyonet
    için geçerli ehliyet ile de kullanabilirsin. (Eyaletten eyalete fark olabilir).
  • dogrusu
    teşekkur ederim.
  • slm dogrusu,
    Ben calgary ye geliyorum ocakta ve orada iyi bir iş bulabilmek için eğitim alacagım ama karar veremedım. evli ve bir cocuğum var ilk amacım ordaki 3 aylık ingilizce eğitim sırasında bir iş kursuna katılmak ve eger iş bulabılırsem aılemıde yanıma almak, ingilizcem intermediate, bana bu konuda yapabılecegım hangı iş ve kursları önerırsın. yardımıcı olursan sevınırım.
  • Kusura bakma bu konuda hiç bir deneyim ve bilgim yok, yandaki Dil Eğitimi kategorisinde tonla bilgi olması gerek.
  • Herkese merhabalar,
    Amerikan vatandasiyim. 3 senedir dump truck isi yapiyorum. 1 senedir de tir soforlugu yapiyorum. Amerika'da yasiyorum. Vancouver'a yerlesmek istiyorum. Oradan bir is buldugum zaman green card alabiliyorum. Amerika'da ilk geldigimde 3 yil boyada calistim(construction). Vancouver'dan is teklifi gerekiyor. Tir isi olmasa bile boya isi de olabilir. Yardimlarinizi bekliyorum. Simdiden tesekkurler. Ilgilerinizi bekliyorum.
    email: kahramanakoglu@hotmail.com tel: 1 856 383 6100
  • selam arkadaslar. canadada yasayan arkadaslara özellikle tır soforlugu yapan arkadaslara sorum olacak.
    ben belçikada yasıyorum aynı zamanda belçika vatandaşıyım parıs bruksel arasında calişiyorumç aylık kazanç 2200 2300 euro gunde 10 saat ve 12 saat calişma var yıllık izin ucreti 3500 euro,senelik prim 800 euro ve her gun evdeyim.. burası ve orası arasındaki fark nedir?
  • rony slm.ben 4 aydır torontodayım,bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istiyorum, sana nasıl ulaşabilirim..
  • @tiger1
    Dostum rony arkadas demis ki turist gidip kanadaya gidip ehliyet almis.bir sirket onun için work permit alıyormuş.sonra da immigration yapacakmış.
    Sizin durum nasıl.siz de mi turist olarak ordasiniz.
    Benim de oraya turist olarak gelme imkânım var.ben muhendisim.gelsem turist olarak bir şekilde legal olarak kalabilir miyim.work permit veya turisti öğrenci vizeye çevirme yada göçmenlik gibi.mümkün mu turist olarak.bilginiz var mi.
  • @doruk
    Nokta koymuşsunuz mesaja. Anlamı var mi.
  • Rony ben hala senden cevap bekliyorum..
  • tiger1, rony artik kanadada degil, yurtdisinda, sanmiyorum bu siteyede ugrayacagini artik.
    Belcikali kardes, o parayi kKanadada kazanirsin ama hergun evde olamassin. Kanada buyuk bir ulke.
  • dubber verdiğin bilgi için teşekkürler,ben class 1 almak istiyorum ama bu yollardan geçmiş arkadaşlardan önce bir genel durum sonradan da ayrıntı almam lazım.nasıl olur,tanıdık falan var mı,nasıl bir yol izlenmeli falan..yardımcı olabilecek birileri varmı?
  • sana toronto'da yasayan 15 senedir tir soforu olan bir turk arkadasin telefon numarasini verecem, o sana yardim eder. oda torontoda yasiyor, bir ara isterseniz gorusursunuz. msnyi verirsen ben seni eklerim.
  • adresim ceryilmaz@hotmail.com, dubber görüşelim..
  • tiger, noktanin anlami yok
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!