Ben buradayım ve memnunum. Üniversite teknik konularda gelişmiş bir üniversite. İki büyük kampüste eğitim veriyor. Ana kampüs şehrin güneyinde. Buralarda oturursanız mahalleler de hoş temiz düzenli iyi mahalleler. Şehrin kuzeyi pek tekin değil. Winnipeg Manitoba'nın baş kenti yaklaşık 600.000 kişilik bir şehir. Winnipeg senfonisi, operası, sinema salonları, büyük hastahaneleri, festivalleri, bir kaç ilçe merkezinde alışveriş merkezleri, parkları, hayvanat bahçesi, yüzlerce gölü, kitaplık ağı ve düzenli bir otobüs ulaşım ağı olan bir büyük şehir. Ben kendim biraz ev kuşuyum ama gençler geceleri gidecek bir yerler de buluyorlar. Üniversitede dediğim gibi mühendislik ve teknoloji ile ilgili bölümler gelişmiş. Tarımcılık ve gıda mühendisliği bölümleri de bulunuyor. Sanatla ilgili bölümleri de müzik, sinema, resim-heykel gibi bence iyi durumda. Tekil öğrenciler için üniversite içinde yurtta konaklama olanağı da var. Üniversite merkezinde eczane, sağlık ocağı, kitapçı ve bakkal var. Üniversitenin dışında oturursanız 60 dolara otobüs kartıyla bir ay ulaşımı sağlıyorsunuz. Üniversitenin içindeki spor merkezine yıllık üyelik 180 dolar ve havuzdan, step derslerine ve fittness'e kadar herşeyi kullanıyorsunuz başka ek bir ücret ödemeden. Manitoba üniversitesinin harçları ve Winnipeg'in yaşam giderleri diğer büyük şehirlere göre daha düşük ama aynı kalitede eğiimi katıyla alıyorsunuz.
Öte yandan Winnipeg soğuk. Çok soğuk. Ciddiyim soğuk. Şehrin iki takma adı var zaten: Winterpeg ve Windypeg. Kışın en soğuk zamanları -45'leri buluyor. Ancak doğru giyinirseniz yaşanıyor yani. Ortalama 200.000 kişi o derecede otobüs sistemiyle işine gidip geliyor bir sorun yaşamadan. Yanlız bu aşırı soğuklar taş çatlasa ancak iki hafta kadar sürüyor. Onun dışında -20 ila -30 arasında gidip geliyor kışları. Ona da alışıyor insan. Ve hatta ilk kışın sonunda sabah evden çıkmadan hava durumuna bakıp '-5 mi? e sıcak o zaman bugün!' dedim de durup güldüm söylediğime. Ama öyle gerçekten. +10 pırıl pırıl bahar havası gibi geliyor size burada. Sokaklar bizim mahallelerde sakin, temiz eğer İstanbul'dan geliyorsanız çaçırtıcı derecede tenha ki ben bunu çok sevdim. Şehir oldukça düz olduğu için Mayıs'tan Ekim'e kadar bisikletle hemen her yere ulaşımı sağlayabilirsiniz. Biraz zaman alır tabii.
Yakın zamanda dernek kurduk: Facebookta university of manitoba turkish student association'ı aratıp oradan da bilgi alabilirsiniz. Sormak istediğiniz bir şey olursa buradan bana da sorabilirsiniz elimizden geldiğince yardımcı oluruz.
Bende bu unıversitede okuyorum gencler , Istanbuldan geldım ve hıcbır sekılde zorlukdu koyde yasıyomus gibi olmak ffalan yok gayet kalabalık aynı zamanda huzurlu bir sehir . Gereken hersey elınızın altında ,kısları cok soguk gectigi dogru ama okul dısında adım bile atmanıza gerek duyulmayacak tunel sıstemlerı var okulun cok ıyı bir secim herkese tavsıye ederım
Merhabalar ben şu anda lise son öğrencisiyim ve bölümüm web tasarım kanada da bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. Ama bunun için ne yapmam gerekiyor. yazılarınızı beklemekteyim.
Merhaba.Ben anadolu lisesi yabancı dil bölümünde okuyorum ve üniversite olarak kanadayı istiyorum. ne yapmam gerekiyor. bu üniversitenin şartları nelerdir?
Mbrra arkadaşım genel şartları danışmanların sitesinden öğrenebilirsin.Bazı kolejler veya üniversiteler ek şeyler isteyebilir.Her kolejin üniversitenin web adresi var oradan da bakabilirsin.
Bende araştırıyorum Kanadayı;1 yıl dil eğitimi alıp , lisans eğitimi almayı düşünüyorum.Önce dil eğitimi şart.
Kik yazinizi keyifle okudum, yuksek lisansimi kanadada dusundugum icinde, baya bi heyecanlandim. -45 gozumu korkuttu ama o bile suratimda aptal bi gulumsemeye yol acti :)
merhaba arkadaşlar bende bu yıl geçiş yaptım canada manitoba universty e . ocak 5 te dersler başlıyomuş . vize bekliyorum şuan . ocak başı gibi orda olucam umarım .