Kanada'ya yerleşmek
  • merhaba arkadaslar ben ingilterede yasamakdayim ve ingiliz pasaportum var biz biz ailece kanadaya goc etmek istiyoruz 3 oglum var . anladigim kadariyla kanadada hayat guzelmis ben nasil kanadaya yerlesebilirim parami getirmem lazim isyerimi almam lazim ki serbestlik almak icin su an ingilterede bakkal dukkanim var tesekkurler yorumlarinizi bekliyom
  • Merhaba,

Gerekli bütün bilgiyi ayrıntısıyla Kanada'nın citizenship and immigration sitesinden bulabilirsiniz:

http://www.cic.gc.ca/

İmmigration'daki kategorileri bir okuyun. İşinize, ekonomik durumunuza, mesleğinize, eğitiminize, dil durumunuza vs., göre değişen göçmenlik kategorileri var. Kendinize en uygun kategoriyi bu siteyi biraz araştırarak bulabilirsiniz. Nereden başvurmanız gerek, nasıl başvurmanız gerek. Ayrıntılarıyla aslında herşey anlatılıyor sitede.

Kolay gelsin.
  • tesekkurler kik
  • arkadaslar ben ingiltereden 250 bin can dolari getirsem kanadada oturum alma hakkim varmi ???????
  • sanirim 800.000cad gerekli
  • doruk tesekkurler bilgin icin
  • Fatih,

Meslek kategorilerini bir araştırın yine de. Bir çeşit başvuru yok çünkü ve hepsinin gereksinimleri ayrı. Business de 800.000 CAd gerekirken, 250.000 CAD başka bir kategoride geçerli bir rakam olarak görünebilir. Bir araştırın en iyisi derim ben.

kik.
  • fatih poyraz,
    ne yapmak niyetindesiniz kanada'da. neden gelmek istiyorsunuz,
  • Yatirimcilar icin birkac olasilik var, detaylarini www.cic.gc.ca sitesinde menuden "Immigrate" secenegine, ordan da "Investors, Entrepreneurs & Self-Employed" secenegine tiklayarak gorebilirsiniz.
    Bu olasiliklar web sitesindeki yazilanlardan anladigim kadariyla ozetle su sekilde:
    1) Investors: 1,600,000 CAD varliginiz olmali, bunun yarisi olan 800,000 CAD'i Gocmenlikle ilgili bakanliga veriyorsunuz, onlar bu parayla kendileri uygun gordugu islere yatirim yapiyor, siz gocmenlik hakki kazaniyorsunuz ama yatirimi takip, isi yonetme falan gibi konularla ugrasmaniz beklenmiyor, bes yil + iki ay sonra bakanlik size paranizi aynen (faiz falan vermeden) iade ediyor. Kisacasi onlara 5 yilligina borc verip karsiliginda gocmen oluyorsunuz
    2) Entrepreneurs: 300,000 CAD'iniz olmali, bununla Kanada'da bir is kuracaginizi, bununla yeni is imkanlari yaratilacagi falan konularda ikna ediyorsunuz ve size gocmenlik veriyorlar. Bunun yukardakinden farki: "Alin parami nasil biliyorsaniz isletin" degil de "Ben falanca alanda bir is kuracagim, kendim idare edecegim yatirimimi" seklinde
    3) Self-Employed: Bu kategoriye girmek icin ya cok basarili bir sporcu, sanatci, bilim adami vb olmalisiniz ya da Kanada'da bir ciftlik vb alip isletebilmelisiniz. Tarim/hayvancilik konusunda deneyimli oldugunuzu kanitllamaniz bekleniyor.
    Not: Yukaridaki yazilanlar ozet bilgiler, dedigim gibi daha detayli bilgiler (Baska neler gerekli, daha nasil bazi kriterler var vs) bakanligin resmi sitesi olan www.cic.gc.ca'dan gorulebilir.
    Bol Sans
    Kubi
  • kik bilgilerin icin cok tesekkur ederim saygilarimla
  • kubi arkadasim bilgilerin beni cok aydinlatdi sagol cok guzel aciklamissin tesekkurler saygilarimla
  • kosef kardes anliyamadim biraz ne demek isdedigini acarmisin tesekkur
  • Son dört beş yıl içinde Kanada’ya yerleşmiş bir iki İngiliz tanıdığımız oldu, aile ziyareti için memleketlerine gittikten sonra aman ne iyi yapmışız da gelmişiz demekteler. Ülkelerinin perişanlığına kendileri de şaşırmışlar. Sanırım Avrupa rüyası biteli çok oldu, İrlanda’dan da gemi yüküyle göçmen geliyor şu günlerde. Artık Kanada göçmenlerinin çoğu, güzel bir gelecek hayalini bırakmış, kendimi bulunduğum yerden nasıl kurtarırım mantığıyla hareket ediyorlar. Burası da, batan ABD girdabından kurtulabilirse ne ala, yoksa mantar toplamaya başlar yakında. Doğası, temizliği, kamu düzeni tabii tartışılmaz, ayrı bir konu.
  • tesekkurler dogrusu aynen dedigin gibi bu ulke bitme noksasina geldi kapasite cok doldu saygilarimla
  • arkadaslar canada fish and chips yerleri varmi hep pizza diyorsunuzda merak etdim ben burda bakkal ve icki satma iznim var canadada bu isler nasil anladigim katariyla bakkal ayri ve icki satmak ayri bir dukkan isyeri acmak kolaymi tesekkurler saygilarimla cevaplarinizi bekliyom
  • Gıda sektörüne yabancıyım ama işyeri açmak çok kolay olduğu gibi, devlet tarafından teşvik edilir. İngiliz usulü sadece fish and chips yapan yerler Batıda çok yaygın değil ama var. Çünkü bütün restoran zincirleri bunu zaten sunuyorlar. Bakkallar, marketler içki satamaz, liquor store lardan alabilirsiniz.
  • arkadaslar dikkatimi 1 sey cekti kanadada dukkanlar yani pizza yerleri kira mi genelde yoksa mulkiyetini yani freehold satin alinabiliyormu ornek verirseniz sevinirim tesekkurler
  • dukkanlari satin almaniz imkansiz degil ama cok cok zor,
    pizza dukkanlari ve diger dukkanlar kira, ama eger pizza isine girmek istiyorsan hic gelme buralara derim,
    yapacagin onca yatirimla, kendine maas odersin en fazla
  • josef arkadasim tesekkurler bilgin icin bizde baska islere bakariz tesekkurler
  • selam...yeşil pasaportum var (Türk pasaportu).Başvurmuş olduğum permenant resident visa nın ok lendiğine dair mektup geldi ama yeşil pasaportlara o visanın işlenemeyeceği yazıyor. Konsolosluğa gideceğim ancak öncelikle sizlerden bilen varsa naapabilirim?
    sonra aldım diyelim ne kadar süre içinde gitmeliyim? doktorum ama orda geçerliliği yok...ne yapabilirim? ne yapmazsam hakkımı kaybederim...offf çok sordum farkındayım ama kafam karmakarışık...
    teşekkürler
  • nazkgi, bildigim kadariyla PR vizesini standard pasaportlara verirler, yesil, hizmet, vb pasaportlara olmaz. Kanada konsolosluguna gidip israr etmenin bir faydasi olmayacaktir. PR vizesi tek girisli bir vizedir ve gecerlilik tarihi genelde Medical Check'i gectiginiz tarihten itibaren en fazla bir yildir. Mesela Medical'i gectikten sonra pasaportunuza bu vizeyi yapistirana kadar 2 -3 ay gecmisse geriye 9-10 ay kalacak demektir. Bu sure zarfinda Kanada'ya giris yapip sinir kapisindaki Immigration Ofiste girisinizi teyid ettirirseniz ve izleyen iki ay icerisinde de PR kartiniz elinize gecerse artik rahat sayilir, sonrasinda her 5 yilin en az 2 yili Kanada'da kaldiginiz surece gocmenlik statunuzu korursunuz. Doktorum ama orda gecmiyor demek kizmayin ama biraz tembellik. Burada bazi sinavlara girip, ek kurslar falan alip durumu denklestirmek imkansiz degil, bir yil boyunca gittigimiz/gorundugumuz doktorlarin onda biri Kanada'li, geri kalani Nijerya'dan, Hindistan'dan, Kore'den, Meksika'dan adamlar. Turkiye'nin tip egitimi Nijerya'dan daha az akreditasyona mi sahip?
    Bol Sans,
    Kubi
  • Sayın Kubi
    Çok teşekkürler cevabınız için. Gerçekten çok yardımcı oldu. Bir kaç şey daha var aklıma takılan. Cevaplarsanız çok sevinirim
    Haklısınız tembellik olarak da yorumlanabilecek bir laftı ettiğim. Ancak zaten 17 yıllık doktorum ve 3 yıl gibi bir zaman içinde emekli olacağım. Süreç çok kolay ilerlemeyen bir süreç. Göçmenlik sürecinde ilk baktığım CME sınavları , başvurular, süreç olmuştu.( Gerçekten Türkiye de tıp eğitimi hepsinden daha iyi bu arada )..Ancak biraz demoralize oldum. Belki girdiğim forum siteleri yanlıştı. Çünkü tüm sınavları bile geçsen iş bulmanın zorluğundan bahsediyorlardı.Ve sürecin en az 3-4 yıl alacağı idi. E ben de artık çok genç değilim. Asıl istediğim 11 yaşındaki oğlumun iyi bir eğitim alıp Kanada gibi bir ülkede yaşaması.
    Sormak istediğim şeyler şunlar:
    1)Önümüzdeki ay bayram tatilini orda geçirelim hem bir adım atalım istiyorum. Geçişte immigration ofiste girişimizi teyit ettirdiğimizde bize adres soracaklar sanırım. Yoksa PR kartlar nereye gelecek? Türkiye deki adresimizi verebilir miyiz?
    2)PR kart geldikten sonra pasaporttaki vizeye ihtiyacımız var mı? Yoksa mesela pasaportumuzu tekrar yeşil olarak değiştirebilir miyiz?
    3)Girdik 10 gün kaldık ve çıktık diyelim. Sonra atıyorum 3 yılı Türkiye de geçirip sonra temelli Kanada ya gidebilir miyiz?
    Şimdiden teşekkürler ve sevgiler
  • merhaba oncelikle hayirli olsun.. 1- Turkiye adresinizi veremezsiniz. Ancak Canada'daki bir arkadasinizun adresini verirseniz pr kartlariniz oraya gonderilir oda size postalar. 2- pr kartlarinizi aldiktan sonra diger vizeye ihtiyaciniz kalmayacak canadaya giris cikis yaparken. 3- pr hakkinizin kaybolmamasi icin canada disinda 750gunden fazla kalmamalisiniz. eksik veya hatali bilgilendirme yaptiysam diger arkadaslar duzeltirse sevinirim. kolay gelsin-
  • çok teşekkürler Doruk bey...öncelikle ben bir mektup yolladım konsolosluğa...sanırım şimdi bir canada adresi edinmem gerekiyor ilk etapta...araştırmalı...hoşçakalın...
  • Merhaba nazkgi
    Biz de sizinle ayni durumdayiz. Yesil pasaportlarimizi gondermistik vize icin ama bize geri geldi, normal pasaport cikartmamizi istediler. Biz de randevu aldik, haftaya normal pasaport alip yeniden gonderecegiz elcilige. Biz de Agustos ortasi gidip Eylul ortasi donecegiz ve ilk girisimizi yapmis olacagiz. Simdi kalacak yer bakiyoruz. Bildigimiz kadariyla ilk giristen sonra PR kartlarini alinca artik yesil pasaporta donmemizde bir sorun kalmiyor. Bu arada bizim de emekliligimize kisa bir sure kaldi ve biz de 8 yasimizdaki oglugumuzun gelecegini dusunerek Kanadayi tercih ettik. Amacimiz orada yeni bir kariyer degil, buradaki meslegimize olabildigince yakin birseyler bulabilmek. Size de bol sans ve kolayliklar diliyorum.
  • konuya biraz yabanci kaldim ama sormadan edemicem benimde yesil pasaportum var vancouvere geleli 5 gun oldu da bu pasaportla gocmenlige basvuram mi ?
  • ErtiErti
    Moderatör
    Basvurulur basvurulmasina da, gocmenlik onayi alindiktan sonra vize icin pasaportlariniz istendiginde, umumi pasaport gondermek zorundasiniz. Hususi, diplomatik ve servis pasaportlarina gocmen vizesi basmiyorlar.
  • bundan dolayi turkiyeye mi donmem gerekiyor ? bu arada size bise sorcam siz vancouverde mi yasiyorsunuz aksam party varmi bugune ozel nerde uzak mi ben kingtn sanrim burasi :) nasil giderim
  • ErtiErti
    Moderatör
    Umumi pasaport yurtdisindan da alinabiliyor. TC Ottawa Buyukelciligi veya Tc Toronto Baskonsoloslugu'ndan basvurmak kaydiyla. Ben Vancouver'da yasiyorum. Aksam saat 7.00'de parade, 10.00'da havai fisek gosterisi var her sene oldugu gibi. Kingtn'in neresi oldugunu bilmiyorum. Adresini daha net yazabilirsen, nasil gidecegini yazarim.
  • Selam...Tatilden döndüm ve yorumları anca okudum.. Güç birliği yapmak açısından Kanada geleceği planları olanlarda görüşmek sterim
    Mail: nazkg@yahoo.com
  • merhaba

tum yorumculara bir soru sormak istiyorum is bulma problemi ve asyali populasyonun coklugunu saymazsak cebinizde aylik sabit 7000 cad geliriniz olsa ikinci bir pasaportunuz cocuklarinizin egitimi kuralci ve dusuk crime olan sakin bir hayat surebileceginiz muhtemel artilari olan kanada dami kalirdiniz yoksa bu paraya tr de kalirmiydiniz yorum ve goruslerinizi paylasirsaniz sevinirim
    sorunun ozeti su gecinebilecek kadar para ve is bulma zorunlulugu yokken kanada nasil bir yer art artilari neler
    yoksa zamanin ve paranin bosa akitildigi kotu bir ruya mi
  • Kanada da olurdum...7000 dolar yeterli...Türkiye de iyi bir eğitim kurumu ayda en az 2000 dolar...
  • fiko:

Kesinlikle Kanada derdim. Sizin kendinizi ne kadar oyaladığınız önemli. Eğer para sorununuz yoksa Türkiye'deyken günlerinizi nasıl geçiriyorsunuz? Kanada'da ne yapacaksınız? Günlerinizi yaratıcı bir aktivite ile doldurma yeteneğiniz var ise Kanada çok eğlenceli olabilir. Ama bu konularda yaratıcı değilseniz işiniz zor olabilir. Etrafta okuyorum 'Kanada sıcıkı, sadece mallar var başka bir şey yok' filan diye. Ben şahsen hiç sıkılacak vakit bulamadım henüz. Ama yürüyüş yapıyorum, okula gidiyorum, bisiklete biniyorum, vs. Diyeceğim odur ki bu tamamen sizin bakış açınızla ilgili.

Çocuklar için de kesinlikle değer. Biz Türkiye'de üç ilkokul değiştirdik. En sonuncusu da özel ilkokuldu. Onarın hiç birinde bulamadığım rahatlığı güveni ve eğitimi burada buldum. Keşke çocuğu hırpalamayıp daha önce buraya gelseymişiz demediğim bir gün yok.

7000 dolar hayli hayli yeter de artar bile. Burada orta direk en kalabalık kesim. Karı koca çalışanlar bir şekilde standart rahat bir hayatı yakalıyorlar. Onların ortalama gelirleri de ev başına 5000 dolar civarında oluyor. İki arabaları oluyor artı ev taksiti ödüyorlar artı 2-3 çocuk büyütüyorlar artı yaşıyorlar o paranın içinde.

Ama iyi araştırın yine de kendiniz karar verin.

Kolay gelsin.
  • tesekkurler dusunceleriniz icin nazgi ve kik

kik
    anladigim kadariyla siz cocuklarinizi kanadada okutuyorsunuz hangi eyalette bulunuyorsunuz ve okul secerken nasil bir yol islediniz acaba nelere dikkat ettiniz
    ilk gittiginizde zorlandiginiz seyler nelerdi acaba
  • Evet fiko bizim bir çocuğumuz var ve Manitoba'dayız.

Devlet okulunu tercih ettik. İki yıldır devlet okuluna gidiyor. İlk yıl ilkokul ikinci yıl orta okul. Oğlumuz okulda ilk 3-4 ay zorlandı biraz ama sonra söktü İngilizceyi ve sular seller gibi konuşmaya başladı. Altı ayın sonunda bizim aksanımızı düzeltiyordu. İki yıldır ek destek İngilizce dersi veriyorlar okulda ücretsiz olarak. Yazmasını filan düzeltiyorlar. Ama bu yıl bitiyor sanırım epey öğrendi çünkü. Ben devlet okullarının sisteminden memnunum. Türkiye'de son üç yıl özel okula göndermiştik orada bulamadığımız rahatlığı burada bulduk okul açısından. Öğretmenler yeni gelen çocukların durumunu biliyorlar ve yardımcı oluyorlar. Bazen yardımcı öğretmen ayrı olarak ilgilendi özel ders gibi. Dilden yorulunca kafası dinlensin diye kulaklıkla müzik dinletiyordu bizim öğretmen. Bilmiyorum ben memnunum... Diğer çocuklar da kaynaşmak için, kabul edilmiş hissettirmek için ellerinden geleni yaptılar.

Ev tutarken zorlandık başlangıçta. Aklınızda bulunsun bazı apartmanların sahipleri şirketler burada ve bunlar kendileri kiralıyor daireleri. Ve bu şirketler acayip koşullar arıyorlar. İki yıldır o şehirde oturmak gibi yerine getiremeyeceğiniz koşullar... Yeni gelenlere karşı yapılmış herhalde anlamadım...

Sahibinden ev bulmak en iyisi. İnsani ilişki oluyor. Ama yine de gözünüzün tutmasına dikkat edin derim ben. Gerçi kontrat var yasa var.

Bir de biz geç kaldık gelmekte tam Eylül başı artık atı alan Üsküdar'ı geçmiş bütün evler tutulmuştu. O yüzden geliş tarihini iyi belirlemek gerek.

Ama sonra her şey yoluna girdi. Ben ev bulduktan sonra epeyce eğlendim açıkçası. Evin boş halinin ferahlığının tadını çıkardık biraz. Sonra yavaş yavaş bir kaç eşya aldık, acele etmeden, gerektikçe. Adresiniz bir kere belli olunca kira kontratıyla o bölgenin milli eğitim müdürlüğüne gidiyorsunuz onlar da sizi çocuğu gönderebileceğiniz okula yönlendiriyorlar.

İnsanlar da yardımcı oldular çoğunlukla. Çoğu göçmen, kendisi değilse bile bir ya da iki kuşak önceden göçmenler halden anlıyorlar o yüzden.

Ben bir arkadaşımdan duydum bilmiyorum ayrıntısını ama burada çocuklarının öğrenci vizesi ile kalan tanıdıkları varmış.

Bilmiyorum yine de iyice okuyun forumları, kanadainfoyu filan. Biz karar verirken bir tek o vardı. Neyse...

Dikkatli düşünüp karar verin.

Kolay gelsin
    kik.
  • tesekkurler kik gercekten yazdiklarin bizim icin cok bilgilendirici oldu gercekten
    yardimlarini devamini beklerim
    yine bir sorum olacak
    kanada da arac alirken 2. el nelere dikkat etmek gerekir
    hangi araclar daha cok tercih ediliyor japon amerikan veya alman
    bir goruse gore amerikada oldugu gibi araclarin bakim maliyetleri yuksek oldugu icin (parca ve iscilik)garantisi biten araclar elden cikarilip yenileniyor deniyor

alman araclarinda parca sorunu olunca da yurtdisindan gelmesinde zaman sorunu ciktigi soyleniyor kanada da durum nedir bilginiz var midir nasil ikici bir el arac tercih edilmeli sizce

bir de manitoba da sogukla nasil basacikiyorsunuz sonucta tr de yasarken -20 lere nasil alistiniz (tr de nerede yasiyordunuz bilmiyorum ama soguk hava sorun olmadi mi acaba)
    cocugunuz da ve sizde iklime adaptasyon nasil oldu acaba
  • Arabada Japon, Japon, Japon. Fabrikaları zaten burada, ne parça ne de bakım sorunu var. Başka yerlerin üretimiyle kıyaslanmaz bile.
  • Fiko,
    Arabayla ilgili soruları atlıyorum nitekim arabamız yok henüz. Olsa da evin araba sürmeye son derece ilgisiz bir ferdi olarak size yardımcı olamazdım. Kısıtlı bir bütçe ile idare ettiğimizden toplu taşımayı tercih ettik.

Ama soğukla ilgili fikir beyan edebilirim. İlk yıl çok zor oluyor. 'Oradan hiç palto, ayakkabı filan taşımayın kışlık buradakilerin yanında acemi kalır hepsi' demişlerdi ancak gelince anladım. Eğer arabanız varsa sorun yok. Ama arabasız bir her türlü savunmayı kullanıyoruz. Özel termal çoraplar filan. Ama yaşanıyor yani. Ve hatta ilk -5'i gördüğümde paniğe kapılan ben şimdi -10'da 'aa hava ne güzel bugün' deyip paltomun önü açık sokağa çıkıyorum. Bir makale okumuştum insan vucudu yeni iklime 3 yılda alışıyormuş Ama bilemem ne kadar doğru. Biz bir de Akdeniz ikliminden buraya geldik. Ama işte hayatta kaldık ne bileyim... Evler çok iyi ısınıyor zaten. Ama sokakta yürürseniz -30'lar fialn sorun oluyor biraz.
  • kik
    anladim tesekkurler bilgilere

evin alisverisi ile ilgili pahalilik nasil acaba
    tr den kanada ya giderken siz olsaydiniz bu kadar tecrubeden sonra neler alirdiniz olmazsa olmazlariniz neler olurdu
    bir cok insan tr den ilac (ozellikle antibiotik )ve turk kahvesi v.s goturulmeli diye soylemisti siz nedersiniz
  • Olmazsa olmazlarım yok aslında. Kendimin ve eşimin eserlerini taşıdık biz. Bir de çalgılarımızı. Onlar olmazsa olmazlarımız. Ama ne bir giysi, ne bir başka şey benim için hayati değil. Hepsinden vazgeçerim. Çok dolu bir evimiz vardı. 'Garaj satışı' yaptık. :D Yol parası çıktı valla.

İlaç kesinlikle taşımam. Yanlız şahsi fikrimdir. Bir kere tarihi geçiyor. Ya hasta olmazsanız? Bir de ben yine belirtiyorum şahsi fikrimdir buradaki ilaçları nedense daha bir etkili buldum.

Biz hafif geldik. Kimisi ev eşyalarını filan taşıyor, mobilyalarını filan. Altın kaplı olsa dahi anlayamam onu... Ama çok özdeşleşiyorlar belki koltukla filan, bilmiyorum. Bence yeni bir hayat yeni bir başlangıç... Benim burada bulmakta zorlandığım iki şey kuş üzümü ve türk kahvesi oldu. Kuş üzümünü niye özledim çünkü ben aslen İstanbullu'yum. (Evet bizimkisi biraz tersine göç oldu... İstanbul'dan güneye... İstanbul İstanbullu olmayanla doldukça koca güzelim şehir insanların arasında kayboldu biz de taşındık) Neyse yemeğimi de ona göre yapıyorum, bana gerekiyor.

Mesela burada Adanalı arkadaşım var o da biber salçasını filan getiriyor. Ben acıyı zor yiyorum o da tatlıyı ama işte hatır... Ne bileyim... Gelip yaşayacaksanız görürsünüz, kendi gereksiniminize göre.

Ama Ontario'ya giderseniz orada hiç bu sorunlarınız olmuyormuş. Manitoba bu açılardan biraz kıt.

Büyük marketlerden haftalık alışveriş yapıyoruz. Gıda için 3-4 kişilik bir aile taş çatlasa bol bol harcayarak aylık 600-700 dolar harcasın hadi.

Ben sizde Manitoba harika filan gibi bir izlenim uyandırmak istemem. Bir sürü insanın buradan çok şikayetçi olduğunu görebilirsiniz forumlarda. Bana aldanmayın çünkü ben her türlü koşula çabuk uyum sağlarım ve onu eğlenceli bir şeye çevrirmenin bir yolunu bulurum. Yani kendimi övmek için söylemiyorum karakterim böyle pozitif ve dayanıklıyım. Bir de bu aşk gibi bir şey, o yer, o adam, o kadın doğrudur ya kimi için yanındaki değil de o... Hani biz burayı severiz siz burayı sevmezsiniz de yanındakini seversiniz... O yüzden tarafsız araştırmanızı yürütün yine siz... İmkanınız varsa gelin gezin görün...
  • slm fiko, ben kanada da yasamak ve iş ımkanı yakalayabılmek için en iyi yolun hangisi oldugunu ogrenmeye çalısıyorum 22 yasındayım orta sevıye ıngılızce ve ılerı sevıye rusçam var. aöf 4. sınıf ogrencısıyım evlı ve bır cocuk babasıyım. bu konuda verebılcegın fıkırlerı benımle paylasırsan ve yardımcı olabılırsen cok sevınırım.
  • slm kik, sende bu konuda bana yardımcı olabılırsen cok sevınırım.
  • kik, cekirdeksiz yesil uzum bulmussundur tahmin ediyorum. Veya bilmiyorum Turkiye'de biliniyor mu cunku ben daha once gormemistim, cok sirin gorunumlu "champagne grapes" kus uzumu yerine gecebiliyor. :)
  • fcanberk

oncelikle ben henuz kanadada degilim fakat 22 yasinda biri icin gercekten cok iyi arastirilip dogru karar verilmesi gereken bir konu sordugun soru ve de evliysen ayrica cocugunda varsa
    neden dersen sana soyle bir tecrubemi aktarayim
    1995 -2006 senelerine kadar yurtdisinda bulunma ozellikle amerika cok populer ve kolaydi.nedeni cok kolay is bulabilmeydi.fakat hersey krizden ve gocmen sayisinin artmasindan sonra degisti.eger bu soruyu amerika icin sorsaydin ben sana bu senelerde gitmenin daha dogru olabilecegini soylerdim
    fakat su anda yurtdisinda eger bir tanidigim yoksa (barinma onemli bir gider )ve o tanidiginin bir isi yoksa baslangic icin (para kazanmak icin is lazim)ve de calismak icin yasal iznin yoksa artik cok zor derim ben
    buradaki arkadaslar da dusuncelerini paylasirlarsa sevinirim ama edindigim izlenime gore kanada is bulmak hem is sahasi olarak hem de ise alinma sartlari acisindan halen amerikaya gore daha zor (eger cok onemli bir mesleginiz yoksa )
    son soz artik global kriz var ve yurtdisinda yasam masraflari cok yuksek (kira gida ve sabit giderler )
    ama eger kanada da is gucu acigi olan mesleklerden biri senin mesleginse (sihhi tesisat insaat muhendisi veya bilgisayar donanimciligi v.s)ve hazir is olan bir yakinin varsa is degisir

son sozum midyata giderken eldeki bulgurdan olunmamali
  • kik

bilgiler icin tesekkurler
  • Teşekkurler fiko yardımcı oldugun için
    Ben şuan karar verme asamasındayım ocakta 3 aylık dil egıtımı için calgary ye gelmeyı dusunuyorum, orada kaldıgım sure ıcerısınde herhangı bır iş için egıtım alıp ardından iş bulmayı dusunuyorum ayrıca edmonton da tanıdıgım var ama onlar ıltıca ettıklerı ıcın vıze gondermelerı bana problemlı. sen hangı işleri onerebılırsın egıtım almak için?
  • merhabalar öncelikle..

self-employed olarak bir basvuruda bulundum. Yalnız ben ne sporcuyum, ne sanatci nede bilim adamı. web designer olarak ki kanada iş kolları arasında var olan bir meslek. acaba self-employed olarak bir sıkıntı yaşarmıyım?
  • kemal80kemal80
    Forumdan uzaklaştırıldı
    @immortaltrooper self employed arasinda web page designer meslek tanimida var endisen olmasin is tecruben diploman ingilizcen varsa problem yasamazsin ama esas karari vize memuru verir onu ikna etmelisin portfolion ile.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!