selamlar ben bulgaristan da tıp öğrencisiyim fakat bulgaristan ki eğitimimi bırakıp kanada da başka bir alanda okumayı düşünüyorum , ryerson ve york üniversitelerine mail attım ve sanırım fiyatlar hemen hemen aynı 16bin ile 18bin arası. yani biraz tuzlu bana göre :)
fakat aklıma takılan kısım, fiyatları üniversitelere nazaran daha düşük olan community college dedikleri kurumlardan da üniversite diplomasına denk bir eğitim alabilir miyim ? ve ya dil okulu + 2 sene college eğitimi görüp lisansımı üniversitede tamamlayabilir miyim ?
Sen ne derecesi almak istiyorsun? Bachelor mu, Master mi, Doctorate mi? Community College'ler en yuksek Bachelor derecesi sunabilirler, daha uzeri dereceler icin Institute of Technology, University-College, University sifatli okullarin programlarina bakmalisin.
normal şartlarda 4 sene okunan ''lisans'' derecesinde bir eğitim almak istiyorum çünkü biliyorum ki collegelar türkiye deki ''ön-lisans'' derecesine denk bir eğitim veriyorlar fakat bazı söylemlere göre collegelardan tıpkı üniversite düzeyinde gibi eğitim alıp normal bir ''lisans'' eğitimi almak olası imiş. tabi ne derece doğru bilmiyorum ....eğer lisans ın anlamı bachelor ise bu tam aradığım şey oluyor :).
ayrıca
1-colleda eğitiminin 6. ayında sonra çalışabiliyor ama bu üniversite eğiti olursa çalışamıyorum değil mi ?
2-üniversite yerine collegeda gördüğüm eğitimin askerliğimde rolü nasıl olur acaba , er statüsüne mi koyulurum direkt ?
3-okuma esnasında göçmenliğide başvurabiliyor muyum ?
şimdiden çok teşekkür ederim . incelediğim kadarıyla saygının üst seviyede olduğu ve en kapsamlı şekilde konuya hakim olanların bulunduğu bir site.
community collegelar bolumune gore degismekle beraber lisans diplomasi verebiliyorlar , ayrica 2-3 senelik diploma programlarinin 2 senesini bitirip not ortalaminiza da bagli olarak universitelere gecebilirsiniz 2-2.5 yil da universitede okuyup lisans diplomanizi alabilirsiniz(bachelors degree)
collegeda 6 ayin sonunda off-campus adi verdigimiz dersler varken haftada 20 saat okul tatilken haftada 40 saat calisma imkani veren bu izne basvurabilirsiniz buna ister collegeda ister universitede okuyun basvurabilirsiniz.
eger college mezunu iseniz ve mezun oldugunuz program bachelors programi degilse askerligi normal suresinde yapmak zorundasiniz diye biliyorum
Kanada'da bulundugunuz her an gocmenlige basvurabilirsiniz ama hangi kategoride bunu yapacaginiz onemli , ilticaci olarak her zaman basvurmak mumkun ama nasil sonuclanacagi onemli
uluslararsi ogrenci olarak basvuru yapmaniz da mumkun collegedan veya universiteden mezun olunca 3 yillik calisma izni aliyorsunuz ve bu 3 yil icerisinde 1 yil full time olarak belli seviyede bir iste calismayi tamamlarsaniz gocmenlige basvuruhakkiniz var
baska sorulariniz varsa aslan@woori.ca gonderebilirsiniz
-arkadaslar bir yili askin bir suredir kanad da gocmenim ve turkiyede fen lisesi mezunuyum not ortalamam 89 ve amacim tip okumak bunun icin once undergraduate okumam gerektigini biliorum vede dili halletmem gerektiginide biliyorum..simdi york universitesinin dil kursunu bitirdim ve sertifika aldim.yorktan aldigim dil sertifikasiyla istedigim universiteye kayit yaptirabilirmiyim ,ne zaman basvurmaliyim,kayit sartlariyla ilgili bilginiz varmi?gibi sorulara cevap ariyorum lutfen bilgisi olan beni aydinlatsin .gitmek istedigim universiteler ,western(london), mcgill(montreal), mcmaster(hamilton) ve toronto universitesi. yardimci olan arkadaslara simdiden cok tesekkurler
kik arkadasim onerin icin cok tesekkurler...ama burasi oyle bir yerki kimse kendi onundeki isten baska bisey bilmiyor. york universitesinde admisions a gittim ama saglikli bilgi alamadim .yani arastirdim ama henuz kafamdaki soru isaretleri icin net bir cevap bulamadim yada buldumda hala kafamda acabalar var diyelim.yorkun dedigine gore onlarin okulunda okumam icin hicbir engel yok ama diger okullarin kabul sartlari arasinda ielts yada toefel da var sanirim yada okullarin kendi ingilizce yeterlilik sinavlarini gecince bi sorun olmuyormus..bu dedigim universiteler toronto disinda ve simdilik gidemiorum tlfndada saglikli bilgi vermiorlar yada her aradiginizda telesekreter ordan oraya baglayip duruyor ..tabiki arastirmaya devam edicem mutlaka onumuzdeki yil icin kayit yaptirmaya calisicam ama yinede yazmak istedim belki bu konularda harekete gecmeden once bana rehber olacak daha once ayni sorunlari yasamis ve halletmis arkadaslarin oneri ve bilgisine ihtiyacim var..cunku hem maddi hem manevi bir takim zorluklar yasiyorum ve birazcik destek bir insan yardimi bir dostluk beni mutlu edecektir..tesekkurler arkadaslar
Kayıt yaptırmak istediğiniz bölümlerin registrarlarının e-maillerini bulup onlara yazmayı denediniz mi? Diyelim ki mühendislik istiyorsunuz, üniversitenin web sayfasında araştırın biraz mühendislik bölümü registrarının e-mailini bulabilirsiniz. Onlar bu tip konularda daha bilgi sahibi olurlar ve çok özel gıcık değillerse emaillerini genelde yanıtlarlar. Bir de o yolu deneyin bakalım.
kik arkadas yazdiklarima cevap yazdigin icin cok tesekkurler..dedigini denemeye calisicam..ama eger seninde bu konuda bilgin varsa bana yardimci olursan cok sevinirim..kayit yaptirmak istedigim bolumlerin registrarlarinin mailini bulmaya calisicam ,vaktin olursa sende bulmaya calissan cok sevinirim..kayit yaptirmak istedigim bolumler biyokimya biyomedical biyogenetic gibi bolumler dir..bunlar undergraduatede lifescience okumak istedigim bolumler bu 4 yillik bolumlerden sonra MCAT sinavlarina girip basarili olursam tip okumak hedefim..bu bolumlerde iyi olan universiteler toronto universitesi ,western,mcgill ve mc master universiteleriymis..bu universitelerde ki istedigim bolumlerin registrarlarina ulasmaya calisicam dedigim gibi sende bu konuda yardimci olursan minnettar kalirim..cok tesekkurler arkadasim beni kaale alip yazdigin icin..iyi gunler diliorum hayatta insallah isin gucun hep rast gider...saygilar...
ya arkadaslar kafayi yemek uzereyim ya lutfen saglikli bilgi verecek kimse yokmuuuu?hangi universteye gitsen hergun yeni bisey bir engel cikariyorlar onume,su dil engelini nasil asicam..yorkun dil kursunu bitirdik dunya kadar para odedik ama toronto universitesi bu belgeyi kabul etmior illaki onlarin dil kursundan mezun olmam gerekiormus yada ielts sinavi v.b sinavlari vermem durumunda kayit yaptirabilirmisim..ielts deiyim dedim ama refrucusun pasaportsuz giremezsin diorlar toefol zor zaten ee ben ne yapicam simdi?ayrica daha mahkememde cikmadi surec bitmeden landert almadan osapta alamiyormusum dior bazi kurumlar,bi diger kafadan cikan ses ise burda bir yili doldurduysan alir dior..kafam durdu offf altindan kalkamiorum,lutfen biri yardimci olsun..isin kotu yani butun param yorkun dil kursunda tukendi....
bi basimayim kimse yardim etmiyor..kanada da yeniyim,toronto universitesine girmek en buyuk hayalim..yokmu yardimci olacak biri..lutfen bilgisi olan arkadaslar bilgilerinize ihtiyacim var..toronto universitesinde okuyan genc arkadaslar bana yazin lutfen ne yapmam gerektigini en iyi siz bilirsiniz...tesekkurler .
cok sukur allahim biri cevap yazdi..cok tesekkur ederim ilgilendiginiz icin..benim durum cok karisik..iltica etmek zorunda kaldim..gelir gelmez cok sikintilar cektim ilac dil kursuna gittim iki bucuk ay,sonra york univrstesinde dil egitimi aldim..bu egitimle york beni kabul ediyor ama ben ilerde tip okumak istedigim icin torontoya girmek istiyorum.torontoya gidip sordum diploma puanin yeterli dior ama illakide kendi kursunu bitirmis olmam gerekior yada ielts tofel skoru istiyor..torontonun dil kursu her bir donem icin 5350 dolar buda beni asiyor..tofel ielts gibi sinavlara basvurayim dedim pasaport istiyorlar ..elimde pasaportum olmadigi icin giremiyorum..ayrica dili halletsem bile sanirim torontoya girmem icin baska seylerde lazim referans mektubu gibi..yani yasim 19 annem hic bisey bilmiyor elimden tutup kayitla ilgili yardimci olacak kimsem yok..bana yazman,dikkate almis olman bile bu caresiz durumda nasil mutlu etti bilemezsin..ilac ile ilgili kismi tam anlamadim ,daha once oraya gitmis olmam durumunda dedigin seyden yararlanabilirmiyim?yada ilacin toronto universitesine gecisi de varmi?bilgilerin icin cok tesekkurler
hangi yolla derken aslinda soruyu tam kavramadim!annem kardeslerim beraber geldik,gelis sebebi cok sikintili aslinda bazi gecerli sebepler var ..ve sonrasinda burdayiz iste yasamla mucadele ediyoruz etmeye calisiyoruz. iltica etmenin sekli derken pek anlamadim aslinda onun icinde aciklayici olmamis olabilirim arkadasim ..ilgin icin cok tesekkurler..olursa universiteyle ilgili bilgilerin paylasirsan cok sevinirim..tekrar cok tesekkur ederim..
Dostum ne demek, Elimizden ne gelirse yapmaya haziriz, Ancak Sorun Su, Neden TIP Okumak istiyorsun, Daha Kolay ve Iyi bir Gelir Sahibi olacagin Mesleklerde var hemde 2 yillik Diploma programlari ile..
Once Hangi Bolumu okumak istedigine karar vermek lazim. Daha Sonra PR Card i ni aldiginda konusuruz
Senden Rica Iltica Olayinin Detayini bana mail atarmisin burakglobal@gmail.com
tip okumak en buyuk hayalimdi..turkiyede sinavlara girdim sonuc aciklanmadan geldim,cok iyi muhendislikler kazanmistim ama ben illakide tip okumak istedim..turkiyede fen lisesi yani hep sayisala yonelik okudum bu derslerde basariliyim ve diploma puanimda yeterli oldugu icin tip okumakta kararliyim..her insanin bir ideali vardir ya benim kide doktor olmak..cok zor olacak ama mucadele vermek istiyorum..iltica olayina gelince bu biraz karisik ve ozel sebeplerden oldugu icin yazamadim..insallah birgun yazarim sana..bu konuunun detayini bilmek istemendeki sebebi anlamadim.ama herhalde sizinde boyle bi sorun var diye dusunuyorum yani bilgiyemi ihtiyaciniz var acaba?varsa yardimci olurum tabi elimden geldigince selamlar
Dostum Bilgi Sahibi olmak istiyorum sen nasil bizden bilgi aliyorsan gene bizden bu konuda bilgi almak isteyen olabilir bende bilmek istiyorum neden cekiniyorsunku ?
Ayrica Birakin Artik bu kafa yapisini Bilgi almak isterken ACIL ACIL YAZARSINIZ iş Yardimci olmaya gelince hiç
aarkadasim sen beniyanlis anladin.bilgi vermek istemiyor degilim..sadece ne ogrenmek istedigini anlamis degilim?bana soru sor ki bende cevaplayayim..simdi sana desem bilmiyorum..tabiki herkese yardimci olmak isterim bildigim konuda..
bunlari sana mail atasam daha iyi olur sanirim..bu konuda ne sormak istersen mailde cevaplarim tabikide..bu arada sen nerelisin ve ne zamandan beridir burdasin,ogrencimisin ?simdi sorduklarini mail aticam..
selam stjhons arkadasim..bende biliorum ama toofel cok zor bir sinav bilgisayarla sinav oluyorsun ve en ufak bir harf hatasi yapsan geri donup silemiorsun,onun yerine ielts deniyim dedim,kayit belgesine kadar gidip aldim ama pasaportum olmadigi icin giremedim..tesekkurler..
muhammed arkadasım , sen hala anlamdınmı ? VancouverStar 'da senin gibi iltica etmek istiyor onun icin senden bilgi almaya çalışıyor yani,pasaportu havaalında yırtıp/yok edip mi gittin refugee board'a,yoksa 3 ay vize doluncamı gitin,sana kim yardım cı oldu legal aid'mi vs.vs. tamamı stjohns, yine herkese cok bildigini zannedip insanları yanlıs yonlendiriyorsun,Toefl 30-40 yıldır var herkes biliyor onu. muhammed, zaten 1 yıldır kanadadasın ve york'dan mezun oldun ve bilgi alamadın,zaten york veya buna benzer okul degilde devlet tarafından tanınmıs okullar ile egitim alsaydın cunku Turkiye dahil her yuksek okul kabul gormuyor,keske high school son sınıftan tekrar baslasaydın ve canada lisesinin not ortalamasına gore uni.secebilirdin,senin yapacagın en iyi sey,lisede ve uni.'de okuyan birilerinden fikir alman,merak etme gitmissin oraya kadar elindeki diploma ile bir seyler yapabilirsin
@muhammed york'taki kursu tamamladiysan belli bir seviyeye gelmissindir diye dusunuyorum. toefl'dan korkmana gerek yok bir gir dene, beklediginden cok daha yuksek bir skor alman olasi. zaten cogu universite 80i kabul ediyor.
ingilizce seviyen konusunda kendine guvenmiyorsan universitedeki derslerde kabul edilsen bile sorun cekersin o yuzden once onu hallet bence.
amigo arkadasim, ilgilendigin icin cok tesekkurler.ben vancoverstara iltica konusunda mailden bilgi verdim.ogrenmek istediklerini cevapladim yani.ben burda liseyi tekrar okuyup ordan universiteye giris yapmanin kolay oldugunu bildigim icin ,o yoluda denedim ama yasim buyukmus(su an 19 "un icindeyim).lisede okuyabilmem icin belli bi yas sinirlamasi varmis.iyi dileklerin icin ,cesaretlendirdigin icin cok tesekkur ederim.insallah biseyler yapmaya calisicam.. stjohns arkadasim,haklisin yorku bitirmissem dedigin gibi belli bir seviyedeyim ama iste toefl bilgisayarla yapilan bir sinav oldugu icin beni korkutuor ama deniycem sansimi.birde keske dedigin gibi 80le kabul edilseydim ama maalesef torontoya gittim sordum istedigim bolum 95 toefl skoru istiyor..universiteye bir adim atsam merak etme eksigim olursa bile gerisi corap sokugu gibi gelir die dusunuyorum.yeterki su sureci bi asabileyim..tekrar fikir verdiginiz icin cok tesekkur ederim.
once college ile baslayip temel dersleri aldiktan sonra universiteye gecebilirsin, o arada da ingilizceyi ilerletirsin. ben de birebir mulakat oldugu icin ielts'in daha rahat olacagi onyargisina sahiptim ancak aldigim sonuclar beklentilerimden farkli oldu.
arkadaslar onerileriniz icin cok ama cok tesekkur ederim .ayrica bu sitenin kurucularina da tesekkur etmek istiyorum.burdan insanlar birbirlerine yardimci olmaya calisiorlar sayenizde..stjohns arkadasim dedigin fikir benimde aklima gelmedi degil,ben simdi su sinavlarla bi sansimi deniycem, ondan sonra olmazsa senin dedigin yolu denemeye calisicam.birde vancouver arkadasimin dedigini yarin ilac 'ci arayip bi sorucam.bakalim artik hakkimda hayirlisi olur insallah.tekrar hepinize cok tesekkur ederim.yinede bildiklerinizi duyduklarinizi paylasirsaniz cok sevinirim.allah hepinizden razi olsun,isinizi gucunuzu rast gotursun...
Merhaba Size birşeyler sorucam; ben lisemi bitirdikten sonra kanadada oyunculuk okumak istiyorum oyunculuk kursunu okumak içinde vatandaşlık gereklimi? Gerekli ise yanımda ne kadar nakit para bulundurmam gerek? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler! :) Ayrıca ingilizcemde gayet iyi :)
Her yaz ingilizce kursuna gidiyorum. Ayrıca günde en az 2 alt yazılı yabancı dizi veya film izlerim. Teyzem ingilizce öğretmeni onunda ingilizcede başarılı olmamın payı var.. Yani anlayacağınız oyuncu olmak için elimden geleni yapıyorum :D
Ama anlamadığım birşey var nasıl bu kadar güvenipte bu soruyu soruyorsunuz translatedende çevirip buraya yazabilirim ama yazmamı çok istersenizde anlamı; I'm at workplace.. :)
slm arkadaslar sonunda york universitesine kaydim kabul edildi.ama bi sorunum var universite ucretleri cok yuksek oldugu icin ocak ayindan beri ha bire kaydimi erteliyorum cunku henuz mahkemeyi gecemedim..kaydimi en son eylule aldim ve bu arada mahkeme tarihim belirlendi,yani allah izin verirse eylule kadar mahkeme olcak eger mahkemeyi gecersem, permenent residen sinifinda olcakmiyim ve osaba basvurabilcekmiyim.yoksa landerd yani pr kartini mi beklemem gerekior?kimisi mahkemden kabul gordugun resmi evrak ve landerd basvuru formunun fotokopisiyle osap;a basvurabilecegimi soyluyor ama ne derece dogru bilemiorum..universiteye gittim cok detayli bilgi alamadim osap;in sitesinde bu konuyla ilgili bilgi yok,ancak osap;a basvuracagim zaman basvurumun kabul edlip edilmeyecegini anlarmisim universite oyle dior..boyle bir konuda bilgi sahibi deneyimi olan ayni yollardan gecen birileri varsa lutfen yardimci olursa cok sevinirim ..tesekkurler simdiden herkese..
muhammed, keske sana cok onceden cevap verebilseymisim konulari incelerken gordum sorularini... simdi sen zaten dil kursunu bitirmissin York'tan, bu durumda hic bir universite senden toefl yeterliligi falan istemez. sadece ingilizce seviyeni olcmek isteyebilirler mulakatla ya da kucuk ingilizce sinavlariyla. ben kac arkadas biliyorum dil kursuna giderken universiteye basvuru yapan, gorusmeye cagrilip mulakatla universiteye kabul edilen... ya da dil kursu bittikten sonra senin elinde English as a Second Language sertifikasi varsa senden toefl istemezler, girmek istedigin programa gore senin yeterliligine bakarlar. atiyorum science bolumune mi basvurdun, science sinavina, matematik sinavina ve ingilizce sinavina alirlar, ki bunlar da gozunu korkutmasin...ingilizce sinavi dedikleri sey essay sinavi, matematik sinavi ise cok basit oran oranti, ondalik sayilar falan basit problemler ve sorular soruluyor. basvuru icin ise okullarla gorusme yapmana gerek yok, uzerinde full time programs yazan universite kitapciklarindan alirsin her universiteden, sonra icindeki programlari, programin suresini, ogretilen dersleri, program firsatlarini, programlara kabul edilme kosullarini tek tek inceleyerek basvurmak istedigin okullari ve bolumleri belirleyecektin. ondan sonra da basvurular zaten internet uzerinden yapiliyor (ocas). bolum secme, okul secme, ve basvurma surecleri icinde sana dil okulunu bitirdigin universitenin danismanlari (rehberlik servisi gibi servisler) yardimci olabilirdi, seni okulun bu konu hakkinda nasil bilgilendirmedi anlamadim nasil bir okul orasi:)
cevaplarimin sana yardimci olmasi icin cok gec ama en azindan baska arkadaslar yararlanabilirler.
bu arada hatirlatayim, dil sertifikasi olan ogrencilerin high school credit falan almasina gerek yok bu tur okullarda vakti kaybetmeyin. dil okulunu bitirip direk istediginiz okullara basvurun ve kolej ya da universite egitiminize devam edin. zaten high school credit almak (eger lise diploma notunuz cok dusuk degil ise) gereksiz cunku universiteye ya da koleje lise diplomasi olmadan da "mature student" seklinde basvurarak gidebilirsiniz. tabi bu durumda yine sizi bir takim sinavlara sokup yeterliliklerinizi olcerlermis, okudugum bilgiler bu yonde.
sevgili uyuyan guzel..coktesekkur ederim bu degerli bilgileriniz icin .yazdiklarinizdan anladigim kadariyla cok insancil ,durust bir insansiniz..inanin cok mutlu oldum..ayrica dediginiz gibi keske daha onceden gorseymissiniz sorularimi .gunlerce dogru duzgun bilgi veren olmamisti..duse kalka zaman kaybederek dogru yolu buldum ama yinede bu verdiginiz bilgiler kadar bilgiye ulasmadim...ben maddi olanagi cok iyi olmayan biriyim ve yorkun dil kursuna giderken kendimi zorladim cok calistim sinif atlaya atlaya sadece uc donem 5.ci kurra kadar gidebildim..6.ci kurru okumadan yorkun dil yeterlilik sinavina girdim cok iyi puan aldim.bu sekilde dil sorununu hallettikten sonra hedefim U of T ADE OKUMAKTI ama oraya gittigimde bana dedilerki biz yorktan aldigin belgeyi kabul etmioruz git tofel yada ielts gibi sinavlara gir bizim kabul etigimiz sinavlar onlar..kisaca sadece york kapisi acikti bana ve bende kaydimi hemen yaptim kabul gordum..ama onume permenent resident engeli cikti ve ocaktan beridir bos bos oturup bol bol bunalima giriorum..ne yapicam sasirdim ..ya su okuma isini bu kadar zorastirmamalari lazim..piril piril gencleriz her neresi olursa olsun bence okumak isteyen genclerin onundeki engeller her turlu kalkmali die dusunuyorum..belki benim derdiminde vardir bir dermani ama ben bulamiorum iste ..oylece oturmus mahkemyi gecmeyi bekliorum..onuda gectikten sonra bi engel olurmu olmazmi bilincsizligi de ayrica icimi kemirior acikcasi..bide derlerse ki gectin ama oturum kartini almadan sana OSAP veremeyiz iste o zaman yikilirim cunku oturum kartini ne zaman aliriz oda bilinmior .kimisi diorki mahkemeden sonra bir ile 6 ay arasi,kimisi diorki iki yilida bulabilir..yani oyle olursa bir iki yil daha baslayamiycakmiyim acaba ..simdide bu sorularima cevap ariorum..derdin biri bitior digeri baslior..ama yinede umudumu kirmayip hayata tutunmaya calisiorum..cok cok tesekkur ederim sevgili UYUYAN GUZEL.........
@muhammed, rica ederim. U of T'de sinav $arti kosmalari kotu olmus. her universite farkli uygulama mi yapiyor yoksa kisiye gore farkli uygulama mi yapiyor simdi kafam karisti cunku Ryerson'a York'a sadece mulakatla ya da universitenin kendi dil sinavi ile giren tanidigim kisiler toelf ya da ielts sinavi sartiyla alinmadilar. U of T daha rekabetin hakim oldugu daha iyi bir universite oldugu icin toelf ya da ielts yeterliligi istiyor olabilir. ogrenci vizen yok mu neden PR istiyorlar bilmiyorum vizeler konusunda cok bilgim tecrubem yok maalesef. her ne kadar kendini sikma mahkemen eninde sonunda sonuclanacak diyecek olsamda sikilacaksin eminim ama bu sureci de firsat olarak gor. senin yerinde Kanada'da bulunmak isteyen bir suru insan vardir eminim bu acidan dusun. yapman gereken sey sadece beklemek. ama bu bosa gecen zamanini calisarak, para kazanarak, ingilizceni gelistirmeye calisarak falan degerlendirmelisin. calisma iznin vardir umarim. hatta calisarak kenara uc bes kurus atabilirsen yavas yavas ilk senenin ya da ilk donemin harc ucretini bile cikarabilirsin ve ornek verdigin gibi kartinin gelmesini beklemen gerekse bile bu sekilde okula gidebilirsin, hem de OSAP'a daha az borclanmis olursun. bir an once rahata ermen dilegiyle:)
tesekkurler uyuyan guzel ,fikirlerin icin gercekten cok saol..bende seninle ayni fikirdeyim..pr kart ogrenim kredisi degilde osap alabilmek icin gerekli stjohns arkadasim..ilgilendiginiz icin cok tesekkurler..