Mezun olmadan Kanada vizesi alma şansım
  • Degerli arkadaslar 12 eylul dil okulu baslangıc tarihine yetişmek icin bu hafta kısmetse vizeye basvurucam. dil okuluna kayıt oldum ve bana davetye yolladılar. inşaat muhendislgi mezun durumundayım butun derslerimi verdim ama stajdan dolayı tam mezun gozukmuyorum. onun icin ogrenci belgesiyle basvurcam, ve hesaba yatırılması gerek parayı yatrmayı unuttum buaralar yatrdım. bu durumlar neticesinde tecrube sahibi arkadaslar vize alma durumum nasıl acaba? ihtmaller warmı=) yardımcı olursanız sevinirm...
  • ihtimal dahilinde:) yani parayi bankaya ne zaman koydugun onmeli degil bence. ben vizeye basvuru surecinde yani yaklasik 15 gun once falan hesap actirdim zaten bence onemli olan banka yazisi. yani su bankada su hesapta bu kadar parasi var denilmesi. bence gonlunu rahat tut
  • @behlike
    teskkr edeRİm. buarada mezun oldum o sekilde basvurcam heralde artı bi faydası oolur umarım
  • Mezun olmus olman dil okulu icin arti avantaj saglamaz hatta senin icin bir dezavantaj. Vize alamazsin demiyorum ama ogrenciligin devam ediyorsa daha avantajli. Insallah alirsin vizeyi benim konustugum birisi parayi yatirmis yazi almis ertesi gun parayi cekmis ve o sekilde vize almis.
  • kardes ben ilk vize basvurusunda red yedim. okulunun bitmiş olması avantaj değil.. Türkiye'ye geri döneceğine dair ikna edici açıklamalar ve belgeler olması sart. En buyuk problem bu.... Kolay gelsin
  • Ogrenci, turist vize basvurularinda en cok dikkat edilenlerden biri de banka hesabidir. Banka hesabinin en az 6 ay oncesi islekligine dikkat ederler. Bankadan alinan bir mektup nasil onemsenir ki? Tanidik, arkadas, akraba vs. banka muduru, calisanindan bu mektubu almak her zaman mumkun. Vize basvurusu oncesi banka hesabina gececek meblag her ne kadar ise de vize icin engeldir.
  • bence vize isi biraz saibeli. 10 bekleyen var, ne kadar para yatirdysada alamayanda. bu is biraz sans. ben vancouverdayim bankaya parayi 1hafta once yatirdm oda az miktar ve bankadan yazi al
    almadim hesap cuzdan ftg tamm. niyet mektubuda yazmadm zaten ing yoktu nasil yazayim. arti mezun durumdaydm unvdeden. gonlunu rahat tut berg sen. ben verdm belgeyi diger gun 1yillik vize elime gecti.. biraz vize veren gorevlinin psikolojisine bagli. dua et esiyle kavga etmesin :)
  • Merhaba arkadaşlar. Kanadaya öğrenci vizesi almak için başvuracam ancak acil bir sorum olacak. Öncelikle saate bakacak olursak (5:10) sabaha kadar bu iş için uğraştığımı anlarız:) Şöyleki: Efendim ben ingilterede dil eğitimi almak için vize başvurusunda bulundum. 6 aylık vize istedim vizem reddedildi. sebeplerinden birisi neden ingilizce öğreniyorum, gelecekte veya şuandaki işime ne gibi bi katkı sağlayacak gibi bilgilerin eksikliğinden dolayı imiş. İkinci neden ise çok trajik:D ben 6 aylık vize başvurusu yapmıştım ancak öncelikle 3 aylık okul parası yatırmıştım. Bundan dolayı varış ve ayrılış tarihlerini 3 aylık olarak düzenlememi söylediler yani (5/09/2011 - 16/12/11) tarihleri arasında. ancak ben ordaki 2011'i 2012 yazmışım (5/09/2011 - 16/12/12). yani 15 ay :DD Vallaha çok gülmüştüm buna :D Velhasıl karar "red". İngiltere pahalı olduğu için vize reddi çokta üzmedi beni aynı paraya kanadada daha uzun soluklu eğitim alırım dedim. Ancaaaak. İngiltereden red kararı alınmış bir vizem olduğu için kanada bana vize verirmi?? bu sorunun cevabını çok acil almam lazım ona göre hemen başvuru yapıp kısmetse eylülün ortasına gelmeden gitmek istiyorum. Bu arada kanada da 9 aylık bir dil eğitimi başvurusunda bulunma niyetindeyim. 4 yıllık fakülte yeni mezunuyum. 2 senede tecilli askerliğim duruyor.İnşallah cevap gecikmez. çok teşekkür ederim şimdiden.
  • ErincErinc
    Yönetici
    @safa_33 Ingiltere vize reddinin Kanada vize basvurunu etkileme sansi pek yok. Ancak basvurunda yukaridaki gibi hatalar yapmamalisin. Kanada vizesi almak cok kolay degil. Okul ve vize basvurunda profesyonel destek almak istersen bize ulas, yardimci olalim.
  • İngiltere'yi yeniden dene derim ben,
    Eylul icin Kanada'ya bilet almaya kalkarsan en az 2000 dolari gozden cikarman gerek, ama İngiltere'ye 600'e bile bilet bulursun.
  • Safa_33 arkadaşım, kesinlikle İngiltere'yi bir daha dene çünkü Kanada vizesini almak çok daha zor. Hele mezunsan %60 red alırsın. Sebebi de geri dönmen konusunda şüpheleri olduğudur. Bu arada Kanada'dan red almak İngiltere'yi, İngiltere'den red almak ta Kanada'yı etkilemez.
  • arkadaşlar çok teşekkür ederim hepinize. öyleyse ben ufak bi araştırma yapayım tekrar başvuru için sonuçta maliyette önemli. çünkü tekrar başvurursam 6 aylık falan gitmek istiyorum 3 ay falan değil. Yada vazgeçip kanada dersem Erinc arkadaşım adresim burası olur zaten:)çünkü başvurudan öncede bu sitede az gezmemiştim:) çoook saolun değerli arkadaşlar. ha bu arada Halim arkadaşım bi sorum olacaktı. ben burda babamın yanındayım şimdilik yardım ediyorum ona. kendimi Burda çalışıyor göstersem şirket aracılığıyla gitsem bi + olur ozaman benim için öylemi?
  • şuan bunları okuduktan sonra moral olarak pert oldum yani. bugun asker tecil belgesinide verip postalıyorum ve mezun olarak basvuruyorum. %60 falan okudukca iyice pert oldum :D:D artık bunlar sonrası kader hayırlısıysa verirler
  • ErincErinc
    Yönetici
    Biraz şans faktörü de var. Bizi haberdar edersin gelişmelerden :)
  • Safa_33 bu şekildede kanada vizesi alabilirsin ,tamamıyla bu vize memurunun elinde, ama çok iyi belgelerle redde alabilirsin, izleyeceğin yol senin için + olabilir , niyet mektubunda bir süre sonra iş ile tamamen ben ilgileneceğim bu yuzden dil eğitimi almam benim için iş hayatında büyük avantaj olacak tarzında bir şeyler yazarsın. Babanda izin yazısı hazırlar şu tarihler arasında dil eğitimine gidecektir, dil eğitim bittikten sonra işe devam edecektir diye. Ben öyle yapmıştım.

berq7 kardeşim , bu iş tamamen şans, hiç moralini bozma , biraz niyet mektubuna da bağlı. Umarım her şey potitif olur.
  • Çıkısımı alamadım yine, askerlik te tecil ettirmedim ogrenci belgesiyle basvurdum (danısmanımın ısrarı uzerine mezun oldugumu mektupta belirttim) artık nolursa olsun triplere girmeye basladım yakında halusulasyon gormekten korkuyorum :D:D haftaya olumlu bi sonuclanır inşallah =)
  • dediğiniz gibi ingiltere olumsuzluğu kanada vizemi engellemedi :DD vize geldi çok şükür arkadaşlar.9 aylık s1 vizesi:D çok şükür beee:D
  • safa bende basvuruda bulunacagim tekrar.Tavsiyelerine ve tecrübelerine ihtiyacim olabilir.İrtibata gecebilirsek memnun olurum.bhdrgnr@hot
  • @bhdrgnr dostum ekledim seni. karşılaştığımızda bilgileşiriz:)
  • Herkese merhaba,bende kısmetse 2012 yazında veya sonbahar gibi dil okulu için vancouvera gitmek istiyorum.Şu an 4. sınıfta okuyorum,bu sene yaz okulunda kalan dersleri verip mezun olacam inş..Merak ettiğim konu mezun olursam vize alabilir miyim?ya da öğrenciyken almam dha mı kolay olur?eğer öyleyse alttn kalan dersleri bi sonraki dönem verip,öğrenci olarak yazın gelirim.veya mezun olark..hangisi daha iyi olur?çok kararsızım :( bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilir mi acaba ?

@berq7 arkadaşım sen vize alabildin mi?,mezun oldun sanırım,bi sorun çıkardılar mı?bnde bi mezun olsam keşke :)
  • Mezun ol tabiki daha iyi..
  • @berq7 ben mezun olur olmaz başvurdum. staj için work permite de başvurdum. 2 kere red aldım 3. de aldım vizeyi şuan kanada dayım. moral olarak pert olma yaşın çok fazla deilse 4. ye kadar başvur. askerlik tecilinlede alakası yok bu arada bu işin. ben tecil ettirmeden almıştım. tecilim de bitmek üzereydi. vizeyi aldıktan sonra tecil ettirdim. 4 e kadar yolu var çıkmazsa ertesi gün bidaha bidaha bidaha kardeşim. Allah gönlüne göre versin
  • Teşekkürler doruk bnde öyle düşünüyorum artık :)) bide 6 aydan kısa gelirsem turist vizesiyle gelip dil eğitimi alabilirm sanırım,yanılmıyosam :)
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!