herkese merhaba.yakın değil ama uzun bir zaman sonrası için vancouver planları yapıyorum.pek çok okula baktım ama programın direk internshiple beraber olması bana daha cazip geldi.şu anda kafamda sadece ashton college var fakat kendi sitesinde fiyatları hakkında birşey bulamadım.aslında direk onlarla irtibata geçicektim ama burda da orda okuyan birileri varsa hem fiyatları hakkında hem de okulun kendisi hakkında daha iyi bilgi alabilirim diye düşündüm.bu arada düşündüğüm bölümde diploma in sales and marketin with internship.
Bu okulda okuyan ve forumda aktif olarak yazan birileri var , fakat isim vermem ne kadar dogru olur bilemem.
Fiya konusunda ise kanadam.com tankut bey veya gülcan hanımla iletişime gecmeni tavsiye ederim. En son görüşmemizde bu programlar için cok güzel bir fiyat aldıklarını duymustum..
Vancouver duyarliligin icin cok tesekkur ederim ama cok da gizli olmasina gerek yok.
eda_ ben su an Ashton'da ogrenciyim.
Okulla ilgili sorularinizi bana ister buradan ister mail vasitasiyla sorabilirsiniz. (mailimi Tankut Bey veya Gulcan Hanim'dan alabilirsiniz, spamcilerin eline gecme olasiligindan oturu burada yayinlamayi uygun gormuyorum)
hepinize gerçekten çok teşekkürler daha dün bu siteye üye oldum ve bugün cevap aldım.
ayrıca Erti mailinizi büyük ihtimalle alıcam çünkü doğal olarak kafamda çok soru var okulla ilgili ,ücretler dışında.
tekrar teşekkürler sizlerede böyle bir siteyi kuranlarada...
tekrar merhaba...ben mail attım ama bana sadece konu ile alakalı mail geldi.ben en iyisi burdan sorayım sorularımı.öncelikle ben okul hakkında bilgi almak istiyorum.benim için hocalar evet önemli ama bir o kadar da öğrenci profili önemli.eminim ki asya nüfusu öndedir(heralde kanadanın her bölgesinde öyledir)ama onun haricinde bi karışım söz konusumu.çünkü geçen sene ingilterede dil okulunda bulundum ve bir ara etrafımın tamamen korelilerle çevrilmesi beni biraz rahatsız etmişti.tabi bunlar haricinde okulun genel yapısı hakkında eğitimi,derslikler,okulun sağladığı olanaklar gibi ve okulun konumu ile alakalı bişeyler öğrenebilirsem sevinirim.
bide ek olarak bu okul haricinde bana vancouverda pazarlama dalında önerebileceğiniz okullar var mı?
Öncelikle okuldan bahsedeyim. Ashton College bir kariyer koleji. Kariyer kolejleri özel kolejlerdir. Özel kolejlerin, üniversitelerin ya da üniversite-kolejlerinki gibi büyük bahçeli, fasiliteli kampüsleri yoktur. Kendilerine en yakın seviyedeki devlet okulları olan community collegelerinki kadar da fazla kampüs sayısına sahip değillerdir.
Genelde tek kampüsleri bulunur ve bunlar da yüksek binaların farklı katlarına konuşlanmışlardır. Özel kolejlerin genel yapısı böyle. Derslikler yeterli miktardadır. Hem öğrenci hem de eğitimcilerin ihtiyaçlarını karşılayacak donanıma sahiplerdir. Zaten bu konularda standartları belirleyen kurumlar vardır. Bu standartlar tutturalamazsa ya da okulun haybeye eğitim verdiği anlaşılırsa; denetimci kurumlar okulun lisansını elinden alma yetkisine sahiplerdir. Özel kolejleri denetleyen kurumun adı PCTIA.
Ashton College'in sunduğu programlar Business Alanına yönelik genelde fast-track, yani kısa sürede sizi iş hayatına hazırlamaya yönelik hızlandırılmış eğitim programlardır. Ashton College'de öğrenci olduğunuzda okulun bilgisayar odasındaki bilgisayarlardan ve print-out cihazlarından size tahsis edilen parola ile faydalanabilirsiniz. Ayrıca laptopunuz varsa okul içindeki wireless'dan da ücretsiz olarak internete bağlanabilirsiniz. Internship koordinasyon biriminin başarılı olduğunu söyleyebilirim. Internship placement'ı okul vasıtasıyla halletmek isterseniz; internship koordinatörü, cv hazırlama, iş başvurusu yapma, iş araştırma ve gerekiyorsa çalışma izni başvurusu konularında size yeterince yardımcı oluyor. Okul downtown'da, yani şehrin merkezinde. Ulaşımı son derece kolay.
Diploma in Sales & Marketing programı 3 ay ve 6 aylık modüllerden ibaret. 3 aylık veya 6 aylık modüller sonunda tercihen internship yapabilirsiniz. 3 aylık modüle dahil olursanız eğitim sonunda okuldan Ashton College Certificate in Sales and Marketing Management sertifikasını alırsınız. 6 aylık modül sonunda okuldan Ashton College Diploma in Sales and Marketing Management diploması ve bunun yanında Canadian Professional Sales Association'dan (CPSA), PSA (Professional Sales Associate) ile Canadian Institute of Management (CIM) sertifikalarına sahip olursunuz.
Sales ve Marketing'in sınıfları, ortak dersler söz konusu olduğunda, benim şu an aldığım program olan Business Administration ile birleşebiliyor. iki sınıf öğrencileri ortak grup çalışması ve sunum yapabiliyorlar. Sales ve Marketing sınıfının sadece 2 eğitmenini biliyorum. Çünkü bu 2'si bizim derslerimize de giriyorlardı. Bizim programın eğitmenleri ise dersin içeriğine göre değişebiliyor. Şu ana kadar 5 farklı eğitmenden ders aldım. 1'i hariç (ki, öğrencilerin ve eğitim direktörünün genel değerlendirmesi sonucu yetersiz olduğu düşünülüp işine son verildi) kalan 4'ünün verdiği derslere iyi hazırlıklı olduğu ve bilgilerini öğrencilerine iyi aktarabildiği kanaatindeyim. Eğitmenler, üniversite veya üniversite kolejlerdeki gibi doktora derecesine sahip akademik kariyerli hocalar olmasa da, kendi alanlarında master derecesine ve uzun yıllar iş tecrübelerine sahip, birçok designation'a sahip eğitmen sertifikalı kişilerdir. Her dersin süresi 4 hafta. Her dersin bir arasınav ve de bir final sınavı mevcuttur. Bunlara ek olarak, quiz ; case study ve case study sonunda yazılı rapor ve sunum yapmak gibi sorumluluklarınız da olacaktır. Ayrıca 6 aylık modülden mezun olabilmeniz için bir adet Marketing Planı hazırlayıp sunmanız ve de geçer not almanız gerekir.
Mailimi Kanadam.com kadrosundan biriden alırsanız sizi sales ve marketingten mezun olmuş, eski bir Ashton öğrencisi ile iletişime geçirebilirim. O programla ilgili birikimlerini sizinle daha detaylı biçimde paylaşacaktır.
Pazarlama dalında size başka okul isimleri de verebilir ama öncelikle, ne kadar süre eğitim almak istediğinizi ve eğitim sonrası satj yapmak isteyip istemediğinizi veyahut da eğitim sonrası eğitim süresi kadar yasal çalışma iznine sahip olup olmak istemediğinizi söyleyebilirseniz, diğer tercihlerinizi buna göre sıralayabilirim.
Asyalı meselesine gelince, size sanırım Kanada'dan göçmen nüfusu ve bu nüfustaki asyalı dominantlığında hiç bahsetmemişler. Çok açık konuşuyorum, eğer asyalılarla aynı ortamda bulunmak psikolojik rahatsızlığa sebep oluyorsa, Kanada'nın Ontario ve British Columbia eyaletlerini direkt olarak elemeniz gerekiyor. Buradaki hayal edemeyeceğiniz kadar çok Asyalı var. Örnek veriyorum, BC'nin en iyi ikinci üniversitesi Simon Fraser'ın ekonomi lisans programının sadece Çinlilerden ibaret olduğunu söylesem dehşete düşer miydiniz?
Kanadam.com iletisim sayfasindan durumu aciklayan, ve Erti'ye ulasmak istediginizi bildiren bir e-mail atarsaniz ben size yardimci olacagim. Otomatik e-maili gozardi edin. Gulcan Hn. dikkatine derseniz super olur :)
merhaba,ashton college ıle ılgılenıyorum,okulla yazıstım ama cok net bılgıler alamadım.dıploma programları var 11 aylık 6 ay okul 5 ay pratık seklınde.pratıkten kaıst sanırım staj bu stajlar okul tarafından mı bulunuyor, bir de post graduate work permıt ıcın basvuru ımkanı olabılıyor mu?dönus yaparsanız sevınırım
birincisi hic bi konu ile ilgili saglam bi kadro yok..ozellikle ben work permit icin kayit olmustum bu okula ...hic bn\ir seyden haberleri olmadigiicin cic'den % 70 basvuru refuse oluyor..cunku gerekli bilgileri gostermiyorlar yada yanlis bilgi veriyorlar... Bir kere CIC gozunde cok ciddi dususleri var ,kimse inkar edemez bunu..Bizzat 4 arkadasimdan 1 hem study hem work permitten diger 3u ise sadece work permitten red aldi bile...Yani o yuzden bi kere daha dusun... Tek bildikleri gorusmeye gittiginde sana diller dokmeleri...Okul post grada dahil ,bir tek kisi basvuru nasil yapilir,ne zaman yapilir bilmiyor..Buna vice presidenttan tutta sekretere kadar herkes dahil !!!!!!
Ayrica ekstra bir bilgi daha ilgilenenlere Ashton 7-8 siniftan olusan bir binada tek bir kati olan bi college. %60 Japon %30 Kore % 5 diger Asya ulkelerei % 5 de Turk Vvar !!!!!!!!!!!!!
stajlar fena degil aslinda ,sen ne istedigini israrla anlatirsan yardimci olurlar..ama gel gor ki work permitni alabilirsin internshipe baslamak icin insallah :)