Vekaletname ne kadar surede alinir
  • Turk elciligiyle daha once hic bir kontaga gecmedim bloglardan okudugum kadariyla pek de hevesli calistiklari kanisi da olusmadi bende.Daha onceden benzer noter islemi gerceklestirmis arkadaslar varsa prosedurun nasil isledigi ve suresi hakkinda bilgi verebilirler mi acaba? ve elcilige posta yoluyla ulasmayi planliyorum. tesekkur ederim
  • Ben de benzer bir konuyla ugrasiyorum bu siralarda, arastirmam devam ediyor.

Aslinda elciligin oldugu bir sehirdeysen sorun yok ama, benim gibi kitanin diger tarafindaysan bu durumlar insani epey dusunduruyor. :(
  • Bende halifax civarindayim lakin yine de kara kara dusunuyorum senin gbi
  • ottowa ve toronto'da bulunan elciliklerden yaptirabilirsiniz. Belki yeni acildigi icindir bilemiyorum ancak Toronto elciligi gayet duzgun calisiyor. Bu siteden her turlu islemle ilgili bilgi alabilirsiniz. http://www.konsolosluk.gov.tr/ca/tr/Noterlik_islemleri.aspx
  • islem uzerinde calismalarimiz devam etmektedir,gecici bir sure icin islemlerinizi v1.konsolosluk.gov.tr uzerinden tamamlaya bilirsiniz diyo
    velakin google bole bir siteye ulasamiyo ama yerel noterden ingilizce evrak yapsak ve bunu gondersek turkiyede gecerli olur mu acaba ??bir de "Apostille convention" denen anlasma var
    Apostil Tasdikinin Geçerli Olduğu Ülkeler
    YABANCI RESMİ BELGELERİN TASDİKİ MECBURİYETİNİN KALDIRILMASI (APOSTİLLE) SÖZLEŞMESİNE TARAF ÜLKELER LİSTESİnde Kanada yok
  • Eski site dandikti, yenisi daha da dandik... Bir linkten digerine gidiyorsun ama bir yere vardigin yok. Site hep bir yenileme sureci icinde. Daha onceden bookmark'la isaretledigim bir yer vardi, onu da ortadan kaldirmislar. Yeni yeri kullanirken eski yeri kullan diyorlar. Eski yeri kullanmaya calistiginda bataklik gibi saplaniyorsun.

Okumaktan beynim sulanmaya basladi. Jimnastik yapmaya ayrilip bir kac saat sonra donup okumaya devam edecegim, ne dediklerini anlayana kadar.

Simdilik buldugum en yararli sayfa:
    http://v1.konsolosluk.gov.tr/ConsularServices/CS_ServiceDetail.aspx?Type=8&ID=175

Aciklamalar ve butun vekaletnamelerin listesi var. Linkler (simdilik) isliyor. Bazi vekaletnamelerin basligi icerigine uymayabiliyor, veya belirtildiginden daha genis kapsamli olabiliyor.

Bir de cok enteresandir - sayfanin basligi: "Vekaletname (E-Konsolosluk üzerinden ve Konsolosluğa gitmeden)" diyorlar once, sonra hemen altina yazmislar:

"Şahsen başvuru gereklidir."

Ne anlama geliyor bu? "Sahsen"den kasitlari, sahsen yuz yuze gorusmeniz gerekiyor anlamina mi geliyor? Yoksa, baskasi senin adina basvuru yapamaz, kisinin kendisinin basvuru yapmasi gerekir fakat ayni zamanda fiziksel olarak elcilige gelme zorunlulugu yoktur - anlamina mi geliyor? Umarim ikincisidir.
  • Simdiye kadar anladigim kadariyla bu Ingilizce de olabiliyor, Turkce de olabiliyor. Ben sahsen Turkiye'de kullanilacak bir vekaletnamenin Turkce hazirlanmasini tercih ederim. Fakat her iki turlusu de bayagi cetrefilli. Elcilik sayfasinda da belirttikleri bu islerin en iyisi sahsen yapilmasi. Eger elcilige gitmeden yapiliyorsa yerel noterden baska bir de eyalet savciligindan tasdik almak gerekiyor. (Bu BC'de yasayanlar icin Victoria anlamina geliyor, bir de oraya mi gitmek gerekecek emin degilim henuz) Bazi vekaletnameler icin vesikalik fotograf gerekiyor, bazilarina gerekmiyor...

Daha ne nedir tam cikaramadim dogrusu. :(
  • aliento, sanirim bu konuyu gezici konsolosluk araciyla cozdun.Daha once belirttigin siteden online kayit islemini gordum baya bir bilgi aliyorlar kayit islemi yapildiktan sonra ne kadar sureyle e-mail yoluyla sifre gonderiyolar bilgin varmi?
  • aliento, sanirim bu konuyu gezici konsolosluk araciyla cozdun.

Hayir maalesef henuz hic bir sey cozulmus degil benim icin. Bunalti geldi, kisa sureligine arastirmayi durdurdum.

Once gezici konsolosluk vasitasiyla nufus cuzdani ve pasaport islemlerimi bitirecegim. Bu arada bir kere daha butun verileri gozden gecirip, tam detaylari gelen temsilcilerden ogrenmeyi planliyorum.

Bildigim kadariyla gezici konsolosluk vekaletname islemleriyle ilgilenmiyor. Gecen sefer geldiklerinde de bu konuda basvuru almayacaklarini ozellikle belirtmislerdi, ama tahmin ediyorum prosedur hakkinda bilgileri vardir.

Bir umit var ki bu sefer biraz daha uzun sure kalacaklarindan belki vekaletname basvurularini da goze alirlar. Yoksa en azindan kendilerinden tam ne yapmam gerektigi hakkinda bilgi alacagim.
  • Bu sure icinde vekaletname islemleriyle ugrasan arkadaslar oldu mu?

Yukarida verdigim link halen gecerli, zaten bu konuda bilgi alinabilecek tek resmi link gibi gorunuyor.

Site bazen calisiyor bazen calismiyor. Ayrica bazen linke direk olarak erisilemiyor: http://v1.konsolosluk.gov.tr/ sitesinden basliyip yavas yavas ilerleyerek, vekaletnamelerin listesinin oldugu ekrana geliniyor.

• Ben e-konsolosluk uyelik kaydi yaptim.2 gun sonra e mail adresime mesaj geldi isleminiz kayda alindi onay isleminden sonra sifreniz email adresinize gonderilecektir seklinde mesaj geldi.Tabi nekadar surer hicbir fikrim yok!?En kisa surede elciligi aramayi dusunuyorum
  • Ben siteyi degistireceklerinden dolayi e-konsolosluk uyelik basvurularini artik kabul etmiyorlar zannediyordum. Belki son anda girebildin.

Bu gun yukarida bahsettigim linke daha once girebilmistim, simdi butun gun erisilemez durumda. e-konsolosluk linki de ( http://www.e-konsolosluk.net/ ) artik bir sonuc vermiyor.

Simdi dusunuyorum keske girebilmisken o sayfanin bir kopyasini kendi bilgisayarimda kaydetseydim. Karma karisik olmasina ragmen orada bir suru bilgi vardi.

Bahsettikleri mevzulardan bir tanesi de eger konsolosluga gitmeden vekaletname vermek isteniyorsa, o zaman vekaletnamenin yasadiginiz eyaletin noterler odasi veya onun turu bir merci tarafindan onaylanmasi gerekliymis. Fakat bunun nasil yapilabilecegi hakkinda hic bir tafsilat vermiyorlar. Mesela BC icin bu ofis Victoria'da. O zaman benim bunu yaptirmak icin Victoria'ya ya mi gitmem gerekiyor, bir turlu anlamiyorum.
  • "Apostille convention" Kanada bu antlasmaya taraf degil ama buna ragmen burdan noterden aldigimiz evragi elcilige gondererek islemi gerceklestireceklerini soyluyolar.2 kere is yapilmis olacak gibi geliyor bana...En temizi elcilgi aramak,onumuzdeki hafta ici ariyacam (eger konusacak veya yardimci olacak birine ulasabilirsem) ogrenecegim bilgileri paylasarim. Bu arada gezici konsolosluk araciligla vekaletnaame hakkinda herhangi bilgiye ulasabildin mi aliento ?
  • @ersin_mersin; http://v1.konsolosluk.gov.tr/ConsularServices/CS_ServiceDetail.aspx?Type=8&ID=175 sitesine simdi tekrar ulasilabiliyor. Bazi degisiklikler yapmislar fakat temelde bahsettikleri ayni.

Umarim aradiginda sana detayli bilgi verebilirler cunku yukaridaki linkte gorecegin gibi onay alinmasi gereken eyalet makamlari listesinde sadece 5 eyaletten bahsediyorlar. Nova Scotia'nin adi gecmiyor. Bu sahsen konsolosluga bas vurman anlamina mi geliyor yoksa bahsettikleri onayi yaptirabilmek icin baska uzak bir yere mi seyahat etmen mi gerekecek bilmiyorum.

Gezici konsolosluk henuz Vancouver'a varmadi. 13-16 Ekim arasi bu tarafta olacaklar. O zamana kadar bu konulari biraz daha aciga kavusturabilmeyi umuyorum. Senin tarafa da ugruyor olabilirler, aradiginda sor istiyorsan.
  • Ottava Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesi’nin görev alanı ise, National Capital Region ve Eastern Ontario, Quebec, Nova Scotia, New Brunswick, New Foundland and Labrador, Prince Edward Island olarak belirlenmiştir.
    Benim ottava elciligiyle iletisime gecmem gerekiyomus.Mantikli aradigimda sormakta fayda var.
  • Bugun aradigim Ottava konsolosgun gorevlisi gerekli formu internetten indirip sag ust kosesine vesikalip yapistirip burdaki bir avukattan onaylatmami ve avukatinda bu bolgeye ait kuruma onaylattirip o evragida elcilige gondermemi sogledi.Lakin linkler olu hicbir formu indirme sansi yok!!!!Sanirim tekrar aramam gerekicek.
    aliento, BC icin ofis Victoria'da demistin;gorevlinin sogledigi avukat sen gitmeden o kuruma onaylattiriyo lakin BC de isler boylemi yurtuluyo...Hicbir fikrim yok.Bu arada elcilikte islem ne kadar surer dedigimde gorevli biz hemen halledip gonderiyoruz posta hizmetinin suresine gore degisir dedi .
  • Arkadaşlar selam,
    Vancouver dan vekaletname işlemini konsolosluğa gitmeden halleden biri oldumu acaba?

Tesekkurler....
  • @red, anladigim kadariyla bu vermek istedigin vekaletnamenin turune gore degisiyor. Veraset, mulk satisi, intikal mevzulari icin Toronto'ya gitmekten baska bir cozum yok gibi gorunuyor. Diger mevzularda biraz daha esnek olabiliyorlarmis fakat ben sahsen denemedim.
  • Korktuğum da tam olarak buydu :( konu işlemim gayrimenkul satışı ile ilgili.
    Konsolosluğun sitesinde çelişkili ifadeler var, mail göndermeyi denedim her seferinde hata veriyor, telefonla ulaşmayı tekrar deneyeceğim.
    Cevabın için çok teşekkürler....
  • Eger telefonda daha degisik bir bilgi alirsan, bir zahmet bizi haberdar et. Bana o kadar gina geldi, Turkiye'ye gitme hazirliklari yapiyorum. Her halde bir kac aya kadar orada olacagim. Dusundugum, o kadar masrafa girip Toronto'ya gidecegime Turkiye'ye gider ne islem varsa bizzat kendim hallederim.
  • Konsolosluktan telefonla aldığım bilgi seni teyit etti aliento :))
    Satış işlemleri ile ilgili olarak Toronto'ya gitmek şart.
    Fikrini değiştirir Türkiye yerine yakın zamanda Torontoya gitmeye karar verirsen yol arkadaşı olurum :)))
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.