uzun bi kosusuturma maratonun ardından bugun kanada konsoloslugun sacma bi red cevabı aldım. Nedeni daha once yurtdısına cıkmamıs olmam. 2. seferde vize sansım pek olmadıgımı bilsemde öneride bulanabilecek yada deneyimli biri benle fikrini paylasırsa cok sevinirim.
Ciddi misin? Adamlar galiba vize vermemek icin bahane bile uyduramiyorlar artik. Ne demek yahu, daha once yurt disina cikmadin sana vize yok o zaman?
Sen iyisi o zaman git 1-2 seyahate cik: 3-4 gun Ispanya, bir kac gun Italya, Fransa'ya sarap tatmaya git, Monaco'da biraz kumar oyna, sonra geri gel o vize yetkililerine nanik de. :)
aspetin yorumuna katiliyorum.Kesinlikle 2. basvuruyu yap. One surdukleri sebep gercekten cok sacma.Ben de yurt disina cikmamistim vize basvurumu yaptigimda ama vizeyi aldim.Finansal durumu nasil gosterdin? Onun etkisi cok buyuk ama gercekten cok sacma bir sebep vize vermemek icin.
bir kac aya gerek yok benim red vizem geldi hic bir evragimi degistirmeden ustumdeki para miktarini arttirdim ve 2 gun icinde tekrar basvurdum ve aldim. para miktarin yeterli bence niyet mektubunda biraz oynama yap... kolay gelsin...
berk kardesim öncelikle forumu iki aydir takip ediyorum. seninle hemen hemen ayni dönemde başvuruda bulundum. seninde vizeye basvuru yaptıgını takip ediyordum. 19. de basvuruda bulundum. 22. sinde 1 yıllık s-1 vizemi almis bulunmaktayim. sadece sana fikir vermesi acisindan bu msjı yazma isteginde bulundum ve inan sırf bunun icin siteye üye oldum. hic bir danismanlık firmasi ilede baglanti kurmadim. kanadali vize yetkililerinin en cok dikkat ettigi olay senin vize dosyani nasil hazirladigin.. bana diceksin ki; bunu sen nerden biliyosun? 2011 yilinin baslarinda, kanada egitim haftasi adi altinda ki kongrede (konsoloslugun temsilcileri vs. de gelmisti) onlarin anlattiklari üzerine sölüyorum. adamlar düzene ve hangi amacla kanada ya gitmek istedigine bakiyor. ben direk ilac ile baglantiya gectim öncelikle basvuruda bulundum ve okulun 9 ay lik dönemi icin gerekli ücreti okula yatirdim daha sonra da ucak biletini gidis dönüs satin aldim. ve niyet mektubunda ilk yıl dil egitimi aldiktan sonra orada bir üniversitede master programina kayit yaptirip master yapicagimi dile getirdim. hesabimda 2 bin cad. dolari para gösterdim birde bir iki tapu kardesim inan hesaptaki paradan cok senin gercekten hangi niyetle gittigine bakiyorlar. kardesim cunku adamlar salak degil. sen para yatiriosun adam diyo ki başkasindan borc alip yatirmadigini nerden bilicem. sonucta bu vize olayinda sunu anladim ki niyet mektubunda gercekten hangi amacla gittigini mantikli ve dogru bir sekilde aciklarsan eger, vizen 3-4 gün sonra elinde oluyor. bence sansini bir kez daha dene ve ingilizce olarak kanada da dogru, düzgün, planlı bir sekilde (tabi belli bir mantik cercevesinde) niyet mektubunda neden kanada ya gitmek istedigini ve nicin orada egitim almak istedigini aciklarsan emin ol vizeni alirsin simdiden kolay gelsin. vazgecme ve inandirici bir bicimde dürüst olarak niyetini anlat..
berq7 arkadaşım öncelikle durumuna çok üzülmediğimi belirtmek isterim çünkü henüz hiç bir şeyin bittiğini söylyemeyiz. ben bundan iki ay önce kanadaya öğrenci vizesi için başvurdum dil okulu. bir arkadaşımla beraber başvurduk. ikimizde yeni mezunuz. ilk seferde ikimizde red yedik. ingilizce eğitim veren bi üniden mezun olduğumuz için dil eğitimi almamıza gerek olmadıını sölediler:) ikincide arkadaşa vize çıktı bana çıkmadı. ben de üçüncü kere başvurdum. ve 3 gün önce vizem elime ulaştı. 26 eylülde yolcuyum inşallah. sana tavsiyem buraya geri dönmen için sebeplerini her ne olursa hepsini niyet mektubunda belirt ve dosyanı çok iyi hazırla. herşey sıralı olsun örnek tapuları birbirine ataçla vb düzenli ol işte. Ve ısrarcı ol. red geldiği gün git bi daha başvur. taki 4. başvurunu yapana kadar. 4 te de vermezlerse başka bi ülke denersin. Ve bide çok dua et:)
vize konusunda özellikle söylemek istediğim birşey var.kesinlikle danışmana gerek yok bütün belgelerinizi düzenli bir şekilde hazırlayıp niyet mektubunu en iyi şekilde hazırladıktan sonra bence hiçbir problem yok.geçen hafta çarşamba günü vize başvurumu yaptım cuma günü öğleden sonra adresime 2 yıllık s-1 vizem geldi.banka hesabında gösterdiğimiz para 20 bin civarındaydı.bir ev tapusu bir tır bir de araba ruhsatı gösterdim.perşembe sabahı kanada büyük elçiliğinden arayıp birkaç soru sordular.normalde aradıklarını hiç duymamıştım ama beni aradılar baya bi heyecanlandım.ama cuma günü anladım ki boşuna stres yapmışım.bende ilk defa vize başvurusunda bulunuyorum daha önce hiç yurtdışı deneyimim olmadı.bana vize vermeyeceklerine kendimi inandırmaya başlamıştım özellikle telefonla aradıklarından sonra ama yanılmışım.oyüzden tavsiyem danışman tutmadan evraklarınızı tamamlayın ve iyi bir niyet mektubu yazın arkadaşlar.bana niyet mektubu konusunda çok çok yardımcı olan arkadaşlarıma da burdan teşekkür ediyorum.herkese kolay gelsin.
berg arkadasim sansini kesin dene öyle saçma neden mi olur.. o kadar hazirlandin cok istedin elimde olsa vizemi sana verirdim. bide uzuldum olay gercekten egitim alip gidecek insana vize verilmemesi.. bana olsa uzulmezdim 2gunde evrak topladim, ne niyet mektubu, ne dogru duzgun topu, banka yeni hesap acip az miktar para yatirdm ve hesap cuzdan fotokobisini yolladm bankadan yaziyla ugrasmazdm :) o duzensiz evraklara sw-1 vizesi ve carsamba sabah ankaradan verildi persembe sabah kargo getirdi. birazda sans diyelim. ve berg inaniynrum tekrar yolla alcaksin cok istedin bunu emek harcadin. bu gercekten haksizlik..
merhaba Bende 2 kere başvurdum ve red aldım. 3.kez deneyeceğim fakat bana 1.de geri dönmniyeceğimi 2.de gene geri dönmiyeceğimi ve finansal olarak 6 aylık banka hesabımı kanıtlamadığımı belirttiler.Bende 4 aylık 21bin tl banka hesabı vardı. Bende 3. için ekimi bekliyorum çünkü hesabım 6 aylık olmuş olacak. Ama burda ki yorumları okuyunca bilgi almak istedim o yüzden özellikle 3.de vize alan bkrgnc ve tolgahanacar sizlerle iletişime gecip bir kaç şey danışmak istiyorum. Eğer mümkünse slhdmr35@yahoo.com dan bana ulaşabilirmisiniz. Teşekkürederim iyi günler.
Arkadaşlar herkesin basvuru farkli. Size vize konusunda tavsiye bulunan arkadaslarin deneyimleri kendi veya en fazla 2-3 basvuru ile sinirlidir. @tolgahanacar arkadasin dedigi gibi duzen ve eksiksiz basvuru cok onemli. Vize konusunda Istanbul temsilcimiz Oktay bey oldukca deneyimli. Basvurunuzu hazirlamasini isterseniz bilgi@kanadam.com'a email atabilirsiniz.
merhaba herkese;vize ve okulişlemleri için bundan aylar önce bir danışmanlık firması ile anlaştım.size bana çektirdiklerini beceriksizliklerini yazarak anlatsam bitmez zaten de şöyle diyim vizemi bile kendim aldım çok az kişiyi arayan konsolosluk yetkilileri beni arayarak kendimi ifade edebildim hatta o kadarki konsolosluk yetkilisi bayan bile ben bu kurumu şikayet ediyorum şimdi dedi,düşünün...neyse bunuda geçtim okul başvurumu benim vize işlemlerim geciktiği için yetiştiremediler.para yatmadığı için henüz bana 29 ağustos başlangıçlı program için okul acceptance ı vize ile beraber gönderildi ama benbu kurun ilk haftasını falan kaçıracağım için ekimin ilk haftası programına gidip orada kendim kayıt yaptırmak istiyorum,parayı orada kendim yatırabilirmiyim?yazışmayı bunlar yaptığıiçin bir problem olurmu?havaalanına giriştebenim bu progarama gecikmem 4 gün kadar gecikmiş olacak,bişey sorarlarmı sorarlarsa ne demeliyim?yani açıkcası ben ekime kadar olan o dönemi ev ayarlama ve çevreyi öğrenmek için değerlendirmek istiyorum,cevapverirseniz çok sevinirim...
Sen cok kapsamli seyler istiyosun ama okulunu ayarlamadan gitmen belki sikinti dogurabilir tabii bu konuda daha bilgili olan insanlardan yardim almalisin. Kolay gelsin
Aslında çokta kapsamlı değil,yokmudur hiç oraya gidip te parayı oradan yatırıp kendi kaydını kendi yaptıran arkadaş?Okulla yazışmalar zaten yapılmıştı sadece program ağustos değil eylüle kaydı.Erti bey yada Erinc bey cvp verebilirimisiniz?tşkler
@zeynep10 okul kabulu ile vize aldiniz yani? Dogru mu anladim? Normalde okullar ucretleri siz Kanada'ya gelmeden once isterler. Ama sizin yasadiginiz gibi durumlarda Kanada'ya geldikten sonra da okula dogrudan odeme yapabilirsiniz. Siz yine de okulla onceden yazisin, gelis tarihinizi filan bildirin. Normalde bunlar danismaninizin isi tabiki.
Evet Erinç bey teşekkür ederim,okul kabulu ile vize almadım ücret henüz gönderilmemişti iyikide gönderilmemiş geç kalıcakmışım zaten.Sizden öğrenmek istediğim havaalanında 3-4 günlük bir gecikme için bir sorun çıkarırlarmı sonuçta bilet bile bulamamış olabilirim.Ayrıca okulla gidince hemen görüşücem tabi ekim programı için ödemeyi oradan yapıcam mecburen.
tekrar söylüyorum arkadaşlar vize başvurusunda danışmanlık hizmeti almanıza gerek yok bence onlar işi daha çok karıştırıyorlar. okuldan gelen acceptance, ev tapusu, araba ruhsatı, maaş bordrosu, banka hesabında gösterilen 20-25bin lira ve en önemlisi düzgün,anlaşılır ve sağlam kanıtlara dayalı bir niyet mektubu..bence hepsi bukadar. site yöneticileri lütfen kusura bakmayın ama danışmanlık hizmeti için tavsiye ettiğiniz Oktay Bey benim ekimde gideceğim üniversitenin(BCIT) üniversite olduğunu bile bilmiyor okadarını söylüyorum..
yagmurgygl vize basvurusunda kanada'da bir universite icin gosterilecek olan 20-25 bin tl'ye vize zaten alamazsiniz ama com. collage ya da bcit gibi yuksek okul denebilecek kurumlar icin yeterli bir miktardir,
BCIT'nin sifati Teknoloji Enstitusu'dur, Universite degil. Sertifika(Certificate), Diploma (Associate Diploma, Diploma) ve Lisans ve Lisansustu derece (Bachelors, Post-Graduate, Masters) programlari sunar.
Basligin sahibine, "Nedeni daha once yurtdısına cıkmamıs olmam. " Boyle bir gerekceyi ilk defa duyuyorum. Red kagidinda yazan gerekcenin tam olarak bu olduguna emin misin?
Merhaba arkadaşlar Ben Kanada vizesine 3 başvuru yaptım 3ünde geri döneceğime inanmadıkları için red verdiler okul yeni bitmişti geri döneceğimi askerlik ve dayımın sponsor olduğu şirket evraklarında gösterdim tapular gösterdim sponsorlarımın üzerinde 90 bin para gösterdim kendi üzerimde 8 bin tl okul parasını yatırdım international hause vize alamadım ama ilk başvurumda okul parasını yatırdığım halde para yatmamış gözüküyordu ikincide paranın yattığına dair okuldan evrakları istedim yine vermediler 3üncüde niyet mektubunu tekrar düzenledim yine başvurdum vermediler anlayamadım giden kimin geri dönme garantisi var ki ben dönecektim mail attım konsolosluğa genelde askerden kaçmak için başvuru yapıyorlar askerden sonra tekrar deneyin dediler şimdi askere gidip öyle başvuru yapmayı planlıyorum bana yardımcı olabilecek bi arkadaş numara mail adresi varsa sevinirim şimdiden hazırlık yapmaya başlıcam
toronto ilac dil eğitimi için merakla vizemi beklereken kesin olucak diye, bugün ankara dan gelen red cevabıyla yıkılmıs durumdayım danışmanlık şirketinin %90 onaylanıcak demesine rağmen hüsrana ugradım red etmelerının sebebı daha once yurtdışına cıkmamıs olmam ilk başvurumdu, evraklarım ,600 bin tl degerınde arsa tapusu ıkı adet 2011 model tır ruhsatı bırde bankada 27.bın tl, sponsor şirket vede aramızda yaptıgımız anlaşma dondugumde şirkette çalışma garantisi kesin dönüceğimin kanıtı. arkadaslar daha ne yapmam gerekir yorumlarınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkürler saygılarımla..
@akova söylediklerin neticesinde red almışsan büyük ihtimalle senin geri döneceğine ikna olmamışlar , niyet mektubunda bir sorun vardır tekrar gözden geçirip yaz derim.Arayı soğutmadan tekrar başvur. Umarım bu sefer alırsın iyi şanslar.
bende 2 araba 1 kamyonet 1 kepçe 2 tapu hesapta 51.600 tl (29.100 cds) amcam ve babamdan taahhütname aldım yani masraflarını ben karşılayacağım gibi bir yazı,askerlik tecil belgesi,önlisans belgemi ve anadolu üniversitesi iktisat 3.sınıf öğrenci belgesi,amcam'ın iş yeri vergi levhası,faliyet belgesi,ticaret sicil gazetesi,adli sicil kaydı yoktur yazısı işlem yoktur,hesap cüzdanı orjınal 3 aylık içinde baya bi girdi çıktı var 200.000 bile girdi çıktı var,imza beyannamesi hazırladım korktuğum tekşey adamların red sebepleri şunu yazması daha önce yurtdışında bulunmamanız...diyorum ki almanyaya 1-2 gün gideyim sonra geri döneyim red vermeleri iyice zor olur :)
Şöyle söylemek isterim. Erkek adayların şansı daima bayan adaylara göre düşüktür. Bence bir veya en fazla iki defa deneyin şansınızı ama dediğim gibi erkeklerin geri dönme ihtimalini çok dikkate alıyorlar. Hele ki geri döneceğinize tatmin olamadık derseler, yeni bir başvuruyu farklı bir ülkeye yapın.. Sonuçta zaman, para, emek kaybı ve dolayısıyla hüsrana uğrama ihtimaliniz yüksek.. Çünkü bu adamların belli bir sistemi kesinlikle yok ve random (rasgele) tarzı gibi veriyorlar vizeleri.. Bilginizde olsun..
stjohs turist vizesi alamazmıyım yada akrabalar var beni 1-2 gün misafir edecekler bence verirler tek girişlik amaç adamlar demesin daha önce yurt dışına çıkmamış olduğunuzdan vizeniz red edildi...
sevgili selocan zaten sorun orda, senin akrabalarin orda diye vermiyorlar, cunku senin burada kalabilecegin bir yer varsa niye geri donesinki, ama olmadiginda parana bakiyorlar atiyorum 10 bin CAD si var o kadar kalir diyorlar cunku aylik 2000 Cad gidiyor burada
selocan k.b hevesini kırmak istemem ama bizim arkadaşa sırf bu yüzden vize vermediler daha önce yurtdışına çıkmamış olmanız !!! bence dikkatli ol senin dediğin gibi yap almanyaya 1-2 günlüğüne git red vermeleri için bütün kapıları kapatmış olursun bu arada niyet mektubunu çok iyi yazman lazım
VancouverStar almanya için demiştim ya almanyada 1 haftalık vize vermezse yoq artık legion vize başvurusu yapacam eğer kabul etmezler ise bu dediğimi yapacam ve parayı yükseltecem bunlarıda yaptıktan sonra eğer kabul etmezler ise yapacak bişey yoq artık ABD ye bakacağız...
ben şimdilik erteledim bunu yazın artık bu arada danışman şirketine ödediğim 400CAD gerı alamıyorum neymıs okul depoziti geri vermiyormuş varmı boyle bırsey
yuhhh AKOVA abi sen ne yaptın 400 CAD niye veriyorsun ya danışmanlık şirketine o kadar para verilir mi ya adamlara okul parasının hepsini verdikten sonra mı 400 CAD vermiyolar yoksa sadece danışmanlık ücreti ve okul kayıt parasını mı vermiyolar :S
arkadaşlar benimde bi sorum olacak ama bilginiz varmıdır bilemiyorum ben kanadaya çalışmak için vize isteyeceğim henüz başvuru yapmadım zaten dil konusunda çok yetersizim kursa yazıldım benim niyetim göçmen olarak kalıp kanada vatandaşlığı talep etmek benden ne gibi istekleri olabilir yada ben ne göstermeliyim maddi olarak yani ne kadar param olması lazım yada ne biliyim tapu gibi