Bidwell&Haro str de 1 oda +living room. Oda fiyati 600 CAD, living room fiyati 450 CAD. Bayan ,bay ogrenci veya calisan olabilir. No drug, no smoke, no drama. dazzle9020@yahoo.com
Oturma odasinda ise eve her giren cikan veya mutfakta isi olan seni gorur, privacy daha azdir. Bazen oturma odasiyla kapi arasina perde, paravan falan konuldugunu gordum ki orada yasayana da biraz ozellik saglansin diye, ama yine de aksirdin mi oksurdun mu ne yaptigin belli halen. :)
Eger kari koca degilsen veya cok yakin dost degilsen, bence 1 yatak odali bir yerde 2 kisinin yasamasi bazi rahatsiz durumlar yaratabilir.
Fakat bu turlu uyarlamalar Vancouver gibi kira ve emlak fiyatlari fahis olan bir sehirde cok yaygin maalesef. Ben solaryumlari (dapdaracik kapali balkon yani) sanki ayri bir odaymis gibi kiralayanlari da gordum. Ve millet kaliyor boyle yerlerde.
tunaydin, arkadaslar haftaya pazar gunune kadar ev bulmam gerekiyor., ben arastiriyorum ama genelde vekil gösterecegm birini soruyrlr ögrenci olark gösteremiyorm ve iyi dilekte bulunup kapatiyrlar. varsa downtown da oda kiralayan gördugunuz uygun tercihm bayan yani dönus yapabilir mi ? homestay istemiyorm, onlar bana yemek yapmasn istemiyorum :)) t.ederim
tunaydin, arkadaslar haftaya pazar gunune kadar ev bulmam gerekiyor., ben arastiriyorum ama genelde vekil gösterecegm birini soruyrlr ögrenci olark gösteremiyorm ve iyi dilekte bulunup kapatiyrlar. varsa downtown da oda kiralayan gördugunuz uygun tercihm bayan yani dönus yapabilir mi ? homestay istemiyorm, onlar bana yemek yapmasn istemiyorum :)) t.ederim
- okulda sinif arkadaslarina sor, oda arkadasi arayan var mi diye - okulun danismanlik servisi varsa onlarin da yardimci olabilmesi gerekir - buraya gelmek icin acenta kullandiysan onlar da yardimci olabilirler
mal sahipleriyle gorusurken: - sozlesme imzalayabileceginden bahset (burada o kadar sure kalmayi dusunuyorsan) - kendilerine sozlesme muddeti boyunca kirayi karsilayabilecek birikiminin oldugunu ispat edebilecegini soyle (eger gercekse) - mumkunse gorusmeleri yuz yuze yap, zaten tutmadan once kalacagin yeri bir kere gor - en kotu ihtimalde, kanunen istenen kiranin %50 depozitosu yerine 1 aylik kirayi depozito olarak vermeyi teklif et. (Bu sekilde mal sahibinin riskini indiriyorsun, ve bu teklifin uzerine sana daha olumlu bakabilirler.)
Biliyorum, Vancouver'da iyi yer bulmak cok sikinti bir olay. Cok talep var, ve mal sahipleri cok nazli ve secici olabiliyor. O yuzden bazen konvansiyonel olmayan yontemleri de dusunmek gerekiyor.
aliento umudum tukeniyor bu sehirden. dun bir ev buldum okula yakin nelson st falan. yuzyuze görustum kadin filipinli ve cvp aynen su : ben asyali birini ariyormus bir Turkle kalamazmiş. bu ne ya ne sacma bir neden bu ! guleyim mi aglayim mi ?? bu kent bana saka yapiyor sanirim ! bitmiyor nedenler $800 kira istiyr tek odaya homestaj daha ucuz :) bugun biraz daha arastircam :(
Bu gibi sikintilarla karsilastikca, ki bunlar dusunuldugunden de cok yaygindir, Vancouver'da uzun sure yasayanlarin yaptigi bir sey vardir. Gozlerini kaparsin ve mantra gibi tekrarlamaya baslarsin:
best place on earth... best place on earth... best place on earth...
Nelson daki okulda okuyanlar icin oda verebili rim .Bir odada iki kisi kalabilir, Kisi basi 450 CAD, 250 CAD depozito, Comox street uzerinde ,okulunuza 5 dk yurume mesafesinde, en az 6 ay kalabilecekler icin.
gunaydin vancouver Mırza evin yeri ve fiyati iyimis.. 6aydan uzunda kalcm stajm var cunku.. ama evi görmem gerekiyor, ve kimler kaliyor kac odali, baska bir ödeme var mı ? biraz bilgi verirsenz sevinirim.. Aliento dediniz gibi ev uygun. ama dun ev buldm kadin minicik evde 3 kisi kalcz oglu varmis sabah gidip aksam geliyorum bende ayni konumdaym ve söylemesi kolay ama bir tanimadign erkekle kalmak zor.. odadan disari cikarken icerdn kapimi vurcam cok komık :) sabah uyanmasi , herkesin odasi ayri olsa tamam ama bir bayanin tanimadigi erkekle kalmasi zor..bu fikir benim herkese gore degisir.. hayirlisi herseyin. best place on earth...
ev oda +livingroom yaklasik 50 m2 ,ODAYI BASKA BIR KIZ ARKADASINIZLA PAYLASACAKSINIZ BEN LIVINGROOM DA KALACAGIM. SICAKSU VE ISINMA FIYATA DAHIL.BASKA SORUNUZ OLURSA 604 5622560 ARAYIN LUTFEN YARIN EVI 4.45 TE GOREBILIRSINIZ. BU ARADA CANAN KAYA ISIMLI BIR KARDESIMIZ DE EV BAKIYOR,TANISIYORSANIZ BERABER KALABILIRSINIZ. DOWNTOWN DA EVLER YAKLASIK HEP BIRBIRINE BENZER VE PAHALIDIR ,BULUNCADA HEMEN KARAR VERMENIZ GEREKIR YOKSA BASKALARI TUTAR . KIB. AEO.
Tek merakimdan soruyorum: Simdiye kadar yazilanlari dogru anlamissam 1 yatak odali yerde 3 kisi kalacak oyle mi? Ve 2 kisi arasinda paylasilan yatak odasinin kirasi kisi basina $600, oturma odasi ise $450 - o zaman 1 ytk. odalik yerin aylik kirasi icin toplam $1650 mi veriyorsunuz?
Bence bu rakamin cok altina kendi basina kalacaginiz bir yer tutsaniz daha hayirli olur.
Bir de, bazi binalarin strata kanunlari 1 ytk odali dairelerde 2 kisiden fazla kiraciyi yasaklar. Kesfedildigi takdirde kiracilardan birisinin cikmasi istenir ve muhtemelen mal sahibine ceza kesilir.