Kanada'da öğretmenlik yapmak
  • merhaba foruma yeni katıldım ve bişey danışmak istiyorum. Ben Matematik öğretmenliğinden geçen sene mezun oldum. 1 yıl özel dershanede çalıştım. Kanadada matematik öğretmenlği yapmak istiyorum. bunun için neler yapmam gerekli. Denklik alabilir miyim veya gittiğimde ekstradan eğitim almam gerekir mi. Eğer gerekliyse kaç yıllık bir eğitime ihtiyacım var. Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok memnun olurum.
  • TankutTankut
    Moderatör
    Kanada'da PR olmadan bir yabanci olarak ogretmenlik yapamazsiniz. PR olduktan sonra da uzun bir denklik sureci var. Mesleginize devam etmek istediginiz eyaletin ilgili Egitim Bakanliklarindan surecin detaylari hakkinda bilgi edinilebilir.
  • merhaba,
    bende bilgisayar öğretmeniyim. kanadada pr statüsündeyim sizce kendi alanımda çalışmak için nereden başlamalıyım? özel kurumlar kanadada denklik istiyormu yoksa tecrübeyemi bakıyor? illa öğretmenlik te değil burada bilgisayar ile ilgili her hangi bir sertifika programına gitsem sizce nerelerde iş bulabilirim? teşekürler
  • ErtiErti
    Moderatör
    @turk007,
    Hangi eyalettesin bilmiyorum. Ornek verip, BC eyaleti icin konusuyorum. BC Ministry of Education'dan egitmenlik sertifikasi sart. Bu sertifikayi hangi kurumlardan nasil elde edebilecegin, asagindaki linkte aciklanmis:

http://www.bced.gov.bc.ca/independentschools/bc_guide/teach_cert.htm

Kolay gelsin.
  • Arkadaşlar Merhaba
    Ben 2000 yılı Hazır Giyim Öğretmenliği bölümü muznuyum. fakat hiç Milli eğitimde öğretmenlik yapmadım. Sadece Diplomam Teknik öğretmenlik diploması.
    Özel sektörde Tekstil işinde İstanbul'da 11 yıl çalıştım. Şimdi Balıkesir Ayvalık'ta BİM Marketlerinde çalışmaktayım. 2009 yılından beri BİM marketlerindeyim.
    Öncelikle 2 sorum var.
    1. Benim öğretmenlik diplomam Kanada Mercileri tarafında uygun görülür mü?. Yani Orada öğretmenlik yapabilir miyim. Bu sorum elimdeki diploma için geçerli.
    2. sorum. 11 yıllık Tekstil iş tecrübem veyahut son 3 yıllık Market tecrübem bana Kanada'da ne gibi iş imkanı açar.
    Ayrıca Evliyim Ve 3,5 yaşında 1 kızım var. Sırf kızım için yurtdışına yerleşmek isiyorum.
    Sizlerden yardım bekliyorum.
    İyi Günler dilerim.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!