MERHABA ARKADAŞLAR.BENİM MERAK ETTİĞİM BİR KONU VAR.UMARIM YASALARI BİLEN BİRİLERİ BU YAZIYI OKUYABİLİR.BEN EŞİMİN 2.KARISIYIM.EŞİMİN İLK EVLİLİĞİNDEN 2 ÇOÇÜĞÜ VAR.BİZİMDE 1 KIZIMIZ VAR ŞU ANDA.EĞER(ALLAH GECİNDEN VERSİN)EŞİM VEFAT EDERSE MAL PAYLAŞIMI KANADA YASALARINA GÖRE NASIL?BİR EVİMİZ VAR VE BU EVDE beneficiary OLARAK BENİM ADIM GEÇİYOR.BU DA TAM OLARAK NE ANLAMA GELİR?ŞİMDİDEN VERECEĞİNİZ CEVAPLAR İÇİN TEŞEKKÜRLER.
Bu isin ehli bir avukata danismanizda cok buyuk bir yarar var. Ozellikle esinizin genis mal varligi varsa, ve kime ne birakmak istedigi hakkinda tercihleri belliyse, bu isin en direk cozumu vasiyatname hazirlamaktir.
Miras yasası bizimkine benzemez. Eşiniz ve sizin beraber NOTERDEN vasiyetname çıkartmanız gerek. Tüm mal varlığının kimlere , hangi oranda kalacağı, eşlerden birinin ölümü halinde kalan eşin ve çocukların haklarının ne olacağı, bu eşin de ölmesinden sonra mirasçılara geçen hak ve sorumluluklar gibi ayrıntıların tek tek belirtilmesi gerekir. Yasal vasiyetname yoksa, kalan mal varlığı, belediye ve eyaletin tasarrufuna bile geçebilir, çocukların haklarını almaları için yıllarca avukatlarla, davalarla uğraşmaları gerekebilir. O da alabilirlerse. Vasiyetname buradaki sistemin esası, sakın akıntıya karşı kürek çekmeyin. Beneficiary, haktan yararlanan kimse demek, karışık uygulamaları olabilir, evin kullanım yani eski dilde intifa hakkı anlamına da gelebilir, noterde iyice aydınlatın. Noter, Barrister veya Solicitor. Vasiyetname, Legal Will.
Verdiğniz bilgiler için çok teşekkür ederim Doğrusu.Burada ki uygulama Türkiye'den farklıymış.Erinç,uyarınız üzerine tamamen büyük harf kullanmamaya başladım.Bu arada herkese iyi bayramlar....
Tekrardan merhaba.Bizim eşimle ortak bir evimiz var.Ve her ikimizinde beneficiary olarak birbirimizin adı yazıyor.Allah gecinden versin eşime birşey olursa beneficiary olarak ev tamamen benim mi olur?Yani vasiyetname yazmaya gerek var mı, bu durumda?Hayatta herşeye hazırlıklı olmak lazım maalesef,Düşünmem gereken bir kızım var.Bilgisi olan varsa lütfen cevap versin.Özellikle sayın Doğru,umarım buralardasınızdır.Şimdiden teşekkürler....
Kanada'da bulunan icinde yasadiginiz eviniz esinizin ismine ise ve ona bisey olursa siz ve tum cocuklari mirascidir fakat siz olene kadar yada kendi rizanizla evden cikmaya karar verene kadar evde oturma hakki sizindir, sizi evi satma istegi ile diger cocuklarda cikaramazlar kendi cocugunuzda cikaramaz.Fakat icinde oturdugunuz ev disindaki diger varliklar miras kanunlarina gore misarcilara kalir ve herkes kendi hakkina sahip olur. Miras konusunda vasiyetnameler esas aliniyor fakat vasiyetname yoksa Turkiye'den farkli olarak es vasiyetin ilk 65bin dolar degerini aliyor geri kalan cocuklar ve es arasinda esit bolusuluyor.
Fakat esiniz olmeden once sizden resmi olarak ayrilmadan baska birisi ile de bir arada yasarsa o kisi de resmi mirasci olur Kanada resmi olmayan beraberliklerede resmi olanlarla ayni hakki veriyor bilginize... Herkese uzun omurler:) Ekleme; BC eyaleti miras hukuku
Kanada federal bir devlet olduğu için, miras uygulamaları eyaletten eyalete değişiklik gösterir. Örnek, Quebec eyaleti miras hukuku yalnızca o eyalete özgüdür. Türkiye’deki gibi tek bir miras yasası ve uygulamaları vardır demek mümkün değildir. Nerede yaşıyorsanız, yerel bir notere gidip bu konuyu yasal çerçeveye oturtmanız sizin çıkarınızadır. Noter ücreti, böyle bir konuya göre konuşmaya değmez.
Çok teşekkürler Angie ve Doğrusu.Ben Alberta eyaletindeyim.Yeterli inglizcem olmadığı için,notere gidemiyorum.Arkadaşlarımla ya da eşimle paylaşamıyorum,hassas ve yanlış anlaşılabilecek bir konu çünkü.Bu yüzden sizlerden bilgi almak istedim.Gerçekten çok yardımcı oldunuz.Teşekkürler tekrardan....
kayali bi googleda alberta icin baktim eger vasiyetsiz olum olursa mal degeri 40binin altinda ise hepsi sag kalan ese ait oluomus eger fazla ise ilk 40bin yine sag kalan ese 40bin fazlasi ise cocuklar ve es arasinda esit olarak bolusuluyormus. Fakat siz kagitlarda benim adim beneficiary olarak geciyor dediniz bu durumda ev tamamen sizede kalabilir sanirim diger kalanlar esit olarak bolusulur.