Kanada vizesini 2.yada daha sonraki basvurularda alan kisiler, yahut bu konu hakkında kesin bilgi(cevresinde ilkinde degilde sonraki basvurularda alanlar olabilir,duyduklari kisiler olabilir) sahibi olanlar bildiklerini paylasirsa sanirim bircok kisi bundan faydalanır:)
merhaba.. benimde ilk başvurumda red verildi ve bu hafta içinde 2. başvuru yapacam.. Acaba senin durumun ne oldu? 2. başvuruda alabildin mi? Nelere dikkat etmek gerekiyor?
doruk yaptım ama malesef yine red verdiler.. bu sefer de şöyle belirtmişler : history of savings is low yani en son 16 eylülü kapsayan son 5 aylık banka dökümleri sundum çünkü en son ayın dökümünde babamın patronun ismi geçiyordu eft olarak gönderen diye.. bende bu ekim ayının dökümünü koymak yerine bankadan güncel bakiyeyi gösteren kagıt alıp koydum işte 57 bin tl olarak..
1 hafta sonra bayram ve ben hemen bu p.tesi evrakları kargoya verecem ve heralde ç.şamba incelemeye alırlar..
3. başvuruda son yani 31 ekime kadar olan hesap hareketlerini mecbur koycam ve patronun ismi eft olarak görünecek ama mecbur koycam.. ek olarak ise patrondan yazı almayı düşünüyorum işte avans verdim gibisinden.. (aslında aklıma gelen en güzel secenek mesela 3-4 yıllık birikmiş prim, ikramiye vardı ve patron eft ile babamın hesabına geçti ama muhaseben resmi evrak gerekir yani bu seçenek olmaz heralde) bunlara ek olarak da kolejin hesabına 5 bin tl eft çıkışı yapıp (homestay ödemesi şeklinde) bu hesaptan para harcanıyor gibi aksetmesini sağlamayı düşünüyorum.. yani para patrondan geldi borç gibi düşünmesinler diye para çıkısı yapıp homestay içinde dekontu alıp o şekilde başvurmayı planlıyorum..
doruk senin anlıycan benim işler biraz karışık.. ama adamlar iki başvuruda da ekstra açıklama yapıyorlar bana ama yine de olmuyor malesef..
btw ben buraya mailimi yazsam ve seninle mail ile iletişim kursak mümkün mü acaba? daha hızlı iletişime geçebilirim seninle.. muratarpacik@hotmail.com
bahadır walla senin için de gerçekten üzüldüm ama adamlar herkese potansiyel göçmen gözüyle bakıyorlar.. başka bir ülke olsa inan ikimizde çoktan almıştık vizeyi..
Kısmet ise gelir Hint'ten, Yemen'den; kısmet değilse ne gelir elden demişler..
ben 3. ve son olarak tekrar deneyeceğim sende dene bence.. o kadar emek, zaman, harcanan para karşılıksız olmaz işalah..
2. kez basvuruda bulunucam red etme sebebı gerı donmucegım ve daha once yurt dısına cıkmamıs olmam yanı sımdı yapmam gereken yurt dısına cıkıp yenı mektupmu yazmam gerek yorumlarınızı beklıyorum tesekkurler
yapmam gereken tek şey başka bir ülke denemen olacaktır.. Vize verip vermemeleri tamamen rasgele bir durum.. O yüzden hem zamana hem paraya hem sabrına yazık olur dersen, belkide daha iyi alternatifler olabilen ülkelere yönelmen en güzeli bence..
3. başvurusunu yapan arkadaşlar muratarpacik ve akova sizin sonuçlar ne oldu? ben de iki red aldım ve mektubu ve evrakları yenileyip 3. ye başvurmayı düşünüyorum.
Arkadaşım açıkçası ben 3 defa red aldım ve tek sorun olarak ise geri döneceğime ikna olmamaları idi ki ben daha önce USA ve Romanya'ya çıkışları olan birisiyim.. Kısmet böyleymiş yapacak bişey yok.. Bana soracak olursan paranı, zamanını, emeğini riske atma derim.. 1-2 evrak değişikliği yapıp başvurman bence en mantıklısı ki en önemlisi niyet mektubun ve mektubunda belirtmiş olduğun her ne ise onları evraklar ile desteklemen.. Onları ikna etmene bakıyor iş açıkçası.. Umarım gönlünce olur.. Bol şanslar dilerim..
murat benim ilk red seninki gibi geri döneceğime ikna olmadıkları içindi. her zaman yapılan şey ben de mesleğimle ilgili ve ingilizce gerektirecek bir firmadan yazı aldım eğitimimden sonra çalışacağıma dair. ikinci red bankadaki parayla ilgili. hesaptaki eski hareketler küçük miktarlardı bir ay önce yatırılmış 35.000 tl vardı en son. son miktarın kaynağı açıklanabilir değil demişler. aslında ben onu babamın hesabından kendime aktarmıştım daha etkili olsun diye ama büyük hata oldu. şimdi bu durumu açıklayan bir niyet mektubu yazıp babamın hesabını gösteren banka mektubu alsam bankadan ve sponsor alsa bana red gerekçelerini ortadan kaldırması lazım ama tabi istemedikleri zaman hiç yurt dışına çıkmamışsın diyerek bile red verebiliyorlar.
@cglrozn sana sponsor olan kişiden aldığın bir yazıda sorun olmuyor ve sen kendi hesabına para geçmişsin ki çok gereksiz ve zamansız olmuş.. Dediğin gibi çok saçma sebeplerden bile red verebiliyorlar.. Bence sen 3. başvuruyu dene aklında kalmasın, eğer olmazsa farklı bir ülke denersin..
öncelikle geçmiş olsun tüm arkadaşlara.genelde başka ülkeye giriş çıkış faydalı oluyor vize alma konusunda ama illahi vermeyeceğim diyorsa 10.cu da başvursanız vermiyor.
bütün yorumları okudum.tek sorumlu ve suçlu türkiye cumhuriyeti devletidir.devletler esasında mütekabiliyet esası geçerlidir.yani size nasıl muamele yapılıyorsa,sizde aynı ile karşılık verirsiniz.kanada size vize uyguluyorsa,sizde kanadaya vize uygularsınız.mesele bu kadar basittir.elini kolunu sallayıp türkiyeye gelen kanadalılar ,bu ülkenin tüm güzelliklerini en yüksek ve ucuz imkanlar ile yaşamamalıdır..tekrar söyleyecek olursak;tek suçlu acz ve zayıf devlet görüntüsündeki türkiye cumhuriyeti devletidir...
bütün yorumları okudum.tek sorumlu ve suçlu türkiye cumhuriyeti devletidir.devletler esasında mütekabiliyet esası geçerlidir.yani size nasıl muamele yapılıyorsa,sizde aynı ile karşılık verirsiniz.kanada size vize uyguluyorsa,sizde kanadaya vize uygularsınız.mesele bu kadar basittir.elini kolunu sallayıp türkiyeye gelen kanadalılar ,bu ülkenin tüm güzelliklerini en yüksek ve ucuz imkanlar ile yaşamamalıdır..tekrar söyleyecek olursak;tek suçlu acz ve zayıf devlet görüntüsündeki türkiye cumhuriyeti devletidir...
Turkiye kanadaya vize uyguluyor ama havalimaninda 100 dolar almak icin.Kanada vizesi ile ayni seymi bu.Turk devleti kanada vatandaslarina Turkiyeye gelmeden once git Turk konsolosluguna evraklarini tamamla eger onlar sana vize verirlerse Turkiyeye gelebilirsin demiyor.Eger Kanadaya Turkiyeden gidiyorsan vizen yoksa ucaga bile binemezsin.Buna vizeden cok ayak basti parasi denir...
Kanada eskiden turkiyeye vize uygulamıyormuş.fakat zamanla oraya gidenlerin bıraktıkları imaj dan olsa gerek turkiyeye vize koymuşlar. son zamanlarda gidip iltica edenlerin çok olması da vize zorluğunu beraberinde getiriyor.kanada geçenlerde çek cumhuriyeti vatandaşlarında da vize koydu.çünkü birçok çekli son zamanlarda gidip iltica etmiş.avrupada işsizlik gün geçtikçe artmakta.avrupadan kuzey amerikaya göç artışı var. turkiyenin, kanada vatandaşına vize konusunda problem yaratması mantıklı değil.çünkü kanadalı gelir tatilini yapar para bırakır gider.kacak kalmaz iltica etmez problem yaratmaz. Kanada g8 ülkesi. Türkiye vize konusunda istediği ülkeye istediği zorluğu çıkarabilir fakat uluslararası arenada imajı bozar bu haraketler. En önemlisi yurtdışına çıkan vatandaşlarımızın gittikleri ülkelerde olumlu bir görüntü bırakmaları.
Turkiye vize zorlugu cikarirsa havaalani vergi kazanclarida, turizmden sirketlerin,esnaflarin kazandiklarida yok olur gider. Bide vergiler derken aklima geldi Turkiye eskiden fazla bavula vergi almiyordu sadece ucak sirketine odeme yapiyordun simdi vergide almaya baslanmis yoksa eskiden de aliyordu da ben mi hatirlamiyorum?
Turkiyenin sadece kanadaya vize zorluğu çıkarması ekonomik olarak turkiyeye bir zarar getirmez.sadece bir g8 ülkesine böyle bir uygulama uluslararası arenada imajı bozar. turkiyeye en çok gelen turistler rus ingiliz iran alman.... Kanada belki bu listede sonlardadır. Ekonomik bir kayıp olmaz.fakat dediğim gibi imaj meselesi.şık olmaz.