Ziraat mühendisi için Kanada'da yaşam ve iş olanakları
  • Arkadaşlar ben Türkiye de devlet kadrosunda Ziraat Mühendisi olarak çalışıyorum.Ben bir gayim ve Kanada' da evlilik yaparak yerleşmeyi düşünüyorum.Fakat kafam çok karışık yani Kanada'da yaşayan bir çok kişi iş bulabime olanakları ile pahalılıktan yakınıp duruyor.Şuan ki fikrim yani Kanada'ya yerleşirsem orda en kötü durumda bir pizzacıda çalışmak.İlk sorum ben aldığım bu para ile geçimimi ne kadar iyi sağlayabilirim.Yani orda pizzacılıkla bir kısım da olsa para biriktirebilme imkanım var mı? İkinci sorum ziraat mühendisliği için denklik alırsam orda benim mesleğimin iş bulabilme imkanım nedir?Üçüncü sorum hiç iş bulamazsam bu durumda herhangi bir tedbir ,yardım yada önlem var mı?Bana Kanada'da ki yaşam şartları ile ilgili yardım edebilecek msnde konuşup görüş alış-verişinde buluna bileceğim kimse var mı? Admin ve bu konular ile alakadar olan arkadaşlardan lütfen yardım bekliyorum.Doğru karar almaya çalışıyorum lütfennn!!!!

Yönetici notu: "Biri Lütfen Yardım Etsin" forum kurallarına uygun bir başlık değil, bizim tarafımızdan değiştirildi. Lütfen birdahaki sefere daha açıklayıcı bir başlık yazınız.
  • http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/spouse-apply-who.asp adresinde "Sponsoring your same-sex partner as a spouse" altinda dikkat edilmesi gereken hususlari incelemenizde yarar var. Diger sorular bilgi alanimin disina kaciyor. Her halukarda, en azindan 1 senelik gecim masraflarinizi karsilayacak bir birikimle gelmenizde cok buyuk fayda var.
  • Aliento çok teşekkürler umarım yazdığım konularda tatminedici cevaplar alabilirim....Peki 1 yıldan sonra rahatlar mıyım yani iş bulma konusunda çok fazla zorluk çeker miyim?Bu konuda biraz açıkla yaparsan sevinirim.Sizin iş anlamındaki deneyimlerinizi öğrenmek isterim.Şimdiden çok teşekkürler :))
  • Crazy_boy,

Kanada'da yaşayan bir partneriniz mi var şu an? Varsa size sponsor olacak durumda mı? Size sponsor olabilmesi için Kanada devletinin koyduğu bir takım belirli koşullar var onun sahip olması gereken. Yani yine gidip evlenebilirsiniz de maddi koşulları gitmeden göstermeniz gerekir eğer o gerekli koşullara sahip değilse.

Dil durumunuz nasıl? İngilizce kursuna gitmeniz gerekiyor mu? Yoksa dil durumunuz iyi doğrudan mesleki girişimlerde bulunabilir misiniz? Mesleğinizle ilgili üniversitelerin kurslarına katılabilir ya da sertifika programlarını tamamlayabilir misiniz?

Ya da hangi işleri yapabilirsiniz ya da kaldırabilirsiniz?

Yani tamamen sizin koşullarınız sorularınızın yanıtlarını belirleyecek aslında.
  • KİK ilgilendiğin için çok teşekkürler
    Evet Kanada da yaşayan bir partnerim var.Kendisi de orda yeni ve evet kendisi bana sponsor olacak.Dil derecem çok iyi değil gidip dil konusunda eğitim almam gerekiyor ve mesleğim ile ilgili denklik almayı düşünüyorum veya gerekirse tekrardan yeni bir meslek için okumayı planlıyorum.Ben iyi geçimimi sağlayacak ve ayrıten rahat para biriktirebileceğim her türlü işi yapmaya hazırım tabi inşaat ve marangozluk gibi ağır efor isteyen meslekler hariç.Şimdi sanırım konu ile ilgili daha fazla detay verebilirsiniz..Şimdiden teşekkürler KİK...
  • Crazy_boy benim naçizane önerim şu olabilir eğer gelebiliyorsanız gelin. Yapacak ağır işçilik gerektirmeyen bir iş mutlaka bulursunuz. Zevkinize göre olur olmaz ama bir şeyler bulursunuz. Pizzacıda çalışıp para biriktirebilir misiniz bilmiyorum bunda partnerinizin gelirinin de çok önemi var. İlk başta zaten İngilizce kursuna gideceksiniz. Kursu tamamlayınca sistem sizi iş bulmaya yönlendirecek. Bu arada diplomanız için denklik olanaklarını araştırırsınız. Eğer inatçı biriyseniz ingilizce ve denklik için gerekenleri yapıp kendi kariyerinize de dönersiniz zamanı gelince. Yeni bir alanda da okuyabilirsiniz burada okumak isteyene imkanlar var. Ayrıca bu soruların bir çoğunu partneriniz Kanada içinden araştırarak da yanıtlayabilir.
  • Çok teşekkürler KİK.Kendiside henüz yeni ve ne olursa olsun kendim başkalarının düşüncelerinide değerlendirip bir çerçeve oluşturmaya çalışıyorum ve şuan verdiğiniz bilgiler benim için çok önemli.. :))
  • Kanada da ziraat müh. master yapmayı düşünüyorum. Ziraatla ilgili olan veya bu konuda bilgisi olan varmı ?
  • Türkiye'de binlerce ziratta mühendisi kadro beklerken sen devlette işe girmişsin kardeşi sakın bunun kıymetini unutma.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!