Ankara'daki Kanada büyükelçiliği ile vize ile ilgili telefonla görüşme imkani var mı?
  • Bazı kişiler vize basvuruları ile ilgili konularda büyükelçilik ile telefonla görüştüklerini yazmışlar.Israrla araştırıp büyükelçilik santralini telefonla aramama rağmen vize bölümünün kesinlikle telefon kabul etmediklerini öğrendim.Bu konu hakkinda bilgisi yada tecrübesi olan var mı?
  • benim bildiğim kadarıyla sen onları arayamıosun onlar gerek duyarsa vize başvurunla ilgili arayıp soru soruyorlar.
  • tesekkür ederim.
  • ErtiErti
    Moderatör
    Elcilik gerekli gordugu durumlarda telefon vasitasiyla basvuru sahibi ile temas kuruyor. Basvuru sahibinin elcilikle bire bir gorusme yapmasi, Ankara'daki ofislerini -basvuru saatleri dahilinde- ziyaret etmekle mumkun. Ama ziyareti, hal-i hazirda islemde olan bir basvuru icin gerceklestirmemekte fayda var. Fakat yeni bir basvuruyu elden teslim bu sekilde mumkun.
  • erti senin bilgi ve tecrübelerine acilen ihtiyacım var.Vize basvurusunda bulundum red geldi.Gerekçeler;döneceğime ikna olmamaları,az yurtdışı seyahati(2 kez dubai) ve daha az maliyetle inglizce ögrenebilirsin denmiş.
    Fikrini aldıgım bazı kişiler daha önceki basvuruya istinaden,bu üç gerekçenin asılsız ve saçma oldugunu vurgulayacak sekilde cümleler iceren yeni bir niyet mektubu ile basvuru yeniden dosya hazırlamak suretiyle(gerçi hemen hemen aynı evraklarla)yapmamamı,
    Bazı kişiler red ile ilgili itirazlarımı içeren bir yazıyı mail ve fax yoluyla elçiliğe iletip,gerekçleri o yazıda acıklayıp;ne yapmam gerektigi ve itirazlarımı ve gerekçelerimi açıklamak için telefonla yada yüzyüze görüşme talebinde bulunup gelecek cevaba göre haraket etmemi tavsiye etti.
    Bazı kişiler ise itiraz dilekçesiile yeniden basvuru değilde eski basvurumun tekrar incelemeye alınmasını ve telefon yahut yüzyüze görüşerek değerlendirme yapılmasını
    yeniden basvuru ucreti yatırmadan talep etmemi tavsiye etti.

Senin bu konudaki görüş ve düşünclerin benim için cok önemli.Umarım senden en kısa zamanda cevap alırım

• Bende yillar once vize basvurusu yaparken Ankara'daki elciligi telefonla aramak istemistim ama ulasamamstim sanirim o yuzden mail yazmistim. Maile hemen cevap veriolar.. O yuzden maille iletisim kurmanizi tavsiye ederim...
  • erti 2.kez basvuru için tekrar mektup yazdım.Bununla ilgili fikrinizi almak istiyorum.Burda mektup paylaşamadıgımız icin göndermedim.Bu konuda nasıl fikir alışverişinde bulunabiliriz?
  • ErtiErti
    Moderatör
    @bhdrgnr:

Vize itirazi ap ayri bir ve titizlik gerektiren bir prosedur. Ayrica hukuku iyi bilen bir hukuk musavirinin danismanliginda yapilmali. cunku bu itiraz Ottawa'daki Federal mahkemeye gidiyor ve vize memurunun hakikaten keyfi olarak vize vermedigi anlasilirsa, o memura ve elciligine ceza veriliyor. Visa Appeal diye gecer. Google'dan ya da CIC'nin sitesinde bu isimle aratilirsa, daha detayli bilgiye erisilebilir.

Sana soylenenlerden su kisim acikcasi bana hic inandirici ve samimi bir oneri olarak gelmedi:
    "Bazı kişiler red ile ilgili itirazlarımı içeren bir yazıyı mail ve fax yoluyla elçiliğe iletip,gerekçleri o yazıda acıklayıp;ne yapmam gerektigi ve itirazlarımı ve gerekçelerimi açıklamak için telefonla yada yüzyüze görüşme talebinde bulunup gelecek cevaba göre haraket etmemi tavsiye etti."

Vize itirazi bu sekilde degil, yukarida bahsettigim sekilde yapiliyor. Turkiye'den Visa Appeal'a cesaret eden birini ise tanimadim henuz. Telefonla konsolosluk arandiginda sadece operatore ulasilabiliyoruz ve bu konuda mesaj birakilsa dahi, vize yetkililerinin donecegine inanmiyorum. Ayrica bu konsolosluga, fax mail vs, biraz kavgaci ve israrci bir tutum olarak alginalabilir ve de negatif hava yaratabilir.

O yuzden sana tavsiyem, onceki basvurundaki reddin gerekcelerini curutecek daha guclu bir basvuru hazirlayip, yeniden basvurmak. Dikkatli ol, niyet mektubunun iceri, varsa sponsorluk mektuplarinin icerigiyle birbirini butunler olsun. Finansal yeterlilik belgelerinde sorun yasadigini sanmiyorum. Sadece mektuplarin icerigine dikkat edip onlari gercekten geri donecegine inandirmaya calis. Basvuru konusunda benim elimden gelen bu kadar. Bol sans diliyorum.
  • erti sana son yazdıgım niyet mektubunu okutmak isterim.Ayrıca isyerinden aldıgım son yazıyı.Burada paylasmak sakıncalı oldugu icin bu konudaki yardımını nasıl alabilirim?
  • ErtiErti
    Moderatör
    Yanlis anlasilmasin. Paylasmak degil, paylasilmis olan bir mektubu yeniden duzenlemek ve duzenlenmis mektubu burada paylasmak problem yaratiyor. Sebebi de su: Kanadam.com'un danismanlik hizmeti verirken kullandigi niyet mektubu taslaginin neredeyse bire bir kopyasi burada gecmiste defalarca paylasildi (ki bunu, iyi niyetlerine siginarak yapanlardan biri de bendim), bu da Kanadam.com yetkililerinin o taslagi siteden kaldirmalarina yol acti. (Haklilardi. Itirazim olmadi) Ben de bu konuda ikaz edildim ve daha titiz olmaya dikkat ediyorum. Bunun disinda burada gecmiste niyet mektubu duzenledigimi goren, bircok kisiden sayisiz duzenleme talebi aldim. Artik olay, sirf basvuru sahibinin tembelliginden oturu iyi niyetimin suistimaline varacak kadar kadar cigirindan cikmisti. Bu da artik mektup duzenleyip gonderme isine karismama karari aldirdi bana.

Senin durumuna gelince, burada paylasip paylasmamakta serbestsin ama o benim yapabilecegim tek yardim yorum bazinda olur. Duzenlemesi sana kalir.
  • Ben yinede, sahsi 2.vize basvurumu yapmadan once senin genel bi degerlendirme yapmanı isterim.Karsılıklı 1-2 maillesmenin ardından,tavsiye ve degerlendirmelerin ısıgında basvurumu yapıp vize sonucu gelince forumu takip eden insanların faydalanabilmesi icin zevkle ayrıntıları paylasmak isterim.Mail adresim sistemde ve erincte mevcut.
  • ErtiErti
    Moderatör
    Not: Ben sistemdeki hicbir sahsi bilgiyi gormuyorum (kendiminkiler haric).
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!