Öncelikle herkese selam Kanada'da dil eğitimi almak istiyorum sizler nereyi tavsiye edersiniz yer olarak toronto,Vancouver vs. eğer ki ucuz güvenilir Dil okulu biliyosanız lütfen bana yardımcı olun.bu arada bi sorum olacak ben dil okuluna giderken çalışma imkanım var mı yasal yada kaçak şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...
Selam,benimde hiçbir bilgim yoktu fakat forumda aradığım konunun başlıklarını inceledim,bütün kategorileri okudum sanırım,eğlenceliydi de :) aradığım bilgilere de ulaştım,sağolsun arkadaşlar çok güzel anlatmışlar.Sen de incelersen sorularının yanıtını bulabilirsin bence :)
Selam Arkadaslar, tahmin ettigim kadari ile dil egitimininden sonra Kanada'da kalmayi planliyorsunuz, yoksa sadece dil egitimi icin geliyorsaniz Toronto Vancouver Calgary farketmez :)
Toronto'da 3 sene yasadim ve su anda Vancouver'da kaliyorum. Calgary hakkinda cok bilgim yok bu 3 sehir genelde en cok konusulan sehirler. Toronto Kanada'nin en buyuk sehri, hatta Kuzey Amerika'nin en buyuk sehirlerinden bir tanesi. Eger buyuk sehir seviyorsaniz ve en onemlisi sogukla araniz iyiyse Toronto gayet guzel bir yer. Hava -35 dereceye kadar dusuyor bazen, yogun kar yagislari falan ama sonucta Toronto sehir merkezinin yani sira etraf sehirlerde yasama imkaniniz da var tabi ki cunku ulasim kismen daha iyi oldugu icin sehir merkezine inmeniz cok vakit almiyor. E tabi kira sehir merkezinde oldukca pahali. Vancouver'dan cok memnunum, birtek yogun yagmur yagisi insanin enerjisini etkiliyor biraz, onun disinda yesili seven birisi iseniz Vancouver gercekten guzel biryer, ve bu sebepten dolayi Vancouver Toronto'ya nazaran biraz daha pahali, ama bana soracak olursaniz degiyor.
Calgary ile ilgili bilgim cok fazla yok, yalniz Alberta eyaletinin insana ihtiyaci oldugu burada bilindik birsey, o yuzden orada is bulmasi cok daha kolay ve yuksek maaslar alabilirsiniz, problem soguk hava olarak biliyorum.
Ayrica... Kanada " multi-cultural " yani cok kulturlu bir yer. Hintlisi, Cinlisi, Afrikalisi, Iranlisi, vs... Her dilden, dinden insan var.. Her tarzdan insan da var...
Onemli Not: Buraya gelirken, Ahmet abi , Mehmet abi vs.. bana yardim edecek.. bana is bulacak yer bulacak demeyin.. O kadar cok ornek var ki buraya gelip, baskasindan yardim bekleyip alamayinca geri donen, say say bitmez.. O yuzden lutfen guvendiginiz kisiye cok dikkat edin. "Tabi ki yardim ederiz efendim" deyip cok kisiyi yuz ustu biraktilar burada.
Is konusuna gelince, ogrenci olarak kaldigin sure boyunca haftada 20 saat resmi olarak calisabilirsiniz, yani yarim vardiya (Half-Time). Tabi onun icinda Ogrenci Is Vizesi almak gerekiyor (Work Permit - Student) formlari doldurup Kanada'ya gelmeden once de yapilir bildigim kadari ile.
ILAC diye bir okul var reklamini yapmak gibi olmasin ama genelde iyi seyler duyuyorum, ustelik bircok sorunu da tek yerden halletme imkaniniz oluyor.
çok tşkler IIIIIOKIIIII ama 20 saat dediğiniz de 24 değilmiydi bu arada yasal sürenin dışında kaçak çalışma oranı nedir tavsiye edermisin ? ( Aileme fazla yüklenmek istemiyorum )