Vancouver Civarinda Turk dis hekimi.
  • Merhabalar. Kisaca konuya girmek istiyorum. Coquitlam da yasiyorum. 1 hafta oncesine kadar bazen sicak soguk birsey yedigim ictigim zaman disimde agri hissediyordum ama ne yazikki 1 hafta once baslayan agri beni uykumdan uyandirir derecesinde rahatsiz ediyor. Kendi discime gittim bana 4 tane kanal tedavisi olmasi gerektigini ve benim insurance min cover olmadigini soyleyerek 773 cad dolari cikardilar. Vancouver civarinda 5 6 dan fazla disci gezdim UBC de dahil. Fiyat aynidir. Sadece cover olan feeling dedikleri seyi yok ediceklermis. Daha once hic dis ile sikintim olmadigindan konuya hakim degilim. Agri kesici ve Amoxicilian ( Teva) verdiler. 1 hafta kullanip disimde olan irtihabi kurutmak icin. Ilaclari kullandigim surece fazla bir agri hissetmiyorum . Kanal tedavisi icin bana fiyat bictikleri 773 dolar. Bunu odeyecek hic imkanim yok cok kotu bir zamana geldi ogrenciyim isim dahi yok. Ailem Turkiye ye temelli yeni dondu. Tanidigim neredeyse hic Turk yok. Digerleri de fazla bir bilgiye sahip degiller. Bu parayi odeyemem ne yazikki. Ama bu agri ile de kalamam gunluk hayatimi derslerimi etkiliyor maalesef.

Tanidiginiz hic Turk dis hekimi var mi ?Ya da bana tavsiye edebileceginiz bir dis hekimi var mi digerlerinden daha ucuz yapacak. Acikcasi internetten arastirma sansim oldu ama her bulduguma gitmek istemiyorum. Fiyatlar neredeyse ayni. Ne yapabilirim ? Tam olarak kanal tedavisi nedir. Hissi yok edersek disimin agrimayacagini soylemediler ama bunun ilerlemesi soz konusu mu ? Tesekkurler.

Eger yardimci olursaniz cok tesekkur ederim. E mail adresim neriman_cokelekogl@hotmail.com
  • Ne kolay ne de ekonomik cozumu olan bir durum. O verdikleri fiyat Vancouver yoresinde daha ucuza inmez. Ayrica her seyi anlatmamislar size.

Ben bu konuda cok sikinti cektigim icin durumla maalesef cok asinayim - tabi her seyi bildigim de soylenemez. Discilik alani icinde calisan birisi belki daha yardimci eklemeler yapabilir.

Oncellikle Internet'den kanal koku tedavisi hakkinda bilgi edinmenizde cok buyuk yarar var.

O bahsedilen ucret sadece kanal koku tedavisi icindir. Size anlatmadiklari; bu turde tedaviden gecen dise bir an evvel ceket (crown) konulmasi gerekir. Hatta pek cok disci KK tedavisi sonrasi bilerekten (kalici yerine) gecici bir dolgu koyar ki, bir kac haftaya kadar hasta ceket taktirmak icin bilhassa (zoraki) donsun diye - ki bu arada dolgu zaten asinacak veya hatta dusecektir.

Ceketler genellikle $1,000 civarina yapilir. (Tabi disten dise degisir.)

Anlatmaya calistigim, isiniz ve yapacaginiz masraflar KK tedavisinden sonra bitmeyecek, yani bunun devami var. (Disciler nasil bu kadar zengin oluyor zannediyorsunuz... KK tedavisi + ceket buradaki discilerin klasik para tuzagidir. Kacis imkani da neredeyse yok maalesef.)

Bahsetmedikleri baska bir konu ise; disciler KK yapmasini bilmelerine ragmen bu uzmanlik gerektiren bir prosedurdur. Bunu disciye yaptirdiginiz takdirde 3-5 hafta arasina yayilmis 4 randevuda olacaktir. Devamli gidip gelip suruneceksiniz. Bu arada agrisi da cabasi.

Halbuki uzman hekimler (endodontist) bunu en fazla 2 randevuda yaparlar ve en az agriyla. (Zaten 2. randevu sadece kontrol icindir.) Eger ozel mikroskoplu makinesi varsa 1 oturumda yapanlar da vardir. Bu sekilde discide oldugu gibi haftalar boyu git gel, git gel agri icinde yasama olayi da ortadan kalkiyor.

Kotu haber ise, uzman hekimler normal discilere gore neredeyse 2 kat daha fazla alirlar. Yani bunun daha da yukselen bir maliyeti olacak. Uzman hekimler ceket olaylariyla ilgilenmezler bu arada, KK bittikten sonra ceket taktirmak icin discinize donmenizi soyleceklerdir.

Benim tavsiyem, ne yapip edip ~$2,000 bulmanizdir. Bunu yaptiracaksaniz uzman hekime yaptirin, discinizden sizi birisine yonlendirmesini isteyin. Sonra discinize donup ceket taktirirsaniz, normal kosullar altinda o disle fazla sorununuz olmaz.

Anlatilmasi gereken baska mevzular daha var ama, yazmaktan yoruldum. Size kolay gelsin.
  • En sorunsuz cozum disinizi cektirmek.100 dolar civari zaten sigortanizda karsiliyormus,Bir ara Turkiyeye gittiginizde cekilen disin yerine dis yaptirirsiniz 200-300 dolara en az 1500-2000 dolar para cebinizde kalir.Rezil olmaktanda kurtulursunuz.Yada ikinci cozum biraz sacma gelebilir ama Turkiyeye ucak bileti alin kanal tedavisini Turkiyede yaptirin geri donun.Yinede daha ucuza gelecektir...
  • Merhaba Neriman,
    Vancouver'da Turkce konusan bir discimiz var.
    Adresi ve contact bilgileri asagidaki gibidir. Turklere 20% indirimide mevcuttur.Isini gercekten iyi yapiyor.
    Kolay gelsin.

http://www.granvilledental.ca/

Dr. Varjan Mensurian, Inc.
    1530 West 7th Ave., Unit 4
    Vancouver, B.C. V6J 1S2

Telefon: (604) 732-4577
    Faks: (604) 732-6697

• merhaba
    her ne kadar orda yasamasam da tartismaya tesadufen tanik olup yardimci olmak istedim..ben dishekimiyim..gerci bu tarihe kadar buyuk ihtimalle problemlerinizi cozdurmussunuzdur,ne de olsa disleriniz agrili ama ilerde disleri agriyacaklara yardimi olur sanirim..
    size kanal tedavisi teshisi koymuslar..bu teshis konulduktan sonra dislerinize bu tedaviyi yaptirmak zorundasiniz..cunku gercekten agrilidirlar..ekonomik durumunuz uygun degilse sadece agriyan disinizi(ya da dislerinizi) tedavi ettirin..hepsi birden agriyorsa da cok sanssizsiniz demektir...dislerinizi lutfen cektirmeyin..yasiniz genc..ucuz diye cektirip sonra pisman olmayin..en kotu durumdaki dise rontgenle bakip onun tedavisini yaptirtin..turkiyeye geldiginizde digerlerini tedavi ettirirsiniz..onlar 4 tane dedi diye hepsini yaptirmak zorunda degilsiniz..en acilini ve caninizi yakani yaptirtin
    saygilar
  • merhaba cemsen ;
    ya hazir siz bu kadar ilgili bir dis doktoru iken benim de bir sorum olacak size.. Umarim mesajimi gorur bana cevap atabilirsiniz bir an once..
    benimde dis etlerimde sisme ve kanama gibi bir sorun var. Aslinda doktora gitmeyi dusunuyorum ama iste pahali olusu falan hep erteledim..Yinede eger acil bir durumsa giderim ama simdilik canimi yakmadigindan idare etmeye calisiyorum.
    Acaba sadece vitamin eksikligi yada iltihap gibi bir durum mu yoksa daha ciddi bir sorun mu olmus olabilir ? hemen antibiyotik yada vitamin kullanmaya baslayabilirim ama bunun disinda bir durum varsa ve gercekten doktoru gormem gerekiyorsa onu yapiyim ...
    siz ne tavsiye edersiniz ?
  • bambino,
    dis hekimi degilim ama bence dislerini temizletmelisin:)
    dis eti kanamasi falan duzenli dis temizletmeyle gecer, tecrubeyle sabittir
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!