Giriş Yapılmadı (Giriş)

Bize ücretsiz danışın

Uvic
Uvic
Uvic

Kategoriler

Merhaba!
Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Eğer hesabınız varsa, lütfen giriş yapın.
Eğer üye değilseniz, buraya tıklayarak yeni hesap açabilirsiniz.
    • CommentAuthorhokans
    • CommentTime22 01 2009 düzenlendi

Öncelikle forumun diğer köşelerinde cevap veremediğim benzer sorulara burada yanıt vermek istiyorum ve soruları yönelten arakadaşlarımdan da geç cevabım için özür diliyorum.
    Arakadaşlar gideceğim kurs ILSC. Uzun araştırmalarım neticesinde kendi kriterlerime göre tüm kaliteli okullar arasından burun farkıyla birinci olan bu okulu seçtim. Bu kriterlerin ne olduğu konusuna değinmek istemiyorum. Çünkü reklam olarak algılanabilir ki yapmak istediğim en son şey de bu. Sonuçta bu benim kendi tercihim ve kararı kendim verdim. Interneti orta derecede kullanmayı bilen bir kullanıcı da benim edindiğim bilgilere çok kısa sürede ulaşacaktır.

British Columbia Hükümeti, eyaletinde 6 aydan uzun süre kalan uluslararası öğrencilerin kendi bünyesindeki sigorta programına kayıt yaptırabileceklerini belirtiyor. Buna Medikal Servis Planı diyorlar. En önemli şartı 6 ayınızı B.C. sınırları içerisinde ikamet etmiş olarak tamamlamanız. Bunun için ilk 6 ay özel sigorta yaptırabilir- ki ben öyle yaptırdım- 6 aydan sonra da hükümetin planına katılabilirsiniz. Fakat şunun üzerinde özellikle durmak istiyorum. Vancouver'a vardığınız tarihten itibaren ilk 3 ay içerisinde başvurunuzu yapmalısınız. Çünkü başvurunuzun onaylanması ortalama 3 ayı buluyor ki bu da özel sigortanızın 6 ayın sonundaki bitiş tarihine denk geliyor. Böylece Vancouver'da sigortasız günler geçirmemiş oluyorsunuz ;)
    Ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler;
    http://www.health.gov.bc.ca/msp/ bu sayfadan bilgi alabilirler...

Kolaylık olsun diye belirtiyorum; Bu sayfadan da aylık primlerin ne olduğu ve primleri nereye yatırmanız gerktiği belirtiliyor:
    http://www.health.gov.bc.ca/msp/infoben/premium.html
  1.  
    ilsc resmi internet sitesinde özel bir sigorta şirketini öneriyor ki ben o şirkete kayıt yaptıracağım, günlük 1.45 dolar. adresini de yazayım ilgilenenlere;

http://www.ingleinternational.com/ilsc/english/index.asp?siteId=130&pageId=495&languageId=1
    • CommentAuthorExtremE
    • CommentTime22 01 2009

Bende oraya gittiğimde yaptıracağım. İstanbulcool, verdiğin link için teşekkürler.

Hokans, hükümet planına katılıdıktan sonra ne gibi avantajları oluyor ?
    • CommentAuthorhokans
    • CommentTime22 01 2009 düzenlendi

Tekrar merhaba ExtremE,
    Sorunu cevaplamadan önce hala kafasında soru işareti olan arkadaşları daha da aydınlatmak adına şu sitenin adresini vermek istiyorum:
    http://www.learnlivebc.ca/living_in_bc.htm Sol alt köşedeki Health Insurance bölümünde "If your study program is longer than six months, you MUST get basic health care through the provincial Medical Services Plan (MSP)." yazısını göreceklerdir. Bu da Medikal Servis Planına dahil olmanın "zorunluluğunu" net bir şekilde açıklıyor.

ExtremE genel olarak MSP'nin özel bir sigorta şirketinin verdiği avantajlardan çok farklı olacağını düşünmüyorum. MSP'ye dahil olan ve olmayan durumlara göz atmak istersen http://www.health.gov.bc.ca/msp/infoben/benefits.html bu linki inceleyebilirsin..
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime22 01 2009

Hokans, öncelikle bu başlığı açtığın için çok teşekkürler. Sigorta çok önemli bir konu.

Yalnız, MSP zorunluluk değil ama alınsa çok iyi olur. ("Must" kullanılmış, Şayet "Have To, be to ya da be bound to" olsaydı, o zaman yasa olurdu. )

Zira özel sigorataların çok iyi olanları, yani sağlık sorunlarından diş operasyonlarına kadar bir çok şeyi cover edenleri, çok pahalıdır.

Dil okulları tarafından size önerilen ucuz sigortalar ise devlet hastanelerinde kabul görmez. Kabul eden medikal kliniklerin sayısı da çok azdır. Kulak, burun
    boğaz muayeneleri dışında pek bir muayene türünü de kapsamaz. Kendimden biliyorum, benim sigortayı kabul eden bir Medikal Klinik bulana kadar 16 yere telefon açmıştım.

Hokans'ın açtığı bu başlık çok önemli. 6 aydan uzun süre kalacak olanlar, hastanede adam akıllı muayene görmek istiyorlarsa MSP'ye başvursalar çok ama çok iyi olur.

Sigortanız yoksa ve de hastanelik bir durumunuz olduysa, tedavi sonrası elinize geçen faturadaki yanyana duran "0" adedi dünyayı başınıza yıkabilir.
    • CommentAuthorhokans
    • CommentTime22 01 2009

Aydınlatıcı bilgilerin ve düzeltmen için teşekkürler Erti...
    • CommentAuthormerak
    • CommentTime22 09 2009

İyi günler'ye
    Sağlık sigortaları hakkında birkaç sorum olacaktı.
    - Yukarda vermiş olduğunuz British Columbia için geçerli fakat ben Toronto'daki bir dil okuluna gideceğim için Ontario'da geçerli olan MSP'ye başvurabilir miyim?
    - http://www.health.gov.on.ca/english/public/program/ohip/ohip_mn.html bu siteye baktım ama ingilizcem yeterli olmadığından anlamadım,bana yardımcı olur musunuz lütfen
    • CommentAuthormerak
    • CommentTime22 09 2009

Tekrar iyi günler
    Sağlık sigortasıyla ilgili sayfayı buldum sanıyorum fakat Ingilizcemın yetersizo olduğundan bana yardımcı olur musunuz?
    Ministry Programs
    Ontario Health Insurance Plan
    Health Services in Your Community
    Questions and Answers
    OHIP Eligibility Criteria – Changes to Regulation 552

On April 1, 2009, changes to the OHIP eligibility rules under Regulation 552 under the Health Insurance Act became effective. How do I know if I am affected by these changes?

The changes may impact your eligibility for OHIP coverage if you belong to one of the following groups:

Temporary foreign workers with open work permits and their family members
    Participants in Citizenship and Immigration Canada’s Post-Graduation Work Permit Program and their family members
    Persons who have applied for a grant of citizenship under section 5.1 of the Citizenship Act (Canada) (i.e. children adopted internationally by Canadian citizens)
    Persons who have submitted an Application for Permanent Residence
    Persons who hold a Temporary Resident Permit issued by Citizenship and Immigration Canada
    Ontario residents pursuing educational opportunities outside of the province
    Interprovincial movers requiring admittance into a long-term care facility upon arrival in Ontario
    Charitable workers on out-of-country assignments and their family members
    Missionaries currently on out-of-country assignments and their family members
    For more detailed information about OHIP eligibility and the changes to the OHIP eligibility rules:

Refer to the fact sheet on OHIP Eligibility
    Refer to the Questions & Answers on OHIP
    Refer to Regulation 552 of Ontario’s Health Insurance Act (can be viewed online at www.e-laws.gov.on.ca)
    If you have questions about your eligibility for OHIP coverage under the new policies, please contact INFOline at 1 800 268-1154 or visit your local
    • CommentAuthorbariss
    • CommentTime22 09 2009

Toronto da olan arkadaşlar yaptırdıkları sağlık sigortaları hakkında bilgi verebilir mi? sanırım Toronto da devlet planına geçemiyoruz. Bir öneriniz varsa memnun olurum saygılar.
    • CommentAuthornetuself
    • CommentTime23 09 2009

MErhaba, ben de özel sağlık sigortası araştırıyorum... Bazı sigortaların süreleri 6 ay veya daha fazla olsa da belirli sürelerde ülkeye giriş çıkış yapmak gerekiyormus poliçenin devam etmesi için... diger bir edindiğim bilgi ise çoğu sağlık sigortası nerdeyse sadece ucağın düşmesi durumunda benim sonumu kapsama dahil edioo... Tavsiyesi olan var mı?
Yorumunu gönder
    Kullanıcı adı Şifre
  • Yorumu biçimlendir