@homer Canada'ya yerlesmeden de bu yazi gelmisti bi yerlerde okumustum simdi tekrar okudum bende kotu etki birakmiyor ama yazik Izmirliye fazla dayanikli degilmis. Bende Kanada'ya tasinan bir Izmirlinin gunlugu 2 yi yazsam tam tersi olur anlatacaklarim, bu yasadigin yeri sevebilmekle ilgili olsa gerek. Siz ABD'ye zor kacmissiniz Kanada'dan bikip ben LA de gecen hafta 4gun zor dayandim evimi bahceme yagan kari gidip goreyim diye.Hala ABD'yim ama neyse ki seyahatin sonuna geldik yarin evdeyiz isallah:) Ne yasadiniz bu kadar kotu Kanada'da ABD'ye tasinip hala burda yazabilecek kadar, uzuldum sizin icin.
Siz vancouver da yaşıyorsunuz diye hatırlıyorum.oranın iklimi genelde yağmurlu ve diğer bölgelerdeki gibi çok kar ve soguk yokmuş.aslında kanadaya gidecek birisi için ilk tercih edilecek yer olması lazım vancouver in iklim acısından.fakat çok pahalı diyorlar.
@Stjohns newfoundland de yaşıyormuş.ve eyalet eğitim acısından ucuzmus. İklimi de çok soğuk değil galiba.benim kafama yattı orası.kanadaya gelirsem ben de oraya giderim.ucuz olması da avantaj.
@homer arkadaşa da hak vermek lazım.soğuğun dostu yok.kanadada nerede yaşamış bilmiyorum ama soğuk bir yere denk gelmiş. Ankara etimesgut da kışın askerlik yaptım. Gece dışarda ki soğuğu hic unutmam.hele o nöbet tutan askerlerin halini. Soğuğun dostu hayatta olmaz.insanın iliklerine işler.ki orası da kanada. Soğuk bölgelerde insan perişan olur. Bu nedenle kış mevsimi daha az karlı ve daha ılıman geçen yerlerinde yaşamak lazım.
Bu yorumu okuyanlara Merhaba! Nihayet vakit bulabildim..Ya dostlar Türkiye´yi özledim ben bugün. Arada bir dolar gözlerim,onca yasanmisliklar,zorluklar,kahkalar,trafik,gecim sikintisi,deniz,kum, günes ben hala memleketime aitim sanki, balik ekmek olsa da yesek; kader böyle yazilmis..Memleketten ayrilip baska birdiyarda hayat kurmak varmis; bazen mutlu, bazende mutsuz...
Memleket Isterim
Memleket isterim Gök mavi, dal yesil, tarla sari olsun; Kuslarin ciceklerin diyari olsun.
Memleket isterim Ne basta dert ne gönülde hasret olsun; Kardes kavgasina bir nihayet olsun.
Memeleket isterim Ne zengin fakir ne sen ben farki olsun; Kis günü herkesin evi barki olsun.
Memleket isterim Yasamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir sikayet ölümden olsun.
Ne sen sor, ne ben soyliyeyim, bu Canada yedi beni ama bitiremedi, tam zamaninda kurtuldum, kisaca ekmegini nerede kazaniyorsan orada mutlusundur! Sana Canada'da mutlu bir hayat dilerim.
paylasimlar cok guzel ben seviyorum boyle seyler tartisilinca. tabi seviye bozulmadikca :)
memleket konusuna gelince, herkesin memleketi bir degil arkadaslar. turkiye'de dogmus buyumus bir insan orayi memleketi olarak gormeyebilir. buna da ancak saygi duymak duser digerlerine. 'gurbetci' psikolojisiyle baska bir ulkeye goc edip mutlu olabilen gormedim. gocerken ne beklediginizle alakali karsilasacaklariniz. afiyet olsun.
ne derseniz deyin, ne olursaniz olun bu dunyaya gelirken/nerede dogacaginiza siz karar veremediginiz gibi geldikten sonrada takim tutar gibi memleketi secme sansimiz yok ancak yasayacagimiz yeri secebiliriz o kadar
size tavsiyem asagidakini okurmusunuz lutfen. tıp tarihine gecen Turk doktorunun Prof. Dr. Ömer Özkan'in acıklamasinin bir kismi; "YURT DIŞINDAN TEKLİF VAR
Cihan Topal'a yapılan çift kol naklinden sonra özel hastanelerden ve yurt dışından teklifler aldığını dile getiren Özkan, bugüne kadar ciddi anlamda kimseyle görüşmediğini söyledi. Tekliflerin gurur verici olduğunu dile getiren Özkan, “Burada olmaktan mutluyuz. Gittiğim yerde asker olmaktansa burada subay olmayı yeğlerim” dedi.
Yurtdışında mutlaka daha popüler olacağına işaret eden Özkan, buna karşın Türkiye'de de önünün açık olduğunu kaydetti. Özkan, “1. sınıf vatandaş olduğunuz bir yerdesiniz. Vatanınızdasınız” diye konuştu."
Simdi bu doktor bey bu sekilde dusunuyor diye bununla bir genellemeye varilamaz ki!!! Tabi ki de dogacagimiz yeri biz secemeyiz ama yasayacagimiz yeri secebiliriz ve insan kendini nerde huzurlu hissediyorsa "ev" i orasidir. Memleket demekten cok ev kelimesini tercih ediyorum. @stjohns memleket degil de baska isim ver ona memleket dogdugun, buyudugun yer olarak anlasiliyor. Tabi ki gurbetci psikolojisi ile surekli geriye donup bakmak, bulundugun yere ait olmadigini hissetmek mutlu etmiyor insani. Ama hep geri donenlere yada burda mutsuz olanlara bakinca goruyorsun ki basarisizlik ile karsilasmislar. Bide gelirken hangi niyetle geldiginde onemli; Kanada'da para biriktirip Turkiye'de donup o birikimle yasamak ise amac(eskilerin Almanyasi gibi) burasi onu yapabilecegin ulke hic degil. Burda basarisiz olan Kanada'yi kotuluyor basarili olan yere gore sigdiramiyor buda tarafli bakis acilarini doguruyor bence kimse %100 hakli degil(bende dahil:))
Amigo neden forumdan uzaklastirildi? resmen hosunuza gitmeyen seyler yazanlari dehliyorsunuz forumdan... oldu olacak forumda kullanimi topigine: bu forumda sunlar sunlar yazilir, hoslanmadigimiz yazilar yazanlara yol gosteririz vs. diye ekleyin... benden yeni uyelere tavsiye, eger Kanada'yla ilgili olumsuz yorumlarda bulunursaniz siz de uzaklastirilanlar kategorisine girersiniz, hele ki iki uc kibirli cok bilmis uyeyle laf dalasina girerseniz bilin ki sonunuz kesin uzaklastirma almak...
@UyuyanGuzel forum kurallarına uymayanlar uzaklaştırılıyor. Forumda binlerce negatif mesaj var, dediginiz gibi olsa forumda kimseyi bırakmazdık.
Demissiniz ki: "iki uc kibirli cok bilmis uyeyle laf dalasina girerseniz bilin ki sonunuz kesin uzaklastirma almak..." Kısmen dogru. Forumda tek amaciniz provakosyon ve laf dalaşı ise, burası size uygun bir platform degil.
@Erinc, laf dalasina girenlerin bir kismi uzaklastirilmiyor ama nedense, laf dalasi konusundaki yorumum bunadir. bir ceza verilecekse iki tarafada verilir, bir seyin sorumluluk tek tarafa yuklenmez... ki bazi uzaklastirilan kisilerin yazdiklarinin provakasyonla alakasi yok gordugum kadariyla...
Bilmiyorum son bir kac gundur bana basliklara yazdigin yorumlar hep olumsuz acilardan ele alinmis gibi geldi ama belki de sadece bana oyle gelmistir bilemiyorum:)
burada(türkiye de) yaptığın iş ile aldığın karşılık arasında uçurum var, çalış çalış yine bir karış davulun sesi uzaktan hoş geliyor memleket sevdalısı takım sevdalısı olmak akıl dışı bence, ha o memleket bana birçok fırsat sağlıyorsa onun sevdalısı olurum o ayrı, prof.dr. bilmem kim ben memleketi bırakmam demiş, e tabi bırakmaz arkadaşım adamın aylık geliri 50 bin lira olursa öyle memleketi bende bırakmam gittiğim yerde neden işçi olayım burada patron olmak varken, ama şahsi deneyimlerimden yola çıkarak gördüğüm bu ülkenin açıkça bana birşey katmadığı ve fazlasını benden talep ettiği, burada yanlış anlamaya mahal vermeyelim vatanperver kisvelerine girmeye gerek yok, perspektifi geniş tutmak lazım, bu memleketin üniversitelerinde tıp fakültelerine ayrılan ödeneklerle, ayrıca bir üniversite kurarsın, edebiyat fakültelerinin dertlerini söylemeye bile gerek yok, birilerinin elinden gelse severek kapatır. toplumsal yaşantının kendisi içler acısı halde, milli şuuru kaybetmemek için aklını kaybetmeye hazır herkes, bilmezler ki akılsız bir iş olmaz, çocuğunu yeşil alan görsün diye hayvanat bahçesine ihtiyaç duyuyorsan, kadınların evlerine dönerken sokakta binbir tribe girip korkudan altına ediyorsa, şiddet hat safhada ölüm haberleri gazetelerin manşetlerini süslüyorsa, herkes 1 aylık zevki uğruna tüm ömrünü küçük çıkarlarına adayabiliyorsa en basit birşey için (tam tersi olması gerekirken), ve sen ya da ben tüm olup bitenlere üzülerek bir anksiyete durumuna sürükleniyorsam(sürükleniyorsak), şizofren bir topluma dönüşüyorsak, kimse kusura bakmasın arkadaş, kendime başka bir memleket ararım, burası ne yazık ki benim ülkem değil artık, neresi olursa buna Kanada deyin Norveç deyin, yeni bir başlangıç için, en azından çocuklarım bana sövmesin diye.
Liberty tebrikler süper yazmışsın daha bende bişey ekliyim ustam tam 20 yıldır gece gündüz çalışıyo eline geçen ne bi ev bide eski bi araba ve biz muşteri deyip insan yerine koyduğuz kişiler bize ne şekilde davranıyo insan kölesine yapmaz bunu ve dahası da çok ben başka bi topikte gitme nedenlerimi yazmıştım zaten fazlada lafı uzatmamak gerek