Öncelikle herkese merhabalar, Ben bayramdan 1 hafta önce Kanada vizesine başvurdum.. Bugün itibariyle bi sonuç alamadım.. Daha önceden work & travel ile ABD ve ardından Erasmus programı ile de Romanya'da kaldım.. Okul ve askerliğim bitti ve ardından Vancouver'da bir kolejden davetiyemi de aldım başvurumu yaptım.. Mali açıdan ise gayet yeterli mal varlığı gösterdik (sponsorum babam).. Sizlere sorum ise yaklaşık 9 hafta bitti ve bana geri dönüş olmadı ne red verildi ne de vizem verildi.. işin kötü tarafı ise kolejin eğitiminin başlamış olması.. Acaba bana potansiyel göçmen gözüyle baktıkları için mi bekletiyorlar yoksa Bayram ve ardından Şükran günü dolayısıyla Konsolosun kapalı olması sebebiyle şuan da işlem süreci normal? Bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.. Teşekkürler
Bu arada ben biraz içerikten bahsederek sizden bilgi istesem..Vancouver'da 2 yıllık co-op programı olan bir kolejden kabul kağıdımı aldım.. Bu program için başvurdum ve red aldım..Finansal destek olarak babama ait 6 tapu 2 ruhsat ve 10.000 tl'lik maaş bordrosu gösterdim.. Fakat red sebebi olarak orada kalacağım sürede masrafları karşılama için para gösterilmedi gibi denildi (no savings indicated) yazılmış tükenmez kalemle.. İkinci sebeb ise geri döneceğime inanmamaları.. Acaba ikinci başvuruda şansım nedir ve nelere dikkat etmem gerekir..Çok teşekkür ederim..
öncelikle danışmanım gerekli olmaz demişti.. Çünkü mali açıdan gayet iyi evraklar sundum.. Bankada para yok sebebi ise aldığı maaşın çok büyük bölümü ev ve 2. arabanın taksidi ve ayrıca kardeşimin kolej masrafı vs. ama patronun desteğiyle babamın hesabına 35 000 cad civarı yatırıp gösterecez.. umarım bu sefer vizem onaylanır..
oyle danisman mi olurmus. demekki adamlar dogru dusunmus onbinlira masraflata gidiyorsa senin kanadaya gidebilmen imkansiz. adamlarin ilk baktigi sey banka hesabi. sen ellibinlirada kazansan ve harcasan ne onemi var. hayret bisey . umarim bu sefer konslosluk bu parayi nerden buldunuz demez. bol sans.
banka hesabina 35 bin cad koymayi dusunuyoruz.. Umarim senin dedigin gibi bu para nerden geldi demezler.. Benim kanaatime gore 10 bin tl geliri olana bu soruyu sormazlar ve ayrica da paranin kaynagini sorgulamak kimsenin ilgi alanina girmez.. benim endisem geri donusunuze inanmadik demeleri.. Birde size sorum olacak.. Biz evraklarin arasina babamin sponsor olavagina dair imzali ve hatta noter onayli kagit koymamistik.. Simdi bu kagidida koymamiz olumlu olur mu
muratarpaci, o parayi sorgularlar. sence konsolosluk neden alti aylik banka dokumu ister. en azindan bu konuyu su sekilde asabilirsiniz; babanin uzun sureden beri calistigi bir banka varsa oraya parayi ystirip, yazi alin. .......... tarihinden beri musterimiz olan kisinin hrsabinda su kadar para vardir diye. yazi konsolosluga hitsben ve ingilizce oksun. bankalarin boyle matbu yazilari vardir. baban sponsor yazisi verebilir. noter onayina gerek gormuyorum ama sen bilirsin. birde babanin sigorrta bildirgelerini istemedilermi. gelir onun uzerinde oldugu icin inandirici olmasi icin ssk bildirgelerini koyabilirsin.
benim demek istedigim sorgulama şansları pek olmaz çünkü kişinin kişisel hesabı sonuçta.. ama şu olabilir belki, mesela patrondan imzalı bir yazı alabiliriz parayı benim masraflar için yatırdıgına dair.. sizin dediğiniz çok mantıklı ve yarın bankaya danışalım eğer böyle bir yazı verebiliyorlarsa neden olmasın.. sigorta bildirgelerine gerek duymadık çünkü maaş bordrosu ve ayrıca şirketin antetli kağıdına patronun imzalı bir yazısını almıştım.. babamın orda çalıştığına ve net maaşının 10090 tl olduguna dair.. ve patronun zaten imza sirküleri mevcut ki muhtemelen araştırmışlardır..
sayin muratarpacik, sorgulama sanslari neden olmasin. Onlarda senin benim gibi insan ve herseyi senden benden daha iyi biliyorlar. bankaya yatan paranin bir yerden borc alinmis olabilecegini onlar bilmiyormu saniyorsun. o nedenle konsolosluklar bankadan ekstre isterler paranin ne zaman yattigini gormek icin. eger para bir iki gun, iki hafta once yatmissa sorgularlar. Ve ona gore karar verirler. Hatta ingiltere konsoloslugu vize talep eden kisilerden, ozel yazi isterler banka hesaplari hakkinda, bankadan bilgi alabilmek icin. yani kisisel hesabini sorgulmak derken bunu kastediyorum. Banka zaten 3. kisilere bilgi vermez tabiki ama konsolosluklarda gerekli ve dogru bilgiyi senin araciliginla zaten isterler. Simdi bunu nasil halledecegimizi yazdim, bankadan yazi alabilirsin, bunda zorluk cikmaz. hangi banka olursa olsun o yaziyi vermek zorundalar. Diger konu ssk bildirgelerini maas yazisini dogrulamak icin, guven saglamak icin vermen daha dogru olur. Cunku her isveren antetli kagida istedegi yaziyi yazip imzalar. Bunun dogrulu onemli. Bunu ikinci basvurumuz oldugu icin soyluyorum. Kolay gelsin.
son soz, yani onlara ek bir soru sormalarina firsat vermeden sen herseyi duzgun durust dosyaya koy, niyet mektubunda guzelce belirt. Niyet mektubunda babanin yaptigi isi, kac yildir orda calistigini ve kanada'da bulundugun surece masraflarini karsilayacagini belirt. Zaten babanda ayrica yazi yazacak. Vize islemlerinde buna gerek yok, suna gerek yok demeyip butun herseyi destekleyerek belirtmelisin.
Selamlar bende ilk basvurusunda rededilenlerdenim. Ben 27 yasindayim. İsi eylul ayi icerisinde biraktim ve ingilizce mi gelistirmek icin Kanada'ya gitmek istiyorum. Askerligimi yaptim. Tum belgeleri gonderdim istedikleri ama redettiler.reddetme sebepleri geri donecegime ikna edememisim. Simdi once ki yazima ek olarak, burdan bir sirkette donuste calismaya baslayacagimi gosteren bi yazi vericem. Cunku once ki sirketim geri dondugunde ise basvuranlar arasinda onceligi vardir sadece demisti. Simdi ki sirket donunce bizce calisacak diyerek guzel bir yazi hazirladim.Bu yeterli olur mu sizce? Bir de ben masraflarimi kendim karsilayacagim diyip bankada 7500 cad.gosterdim. Mali durumun yetersiz denmedi.
Birincisi vize almadan isten ayrilman hata olmus, ozel ve farkli bir nedeni yoksa tabi.. Ikincisi, is yerinden alinan, dondugunde tekrar bizde calisacak turu yazilarin gerekli olmadigini dusunuyorum. sadece o is yerinden hizmet yazisi alman yeterli. geri donecegine ikna olmadiklari icin yazdigin niyet mektubu yeterli olmamis ve/veya belgeler yeterli gelmemis demektedir. Once niyet mektubunu guzelce duzenle, neden work and study programina katilmak istedigin, bunun mesleki ve bireysel hayatina katacagi artilardan bahset ve ekonomik gucunu gosteren belgeleri koy. tapuydu, ruhsatti vs.. kolay gelsin
Peki donunce yeni bir ise baslayacakoluyor olmam ve bunun icin ingilizceye ihtiyacim olmasi ise yaramaz mi? Yeni niyet mektubumda siyorum ki ilk redden sinra bir ise basvurdum kabul edildim ama onlarda ingilizce mi gelistirmem gerektigini dusunup yurt disinda egitim almamin gerektigini dusunduler bu yizden kanadaya gitmek istiyorum dedim. Sagol ilgilendigin icin
rica ederim, her zaman.. niey mektubunu sadece o sirkete baglama bence.. niyet mektubun kaba taslak su sekilde olabilir.. .xxxxx tarihinde xxxxx okulun xxx bolumunden mezun oldum.. egitimini almis oldugum meslegimi turkiyede yapabilmem yada kariyer hedefimi daha iyi yapabilmem icin iyi derece ingilizce sahip olmam gerekiyor. Turkiye'de ingilizce bilgisi olan kisilerle olmayan kisiler arasinda kariyer acisindan buyuk farkliliklar bulunmaktadir. bu nedenle ingilizce egitimi almak istemekteyim. bunun icin kanada'yi secmemin nedeni xxxxxxxxxxxxxxx. kanada'da bulundugum surece masraflarimi ek belgelerle de sundugum gibi xxxxxxxxxxxxxx karsilayacagim.. Turkiye'ye dondugumde xxxxxxxxxxx firmasinda xxxxxx pozisyonunda ise baslayacagim. yapmis oldugum is sozlesmesi basvuru paketimde bulunmaktadir. xxxxxx okulundan almis oldugum kabul mektubunda belirtildigi gibi xxxx tarihleri arasinda xxxx suresince egitim almak istemekteyim.. bu nedenle study permit basvurumu onayiniza arz ederim..