Sizleri kanadaya surukleyen sebep nedir?egitim icinmi? is icinmi? daha guzel bi hayat icinmi? Ne kadar suredir kanadadasiniz?umdugunuz hayati bulabildinizmi bu ulkede?
benimkisi sevdigim insanin pesinden gelmekti:) yanlisti ya da dogruydu, artik hersey cok farkli. 2007 yilinin karli bir gecesinde geldim buraya ve haftalarca soguktan disari cikmak istememistim:)) geri donmek istiyorum, bunun en buyuk nedeni geride biraktigim ailem diger nedenler ise Turkiye'yi daha cok sevmemden ve orada yasamak istememden kaynaklaniyor. ayrica Kanada beni bunaltiyor, kis sporlarindan ve barbekuden baska yapacak bir sey bulamiyorum.
Seneye master egitimi icin forumlari okuyorum. Daha oncede suresi az olsada work travllea amerikada 3 ay falan kalmistim, yurtdisi gezilerini seviyorum, amerikadan turkiyeye acikcasi donmek istememistim, Utanarak soyluyorumki ailemide oyle aman aman ozlememistim.
Benim kanadada gozumu korkutan noktalardan biri, insanlarla olan iliskilerim olucak, buyuk ihtimal ilk donem yurtta falan kalirim. Ordaki insanlarla tr deki gibi arkadaslik kurulup, tr hasreti cekmeden yasayabilecekmiyim, Tabi bu birazda insanin kendisinden geciyor.
Diger merak ettigim nokta ise, orada alacagim egitimde, cok zorluklar cekecekmiyim, daha cok prtagie yonelik uygulamalar olacagini bilmiyorum.
Herseyi zaman gosterecek, umarim gidipte , rezil olup tr ye donme gibi bi durumum olmaz.
VancouverStar, daha saygili ol lutfen. kimin ne dusundugu sizi hic ilgilendirmiyor. et fiyati dusukse ne olacak ki, 4 domates alip 5 dolar oduyorsun ornegin...pahali ulke...siz 3 ogun et yiyorsaniz orasini bilemem... ister begenmiyorum der ama 30 yil Kanada'da yasarim, ister begeniyorum derim yine de burada yasamam Turkiye'ye giderim...konusma tarziniz cok kaba... beni burada tutan sebebim olmasa bir dakika durmam zaten ne isim var...Turkiye'de yasam standardim cok daha yuksek, kira derdim olmaz is derdim olmaz...ama bizleri de durduran bir seyler var demek ki...
Ben üzülüyorum vallahi... Ben mutsuzdum Türkiye'de, o kadar çok sevmeme rağmen vatanımı ve ona hizmet etmeme rağmen insan ilişkilerinden çok mutsuzdum. Bir türlü ortak bir dili konuşamıyordum kimseyle. Futbol ve politikadan başka bir şey konuşamıyorsun kimseyle.. Bir de magazin haberleri! Hiç işim olmaz, feci sıkılıyorum bu konulardan ben... Burada daha kendime göre bir çevre buldum. İnsanlarla gerçekten ilgimi çeken konularda sohbet edebiliyorum, felsefe, doğa, bilim, antropoloji, sanat, vs... Şimdi bakıyorum örneğin UyuyanGuzel için durum tam tersi ama onu burada tutan nedenler var ve kalmak zorunda... Beni Türkiye'de tutan nedenler olsaydı ve kalmak zorunda olsaydım ben de onun burada olduğu gibi hissederdim herhalde. Kolay gelsin ne diyeyim... Kalmak kaçınılmazsa keyif almanın bir yolunu bulmaya çalışın bari...
@muhku , yukarıda saydığın bütün nedenlerle Kanada'ya geldik ailecek. İki buçuk yıla yakın oldu geleli ve evet memnunum. Ama başlığın hayat hikayesi o biraz uzun olur herkes için herhalde :D
3 sene once new yorka prof. futbolcu oyuncusu olarak geldim ve collegedan burs aldim.hedefim uni. okumak ve beraberinde new york red bullda oynabilmekti.ne zaman belimden rahatsizlik gecirdim ve burs iptal edildi,kendimi restaurantta calisirir buldum.new york'un tadini cikardiktan sonra torontoyu geldim ve bi barda managerlik yapiyorum.is konusunda sikayet etmiyorum ama torontonun bu soguklari cekilmez hale geldi artik !!!!!
evet arkadaslar herkesin kanadaya gelirken bi hayali varmis,gercekten sizlerin hayat hikayenizi okumak iyi geliyor cunku okuduktan sonra biraz tecbure kazandigimi dusunuyorum ve ileride sizin yaptiginiz hatalari veyahut basarilari bende yapabilirim diye kendime teselli veriyorum.Hayat gercekten macera ile dolu,yarin insanin basina ne gelir kimse bilemiyor gercekten.Herkese kanadada mutluluklar,Basarilar.
Türkiyede 1+1 rezidansta 600 liraya kalıyordum 4 ay öncesine kadar bumudur Türkiyenin pahalılığı ? Kanada daha Ucuz diyenlerde kesinlikle kendilerini kandırıyorlar. Bu arada 1.83 $ oldu Kanada dolar kuru.Türkiyeden para desteği alan arkadaşlar için cidden üzücü.