Ben 3 yıldır çalışmakta olduğum şirket bünyesinde, firmanın Canada'ya şube açma sebebiyle yüksek düzey yönetici ( V.P of production department ) ünvanıyla work permission başvurusu yapacağım. Şirket içinde inter-transfer sözkonusu olacağından, oradaki işime çalışma koşullarım hazır olarak başlayacağım.
Kanada'daki göçmen avukatın bilgilendirmesine göre, üniversite mezunu olmadığım için, olabildiğince referans toplamamı istedi. Çalıştığım sektörle ilgili yüksek mevkilerden referans mektupları alma imkanım var fakat; Canada-Türkiye konsolosluğuna yakın bir arkadaşımdan, bu tür referanslar çalışma izni konusuyla alakasız olduğundan çöpe gittiğini/göz ardı edildiğini hatta lüzümsüz evrak fazlalığından başvuruyu kötü etkilediğini duydum. Bana göçmenlik avukatımın önerisinin tersine, sadece patronumdan aldığım bir referans mektubunun yeterli ve geçerli olduğu söylendi.
Şirket sahibi/müdürü hariç, 3-4 adet işimle ilgili yerlerden (mesleki dernek/vakıf, akademisyen) referans mektubu koymalı mıyım? Eğer gerekirse, referans mektupları açık mı (ilgili kişiye..), konsolosluğa yönelik mi olmalı?
Tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Sevgiler,