Kanada'da çalışmak bu kadar zor mu?
  • b55can:

Ben gunluk 150 dolardan calistim. Ama Turkiye'de oldugundan daha cok luks yasadim. Pisman degilim, zor gunlerdi ama en azindan genc olmanin verdigi enerjiyle her aksam arkadaslarimla club, bar, vs.. gezdim. O para nasil universiteye yetmedi sorusunun cevabini vermisimdir umarim. Ama biliyorumki master yapmayi yeterince isteseydim gece kluplerinde parami harcamaktansa evimde oturur ders calisir parami biriktirirdim. Benim anlattiklarim benim basimdan gecenler. O yuzden genelleme yapilmasi dogru degil.
  • Doğrusu:

Yorumların gerçekden bilgilendirici nitelilkde olmuş.İyi ingilzce bilgisi olması konusunda katılıyorum.Yanlız part-time işlerde çalışan birisi PİZZACI'da çalışarak nasıl kendi branşında deneyim kazanacak?

Kolejlerin çoğu istatislik bilgi veriyor yazmış %95 mezunlarımız işe başlamışdır. Maaşları yıllık 30-40-50-60 bin diye yazmış bu durumda bu bilgiler yalan mı? 2-3 yıl orda kalıp kolej ya da sertifika almış bir ikişinin ingilizce problemi olacağını sanmıyorum doğrusu?
  • Yukarida anlatmistim, bir donem egitim, bir donem calisma seklinde devam eden co-op programi alabilirsin. Bu calisma ucretli veya ucretsiz olabilir. Bunlar okul veya egitim konusuna gore cok degiskenlik gosterir. Diyelim ki karnini doyurmak icin yaptigin bir part-time is var, haftada iki gun de egitimini aldigin dalda, bir isyerinde staja baslarsin.
    Sonucta kendini tanitarak, becerini, yeteneklerini gostererek ise girme yolunu sececeksin. Yoksa bes yildizli okulu bitirdim, iyi bir ozgecmis hazirladim, savulun ben geliyorum diyerek is bulmak cok zor. Her konuda oldugu gibi sosyal becerinle isyerlerine yakinlasacaksin. Burada da islerin %80'i tanidik, tavsiye, kendini tanitma yoluyla bulunuyor. Bir firmanin ise alma yetkilisinden randevu alip ozgecmis birakir. onlarla calismayi cok istedigini soyleyebilirsin. Illahi de is ilani vermis olmalari gerekmez. Buna cold call diyorlar. Cok cok basvurulan ve isverenlerin cok hosuna giden bir yontem. Eleman aradiklarinda, bir suru ilan masrafi verip sekreteri aksama kadar telefona, e maillere baglamaktansa, ellerinde hazir bekleyen ozgecmislere bakarlar. Iyi dil bilgisinin ne kadar onemli oldugu zaten ortada. Kirik dokuk bir dille yetkiliyi nasil etkileyeceksin? Ozgecmisi cay kahve altligi yapar sen gidince. Ingilizce veya Fransizca problemi kisiye gore degisen bir durum. Kimi yirmi yil kalir, iki lafi bir araya zor getirir, kimisi iki uc yilda sivesiyle mukemmel konusur. Buradan arkadas edinmedikce dil ilerlemez, hangi okula gidersen git. Yine her sey kisisel yeteneklere gelip takiliyor. Onun icin Kanada konusundaki kisisel yorumlar kapkaradan baslar, sut beyazina kadar gider. Dogru olani sen gelip yasamadikca anlayamazsin.
    Okullarin mezunlarini ise sokmalari gercekten kendileri icin cok onemlidir. Ama bes gobek Kanadali, yeni isletme mezunu bir tanidigimizin kizi, bir bucuk yil is aradi, sonunda buyuk bir firmada part-time ise baslamisti. Ilk yilinda ambarda giris-cikis- kayit yaptigi gibi, zamaninin yarisinda forkliftle yuk tasidi. Bu arada part-time olarak bir kurumun mutfaginda ascilik yapiyordu. Biri gecim icin, digeri gelecegi icin. Gordugun gibi yerlisi icin de cok kolay degil. Kendine guvenen, yetenekli olan basarir. En basta gencliginiz var, ona guvenin.
  • Gerçekden çok güzel özetlemişsiniz, çok faydalı oldu inanın,bu yaptığınız gerçekden insanların bilinçlenmesin çok önemli,saygılar
  • Birde şunu sormak istiyorum oradaki eğitim ile buradaki eğitimi eğer bilginiz varsa kıyaslamanızı rica edeceğim.

Örneğin Türkiye genelde bir üniversiteden mezun olmuş bir öğrenci okulda çok fazla şey öğrenmeden yarım yamalak mezun olur.

Sınavda kopya çeker,hocaya yalakalık yapar,sadace sınavda çıkıcak soru tiplerini ezberler ödevi başkasına yaptırır vs vs birşekilde okulu bitirir diplamayı alır.

Zaten türkiye üniversitede istesede çok fazla bişey öğrenemeyebilir. Hoca kıl olabilir,anlatmadığı yerden sorabilir,çok zor sorabilir,hızlı işleyip sizi birçok yerden sorumlu tutabilir,hatta verdiği dersi gerçekden kendi bilmiyor olabilir.Soru sorduğunda tersleyebilir,sınav kağıdını göstermeyebilir,sevdiği öğrenciyi geçirip seni bırakabilir vs vs.

Bunlar bazı örnekler tabikide türk eğitim sistemenide çok fazla olduğuda gerçek.

Soruma dönersek bu bazda bir karşılaştırma yapabilirmiyiz acaba özellikle kolejler için,sanırım onlar daha mesleğe yönelik uygulama daha ağırlıkda.
  • Yokmudur bu konuda fikri olan? Yol gösterecek, paylaşımda bulunmak isteyen......
  • merhaba arkadaslar. bende kendimden ornek vermek istedim. bende yaklasik 15 aydir kanadadayim, yaklasik 9 aydir fransizca dil okuluna gidiyorum ve snirim yaklasik bir 6 ayda gidecegim sanirim. esim kanadali ve cevremde hic turk yok buna ragmen halen zorluk cekiyorum fransizca ogrenirken. neyse sanirim seneyede hemsirelik okuluna yazilacagim.. burda cegep ler var meslek edindirme kurslari. turkiyedeki gibi ama burda daha ciddi tabi. universite okumak biraz zor egitimleri cok zor. ama cegep daha cok pratige dayali. okurken ayni zamanda staj beraber ogreniyorsunuz.. bu aradada hafta sonlari calisiyorum otel temizligi.. sadece hafta sonalri calismakla turkiyedeki aldigim ayliktan daha cok aliyorum denilebilir... uzgunum ama kanada insanlara gelin burda cok paralar var size is vericem demiyor.. hersey sizin elinizde.. 50 yere cv verirseniz biriside sizi arar.. yok eger 10 yere cv biraktiniz yok beni kimse aramiyor derseniz tr ye geri donersiniz burasimi dunyanin en zengin ulkesi dersiniz.. bu arada esim 6 ay issiz kaldi burda ingilizce ve fransizca anadili gouvernement te calisiyordu deneyimi 20 yillikti.. biraz kapi asindirmazsaniz is bulamazsiniz.. biraz sabretmek lazim burda.. kiytiriktan bile bir is bulsaniz minumum ucret saati 10 dolar.. burda cok gocmen biliyorum.. 2 iste 3 iste part time calisan gocmenler var.. gozunuz yukseklerde olsun ama pizzacilik temizlikciligi begenmeyip yapmazsanizda o yukseklere hic ulasamazsiniz.. benim nacizane fikirlerim bunlar..
  • kelebek15:
    Cok guzel ozetlemissiniz. Yukarida yazarken aklima gelmemis genel kurali soylemek: 5-6 yil buranin kahrini cekmeden yaptiginiz Kanada degerlendirmeleri havada kalir. Bir iki yil, alismak ve temel sorunlari cozmek icin yeterli bir sure degil. 5-6 yil sonra da cennette yasamayacaksiniz ama bakis aciniz cok degismis olacak.
  • dogrusu, kanada'nin altin kuralini cok guzel belirtmis,
  • merhaba ben turizm işletme mezunuyum ve suanda thy de calışmaktayım ancak kendı ısımı yani turızmle ugrasmak ıstıyorum yanlız turkıyede ıse gırebılmenız ıcın bıraz tanıdık olması gerekıyo ya da hıc ıstemedıgınız bolumlerede calıştırılıyorsunuz. butun yazılan yazıları ve ona verılen yorumları okudum cıdden zor gorunuyo kanada da yasam:( dıplomanında hıc onemı yokmus. ıngılızcem var farklı bır deneyım ıstıyorum (otelcılık ıcın ıyı bır pozısyonda yurt dısı deneyımı onemlı bır kosul) daha dogrusu 6 ay pızzacıda, belkı bır restoranta sizce calışabılır mıyım oyle bır ımkanım olabılır mı? en azından dondugumde hızmet sektoru ıle bır deneyım olması acısından. belkı bır tanıdık bulabılırım canada da bulursam onda kalırm ya da eger gelebılırsem oda kıralama gıbı,ogrencı evlerı gıbı bır yere kalabılır mıyım? kısacası nasıl bır yol ızlemelıyım calışabılır mıyım
  • gulsahın sordugu sorunun cevabını ben de merak edıyorum arkadaslar. bi de bu sitede özel mesaj yok değil mi ? irtibata geçmek istediğim nureddin_fatih, cisem, dubbet, homer gibi arkadaslar var ancak ortaya msn yazıp bırakmak da ıstemıyorum..
  • gulsah,

burada calisma iznin olmadan bir is bulman imkansiz gibi birsey, ogrenci olarak gelirsen ve part-time calisma izni alirsan dedigin isler icin sansin yukselir, yoksa duzenini sakin bozma derim ben, oyle turist vizesiyle falan sakin buyuk bir maceraya girme,

ummagumma,

mesajlarini buraya yaz, mutlaka cevap alirsin,
  • homer sen oakvilledemisin?
  • hayir dubber, aslinda 1 ay kadar once ny'a tasindim, ama burasi da kanada gibi, sadece hayat daha hizli ve yollar daha kalabalik, bazen kendimi hala kanada'da gibi hissediyorum,
  • Ben mississuaga'ya tasindim, sende oakvilleye tasindin.
    nerdesin newyork'da?
    ben bir ara long island'da kalmistim.
    nasil memnunmusun oralardan?
  • Arkadaslar ben ogrencıyım seneye yazın kanadaya gıtmeyı dusunuyorum yeterlı ıngılızce bılgım yok ne gıbı tavsıyelerınız olur bana orda karsılayacak bırılerı var fakat sıfrıdan bı dıl ogrenmek ıstıyorum
  • sayın yönetici yorumlarınızı okudum bu konuda bilgilisiniz. ben pastcıyım ve kanada da çalışmak istiyorum. ustalık belgem var ingilizcemde var ama kabul edilme gibi bi hakkım olursa ingilizcemi daha da ilerletirim. vevabınızı bekliyorum lütfen
  • dubber,

ben long island'dayim, daha once burada 5 seneye yakin bir sure kalmistim, cevrem cok genis, o yuzden hic yabancilik cekmedim, sen de bilirsin, burada hayat cok hizli, ganada gibi uyuz bir yasam yok burada, is olanakalari cok daha iyi, neyse, sana anlatmama gerek yok zaten,
  • Iyi cevren varsa, isler daha kolay oluyor. is olanaklari dedigin gibi daha iyi orda, zaten kanada'da aldigin vergiye gidiyor. bu siralar cok kisi tanidiklarimdan burda turkiyeye geri donus yapiyor.
    sana bol sans oralarda.
  • sagol, darisi senin basina! vatndaslik islemlerin ne alemde?
  • 7 aydan sonra benim sonunda cuma gunu basvuru formumu actilar ve 2 hafta icindede test icin calisma kitapcigi gelir.
    normalde 5 ayda benim evraklari acmalari lazim ama 2 ay gecikme oldugu bunlarin isten cikardiklari elemanlar icin. neyse bu 200 kisiyi yeniden ise aldilar biraz hizlandi.
    ben diyordum subat gibi alirim vatandasligi ,subat ayini unuttum, mayis ayi gibi alirim.
    neyse zaten burdayim su an icin, mayisida bekleriz.
  • Arkadaslar hepinize kolay gelsin,

iki uc gundur Confederation college sitesindeyim. thunder bay ontario da cok hos bir city. icigina cicigina girdim ciktim. okul fiyatlari cok ucuz geldi sasiriyorum. superior golunun hemen ustu bir yer. ben IATA diplomasina sahibim. turizm uzerine simdi kokart davasina Sivas'a da gidiyorum:) amacim background yapmak. lutfen bu siteye bir bakin, turizm uzerine olan programda coop programi da var ve hem deneyim hem para kazanabiliyosun ikinci semester sonu,

ayrica gulsah arkadasla irtibata gecmek isterdim acikcasi, thy ye ben girsem birakmazdim sanirsam ama neden istemedi anlamadim. turizm uzerine Canada icin lutfen yasayan ve bilen kardesler yazsinlar tesekkur ediyorum. dubber kardes, ny da uzun yillar yasadim guzeldir ama zamanla cok yorar seni aman dikkat, arkadas secimine dikkat et basarilar!
  • arkadaşlar gercekten aydınlatıcı bilgiler vermişsiniz.bir iki soruda ben sormak istedim.

şimdi ben dil okuluna gideceğim dilim orta alt seviyede.
    bunun ardından kadana'da yüksek lisans yapıp ardından iş bulursam kanada, olmazsa türkiye'de hayatıma devam etmek istiyorum.

dil okulundan alacağım sertifika yüksek lisans için yeterlimidir?
    ikincisi master maliyetimi karşılamak için kayıt dışı iş bulmam gerek anladıgım kadarıyla bu şekilde çalışarak masrafımı karşılayabilirmiyim?
  • mrb ben torontoda çalismayı cok ıstıyorum. suan uluslararası ılıskılerı okuyorum. bıtırdıkten sonra orada calısma ımkanım varmı. bayan oldugum ıcın cekınıyorum ama oraya gıtme fırsatım olursa hıc dusunmeden gıderım gereken herseyı yaparım ama maddı durumum yettıgı surece bılgısı olan varsa bılgılendırmesını rıca edıyorum sımdıden tsk ederım herkeze bol sanslar
  • çilem:
    "Bayan oldugum icin cekiniyorum" demissiniz. Burada Erkek-Kadin ayirimi gibi kabile aliskanliklari yok. Erkek hangi haklara sahipse ve ne kadar gucu varsa, kadin da ayni guce sahiptir. Onun icin sadece 34 milyon nufus ile bile Dunyanin onde gelen ulkelerinden biri olmayi basarmislar.
  • haklısınız.
  • Yabanci ulkeden diplomali gocmenler ve issizlik uzerine guncel bir haber (habere gelen yorumlar daha da ilginc ):
    http://www.cbc.ca/canada/story/2010/10/04/immigrants-jobs-study.html#socialcomments
  • Sanırım bu yazıyla birlikde göçmelerin orda bir eğitim almadan iyi bir iş bulamayacağı daha da netleşiyor...
  • selamlar,
    bizde eşimle kanadaya gelmek ve yerleşmek istiyoruz ama yaptığımız araştırmalar gözümüzü çok korkuttu, ben 29 yaşındayım Şehir plancısıyım 2,5 yıl istanbul büyükşehir belediyesinde şef olarak sonra Beykoz belediyesinde plancılıkla ilgili deneyimim var ama buun dışında okuldan sonra reklamcılık ile ilgili kurs aldım ve bir çok rklam ajansında da çalıştım ancak kanadada ahçılık yapmak ve bunu orada gireceğim bir diploma programıyla desteklemek istiyorum. Eşim de tiyatrocu bir çok önemli tiyatroda görev yaptı. Şimdi ise ülkede olan bir çok şey ve dünyaya getirmek istediğimiz çocuğumuzun daha iyi şartlara sahip bir ülkede doğmasını istediğimizden kanadaya gelmek istiyoruz.
    Ancak dediğim gibi öncelikle birçok araştırma yaptık ve en kısa yolun eğitim için gelip orada kalmak olduğunu öğrendik, fakat bu hem çok pahalı hem de geldikten sonra çalışma şansı yok. Eşimin burada askerlikle ilgili durumu yüzünden orada çalıştığı süreyi kanıtlaması gerekityor. Ben bi çok şirkete başvurdum tabiiki plancılık üzerine ancak başvurularıma olumlu yada olumsuz yanıt alamadım. Kanadaya öğrenci gönderen kuruluşlara danıştığımızda eşimin de benim de şu anda sabit bir işte çalışıyor olmamamızın vizeyi almamızda çok büyük zorluk yaratacağını öğrendik.
    kanada devletinin resmi sitesindeki testi yaptığımda 78 puan çıktı ama bu koşullarla göçmenlik vizesi için başvurmak ne kadar doğru sizce bize göçmenlik vizesi vermeleri ne kadar sürer? Göçmenlik vizesinin tam olarak olayı nedir, gerçekten ne sağlar?
    Benim ingilizcem gayet iyi durumda eşimin ki de iyi denebilir ve ikimizin de gerçekten çok ama çok fazla yeteneği olan ve muhakkak bişileri başarmamızı sağlayacak becerilerimiz ve özelliklerimiz var. Ama Türkiye yi biliyorsunuz, ülkemizi çok sevsek gerçekten harika bir yerde yaşıyor olsak da şartlarımız ve durumumuz belli burda. Mevcut hükümet ve daha bi çok şeyle ilgili var olan bir çok sıkıntıyı oradan takip ettiğinize eminm.
    Orada yaşayan ve bu konularda bilgisi olup bize yadım edebilecek birileri lütfen bana cevap versin
  • handetasoktar:
    Acik konusursak, egitim ve deneyiminize uygun bir is ve cevre bulma sansi cok cok dusuk.(Yok demek istemiyorum, buradaki her gocmeni tek tek sorgulamak mumkun degil). Zaten yabanci diploma Kanadalilarin da cok yabanci olduklari bir konu. Bir de buna ekonomik durgunlugun getirdigi issizligi ekleyin, tablo tamamlansin. Burada edinilmis egitim ve deneyim olmadan, gocmenlerin buyuk cogunlugunun yaptigi gibi gelip hayata sifirdan baslayacaksiniz. Sosyal yapisi bize ve bircok eski dunya ulkesine taban tabana zit olan Kanada'da, yapacaginiz her is kutsal kabul edilir. Burasi emekci ulkesidir: gosteris, kucumseme, sinif farki, kadin-erkek ayirimi v.s. bilinmeyen konular sinifina girer. Eski sosyal ve calisma aliskanliklarinizi ve anlayisinizi cope atmadan buralarda mutlu olmanin yolu yok. Bakiyorsunuz, yerlisi de cabaliyor, gocmeni de cabaliyor, siz de cabaliyorsunuz, bu kadar basit. Durust ve duzgun calisan, bir sekilde yasamanin da yolunu buluyor. Ozellikle dil bilgisi bence diploma v.s. den cok daha onemli, bu da sizin avantajiniz.
    Ama buyuk hayallerle, ozellikle kisa zamanda kose donme turunden planlarla gelmis olanlar, en kisa zamanda donenler oluyor. Eski konu basliklarini ve yorumlari usenmeyip okuyun. Yararli olacaktir.
  • merhaba her kese ben burda yeniyim.
    oncelikle kendimi tanitayim
    adim nawsad
    29 yasindayim
    tek basima almanyada yasiyorum
    kusura bakmasaniz biraz bilgiye ihtiyacim var
    uzun zamandir kanada ya gitmeyi dusunyorum bir turlu aklimdan cikmiyor hayal oldu bana bu kanada
    ben yaklasik 11 seneden beri almanyadayim ve 10 senedir cesitli forklift sürücüsü olarak calisyorum
    kanada da ayni isi bulmak sansim varmi acaba yada tercumanlik yapmak olurmu arapca almanca turkce inglizce birazda rusca var dusunceleriniz ve cevaplariniz icin simdiden tskler
  • Göçmenlik veya başka bir yolla yasal olarak gelirsen, forklift deneyimin olduğuna göre, bir iki günlük bir yerel kursa devam eder, forklift sertifikası alırsın. Ambarcılık ve yükleme boşaltma işleri çok yoğun olduğu için iş bulmak zor olmaz. İşini yürütecek İngilizce veya Fransızcan olmalı.
  • tabiki yasal olarak gelecem benim alman pasaportum var ayrica oraya kalici olarak gelmek istiyorum bunu nasil olacak nasil yapacam inanin hic bir fikrim yok tesadufen bu siteyi buldum allahtan bulmusum ve inanyorumki bana bu konuda yardimci olacak olur insallah
    cevaplariniz icin cok tskler sayin dogrusu.benim kafami gurcalayan sey nasil basliyacam bu yolla ilk ne yapmam lazim turizim olarak gelmekmi lazim yada vize almakmi lazim duyduma gore turizim icin 6 ay vizesiz gelebilir insan ama acaba calisma iznim olurmu oda var
    forklift sürücüsü olarak is varmi yokmu sansim ne kadar sizce inglizcem var benim orda kalmam icin ne yapmaliyim oraya gelipte zor bir durumda kalmak istemiyorum mesela yanimda kac para olmasi lazim hayat pahlimidir orasi ev kirasi kac tapiki zor durumlarda olur yeni devlet yeni hayat az cekmedim ben bu almanyadan demek istedigim suki kanada hava alaninda indim zaman ne arkadas ne dost ne ahbab yok ben tek basima bir insanim ilk hotele gitmem lazim hangi sehir iyi sizce is icin nereye gidim ne oneryorsunuz bana kanadaya ilk geldigim gun ne yapmam lazim nereye basvurmak lazim lütfen sizden rica ediyorum bana bu konuda yardimci olursaniz inanin beni cok mutlu edersiniz simdiden cok tskler
  • Turist vizesi veya EU pasaportu ile burada çalışamazsın. Göçmen (Federal Skilled Worker) olarak nasıl gelebileceğini Almanya’daki Kanada yetkili merkezinden öğrenebilirsin.
    http://www.cic.gc.ca/english/information/offices/missions/berlin.asp

Bu sitede sorularına cevap olacak birçok bilgi var okuman gerek. Yan taraftaki kategorileri tıkla.
  • ErtiErti
    Moderatör
    @nawsad:
    Direkt gocmenlik sansin olabilir, dogrusu'nun verdigi linkteki gocmenlik programlarini incele. Bunun haricinde, Alman vatandasligin var ise, Kanada'nin working holiday programina basvurmayi da dusunebilirsin. Bu programa basvurdugunda ve basvurun kabul oldugunda, sana 1 senelik open work permit veriyorlar. (Yalniz yas siniri var mi yok mu bilmiyorum) Bu work permit ile Kanada'da gecici olarak calismayi deneyip ardindan kalip kalmayacagina da karar verebilirsin.
  • alman vatandasligim var benim ama working holiday programi 1 sene veriyor sonra donmen lazim diyor bide benden 3000 euro istiyorlar gelis bileti de almam gerekiyormus sizce ne yapmaliyim oneriniz nedir hadi diyelim bu working holiday aldim ama bir sene suruyor orda uzatmak imakinim var acaba cevaplariniz icin simdiden tskler
  • Herkese merhaba

Benim durumum sanirim cokca farkli herkesten. ben pariste hukuk egitimi aliyorum. iki sene icinde master mezunu olacagim, yani tum hukuk egitimimi fransada yapmis olacagim. yanlizca gerek hayat sartlari gerekse insanlar acisindan pariste avukatlik yapmak istemiyorum. bu yuzden Kanada'nin Québec bolgesinde calismayi dusunuyorum. Biliyorum burada cogunlukla turkiyede egitimini tamamlamis kisilerin Kanada'da calisma imkanindan bahsediyoruz. Ama belki herhangi birinizin bu konu hakkinda bir fikri olabilir. Baroya alim sartlari nelerdir? Internette arastirdigim kadariyla hep karsima ornegin daha onceden Fransada baro sinavini gecmis ve avukat olmus kisilerin nasil baroya alinacagina dair bilgiler var ama fark dersleriyle ilgili bilgi bulmakta zorlandim. Bunun disinda yine Kanada da LLM icin en iyi universite hangisidir? (ozellikle uluslararasi ticaret alaninda)

Beni bilgilendirebilirseniz cok memnun olurum.
  • Arkadaşlar Merhaba
    Bende birşey sormak istiyorum,cevaplarsanız sevinirim; şuanda Türkiyedeyim kız arkadaşımla bu sene içinde evlenmeyi düşünüyoruz.O toronto da yaşıyor,İngilizce seviyem çok iyi değil ,bilgisayar programcılığı mezunuyum, şuanda 3d animasyon ve modelleme grafik işiyle uğraşıyorum,bölümümle ilgili Orda iş bulma olasılığım yada eğitim alma şansım nedir? Sanrım önce dil okuluna gitmem gerekiyor,birde bölümümle ilgili devlet bana eğitim imkanı veriyormu sertifika alabiliyormuyum? aslında en çok beni ürküten işsiz kalmak , bilgilendiriseniz sevinirim.
  • Sevgili jpeg
    oncelikle ilgilendigin alan burda cok populer olan ve calisanlarin guzel kazandigi bir alan , ilk olarak ingilizceni cok iyi seviyeye cikarman sart . istiyosan profesor ol ingilizcen iyi degilse guzel bir is bulma sansin cok zor
    bunun ustune egitim de alabilirsin
    sheridan college in 3d modeling and animation bolumu cok cok iyi diyolar ona bir bak istersen ama oraya girebilmen icin de ingilizce sinavlarini basariyla gecmen gerek
    sen oncelikle ingilizce kursu almalisin en az 6 falan sonra college a giderken calisabilirsin
    mezun olunca da cok daha iyi isler burabilirsin
    yolun acik yani
    kendine iyi bak
    daha fazla bilgi istersen benden benimle temasa gecebilirsin
  • teşekkürler torontox;
    Sanırım senin çektiğin sıkıntıları bende çekeceğim,Başımdan hemen hemen aynı şeyler geçmiş olacak benimde sanırım,
    Verdiğin bilgiler için tekkürler tekrar.
Bu tartışma kapandı
Tüm Tartışmalar
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!