Kanada'da master için asistanlık, burs, fellowship nasıl alınır
  • ben makine mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim not ortalamam 3.68 kanada da yüksek lisans yapmak istiyorum inönü üniversitesi nde okuyorum 2seneye kadar toefl ve gre sınavını halletmeyi düşünüyorum ordan bir üniversiteden (u.b.c gibi)asistanlık veya burs alma veya sadece kabul alma ihimalim varmı vereceğiniz bilgiler yol haritası oluşturmam için çok önemli bide orada ortalama yaşam gideri nekadar yıllık okul harcı dahil (35000 TL yi geçermi) teşekkürler cevaplarınızı bekliyorum
  • niyazi öncelikle hoşgeldin.Kanada da bir çok üniversitede master için 100 üzerinden en az 65 yada 4 üzerinde 2,5 istiyorlar tabi geneli için 3 ortalamadan bahsediliyor.burs için ise bu ortalmanın daha fazla olması gerekiyor.asistanlığı sanırım doktora bitiminden sonra başvurarak yapabiliyorsunuz.sizin durumunuz burslu master başvuru için gayet iyi.eğer okuldan bursa alırsan masrafların nasıl olur bilemem ama normal şartlarda 15-25 bin cad arasında okul harcını ödemen gerekiyor ve ayrıten 10 bin cad da ortalama yıllık masraf için konuşulan minumum miktar deniliyor.bende şuan türkiyedeyim fakat ben masterımı burdan tamamlayıp direkt doktoraya başvurmayı planlıyorum.sana yazdıklarım uzun araştırmalar sonucu edindiğim bilgiler umarım sana yardımcı olur.bolşans
  • surda ayrintilar konusuldu

http://forum.kanadam.com/discussion/2034/master-icin-hangi-universite
    masraflar icinse tablo2 http://www.mun.ca/become/graduate/fees_funding/Cost_of_Living.php

asistanlik konusuna deginmedigimi farkettim zira fellowship diye bahsedilen maddi destek asistanligi da kapsiyor. fellowship'iniz onaylandiginda (ki diger baslikta yazdigim gibi fellowshipsiz bir muhendislik veya bilim ogrencisiyle tanismadim, arastirma bazli yuksek lisans programlarindaki tum ogrencilerin fellowshipi var). demem o ki fellowship kazandiginiz zaman sizden asistanlik (teaching assistant) yapmaniz da bekleniyor. ayrica universite icinde acilan part time resarch assistant pozisyonlarina da basvurup ek gelir elde edebilirsiniz. ben sahsen suan hem TA lik yapiyorum hem de part time RA.

Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!