Vancouver'daki Turkler :)
  • Selam arkadaslar yeni uye oldum ve Vancouver'daki arkadaslarla tanismak istiyorum :))
  • @terapistboy Naber Nasil gidiyor ? mail adresini yazarsan geldigimde seni ararim.
  • Tesekkurederim gayet guzel gidiyor :) sen nasilsin ? mail adresim: terapistboy@hotmail.com
  • Mail Attim
    Saygilar
  • slm arkadşlar montreal arkadşlarla tanışamak isterim yenıi üye oldum selamlar
  • Selam cihanerol her ne kadar Montreal'de olmasam da arkadas olmaya engel bir durum degildir bu sanirim :))
  • 25 senelik tir soforuyum polonya da yasiyorum kanadada calismak istiyorum yardimci olabilirmisiniz tesekurler
  • Bu konuda yapmaniz gereken polonyadan gocmenlik nasil oluyor diye arastirmaniz gerekiyor her ulkenin kendine gore gocmenlik prosuduru var sizinde yapmaniz gereken oradan nasil olur ona bakmaktir Canadanin prosuduru aynidir ama sizin oradan ne yapmaniz gerektigine dair bilgilenmeniz lazim http://www.cic.gc.ca bu site Canada devletinin resmi gocmenlik bilgi sitesidir oradan aradiginiz bilgiye ulasabilirsiniz
  • iyi geceler. bende vancouverde suan yasiyorum. Turk arkadaslarim 3,5 tane sadece. oda coktandr kimseyle görusmedim. 29 Ekimde festival varmis. saat ve yerini bilenler söylese bende gelsem yada beraber gitsek. doyasiya Turkce konusmak istiyorum..
  • ilginize cok tesekur ederim polonya vatandaslarina wize uygulamiyor kanada polonya ehliyeti gecerlimi orda benim orenmek istedigim o tekrar tesekur ederim ilginiz icin
  • selam dilara123 festifalden benimde haberim olmadi ama internet uzerinde arastirilabilir benimde bir kactane turk arkadasim var gorustugum onun haricinde nedense milletimiz pek bir yobaz kimse kimseyle gorusme taraftari degil !! buna bir anlam veremiyorum acikcasi bir birimize sahip cikacagimiza daha uzak nasil dururum diye bir caba icerisinde insanlar anlamsizca !! sevgili hewsel bir nebze faydam dokunduysa ne mutlu :) ehliyette gelince ehliyetin nereden olursa olsun burada tekrardan sinava girip yeterlilik basarisini gosterip buranin ehliyetini almak zorundasin bildigim kadariyla
  • dilara 123.. istediğin zaman ara , mesaj yaz yada evimi biliyorsun gelebilirsin sadece haber vermen yeterli .

• sdf... sizi cok özledim hafta sonu festivale gidelim. ins yagmur yagmaz. tlf kapali benim actrmadm.

terapistboy.. arastirdn mi ne zamanmis hafta sonlari cok bunaliyorum. hem konusmus oluruz. sdf ve senin arkadaslarn göruselm. lonely_canan33@windowslive.com dan mail at. görusurz
  • Walla arastirdim ama bulabildigim sadece kasim'in 20 sinde Langara College'de bir araya gelinecekmis Turk filmi gosterisi varmis :) buradan bakabilirsiniz http://www.turkishcanadiansociety.org/2011/10/
  • Ben Gelirim :))))))))
  • Merhaba

Bayrak töreni 29 Ekim 2011, Cumartesi saat 11:00 de Vancouver Belediye Binasinin önunde (453 West 12th Avenue Vancouver) gerçekleşecektir.
    Detaylarını aşagıdaki linkte bulabilirsiniz
    http://www.facebook.com/#!/groups/vancouverturks/

Sevgiler
  • VancouverStar sen gelde gidilecek cok yer var :)) cok tesekkurler red :) ben bulamamistim :)
  • dilara 123 .. tamam buluşalım ama nasıl bır aktivite var bu hafta sonu bilemiyorum .. ve yaın öğlen kardeşim gelecek ziyaret için onu hava alanından almam gerekıyor .. yarın ki bayrak törenine katılmak isterseniz buluşabiliriz
  • Ben yarin bayrak toreninde olacagimmm :))
  • bir aksilik çıkmazise ben de katılmak istiyorum ..
  • sdf.. facesten msj attm.
    bende katilcam ilkkez böyle bir katilim varmis kesin uyancam ;))
  • Arkadaslar Turkiyede tarihimizde ilk defa Cumhuriyet Bayrami kutlamalari iptal edilmis bu Torene gitmek sart oldu ve orada cekilecek resimleri paylasmak sart oldu paylasalim ki dunyanin bir diger ucundan cumhuriyetimize sahip ciktigimizi gosterelim bu da bu zihniyete kapak olsun !!!
  • terapistboy, hadi ya haberim yoktu öyle sey mi olur ? Cumhuriyete sahip cikmazsak ne olur.. ins yagmur yagmazda kalabalik oluruz.. görusuruz belki. aksamda cunku costum festivali var..
  • walla yagmurda yagsa kar da yagsa ben oradayim sizleride beklerim arkadaslar :))
  • merhaba arkadaş, vancouver granville street üzerinde TOM LEE building in 4 ve 5. katlarında bulunan EF de medya ve sanat üzerine okuyorum. buradaki türk arkadaşlarla tanışmak istiyorum. herkese iyi günler
  • cumhuriyet kutlamalari o siralarda basimiza gelen felaketlerden dolayi iptal edilmistir ust uste gelen uzucu olaylar tum halki derinden etkilemistir insan canadada bunu bu kadar yakin ve sicak dan hissedemiyor ayrica kutlamalar meclis icinde geregince yapilmistir sadece sokaklarda kutlanmadi cumhuriyete sahip cikmama gibi birsey soz konusu degildir .
  • arkadaşlar bende manitoba ya üniversite için gelicem . büyük ihtimalle ocak ayı başında orada olucam . yakınlarda olanınız warmı ?
    iletişim için : http://facebook.com/mathmech
    euroboy-jonathan@hotmail.fr

buradan iletişim kurabiliriz . teşekkürler
  • ekledim seni jonathan ama manitoba uzak artık ziyaretine geliriz:).Vancouver'da en azından 5 türk tanıyorum geleli 2 hafta anca olmasına rağmen:D
  • 2 haftada 5 Turk taniyorsun ne kadar guzel . Valla ben 1.5 senedir burdayim herhalde 3 5 tane taniyorumdur :):):) Tabii yolda, markette, orda burda karsilasip tanistiklarimda oldu :)
  • Jonathan Sana kolayliklar diliyorum Manitoba diyorsun yaw !!! ve ocak ayi yanii !!! :)) allah yardimcin olsun walla :)) umarim seni Canada'dan sogutmaz kendi soguk havasiyla :))
  • flyingschirch eyw . oraya geldiğimde görüşmek dileği ile .
    canada da türk kıtlığımı war ? millet yakınıyo ? :)
    terapistboy soğuk için yapıcak bişi yok alışmak gerek , soğutmaz beni zannımca . :) :)
  • Eh sen ole diyorsan sorun yok :) ben 14 ay Toronto'da kaldim ve kisin -20-25 leri gorunce Vancouver'a zor attim kendimi :)) ama sen dert etmiyorsan dedigim gibi sorun yok :) Basarilar ve kolayliklar diliyorum :) bu arada turk kitligimi var demissin turk kitligi yokta nedense turklerin bir birinden kacmasi gibi bir durum var !! hic bir sekilde anlam veremiyorum ama geneli dil okulu icin geldiginden ve kisitli sureleri oldugundan aman dil ogreneyim turklerle gorusursem turkce konusurum bir halt ogrenenem dusuncesi var !! benim 6 yilda anladigim bu burada :))
  • merhaba arkadaşlar ben mexıco dayım ve kanadaya göçmenlik başvususu yapmak istiyorum aşçıyım ve tabiki vizem yok direk hava alanında göçmenlik başvurusu yapabilirmiyim
  • tabi aport beycim alanda formlari doldurup giris yapabilirsiniz. havalimanindan cikinca da en yakin walmart'tan kanada pasaportunuzu temin edebilirsiniz.
  • aaa walmart'tadami varmis ben safeway'den aldim :))) stjohns yorumuna bayildim !! :)) arport senin bahsettigin kadar kolay olsa keske o isler !! :)) citizenship and immigration canada sayfasina girip bir arastirmani tavsiye ederim gocmenlik basvurusu hakkinda orada gerekli bilgiyi edinebilirsin degil asci prof doktor bile olsan o isler ole hava alanindan basvurmakla olmuyor ha hava alanindan yapsan yapsan multeci basvurusu yapabilirsin onuda yerlermi mexico'da yasadiktan sonra orasini bilemem :)) kisacasi saglam bir arastirmaya girmen gerekiyor ...
  • biliyorum kolay olmadığını ve ben meksikada tatil için bulunyorum tabiki biliyorum hava alanında sadece mülteci olarak başvurabilirim onlarda hemen beni kampa postalarlar yada tekrar türkiyeye sadece sizin gibi arkadaşlardan bilgi ve tavsiye almak istedim teşşekürler.....
  • ya festivale bende h
    gelmek isterdim ama meksikadayım nasıl gelebilirimki ahhhh türkçe konuşmayı türk biriyle sohbet etmeyi çok özledim yaaaaaa
  • ingilizce kurslarında dolu türk var hele bir araya geldiler mi 12-13 kişi oluyorlar.kursun son seviyesini bitirdiğimden bazısınla samimi oldum ama maalesef çok garipler ve ondan sonra da en çok görüştüğüm 1-2 tanesidir.türklerin bazıları ortam ya da birşey görsün değişiveriyor.bir de başka ırklarda görülmeyen olay bizde önce gelenler grup olur sonradan gelenlere bir dışlama yaparlar ya tam onu gördüm kurstaki türklerde o yüzden de görüşmüyorum ya da türk görsem de tanışmaya yeltenmiyorum ve soğuk davranıyorum
  • 13 kisi arasindan 2 tanesi gercek dost cikarsa ben kendimi sansli sayarim. :)

Ama genelde benim de ahim sahim deneyimlerim olmadi. Isin icinde cok menfaat hesaplari donuyor. Karsinizdaki herhangi bir sekilde sizden istifade edebilecegini dusunuyorsa, o zaman yakinlasma tesebbusleri olabiliyor. Fakat arkada planlar oldugu icin daha gercek bir samimiyet kurulmadan hemen "hatir" "iyilik" turu talepler baslayabiliyor. Beni en fazla uyuz eden "borc" almak isteyenler veya zincirleme sahsi sorularla can sikintisi verenler.

Yani etrafta bir kac kisi olabilir ama aralarinda samimi, karsisindakine saygili, kendine yeterli bir klas insan bulmak kolay olmuyor. O yuzden ben de genelde temkinli davraniyorum.
  • Brezilyalılara bak imren gerçekten.Bu kadar birbirlerini destekliyorlar ayrıca koreliler de öyle.Bizim milletin çoğu bir değişiyor bir garipleşiyor ve havalara giriyor.Benim anlamadığım kısım sende burdasın bende neyin havasını yaparsın anlamam.Borc almayı sevmiyor ve vermeyi ama aç olsun susuz olsun cebinde parası olmasın türk hristiyan yahudisine bakmam o konuda çıkartır veririm ne istiyorsa:)

@aliento klas insan kavramı biraz zor maalesef çünkü laylaylomcu çok fazla burda.

• arkadaslar sizler neler yasamizsiniz yaw !! bende Vancouver'da yasiyorum ama sukur hic bole olumsuzlukla karsilasmadim demek uzak durmak en iyisiymis !! :))) ugrasana kolay gelsin ne diyeyim !! :))
  • gerçekten de Vancouver da yaşayan Türkler bir birlerine karşı çok soğuklar.
  • Cikar amacli yaklasan cok olunca insanda bi onyargi gelisio ister istemez ama herkes bir degildir deyip ayri ayri degerlendirmek lazim :) Gerci bende alisveris merkezinde bagira bagira konusan Turk gorunce uzaklasiyorum, biraz kabaligimizdan utaniyorum, bakiyorum baska milletten bagira bagira konusana, yolda, supermarkette yururken carpip ozur dilemeyene hic rastlamadim.

Gecen ay metrotown da dolanirken once bi kucuk kiz cocugu kostu carpti gecti, sonra ikinci ufaklik derken anneleri geldi ben agzim kulaklarimda siritarak annelerine bakiyorum hani ozur falan dilerse sorun degil deyip gececegim. Annede biraz irice oda kalcasi ile nazikce!!! beni iterek kendine yol acti ve gecti. Magazanin kapisindan cikarken tekrar karsilastik cocuk yere attigi bir ayakkabiyi tekmeliyordu annesi Turkce olarak Yapma kizim! dedi. Sastim aa Turklermis!!!! dedim. Ama dedim beni yabanci sandilar ingilizce bilmedikleri icin afedersin falan diyemediler diye dusundum. Sonra yerdeki ayakkabiyi tekmelemeye devam eden cocuga annesi yapma kizim ayakkabin eskiyecek dedi (yerdeki tekmeledigi magazanin ayakkabisi degil ama cocugun ayaginda ki ayakkabi)
    Baskalarinda goruyorum yere dusurduklerini alip geri koyuyorlar, dikkat ediyorlar falan bizde yetisme ve yetistirme tarzi cok farkli. Simdi bu cocuk sadece kendine ait olani onemseyen baskasini umursamayan bi yetiskin mi olacak??? Mumkundur, biraz okuldan aldiklarina da bagli tabi. Eee simdi disardan bakan birinin gozu ile; her gittigimiz ortamda bagirarak kaba konusan, kendine ait olmayan hic birseye saygi duymayan, fazla bencil, yururken carparak ilerleyen, ozur dilemesini bilmeyen bi arkadasiniz olsun. Istermisiniz?
    Birbirimizle pek anlasamiyoruz cunku hep olumsuz ozelliklerimizi dusunuyoruz, aaa o Turk benden sunu bunu ister diyoruz VS..

Burda bile tanismadan birbirinden neler neler isteyenler var, durun once bi birbirimizi taniyalim, isinalim. Daha adini yeni ogrenmisim, ne Canada'ya gelince sana yardimci olmasi, iyimisin, kotumusun??? iki uc yazisma ile kim kimi taniyabilir??
  • cıkar amaçlı yaklasan insanlardan bahsetmişsiniz çok merak ettim kanada dış işleri bakanı mısınız? yoksa senatör müsünüz? bir yargıç olsam da sizin belirttiğiniz gibi cıkar amaçlı yanıma yaklaşan Türkiye vatandaşı hiç olmadı. Öte yandan, edindiğim izlenimlere göre; dışarda yaşayan yurttaşlarımız sürekli Türkiye hakkında olumsuz tavırlar sergilemekteler. Vermiş olduğunuz örnek ''doğru '' olabilir ancak emin olun bir başka ülkenin vatandaşının çok daha kötü davranışlarına şahit oldum. Her nasıl ki bir iki mesajla tanışılamazsa bir iki cümle ile de bunlar halledilecek meseleler değil. Yıllardır vancouver da yaşasam da terapistboy de beyan ettiği üzere Türkiyeliler bakımından hiç bir olumsuz davranışa rastlamadım.
  • Niye kizginliginizi bana yonlendirdiniz ki, kotu durumla karsilasanda var karsilasmayan da var herkes kendi hayat deneyimlerini aktariyor. Ne mutlu ki size sorunsuz bir hayat suruyor olmalisiniz olumsuz davranislarla karsilasmamissiniz. Kanada dis isleri bakani yada senatorler ve yargiclara mi sadece cikar amacli yaklasilir onu da anlayabilmis degilim??? Ben tek bir kisi belirtip o kisiyi kotulemiyorum, cikar amacli yaklasana ben rastladim belki kendi irkimizi bu yuzden on yargi ile karsiliyoruzdur dedim. Sakinlik biraz, sakinlik... bakin ne kadar da hircin ve agrasif oldunuz bi kac paragraf okuyarak, biraz sakinlik...
  • hayır efendim ne kızkınlığı ? asla... çok üzüldüğüm için böyle bir cevap verdim yoksa ne sizi hedef aldım ne de size kızdım. böyle bir düşünceye sebebiyet verdiğim için sizden özür diliyorum.
  • Tipik bir turkish ornegi...
  • Walla ben elimden geldigince turklerle tanismaya kaynasmaya calisiyorum ama sizlerinde belirtiginiz gibi pek arkadas canlisi yok burada !! yada ben bazen dusunuyorum diyorum ki ya cocuklar dil ogrenmeye gelmis simdi burada onca masraf etmis dil ogrenecegim diye heralde dusunuyorlar yaw turkiyeden geliyorum dil ogrenmeye birde burada turklerle gorusursem nasil dil ogrenecegim yabancilarla takilayim ki dilim ilerlesin !! :) benim aklima daha mantikli bir sebep gelmiyor :) ama su da bir gercek arkadaslar gorusmeden tanismadan on yargida bulunmayalim lutfen bakarsin uyarsa gorusursun uymazsa gorusmezsin :) bu sekilde on yargiyla Turklerden kacmak ne yaw hem insan kendinden nasil kacar ? o kactiklarin Turk'se sen nesin ?? diye sorarlar adama !! :))
  • Ben mart ayinda dil ogrenmek uzer geliyorum tesaduf bu siteyi gordum ve okudum. Ne yazikki doruk kardesimin verdigi cevap bile insani tahrik eder nitelikte. Nasil bir cevaptirki tipik bi turkish ornegi. Tamamen kendinizi kuculten bir terim. Ben turkiyede cok yabanciya ozellikle amerikalilara hakaret etmisimdir bagirarak konusmalarina ve etrafini rahatsiz etmelerine. Once kendimize guvenelim mutlaka insan olarak hatalarimiz olabilir ama tipik dedigin zaman ben rahatsiz oluyorum. Kirolugun memleketi yok sende iyi turk ornek turk ol. O da senin basari hanene yazilsin.
  • @terapistboy bagirarak konusan Turk'e rastlarsam utanip kaciyorum dedim yoksa genel olarak bakinca benimde Turk arkadaslarim var :) Yazimin basinda da belirttim herkes bir degildir deyip ayri degerlendirmek lazim. Birde sutten agzi yanan yogurdu ufler misali benim kotu deneyimlerimden dolayi daha temkinliyim.
  • Avtkz biz doruk'un durumuna civciv ciktigi yumurtayi begenmemis diyoruz !! sen soyledin diye yaziyorum bunu :) normalde inan cevap bile vermeye gerek gormuyorum o tarz dusuncelere !! onunda kendince dusuncesi buymus o oyle dedi diye biz oyle olmuyoruz ya :) herkez kendi fikrini soylemekte ozgur nasilsa :) bence sen hic gereksiz yere takilma buna :))
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!